atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Eiropas noriets
incognito
Iesūtīts: 2008.12.19 10:43:11
Jau labu laiku esmu manījis, ka kristiešu vidū ir izplatīts viedoklis par Eiropas civilizācijas norietu un drīzo galu. To ir teikuši, piemēram, A.Ļedjajeva, Muldera un K.Dimitera kungi - tātad visai dažādu kristīgo tradīciju pārstāvji.
Kādas ir jūsu domas?
Diskutējot lūgtu fokusēties ne tik daudz uz pagātni un Rietumu civilizācijas saknēm, kā uz tagadni un paredzamo nākotni.
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
incognito
# Iesūtīts: 2008.12.19 10:45:25
Nevar noliegt, ka no visām pasaulīgajām Eiropa ir vieta, kur ir visvieglāk un patīkamāk dzīvot.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2008.12.19 10:55:59
a_masiks
Pie kam viņi it kā esot vairākumā. Demokrātiskā sabiedrībā... hmmm... laikam ļoti kautrīgi, ka necīnās par sev būtiskām lietām?
9K116
# Iesūtīts: 2008.12.19 10:57:32
incognito
Redz, viņi jau cepās par to, ka Eiropā sāk būvēt mošejas, uz ielām parādās aizvien vairāk cilvēku, kuru ādas krāsa nav balta un/vai kuri valkā čurbānus uz galvas. Kas zināmu etniski-sociāli-ekonomisko spriedzi nenoliedzami rada, it īpaši punktos, par kuriem atšķirīgo sabiedrību pārstāvji īsti nespēj vienoties.

Te nu mums jāskatās uz 2 paralēli ritošiem procesiem:
1) asimilācija - t.i. process, kura laikā iebraucēji integrējas Eiropā, pieņem eiropiešu vērtības un dzīvesveidu.
2) ksenofobija - eiropiešu un iebraucēju savstarpējā nepatika. No eiropiešu puses te jārunā par neonacismu un rasismu (`white power`), no iebraucēju puses - radikālā islama risks (`mēs dzīvojam izvirtušā sabiedrībā un TIKAI stingra pakļaušanās korānam var mūs pasargāt no šaitāna` ©).

Ja asimilācija notiks straujāk, nekā ksenofobija, tad var teikt, ka problēmu nebūs. Ja turpretī ksenofobija nomāks asimilāciju, izredzes nav tik spožas, jo tas var novest pie situācijas a ļa Gazas sektors vai, ļaunākajā gadījumā, pat civilizāciju konfliktu ar vāji paredzamu iznākumu.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.19 11:00:00
Nevar noliegt, ka no visām pasaulīgajām Eiropa ir vieta, kur ir visvieglāk un patīkamāk dzīvot.

Var noliegt!

Piemēram šeit ignorē un neievēro Šariata likumus, tātad musulmanim te būs grūtāk dzīvot un praktizēt savu ticību nekā kādā Musulmaņu Zemē.

Hinduistam būs grūti dzīvot eiropā, kas ir gaļēdāju civilizācija!

Tā kā... vieta, kur ir visvieglāk dzīvot, tas ir subjektīvs jautājums... Un Eriopa nav homogēna... vienā Eiropas galā ziemā var sauļoties, bet otrs gals tikmēr ir aiz polārā loka! Kurā no šīm vietām tu domāji ir tā vieglā dzīve?

Civilizācija, kas atsakās un pat bezmazvai ārpus likuma pasludina tās saknes un kultūru uz kura tā pati ir celta un to neatzīst, neizbēgami liecina par savu norietu!
Civilizāciju pētnieki ir izpētījuši, ka lielās civilizācijas pirms sava norieta ir ļoti pat "liberālas" (lasīt, liberālas, pret savu izlaidību) tai pat laikā slēpjoties aiz šī liberālisma, ir faktiska tirānija un neiecietība pret jebkurām novirzēm no "politkorektā" kursa!

Civilizācija, kas grēku pasludina par tikumu un otrādi, ir uz norieta... Tas tāpat kā paziņot, ka ēst sapuvušu barību ir veselīgi, bet ēst svaigu ēdienu ir kaitīgi un nepolitkorekti, jo tā tiek diskriminēti sapuvušo ēdienu gatavotāji! Tur nevajag vairs neko citu, tik ļaut šiem puvušajiem darboties, tie sapūdēs visu - arī svaigos dārzeņus un galu beigās viss nomirst...

Es gan nezinu vai mēs paši redzēsim šīs civilizācijas galu, civilizācijas mirst tomēr ilgi... Eiropai paredzu gadus 100-150...

PROTAMS, ja pēkšņi notiek kaut kāda "atmoda" un notiek radikālas izmaiņas un savu sakņu apzināšanās, savas kultūras un savas vērtības unikalitātes izcelšana un sargāšana, tad vēl Eiropa var iziet no šī civilizāciju kara kā viens no uzvarētājiem!

Eiropa pārprot šo bausli "Mīli Savu Ienaidnieku"... Eiropa tik ļoti koncentrējas uz šo bausli, ka aizmirst bausli "Mīli savu tuvāko" un Eiropa savā mīlestībā pret ienaidniekiem marginalizē pati savu tuvāko un tad tā vairs nav mīlestība, bet gan nodevība!

Juventus
# Labojis Juventus: 2008.12.19 11:00:50
Dimitera kungs jau nu būtu pēdējais, uz kura viedokli varētu paļauties. Tāpat arī Ļedjajeva kungs neatstāj tā cilvēka iespaidu, kuru varētu uztvert nopietni... Atliek vienīgi Muldera kungs. Varbūt viņš šeit varētu minēt dažus pamatargumentus (neizplūstot garos skaidrojumu palagos ) šādam viedoklim?

Aa, nu viņš jau pats paspēja...
Kundali
# Labojis Mods-1: 2008.12.19 11:06:21
Paldies A.Masik, par to 2012.gadu. Reku kopija par šito visu.
Resursi internetā
fhm.lv »

_________________________
Lūdzu ievietot saiti, ja materiāls ir garš un ņemts no interneta. M.
9K116
# Iesūtīts: 2008.12.19 11:07:26
a_masiks
Neviens no Taviem scenārijiem neparedz eiropas savienības bojāeju.
Sāksim ar to, ka Eiropa un Eiropas Savienība nav gluži viens un tas pats, un teorētiski Eiropas Savienība var sabrukt arī bez čurbānu valkātāju līdzdalības.

Otrkārt, ja Eiropa kļūs par Gazas sektoru, tajā vairs nebūs tik viegli un patīkami dzīvot. It īpaši, ja pie varas kaut vai demokrātiskā ceļā tiek rasistiski noskaņoti fašisteļi, kuri vietā un nevietā sāk bīdīt tekstus par izredzēto rasi, vēsturiski-etniskajām dzimtenēm un nācijas tīrību...
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.12.19 11:20:35
A kapēc ne 2012gadu? Vismaz zīmīgs cipars..

Ehhh būtu jau forši... kredīti nebūtu jāatdod Te gan šķiet 2012 gadā tiek sludināts vispārējs pasaules gals!

Tas ko es saku - Eiropas noriets... Nepaliks tak te melns caurums... Būs kaut kas cits... Islāma Kaliāfs, kur Kristietība (un arī tik daudzinātais humānisms) būs geto rajonos... Varbūt - kas visticamāk - būs atkal tāda Eiropa kā bij līdz ES! Katrs pats par sevi, un ar kaimiņiem atsevišķas attiecības nediktētas no aukšas! Nebūs jau te tuksnesis... Bet tas kas te nebūs... nebūs vairs tāda Eiropa kā tu to pazīsti šodien, nebūs liberālisms, bet būs visai strikta apziņas kontrole... vārda brīvības nebūs un demokrātija nebūs...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.19 11:26:50
a_masiks, tu pareizi saki... Eiropa ir iecietīga pret visiem, izņemot pret tiem, kas šo eiropu uzcēla! Tā teikt, jūs mums to uzcēlāt, tagad esat brīvi... mēs paši te saimniekosim!

Vispār jau MĒS vismazāk par to uztraucamies, Kristietība neiznīks vispār nekad... taču tīri cilvēcīgi žēl, ka paša tautieši paši galvu cilpā iebāž... Bet nu... šī paaudze un civilizācija ir empīrisma civilizācija, nesapratīs, kāmēr neizbaudīs empīriski. Tā kā... arī tu tam neticēsi kāmēr to nepiedzīvosi...
Pēcāk nesaki, ka nebrīdinājām!

Laigan... paredzu arī tālāko, tad kad viss būs sūdīgi... tad joprojām tiks vainpoti kristieši un kristīgās saknes... un vēl vairāk tie tiks marginalizēti, kāmēr kristietības eiropā vispār vairs nebūs un tomēr tad vienalga labāk nepaliks... un iespējams, ka to, kas Eiropa reiz bija, Eiropa acerēsies tad, kad būs jau par vēlu...

Un šī nu ir tā reize, kad es gribētu maldīties un kļūdīties!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.19 11:50:48
a_masiks, un to tu saki brīdī, kad Eiropa ir dziļā dziļā dupsī ar savu ekonomiku

Nu piemērs viens kur Eiropa arī ekonomikā ieberzīsies līdz tomātiem!

Šodien ļoti populāra ir "Zaļā saimniekošana" visa Eiropa ir prosto extāzē no CO2 samazināšanas. Šāds spriedums ir ideoloģiski nevis ekonomiski vai zinātniski diktēts!

Jo ko kur visur dzird...
CO2 CO2 - tā ir inde, ļaunums planētai un vispār kā mēs te vēl varam izdzīvot... Jo redz CO2 esot siltumīcas efektu izraisoša gāze, tā ir vainīga pie globālās sasilšanas utt utjp!

Pietiek tikai mazliet dziļāk lāpstiņu iedurt un ir skaidrs, ka tas ir FUFELS... (lielākus burtusn nemāku, bet vajag)...

Eriopa šīs ideololoģiskās nostājas dēļ bremzē tieši savu ekonomisko izaugsmi!

Pāris fakti, kas tiek slēpti, un faktiski, ja tos pasludinās kāds zinātnieks - viņa karjera Eiropā beigsies... ideoloģisku, nevis faktisku iemeslu dēļ.

1. CO2 nav lielākā siltumnīcas efektu izraisošā gāze - Tā sastāda tik kādus pacmit %... Apmēram 80% no siltumnīcas efekta izraisa... nekas cits kā... ūdens tvaiks! Tā kā, ja gāzes "indīgumu" nosaka pēc siltumnīcas efekta, tad ūdens tvaiks ir reizes 3 indīgāks... tak vai pret tā emisiju kaut kur cīnās?
Taču eiropā pastāv visādas CO2 emisijas kvotas... Kas cits kā ekonomiskā kontrole un faktiski brīvības ierobežošan tā ir?
2. Klimats uz Zemes ir mianījies miljonos gadu, arī tad, kad te cilvēku ar savu CO2 nemaz nebija, un viens Vulkāna Izvirdums izmet atmosfērā indi daudz vairāk nekā mūsdienu Rūpnīca Gada Laikā! Klimatu ietekmē Saule nevis Cilvēks.
3. CO2 ir augu ēdiens... CO2 palielinoties atmosfērā palielinās zaļās masas daudzums uz Zemes... mērījumi NASĀ ir atrodami.
4. Reporti ir selektīvi, tiek reportēti tikai tie gadījumi kad kāds aizbergs kaut kur nolūzt, bet to, ka Antarktīdas sniega un ledus masa palielinās, tas tiek noklusēts... lai to uzzinātu ir jālasa nevis širpotrebs, bet konkrēto pētījumu institūtu reporti, kuri arī nemaz tik viegli pieejami nav - šo pašu ideoloģisko apsvērumu dēļ!

Un tā ir tikai viena vieta, kur Eiropa pati zāģē savus Zarus!

No otras puses... Eiropeiskā liekulība. Eiropa savā teritorijā pasludina visādus ierobežojumus un kvotas un hvz ko, bet ne ar pušplēstu vārdiņu neuzstāj, lai tie paši standarti tiktu ieviesti Ķīnā, kur faktiski atrodas lielums Eiropas ražotnes, kurām, protams Ķīnā nav saistoši Eiropas standarti... Rezultātā Eiropa faktiski pati sev galvā iešauj! Pati nobremzē savu konkurētspēju, nepieprasot to pašu no tām valstīm kurās de facto savas ražotnes izvieto! Man tas vairāk izskatās, kā lielo karteļu diktāts, lai atsēdinātu konkurentus. Jo ja kāds te ražos to pašu ko šie, tas viņiem sanāks neizbēgami dārgāk, nekā to pašu ražot ķīnā, ko var atļauties tikai lielas kompānijas kam loģistika nostādīta pareizi!

Kā tu pareizi saki - Ekonomika un Kapitālisms valda Eiropā un tas neparedz rūpes par tiem, kas nevar paši parūpēties... Tieši otrādi vēsture liecina, ka šīs "rūpes" var ļoti viegli padarīt par konkurenci ierobežojošu faktoru.
Rūpējamies par "zemes tīrību" un piegriežam ražotnes, kas nespēj samazināt CO2 kurš faktiski nemaz nav nekāda nedz inde, nedz ko kaitīgu izraisoša gāze...
Ūdens Tvaikam nav ķērušies klāt tāpēc, ka tad šī lieta kļūtu daudz skaidrāka un redzamāka! A šodien... pajautā vidējam cilvēkam, kam nekāda poņa nedz no bioloģijas, nedz ķīmijas, nedz fizikas, vai CO2 ir inde... un viņš mēdiju izdolbītām smadzenēm teiks jā - tā ir lielākā inde, ko cilvēce ir izgudrojusi!

Domā ka senāk nenotikās visādi Austrālijas un Kalifornijas mežu ugunsgrēki... šodien tos ierobežo un dzēš, tātad faktiski tas sadegums ir mazāk gaisā iziet, nekā senāk, kad to nekontrolēja... Tak nezkamdēļ senāk no tā klimats nemainījās!

Vēl kas... bieži dzird... ka pētījumi liecina, ka senāk, kad zeme palielinājās siltums tika konsta`tēts paaugstināts CO2 īpatsvars gaisā... Un tūlīt tiek secināts, ka korelācija ir kazualizācija... kas ir loģiska kļūda, taču neviens jau neies publicēt pētījumus un pat pētīt, vai tiešām CO2 ir cēlonis, jeb sekas šīm klimata izmaiņām... Jo ja tu kaut ar pušplēstu vārdu ieminēsies, ka varētu būt, ka CO2 ir sekas nevis cēlonis, tavus grantus un karjeru nokaus monentā... Jo tas neatbilst "eirppas reliģijai" kas šodien ir environmentālisms. No malas skaista tēze, bet kad iedziļinās, ne ar ko neatšķiras no citām ideoloģijām, kas balstītas putās, nevis faktos!
a_masiks
# Labojis Mods-1: 2008.12.19 12:16:21
Mulders
Oi, nu neraksti TIK daudz. Takš nevar uz reizi visam piekrist vai visu apgāzt. Piekrītu, ka CO2 ir fufelis. Taču šiem fufeļiem ir racionāls pamats - piegriežās vienmuļība, vienas taciņas tipināšana. Vajag pamainīt spēles noteikumus. CO2 histērijai ir arī pozitīvās puses. Tīri no `dabiskās visdes` viedokļa. Ne racionāli, bet tīri fīlingam. A fīlinga dēļ cilvēki ui ku daudz ir gatavi darīt....

Par ķīna vs eiropa Tev ir taisnība ir tikai daļēja. Ķīna šobrīd attīstās ekstensīvi. Tā ir laikā un telpā ierobežota attīstība, kura parasti beidzas ar dziļu krīzi. Eiropai īpaša krīze tagad nemaz nav. Krīze ir pienākusi materiālo vērtību pārvērtēšanas jomā. Un tikai.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.19 12:25:26
A fīlinga dēļ cilvēki ui ku daudz ir gatavi darīt....

Piekrītu... un tādējādi tavs arguments par to, ka eiropa ir strikti ekonimiska, netur! Eiropa arī ir uz ideolooģiju un "fīlingu" basltīta, bet zin ķerot fīlingu, var ieberzties dziļā pakaļā un lielās atkarībās! Par to jau brīdinām... Ir foršs fīlings, ka apkārt dažādas kultūras, dažādi cilvēki... Tik aizraujoties var sašņaukties arī ko kaitīgu, kas iedarbosies pēc ilgāka laika un tad jau izšķaudīt ārā vairs nevarēs!

Par Krīzēm, tu joprojām esi redukcionista slazdā... domā, ka ja kaut kas notiek šeit, tas noteikti neskar citas sfēras. Sorry, bet pasaule ir globalizējusies, un krīze vienā sfērā tā vai citādi ietekmē arī citas... tas kā tauriņa efekts, izplatās un rada tornado pavisam negaidītās vietās!

Nu tak... pēdējā lielā krīze - tai sekoja Otrais Pasaules Karš, kurā sakāvās 3 globālas ideoloģijas, kas bij dzimušas šīs krīzes apstākļos... Daudzi filosofi arī uzskata ka abi pasauļu kari bij modernisma noriets.
Šodien mēs vērojam postmodernisma norietu!

Kas sekos, kas nāks vietā... nezinu vai kāds spēj argumentēti paredzēt, jo šīs ir lietas kas nepakļaujas redukcionismam... Tas ir, izprotot kā darbojas detaļas, vēl nav garantēts, ka izpratīsi kā tās darbojas vienotā sistēmā...

Notiks kaut kāda "revolūcija" bet nu skatīsimies... kur nonāksim!
Balss
# Iesūtīts: 2008.12.19 12:34:07
a_masiks
Tā kā mani uzskati par homeopātiju balstās autoritātēs (tūkstošiem diplomētu ārstu un klīniku ar visiem valsts sertifikātiem) plus manā un daudzu man pazīstamu cilvēku praktiskā pieredzē, tad sāku apšaubīt tavus secinājumus, a_masiks - arī šajā jomā.
Jo, ja tu stūrgalvīgi - jo sliktāk faktiem - paliec savā pozīcijā šeit, tad nezinu, cik nopietni ņemt tavas domās citos jautājumos.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2008.12.19 12:50:05
Mulders
Notiks kaut kāda "revolūcija"
Jācer, ka scientokrātiskā. :-)
Kapitālisms nerullē.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.19 12:56:56
Jācer, ka scientokrātiskā. :-)
Kapitālisms nerullē.


Nope... sākumā būs "tumšie viduslaiki"

Scientokrātija jau nomira līdz ar otro pasaules karu... modernisms bij scientokrāijtas serde... Nepavelk, jo ignorē garīgās lietas.

Iedomājies tāds Ctulhu pie stūres - ar zinātni viņam it kā ir ok viss, a vot ar kultūru, māxlu, reliģiju, mūziku, filosofiju - pilnīgā pakaļā! Ja šīs lietas ignorē, tad civilizācija ir norietā vēl bez uzplaukuma!

Eigēnika biji šīs scientokrātijas pīķis!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.19 13:32:01
a_masiks, bet viss jau atkarīgs kurā pusē "krīzei" tu esi Krīze ta ir tik un ta... Prosto ja esi gudrs un pareizā laivā iekāp, tad tas cunami nevisnoslauka tevi, bet tieši iešūpo ar labu ātrumu pareizā kruīza virzienā!

Es neesmu tik gudrs lai paredzētu kur un kā tieši šis taurenis radīs tornado... dzīvosim redzēsim... Ceru ka nebūs tā kā man šķiet ka būs!
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2008.12.19 15:20:20
Ctulhu
Vēl viena tāda lieta kā - noteikta etiķete, protokols. Ir jānobalso daudzās lietās, kā, piem, par to, kas skaitās/neskaitās tikumīgi, piedienīgi utml.
Resp, vai var staigāt pilks pa pilsētu. Tā kā tam nav nekāda racionāla pamata, tad visiem jāvienojas. Balsojot. Tā ir vienīgā vieta, kur no visas tautas balsošanas patiešām ir jēga.
vilks
# Iesūtīts: 2008.12.19 22:57:38
Principā par iespējamajiem konfliktiem piekrītu lietotājam ar ciparu un burtu kombinācijas vārdu (nevaru nekad atcerēties )

Tikai viens aspekts vēl, kurš norāda, ka Eiropa (tāda, kādu to pazīstam) patiešām diezgan pārredzamā laikā varētu beigties. Proti, pilnīgi visās Eiropas valstīs (izņemot varbūt Turciju, bet tas vēl jutājums, vai tā ir Eiropas valsts arī kulturālā nozīmē) ir negatīvs dabiskais pieaugums. Proti - dzimst mazāk bērnu nekā nomirst cilvēku. Līdz ar to latviešu tauta un vesels pulks citu tautu tuvāko 100-150 gadu laikā kļūs par maznozīmīgām etniskām grupām ja vispār neizmirs. Savukārt atbrīvojušos vietu pārņems no Āzijas un Āfrikas (varbūt arī Dienvidamerikas) iebraukušie (tiesa, ja Āfrika neizmirs no AIDS.. bet arī tad varbūt tie, kuri neizmirs, atbrauks uz Eiropu).

Ja atbraucējiem Eiropas kultūra liksies saistoša (jau minētā asimilācija), tad notiks tikai rasu un etniskās izmaiņas, ja nenotiks (un pašreizējā attiecība liecina, ka asimilācija notiek ar būtiskām modifikācijām), tad būs savādāka Eiropa.

Jebkurā gadījumā šī kultūra iet uz galu. Jautājums, vai par to sevišķi būtu jāsatraucas?
baltais tehws [87.110.34.109]
# Iesūtīts: 2008.12.19 22:58:57
vilks pastahwehs, kas mainihsees!!!!!
PīķaDāma
# Iesūtīts: 2008.12.20 10:04:50
un globalizaacijas procesaa musulmanji ar eiropieshiem apvienosies.
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 65 , pavisam kopa bijuši: 7377