atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Hollivuda un religija.
Sandis
Iesūtīts: 2009.04.09 05:11:55
Aizskaršu visnotaļa interesantu tēmu.Pēc filmas"Paregojums"noskatīšan.. ās,mani nepameta sajūta,ka notiek masu apziņas skalošana,pēc pilnas programmas.Kāds ir motīvs un mērķis,varu izteikt strikti subjektīvu viedokli.
Man nāk prātā filma"Pareģis",ar galvenās lomas izpildītāju Nicolas Cage.Jā,jā to pašu Nicolas Cage,kas izpilda galvenā aktiera lomu filmā"Pareģojums".
Pavisam īsa anotācija abām minētajām filmam.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Sandis
# Iesūtīts: 2009.04.09 05:57:58
Tātad,filma"Pareģis".
"Ja tu spēj saskatīt nākotni, - tu spēj arī izglābt to!"Krisam Džonsonam ir kāds noslēpums, kas nedod viņam miera - viņam piemīt neparasta spēja uz dažām minūtēm ielūkoties savā nākotnē. Šī apmātība Krisu nomoka jau no bērnības, bet patreiz viņš dzīvo Lasvegsā ar svešu vārdu un naudu pelna ar dažādiem fokusiem un azarta spēlēm.

Bet kad teroristu grupējums piedraud Losanželosā uzspridzināt atombumbu, valdības aģente Kellija Ferrisa visiem spēkiem cenšas noķert un sagūstīt Krisu, lai pārliecinātu viņu sadarboties un novērst katastrofu.

Filma"Pareģojums".
1959. gadā svinīgā skolas atklāšanas ceremonijā pagalmā tiek noglabāta laika kapsula ar bērnu zīmējumiem, kuros viņi iztēlojušies nākotni. Starp tiem ir arī kāds noslēpumains meitenītes zīmējums ar skaitļiem, ko viņai esot čukstējuši neredzami cilvēki.

Pēc 50 gadiem skolēni, kas tagad mācās šajā skolā atver kapsulu un mīklainais skaitļu vēstījums nonāk Kaleba rokās. Viņa tēvs ir astrofizikas profesors, kurš haotisko skaitļu rindā saskata pārsteidzošu atklājumu – kodētā veidā šie cipari ar izcilu precizitāti pareģo pēdējo 50 gadu laikā notikušu katastrofu datumus un bojāgājušo skaitu. Turklāt trīs nelaimes, no kurām viena ir globāla mēroga katastrofa, vēl tikai gaidāmas.

Džons apjauš, ka viņa dēls ir kaut kādi saistīts ar šo noslēpumu. Tā kā amatpersonas neieklausās Džona brīdinājumā par nelaimju tuvošanos, viņš ņem talkā pareģojuma autores meitu un mazmeitu, lai uzsāktu bīstamo cīņu ar laiku un novērstu globālu katastrofu.

Zīmīgi,ir tas,ja aplūkojam abas minētās filmas,tad abos gadījumos tiek aplūkota globāla mēroga katastrofa,par kādu var un vajag uzskatīt,arī ātomterorismu un ātomterorisma draudus.Filmas"Pareģojums"sižeta līnija ideiski viens pret vienu kopē biblisko koncepciju,līdz pat Armagedonam un izredzēto izglābšanu,kamēr citi,uz zemes,paliek piedzīvot taisno tiesu.Izredzētie iegūst jaunu pasauli,ar ēdenes dārzu bonusā.Uz zemes palikušie,iet bojā.Atsauksim atmiņā nesen Forumcinemas izrādīto filmu"Diena,kad apstājās zeme."Es teiktu,bibliskā tematika,Armagedona tematika,ir kļuvusi ļoti aktuāla Hollivudā.Filmā"Diena,kad apstājās zeme"tika atspēlēta šķirsta tematika,bet filmas sižets konsekventi turpina masu apziņā ieviest apokaliptisku sajūtu.
Nevienam nav noslēpums,ka,kinematogrāfija jau izsenis ir kalpojusi par propogandas ieroci.Un Hollivuda izsenis,meistarīgi,pielietoja un arī pielieto mākslas filmas,lai psihologiski iespaidotu lielas masas cilvēku.Hollivudas spiediens uz masu apziņu ir tik pamatīgs,ka ar kinematogrāfijas palīdzību tiek modelēta cilvēku sociālā uzvedība,stereotipi un aizspriedumi.Pavisam elementārs piemērs.Sen senos Hollivuda visai meistarīgi masu apziņā iesakņoja asinskārā indiāņa stereotipu,kas to vien alkst,kā noskalpēt drosmīgo balto vīrieti un nogalināt visus viņam tuvakos cilvēkus.Šis stereotips,ko Hollivuda masu apziņā propogandēja daudzus desmitus gadus,ar laiku tika aizstāts pret citas etniskās kopas personāžiem,piemēram,krievi un ķīnieši.Gan pirmie,gan otrie alaž atēloja trulas radības,amorālas,cietsirdīgas un varaskāras.Tā,šis stereotips gadu desmitiem bija aktuāls Hollivudas scenāristiem,līdz bēdīgi,vel pirms 9/11,uz lielā ekrāna dzima jauns visa ļaunā iemiesojuma tēls un tas bija,protams,tas bija arābs.Tas,kā paralēli Hollivudas morālei atsaucās Amerikas politiskā morāle,par to plaši un izvērsti nerunāšu.Bet,fakts paliek fakts.Hollivuda,ir bija un paliks,masu propogandas ierocis.
Pēdējā laikā Hollivudas apokaliptiskie scenāriji,man ļauj pieļaut,ka Hollivuda masu apziņu gatavo kaut kam,kas briest un briest labi ilgi un skar visus,bez izņēmuma,globālā mērogā.Vai tas būs ātomterorisms,par kura varbūtību izteicās Henry Kissinger sakarā ar to,ka Obama apgrieza budžetu pretterorisma organizācijām,sakot,ka tādejādi Obama Ameriku pakļauj reālam ātomteroristu uzbrukumam.Starp citu,šo iespēju neizslēdz arī Krievijā publiski pazīstamas personības,kas ne reizi uz to ir uzsvērušas,ka ātomuzbrukums Amerikai,ir kā nekad iespējams.Vai to kārtējo reizi veiks Amerikas specdienesti,kā 9/11 gadījumā,kas ir visticamāk,ja pieļauj tādu scenāriju,vai arī algotņi no Austrumiem,tik tāl savos spriedumos vēl neiešu.Bet,fakts paliek fakts.Paregis-Paregojums un Nicolas Cage ,tā nav nejauša,akla sakritība.Apokaliptiskie scenāriju,tā nav nejauša,akla sakritība.Ņemot vērā politiskos un ekonomiskos procesus globālā mērogā,ar kuriem,mēs saskaramies mūsdienās.

bitukas
# Iesūtīts: 2009.04.09 09:54:03
Kā ar filmu Sprīdītis?
Sandis
# Iesūtīts: 2009.04.09 17:17:23
FIlma"Pareģojums"iet forumcinemas,bet var arī noskatīties pirātisku ierakstu:
http://volland007film.at.ua/load/32-1-0-230
(vajadzēs registrēties)
Pareģis,var novilkt torentos vai dc++
jenocs
# Iesūtīts: 2009.04.09 18:07:58
nu ko tur lai saka ,vizuaali jau protams izskataas,ka Sandim taisniiba,un taa tautas noskanjoshana kaut kam konkreetam veerojama ne jau tikai divaas filmaas ,man pat liekas ka krietna puse turienes razhojumu ir "iedvesmojoshaas " filmas.bet tikai holivuda jau nav iznjeemums,bolivuda indijaa taapat un krievu kino peedeejaa laikaa vispaar paarspljauj visus,tur tikai nieciigs procents filmu ir neitraalas pret valdiibas kursu.
jenocs
# Iesūtīts: 2009.04.09 18:17:22
a_masiks
sveshie 1,2,3,4 nu gan nav liekami vienaa rindaa ar uzbruukoshiem tomaatiem u.c. tur nu gan kvalitaate buutiski atshkjiraas.

Holivuda vienkārši ļoti jūtīgi un savlaicīgi reaģē uz noskaņām masās, uz skatītāju pieprasījumu.

piekriitu,bet dazhreidz tas reagjeeshanas "savlaiciigums" liek pabriiniities, aciimredzot kad jaapelna holivudas meeroga pikjis,tad uz savlaiciigumu tiek nopietni uzspiests.
jenocs
# Iesūtīts: 2009.04.09 18:26:01
a_masiks
ir jau dariits
jenocs
# Iesūtīts: 2009.04.09 18:31:10
shkjiet ,ka ar Shonu Koneriju bij viens aizdomiigas kvalitaates muuvijs ar araabu teroristiem pashnaavniekiem pirms tuksnesha veetras,bet nu kvalitates deelj galiigi nepretencioza.
Sandis
# Labojis Sandis: 2009.04.09 18:57:14
a_masiks
Bez šaubām,Hollivuda visai meistarīgi prot sataustīt to žanru un scenāristi uzrakstīt to sižetu,kas ir aktuāls masās.Citiem vārdiem sakot,masās ir aktuāls apokaliptisks scenārijs.Uz mūsdienu finanšu sistēmas restarta fona,tā tiešām arī varētu būt.Bibliskie sižeti,apokaliptiski sižeti gūst popularitāti.
Sandis
# Labojis Sandis: 2009.04.09 19:15:10
Tikai lieta tāda,ka filma netop viena mēneša laikā.
Pēdējās divas filmas,ar apokaliptisku scenāriju"Diena,kad apstājās zeme"un"Paregojums",kā reiz trāpījās uz globalās ekonomikas recesijas laiku.Tas tiešām,ir pareģa cienīgs triks,uzrakstīt scenāriju un uztaisīt mākslas filmu,kā reiz uz globālās ekonomikas recesijas laiku.Es jau neminu citas Hollivudas filmas,ar apokaliptisku scenāriju.Gadu,pusotru atpakaļ bija filma kur tika atspēlēts bibliskais sižets no VD,par Jahves uzliktajiem sodiem ēgiptiešiem.Bija filma,kur tika atspēlēts sižets,kad flora sāk nogalināt faunu,arī apokaliptisks scenārijs utm.
jenocs
# Iesūtīts: 2009.04.09 20:46:08
vispaar jau "Diena,kad apstājās zeme" taada pashvaka sanaakusi,pliekani.
Balss
# Iesūtīts: 2009.04.12 01:56:06
Sandis
,ka ātomuzbrukums Amerikai,ir kā nekad iespējams.Vai to kārtējo reizi veiks Amerikas specdienesti,kā 9/11 gadījumā,

Šis apgalvojums pārspēj viskreizīgākos izdomājumus...
Sandis
# Iesūtīts: 2009.04.12 20:51:28
Balss
Tas nav izdomājums,tas ir fakts,kuru daudzi cilvēki intelektuāli un emocionāli nespēj pieņemt,par cik,nespēj iedomāties lielāku cinismu par tautieša sazvērestību pret tautiem,proti,Amerikas specdienesta darbiniekus pret Amerikas pilsoņiem.
Ir ļoti daudz un ļoti pārliecinoši pierādījumi tam,ka 9/11,ir specdienestu inspirēts uzbrukuma akts.Bet,ne par to,ir šīs diskusijas tēma.
Sandis
# Iesūtīts: 2009.04.12 22:00:08
Šeit,ir jāizsakās uzmanīgi,jo viss,kas neatbilst moderatoru uzskatu sistēmai un vērtību skalai tiek dzēst.
masiks [62.193.236.96]
# Iesūtīts: 2009.04.12 23:40:38
Sandis
Tas nav izdomājums,tas ir fakts
Mmmm... atkal jauc faktus ar izdomājumiem.
Pareizi būtu : to ka tas ir izdomājums - tas ir fakts!!
Ibo nav atrasts neviens dokuments, kas to apstiprinātu. A "fakti" balstās NEticībā, ka dvīņu torņi varēja sagāzties. Tb - faktu nav principā. Zats all.
Balss
# Iesūtīts: 2009.04.13 02:19:48
Sandis
Zaglis kliedz - ķeriet zagli!
Lūk, tieši Krievijas specdienesti ir tie, kas dara šādas šausmu lietas - masveidā nogalina savus pilsoņus, ģimenes ar bērniem, lai rastu ieganstu iebrukumam Čečenijā (dzīvojamo māju sprādzieni vairākās Krievijas pilsētās).
Ne velti tos nedaudzos žurnālistus, kas nebija uzpērkami vai iebiedējami un runāja patiesību, nogalināja - spilgtākais un jaunākais piemērs = Anna Poļitkovska...
Sandis
# Labojis Sandis: 2009.04.13 05:06:53
Balss
Bez šaubām,Krievijas teritorijā veiktie terorakti un valdības oficiālā interpretācija īsti neatbilst aculiecinieku sacītajam.Par šo tēmu tika veikta publiska diskusija vienā no Krievijas telekanāliem.Un tomēr,pierādījumi,kas liecina,ka terorakts Amerikā bija sankcionēts,profesionāli noorganizēts un konsperatīvi aizsegts,ir daudz pārliecinošāks,jo vizuālie pierādījumi īsti neiet kopā ar Amerikas valdības oficiālo versiju.Ir daudz vizuāli piefiksēti pierādījumi,ka Pentagonā ietriecās nevis Boing lidmašīna,kas principā nav iespējams,izejot no vizuālajiem pierādījumiem,bet gan nenoskaidrots,sprāgstoš objekts.

Es varu tikai vienu,uzskatāmu piemēru nodemonstrēt un katrs,skaidro domājoš cilvēks atzīs.Tas principā,fiziski nav iespējams.
Tad nu lūk.
Parametri.
Pentagonas ēkas augstums 20m
Boings 757-200 parametri
garumā 47.3 m
augstumā 13.6 m
platumā 7.3 m
Pentagona ēkas trešais stāvs atrodas 10 m augstumā no zemes.
Pentagona ēkas ceturtais stāvs atrodas 15 m augstumā no zemes.
Tagad,lūdzu,aplūko fotoatēlu:
http://www.asile.org/citoyens/numero13/pentagone/images/f.. acade-intacte-hte-def1.jpg
Fotoatēlu ir iespējams pietuvināti aplūkot,uz bildes uzklikšķinot vienu reizi.Kā mēs redzam,tad virs lielā cauruma Pentagona ēkā,bet lielais caurums atrodas pirmā un otrā stāva augstumā,tātad cauruma augstākais punkts atrodas aptuveni 7-8 m augstumā,ir neskarti trešā stāva logi.Faktiski,trešā stāva augstumā loga rūtis un loga stikli ir neskarti,jo uz stikliem var redzēt ugunsdzēšamās putas.Trešā loga augstums,atbilst trešajam stāvam,tātad 8-10 m augstumā.Bez tam,virs lielā cauruma,ja aplūkojam fotoatēlu pietuvināti,mēs neredzam Boinga 757-200 astes daļas ietriekšanās ēkā pazīmes.Atgādināšu,ka Boing 757-200 augstumā sastāda 13.6 m.Ja ņem vērā,ka Boing lidmašīna izsita caurumu vairākos korpusos Pentagona ēkas iekšējā daļā,tad ārēji neredzamās Boing astes daļas ietriekšanās pēdas ēkā virs lielā cauruma,kas atrodas starp otro un trešo stāvu,nevar pamatot ar to,ka lidmašīna ēkā ietriecās zem negatīva leņķa,jo tādā gadījumā,lidmašīna nespētu veikt taranējošu ceļu cauri Pentagonas ēkai,pa ceļam sagraujot vairākus korpusus.
Lidmašīnas ceļu cauri Pentagona ēkai var aplūkot šeit:
http://911research.wtc7.net/pentagon/evidence/photos/punchout.html
Tātad,lidmašīna ēkā ietriecās nevis zem negatīva leņķa,jo tādā gadījumā,lidmašīna sašķīstu gabalos un nespētu taranēt vairākus korpusus Pentagona ēkā,bet gan ēkā ienira taisnā leņķī,kas savukārt nozīmē,ka lidmašīnas astes daļai,neizbēgami,vajadzēja atsisties pret ēku un atsisties nevis 13.6 metru augstumā,jo tas nozīmētu,ka lidmašīnai ēkā nāktos ielidot vienādā augstumā ar zemi,kas principā nav iespējams lidojošam aparātam,kas taranē,bet gan virs ceturtā stāva,pēc ļoti optimistiska,pat fantastiska scenārija.Bet ceturtais stāvs Pentagona ēkā atrodas 15 m augstumā no zemes.
Bet,ko mēs redzam fotoatēlā?Mēs redzam,ka virs lielā caurumu,kurā ienira 13.6 m augstumā lidmašīna,trešā un ceturtā stāva loga rūtis ir neskartas,pat stikli nav izsisti.Vēl vairāk,ja uzmanīgi papēta ēkas bojājuma pakāpi virs lielā cauruma,vispār nav ne mazākās pazīmes tam,ka pret ēku virs lielā cauruma,tātad 7-15 m augstumā ietriektos objekts,kas augstumā sasniedz 13.6 m
Manis sacīto pašiem aplūkot,pārdomāt,salīdzināt un izdarīt logisku secinājumu var aplūkojot nākošo slaidu:
http://www.asile.org/citoyens/numero13/pentagone/images/f.. acade-intacte-hte-def2.jpg
Līdzīgā veidā,vienu reizi uzklikšķinot uz fotoatēlu,fotoatēlu var palielināt un tuvplānā apliecināties,ka virs lielā cauruma ēkā vizuāli nav redzamas deformācijas pazīmes,kā arī trešā un ceturtā stāva logi,virs lielā cauruma,ir neskarti un uz tiem var redzēt ugunsdzēšamās putas,kā arī dienas gaismas atspulgu.
Skaidri domājoš cilvēks teiks.Tas nav iespējams,jo nav iespējams principā.Tas ir nelogiski un fiziski neiespējami.Nav fiziski iespējams 13.6 m augstumā lidmašīnai ietriekties ēkā un 10 m augstumā,ēkā,virs ietriekšanās zonas neatstāt ietriekšanās pazīmes.Bez tam,mums apgalvo,ka lidmašīnas astes daļa,kopā ar lidmašīnu ienira ēkā.Absurds,jo lidmašīnas astes daļai atsitoties pret ēku,betona un tērauda sakausējumu,viegla materiāla taisīta lidmašīnas astes daļa tīri fiziski nolūztu no lidmašīnas kopējā korpusa,jo lidmašīnas aste nevis tiek izlieta kopā ar lidmašīnas korpusu,bet atsevišķi izgatavota un pēc tam piestiprināta pie lidmašīnas korpusa.Jebkurā gadījumā,lidašīnas astes daļai un spārni no sitiena pret ēku atlūztu no lidmašīnas korpusa,kamēr korpus turpina pa inerci slīdēt dziļāk ēkas iekšienē.
Uzskatam piemērs tam,ka Amerikas valdības oficiālā versija neiztur nekādu kritiku.Bez tam,racionālam skaidrojumam nepadodas tas,ka divas lidmašīnas,kas ietriecās WC,uzskatāmi ēkā atstāja lidmašīnas kontūru,kas ienira ēkā.
http://911research.wtc7.net/wtc/evidence/photos/wtc1fires7.html
http://911research.wtc7.net/wtc/evidence/photos/wtc1fires3.html
http://911research.wtc7.net/wtc/evidence/photos/wtc1hole1.html
Bet Pentagona ēkā pat tas nav.Ir neliels caurums,bez vizuāli redzama pārējo lidmašīnas detaļu ietriekšanās pazīmēm.Es runāju gan par lidmašīnas astes daļu,gan par spārniem,kas starp citu,ir 7.3 m platumā.Kur ir visas šīs pazīmes Pentagona ēkā?Viņu nav,tas ir brīnums,tā ir zinātniskā fantastika,kas šaubos vai ir mazāks brīnums par Jēzus dzimšanu jaunavai Marijai.Bez tam,Pentagona ēka līdzās Kapitolijam un Baltajam namam ir viss aizsargātākie objekti Amerikā,kuru drošību nodrošina ne vien F-16,bet arī ātrās reagēšanas sistema-raķetes.Boings 757-200 šķērsoja vairākas drošības zonas,kas cita no citas atrodas vairāku desmitu kilometru attālumā.Objekts,kas pārkāpa vairākus drošības pamatprincipus.Atslēdza radiosakarus.Mainīja kursu.Un ielidija paaugstinātas drošības zonā.Un neviens armijas generālis pat pirkstu nepakustināja.neviens pozicionālās sistēmas operātors pat pirkstu nepakustināja,lai automatizētu pretreagēšanas sistēmu.labi,es saprotu,bija miseklis ar F-16,bet kā tad ar raķetēm,kas izvietotas paaugstinātas drošības zonā,kurā atrodas trīs aizsargātākie objekti Amerikā?Atkal Jēzus dzimšanai līdzīgs brīnums.Viens brīnums virs otra,tas ir pārāk fantastiski,lai tam noticētu.
http://0911.site.voila.fr/index1.htm
Sandis
# Labojis Sandis: 2009.04.13 05:20:42
masiks [62.193.236.96]
Spānijā 50 stāvu debeskrāpis dega elles lieslām veselas 24h.
http://images.google.lv/images?hl=lv&q=Windsor+building+fire+.. pictures&um=1&ie=UTF-8&ei=n7LiSZD4FZGPsAb_j_nSCA&sa=X&oi=imag.. e_result_group&resnum=1&ct=title

http://www.prisonplanet.com/fire-consumes-wtc-7-size-skyscraper-building-does-not-collapse.html

http://justgetthere.us/blog/uploads/fire-skyscraper5.jpg

Vēl degoši debeskrāpji:
http://www.chinasmack.com/pictures/beijing-cctv-building-on-fire-news-censored/

http://buzz.youku.com/2009/02/10/video-roundup-cctv-complex-on-fire/

http://www.youtube.com/watch?v=nLWQP5msfIY

Un ko!Da neko,ēkas pamati kā stāvēja,tā stāvēja.Bez tam,kad ēka deg atklātā liesmā,ar augstu temperatūru,dūmu izdalījums ir minimāls,ko gan nevar teikt par WC degšanu.Lielā dūmakainība skaidrojama ar zemu degšanas temperatūru.
http://911research.wtc7.net/wtc/evidence/photos/wtc1fires1.html

Aplūko,cik augsta varēja būt degšanas temperatūra WC ēkā:
http://911research.wtc7.net/wtc/evidence/photos/wtc1hole1.html

Izskatās,ka šai sievietei pēcpuse no augstās temperatūras ēkā nesvilst
Sandis
# Iesūtīts: 2009.04.13 06:44:40
Cerams mod,neizdzēsīs pēdējos komentus un norādes uz saitēm,bet,ja ir vēlēšanās paplašināt šo tēmu,tad,lūdzu,verat vaļā jaunu sadaļu.No savas puses,par šo jautājumu komentu vairs nebūs.Kas bija sakams,to izliku divos pēdējos komentāros.
Balss
# Iesūtīts: 2009.04.13 11:47:21
Sandis
Paklau, skaidri domājošais, kā tev ar loģiku? Ir tiešām gudri un vērtīgi iešaut pašam sev kājā, pie tam, tik pamatīgi un sāpīgi, lai klibotu uz mūžu!
Sandis
# Iesūtīts: 2009.04.13 16:59:34
Olita
A,kāpēc,tavupārt,bolševeki monarhus gāza kopā ar patriarhiem?
To pašu darīja franču revolucionāri?

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 142 , pavisam kopa bijuši: 15784