atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Vai environmentālistu "reliģija" apdraudēta?
Mulders
Iesūtīts: 2009.04.22 12:05:48
Šiet raksts... Tā ir tikai kārtējā bezdelīga jaunajā "zaļo enerģiju negāciju" pavasarī!

http://www.newscientist.com/article/mg20227041.300-green-and-mean-the-downside-of-clean-energy.html?page=1

Dziļā doma ir tāda, ka tagad, kad environmentālisti ir izlobējuši savus projektus un ideoloģiju līdz politiķiem, kuri savukārt ir izdalījuši naudiņas reāliem inženierrisinājumiem, izrādās, ka, lai reāli atmaxātos zaļās enerģijas ražošana faktiski ir jāpārveido "zaļā vide", priekš šiem inženierrisinājumiem!
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.04.22 12:09:39
Tas savukārt neko jau nedod... tāpat tiek sapostītas tūkstošiem hektāru zemes...

Ir skaisti, ja ir pāris propelleri, kas apgādā tuvējo fermu ar elektrību. Pavisam cita lieta ir ja vesels biotops tiek noklāts ar vēja ģeneratoriem. Lai apgādātu vienu pilsētu, ir jāveido vēl viena pilsēta ar vēja vai saules ģeneratoriem blakus... Tātad nu jau Pilsēta aizņem 2x vairāk vietas, zemes un iznīcina vidi!

Ir jauki, ja ir kāda jauka neliela elektrostacija uz kādas upītes, pavisam cita lieta i Gūverta dambja izmēra konstrukcijas!

Būtībā Environmentālisti ir iepinušies paši savā meistarībā, jo enerģijas nezūdamības un harmonijas likums ir neapmānāms... lai dabūtu reālu zaļo enerģiju pietiekamā daudzumā, tas prasa pietiekami daudz upura no šīs pašas vides, priekš attiecīgajiem inženierrisinājumiem, lai šo enerģiju savāktu!

Tie paši Rapši... rapsis padara augsni par neauglīgu tuxnesi... 1-2-3 gadi un viss... tajā vietā vairs nekas neaugs...

Noklājot tūkstošiem hektāru zemes ar spoguļiem, arī tiek iznīcinātas kaut kādas sugas, putnu ligzdošanas vietas vai cita dzīvība un vide...

Tāpēc... pirms brēkt "hop" un balsot par Environmentālistiem, varbūt paņemt zīmuli un parēķināt cik tas izmaxās visiem - tai skaitā arī pašai dabai!

Paradoxāli... ka dabīgā zaļā enerģija sāk kļūt par zaļās dabas ienaidnieku!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.04.22 12:57:57
Olita... nu loģika!

Tas, ka nevar atrast miljonu bankā, nozīmē, ka Valdība no manis slēpj manus miljonus, kas man pienākās no bagāta tēvoča Amerikā!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.04.22 15:49:59
Ctulhu, jā atomenerģija izskatās tīri ok, bet vienalga... atkritumu nahrenizēšana sanāk padārgs process... A tā tur nākotnes technoloģijas, tur vēl hvz kādi zemūdens akmeņi izpeldēs... Gaidām!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.04.22 16:21:19
Ctulhu, ieborē to šitiem durikiem, kas ogles taisās kurināt!
Es gan sapratis esmu, ka AES ir visdārgākās no projektēšanas, celtniecības viedokļa... tā kā ja uz sitienu nav piķis, tas ir issue... Bet kad uzmargo, tad maintanance savukārt sanāk vislētākā! Tā kā... LV pat nav naudas ko samaxāt pirmās pakāpes pakalpojumus, tad līdz AES mums vēl tālu Bet būtībā es tev piekrītu!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.04.22 16:23:10
a_masiks, ahā viņi līdz tevīm arī tikuši un mozgas izčakarējuši, ka tu vairs nevari "Free your mind"!!!

Toč toč kā tai dokumentālajā filmā ar Džouliju, kur puika iemācījās lodi šaut ar līkumu - tb ap stūri - jo tur arī bij parādīts, ka lodes trajektoriju nosaka tas, ka tev prosto ieborēts ka tā pa taisni (lab lab pa parabolu attiecībā pret zemes virsmu) lido!

Tiec vaļā no saviem stulbajiem aizspriedumiem par enerģijas un masas nezūdamību, impulsu saglabāšanos u.c. figņām, ko mums borē jau no skolas... un kā zināms Valsts skolas ir vieni vienīgi Gestapo un Robotu rūpnīcas! Lab ka mums ir Evolūciji... viņi nes gaismu... kā Prometejs, a mēs šos atdodam kraukļiem ko aknas knābāt!
incognito
# Iesūtīts: 2009.04.22 18:08:27
Lāgā nesaprotu, kāpēc Mulders uzskata, ka viņa pienākums ir būt naidīgam pret zaļajiem. Vai viņam kā kristietim jātuvina Kristus otrā atnākšana, kas, kā zināms notiks, kad uz Zemes viss būs aizd@#$%s? Lai Tas Kungs varētu radīt jaunu Zemi ar jauniem dinozauru līķiem, ko kurināt un kristieši to varētu netraucēti darīt vēl 1000 gadus?

Jo bez tiešas Tā Kunga iejaukšanās fosilās enerģijas krājumi šā vai tā izbeigsies un cilvēce būs spiesta meklēt alternatīvas. Zaļā domāšana paredz to darīt veidā, pēc iespējas saudzīgākā pret vidi. Piemēram, Muldera piemērā par pilsētu un vēja ģeneratoru parku, es neredzu iemeslu, kāpēc šis parks būtu jābūvē blakus pilsētai. Kāpēc neuzlikt vēja ģeneratoru uz katras ēkas jumta?
incognito
# Labojis incognito: 2009.04.22 18:44:11
Ctulhu
Nu.. man nav nekādu īpašu iebildumu pret atomenerģiju, lai arī radioaktīvo pārpalikumu uzglabāšana ir visai nejauka būšana.
Bet jāatzīst arī, ka enerģijas un citu resursu ekonomēšanā arī vēl ir milzīgas iespējas. Un "pseido-ekologu saceltā histērija" ir faktors, kas mudina sabiedrību un politiķus šai lietā aktīvi iesaistīties, tā ka es to vērtētu drīzāk pozitīvi.
incognito
# Iesūtīts: 2009.04.22 19:07:19
Ctulhu
Nu jā. Protams, vienmēr ir cilvēki, kas šo entuziasma vilni izmantos, līdzīgi kā gadījumā ar Latvijas mazajām upēm un hidroelektrostacijām, kur ļaunuma ir vairāk nekā labuma un patiesībā tas ir tāds ar dažu partiju politiķiem saistīts koruptīvs biznesiņš, kas maskējas par zaļo domāšanu. Tāpēc, protams, tam ir jāseko rūpīgi līdz. Nevajag domāt, ka zaļā domāšana ir pretrunā ar veselo saprātu.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.04.22 20:57:19
incognito, nu lūk arī tipiskais mīts...

Tu tiešām domā ka, piemēram, vidējs debesskrāpis var tikt apkurināts ar uz tā jumta izvietota ģeneratora... tur labi ja 2gb uziet, kas pietiek... 2iem stāviem!

Es neiebilstu pret draudzīgu enerģiju, es vienkārši iestājos pret populismu un stulbumu, kuru piesedz ar attiecīgā laikā ejošām populistiskām koncepcijām, un tad visādi cilvēki tic, ka problēmu atrisina propellers uz jumta, it kā visi dzīvotu viensētās 3 rha platību!
incognito
# Iesūtīts: 2009.04.23 07:27:15
http://www.newsru.com/religy/22apr2009/solar.html
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2009.04.23 07:55:58
Masveidīgai vēja ģeneratoru izmantošanai arī ir mīnusi. Piem., zemfrekvences skaņas ģenerēšana, kas ir ne pārāk draudzīga cilvēkiem un arī lopiņiem. Izmantošanas areāls arī ir ļoti ierobežots.
magneticenergy.lv [195.2.101.51]
# Iesūtīts: 2009.10.26 17:38:10
http://www.magneticenergy.lv/
magneticenergy.lv [195.2.101.51]
# Iesūtīts: 2009.10.26 17:40:16
http://www.magneticenergy.lv/

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 43 , pavisam kopa bijuši: 25749