atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Kas ir pareizi un kas nepareizi?
Džonijs
Iesūtīts: 2009.03.09 11:40:10
Reiz vienā grāmatā izlasīju šādu atziņu- Vārdam PAREIZI, tieši tāpat kā vārdam NEPAREIZI, ir jēga vienīgi mērķa izvirzīšanas kontekstā. Lietot šos jēdzienus visos citos kontekstos ir neloģiski. PAREIZI ir tas, kas adekvāti atspoguļo izvirzīto mērķi. Un tas ir viss...vairāk nekādu nozīmju šajā vārdā nevarbūt.
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 11:41:35
Tad nu tā...vai šos jēdzienus ir prātīgi lietot ticības kontekstā?
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 11:46:34
Dona Eriksone Man arī bija kaut kas līdzīgs
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.03.09 11:50:20
Šķiet, ka prātīgi. Dievs nosaka mērķi, jeb to pašu visa jēgu. Tad mērķa kontekstā arī ir pareizi / nepareizi.
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 11:52:59
EzītisMiglā Tas varētu būt no Dieva redzes punkta...bet cilvēki?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.03.09 11:58:31
Džonijs
Cilvēki ir Dieva radīti, un tāpēc viņu mērķis ir arī Dieva radīts. Protams, ja vien Dievs nav radījis bezmērķīgus cilvēkus.
Būtu jābūt tā, ka cilvēks vislabāk nu laimīgāk jūtas tad, kad dzīvo atbilstoši savai būtībai, jeb mērķim, kuru viņā ir ielicis Dievs, kā jau ideāls Autors.
Cilvēks pats sev neatradīs tādu mērķi, kas viņam dos vairāk laimes kā Dieva ieliktais mērķis.
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 12:57:40
EzītisMiglāNu tad pajautāšu savādāk...Tu te runā par mērķi ko cilvēkā ielicis Dievs...Vai šis mērķis ir katram cilvēkam viens un tas pats, jeb dažāds...un vai ceļi šā mērķa sasnieģšanai arī ir dažādi, vai tikai viens?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:00:49
Džonijs
Viens un tas pats mērķis - būt laimīgam. Un max laimīgs cilvēks var būt, ja sadarbojas ar Dievu.
Ceļi varētu būt dažādi, garāki un īsāki.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:02:09
Džonijs, mērķis jau arī var būt abstrakts un viens, kā arī stipri konkrētāks, tad katram dažāds!
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:04:15
Mulders Bet tad vai viens cilvēks var teikt otram, ka -tu dari nepareizi ?
Balss
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:05:30
EzītisMiglā
Cilvēki ir Dieva radīti, un tāpēc viņu mērķis ir arī Dieva radīts.
.
Būtu jābūt tā, ka cilvēks vislabāk nu laimīgāk jūtas tad, kad dzīvo atbilstoši savai būtībai, jeb mērķim, kuru viņā ir ielicis Dievs, kā jau ideāls Autors.
Cilvēks pats sev neatradīs tādu mērķi, kas viņam dos vairāk laimes kā Dieva ieliktais mērķis.


PRIEKS PAR TEVI!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:08:35
Džonijs, var!
Jo pirmkārt jau es nemaz nepiekrītu tavam "pareizs" vai "nepareizs" uzstādījumam.

Šie vārdi iegūst jēgu arī, ja mēs runājam par procesu, par mērķa sasniegšanas ceļu! Pietam vēl vairāk, tas KĀ tu sasniedz mērķi, padara arī šo mērķi par derīgu vai nederīgu!

Ja mērķis ir Miers Pasaulē, tad planētas Zeme anihilācija nebūtu pareizs veids, kā Mērķi Sasniegt, laigan Mērķis tiktu sasniegts!

Kā arī, Mērķi reti kad ir ļoti precīzi definēti, tāpēc nemaz nevar pateikt, vai konkrētais solis ir pareizs vai nepareizs, vai tas tuvina vai attālina mērķim!

Tāpēc, bez mērķa vēl jābūt procedūrai, kā mēs rīkojamies.

Ikdienas likumi, ikdienas robežas, ikdienas "instrumentu komplekts" kuru drīxt lietot mērķu sasniegšanā, tāpat arī aizliegtie līdzekļi!

Mērkis neattaisno vienmēr līdzekļus, tā iemesla dēļ, ka mēs nespējam pārredzēt visas šo līdzekļu sekas...

Tāpēc beigu galā paliek ticība, uzticēšanās tiem līdzekļiem ko Dievs devis, ticība, ka tie ilgtermiņā sevi attaisnos lai arī šķit, ka giljotīna var risināt problēmu un mērķi tuvināt daudz efektīvāk!
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:09:27
Dona Eriksone Nu nepiekritīšu...to jau tikai tu redzi, bet ne viņš...varbūt tas ir viņa ceļš uz mērķi caur šo pārkāpšanu?
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:21:38
Mulders Modulēsim situāciju(tas no tava un Ctulku repertuāra:D) Cilvēks spēlē klavieres. Viņš atskaņo kādu mūzikas gabalu un konkrētā vietā ir jābūt maigai un klusai skaņai(piano).Lai to izdarītu, viņš tak netrieks ar dūri pa klavierēm...(tas būs forte). Tātad konkrētajā gadījumā tas ir jādara maigi un piesardzīgi...un tas būs pareizi. Bet sēž kāds cits cilvēks, kas atrodas kādus 200m tālāk no klavierēm. Viņš klausās skaņdarbu un baigā šaize...viņš nedzird. Viņam liekas, ka spēlētājs nedara pareizi. Kuram ir taisnība?
Katram ir atšķirīgs mērķis...vienam atskaņot tā, kā to ir iecerējis autors, otram -sadzirdēt mūziku.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:25:10
Katram ir atšķirīgs mērķis...vienam atskaņot tā, kā to ir iecerējis autors, otram -sadzirdēt mūziku.

Tāpēc ir nepareizi klausīties mūziku atrodoties no tās tālu. Tātad pareizi būtu pienākt tuvāk!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:26:40
Dona, Džonijs... Tas ka Dievs spēj defektu par efektu pārvērst, nenozīmē, ka defekts ir paredzēts līdzeklis kā panākt mērķi Tas tikai parāda Dieva varenību, ka viņš spēj vadīt velosipēdu taisni arī ar šķību stūri! Tas nenozīmē, ka šķība stūre nodrošina velosipēda taisno ritējumu! Tāpēc atmazka - pārgulēju ar mauku, lai iegūtu sev sievu - būs diez ko čābīgs attaisnojums izvirtībai!
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:27:03
Dona EriksoneMan prieks, ka tu saprati...es tik nevaru Mulderdžanu pārliecināt...viņš laikam vienmēr zina tās pareizās atbildes un ceļus
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:34:09
Mulders Bet ja paņem konkrēti mērķi-iemācīties braukt ar riteni...?Lasot instrukciju tak neiemācīsies...ir jāmēģina pašam. Un kā to kurš dara, tas jau ir katra paša ziņā...vai ar šķību stūri, vai taisnu, vai pa asfaltu, vai pa grants ceļu. Katram savs ceļš būs tas pareizais.
Džonijs
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:34:57
Dona Eriksone Es jau neko...tik uzdodu jautājumus
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.09 13:48:25
Džonijs, bet redzi... var mācīties tēva vadībā, var mācīties pats... Abos gadījumos iemācīsies braukt... Taču otrā gadījumā risks savainoties vai varbūt nosisties ir lielāks? Tātad vai tas ir pareizs? Ja ir labāks ceļš?

Kā arī, nav pārāk daudz dzirdēts par vareniem tour de france uzvarētājiem, kas būtu sasnieguši šo mērķi bez trenneru un citu cilvēku atbalsta un pamācībām... tikai tā... uz savu galvu, jo ieņēma pierē mērķi?

Es sapratu tavu filosofiju, fīča tāda, ka es tai nepiekrītu, jo saskatu tajā šo klasisko "Mērķis attaisno līdzekļus" atrunu! Dievs pieprasa ne tikai ievērot pareizus meŗķus, bet arī pareizus leģitīmus līdzekļus!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.03.09 13:49:17
Dona, nu a ko darīt... mana pieredze liecina, ka, ja tu brauc taisni, tad sasisties ir stipri mazāk iespējas, nekā tad, kad brauc šķībi. Vienkārši otrajā gadījumā Dieva žēlastība un rūpes manifestējas daudz vairāk, jo tad tu ieraugi daudz lielāku dziļo bedri no kurienes Dievs tevi velk ārā, nekā tad, ja tikai nedaudz grāvī paklūpi...

Tāpēc rodas ilūzija, ka Dievs ir lielāks mūsu bēdās... nekā, tad kad viss ir kārtībā!

Tas tāpat, kā spriest, kāpēc cilvēki ziedo daudz vairāk naduas tur kaut kādiem bēgļiem no kara zonas, kuru paši sacēluši, nekā paši saviem bērniem... Taču mēs nepamanām, ka mūsu bērni ir paēduši, apģērbti un siltumā... jā mazliet ar gripu apslimuši... bet neredzam, ka tam tur tālumā esošajam vajag daudz daudz vairāk... viņam nav ne māju, ne drēbju, ne ēdiena un gripa būtu īsta svētība, ja tas būtu vienīgais, kas viņam ir!

Tāpēc... Dona... iemācies redzēt Dievu arī tad, kd tev ir labi Laigan, sķiet, tas nav tas, ko tu man teici... jo tu jau redzi Dievu... tik kaut kā... es tevi nesaprotu, jo ne jau visu tu pasaki, es nesaprotu kontextu! Tāpēc, netiesāju... spriežu tikai no tā ko tu saki un no sevis piedzejotā tevis nepateiktajam!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 29 , pavisam kopa bijuši: 34934