atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Hinduisms : vai oficiāla reliģija Eiropā ?!
Kundali
Iesūtīts: 2008.12.18 10:36:29
Hinduismu aicina atzīt par oficiālo reliģiju Eiropā.

"Amerikas hinduistu garīgais līderis Radžans Zeds iesniedza Eiropas Parlamenta (EP) prezidentam Hansam Gertam Poteringam notu, aicinot oficiāli atzīt hinduisma reliģiju 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Tiekoties ar EP prezidentu, Zeds aicināja pasludināt lielāko Hindu festivālu Divali par nozīmīgāko ES festivālu, konsultēties ar hinduistiem kā ar līdzvērtīgiem partneriem nacionālajā līmenī un veicināt starpreliģiju dialogu. Viņš uzsvēra, ka ir jānodrošina pienācīga hinduistu pārstāvniecība dažādās ES institūcijās, bet pilsoņiem jājūtas pilnīgi brīvi attiecībā uz viņu izvēlētās reliģijas sludināšanu. Tāpat būtu jāparūpējas par hinduistu bērēm nepieciešamā aprīkojuma nodrošināšanu.
Zeds pastāstīja, ka sevišķi sarežģīta izrādījusies atļauju saņemšana hinduistu tempļu būvniecībai Eiropā. Vairumā gadījumu šī procedūra esot noslēgusies ar novilcināšanu vai atteikumu.

Kā apgalvoja garīdznieks, kādā ES dalībvalstī skolas "
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
incognito
# Iesūtīts: 2008.12.18 10:44:13
Nav nekāda iemesla neatzīt hinduismu, vai ne?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.18 10:45:36
Tad es saprotu, ka viņš arī garantēs pienācīgu Kristietības pārstāvniecību Indijā u.c. Hinduisma citadelēs? Man ir stipras aizdomas, ka šie frukti tāpat kā muslimi... gatavi pieprasīt sev kaut kādas tiesības, bet noteikti nav gatavi tās piedāvāt Kristiešiem savās zemēs!

Es gan pieņemu ka EP agri vai vēlu arī to pieņems, jo EP neko nejēdz reliģijas lietās... taču tas arī tad būs Eiropas beigu sākums, jo Eiropa pati atdosies svešām idejām atsakoties no tiem pamatiem uz kura tā celta, zaudējot iespēju pati sevi "sludināt" citur un tā teikt... asimilēsies reliģiski un neizbēgami arī kulturāli! To arī novēlu mirstošajai Eiropai!
9K116
# Iesūtīts: 2008.12.18 10:50:03
Kundali
Vai Tev maz ir nojēga, ko nozīmē termins `oficiāla reliģija`?
incognito
# Iesūtīts: 2008.12.18 10:54:17
Mulders
Mulder, man liekas tevis proponētais fundamentālisms nav izeja - nu, nelaidīsim hindus un muslimus Eiropā, ja grib braukt te, lai konvertējas uz kristietību; vietējos, kā Kundali, kas aizraujas ar tālo austrumu mācībām, izsūtām uz Indiju, lai dzīvo tur.
Vai Eiropai no tā paliktu labāk? Un vispār - no kurienes šī jocīgā tēze par "mirstošo Eiropu"?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.18 11:06:07
incognito, vai tad es teicu - nelaist!

Es teicu - Laižam visus kas vien grib, un pieprasām lai arī mūs laiž kur mēs gribam. Mēs gribam godīgas un vienādas spēles tiesības un noteikumus. Citādi kaut kā jocīgi sanāk - mēs ļaujam spēlēt uz mūsu vārtiem, bet samierinamies, ka mums neļauj bumbu spēlēt oponenta vārtos! Tev tas šķiet taisnīgi?
Redzi ja liberālisms kļūs tpar šļurainu maucisku atdošanos, tad tas vairs nav nekāds liberālisms... tā ir nodevība!

Eiropa mirst... un nomirs, paredzams tuvāko 100 gadu laikā! Jo, ja muslimi savā teritorijā nelaiž "citādi domājošos" bet Eiropa laiž, tad visai loģiski, ka tad, kad muslimi un hindi sasniegs Eiropā kritisku masu, tad viņi arī sāks sargāt savu teritoriju ar to pašu greizsirdību ar kuru viņi sargā to savās teritorijās, bet nu jau šī jaunā teritorija būs Eiropa, un tie eiropieši (pareizāk sakot viņu bērni) paši savā zemē būs minoritāte un faktiski žēlastību lūdzēji jaunajiem kungiem!

Nu pasaki, kāpēc tu domā, ka ja Hnduisti necieš un diskriminē Kristiešus savā zemē, viņi kaut kā savādāk uzvedīsies tajās jaunajās teritorijās, kuras viņiem par baltu velti un vēl droši vien finansējot no nodokļu maxātāju kabatām, atvēlēs Eiropa? Tas ir Eiropas naivais stulbums, ka hindi un muslimi uz pasauli skatās ar tām pašām atvērtajām un liberālajām acīm ar kurām skatās pats eiropieitis. Nekā... Islāma vispārīgais mērķis ir radīt Islāma valsti visā pasaulē, globālu Kaliāfu, un šis mērķis nav nekur zudis.
Par Hinduisma politiskajiem mērķiem es ne pārāk orientējos, bet spriežot pēc tā, ka vienīgie kas nezin īsto kastu sistēmu un tāpēc to nepareizi ievieš ir paši Indieši, man ir aizdomas, ka viss rietumu Hidnusims ir tikai un vienīgi "krāsaino grāmatiņu" līmenī... un īsto Hinduismu te neviens nav redzējis!
incognito
# Labojis incognito: 2008.12.18 11:24:53
Mulders
Nevar teikt, ka kristiešus nelaistu Indijā. Tā pate Māte Terēze tam pierādījums. Jā, ir gadījumi kad tur notiek kristiešu vajāšanas, līdzīgi kā Eiropā notiek muslimu vai hinduistu vajāšanas. Piemēram, Vācijā neonacisti dedzina mošejas un Krievijā neļauj būvēt Krišnas apziņas biedrības tempļus. Bet tas nav nekas atbalstāms, manuprāt.
Un kas attiecas uz Eiropas toleranci un uzsvaru uz vispārcilvēciskajām vērtībām, tas drīzāk ir mūsu spēks nevis vājums. Ne velti muslimu un hindu imigrantu bari brauc pie mums, nevis otrādi.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2008.12.18 11:45:49
Mulders
Es teicu - Laižam visus kas vien grib, un pieprasām lai arī mūs laiž kur mēs gribam. Mēs gribam godīgas un vienādas spēles tiesības un noteikumus.
Jūs jau paši lienat visur, arī kur nelaiž. :-)
Taču, vispār - ko nozīmē "vienādi spēles noteikumi"? Reāli ir spēkā tikai katras valsts atļautie noteikumi. Kaut kāda reliģiska kopiena nevar mainīt valsts noteikumus. Tie paši muslimi pie mums nedrīkst ierobežot ticības brīvību.
Gnostiķis
# Iesūtīts: 2008.12.18 13:03:19
vieniigais ar ko ticiigie ir aizraavushies ir ar pilniigi nepareizu sapratni.

nekas.gan redzeesim.

hehe.
LittleWonder
# Iesūtīts: 2008.12.18 22:26:40
kāda starpība-oficiāla ticība, neoficiāla. Dievs akceptē katra cilvēka bŗīvu gribu, izvēli. Katrs var ticēt kam viņš grib. Mums kristiešiem nu nepavisam par to nebūtu jāsatraukājas. Ja nu mums rūp šis pazudušās dvēseles, tad aicinu lūgt par viņām Dievu.
9K116
# Iesūtīts: 2008.12.18 23:30:54
Olita
Eiropas Savienība aizies gan bojā, bet ne jau ticīgo dēļ- viņa ir pārāk aizrāvusies ar laupīšanu
Neesmu gan nekāds eirofīls, tak klajas dumības gan nevajag rakstīt. ES neko nelaupa. Gluži vienkārši piekopj TĀDU politiku, kas atbilst ES ietekmīgo valstu interesēm. Kas nav nekas jauns uz pasaules - PSRS laikā KPFSR rīkojās tieši tāpat.

Finansiālais sabrukums ir vajadzīgs, jo uz tā vismaz var uzcelt godīgāku ekonomisko iekārtu.
Nevaru piekrist IT NEMAZ.
1) Finansiālais sabrukums diez vai ir vajadzīgs, jo man ir nelabas aizdomas, ka tāds izpostīs daudzu cilvēku dzīves.
2) Godīgāka ekonomiskā iekārta būtu kāda? Atpakaļ sociālismā? Ok, man jau personīgi iebildumu nebūtu, tak peļņas kārie demlatvieši Tevi par šādiem aicinājumiem nomētās ar kurpēm tieši tāpat, kā irokēzi Buštētiņu...

No tautu sajaukšanās savā starpā nekur neglābsimies, pasaule taču kļūst aizvien pārbraucamāka, piejamāka, aptveramāka.
Tautu sajaukšanās aka globalizācija vēl nav TIEŠI saistīta ar ekonomisko krīzi

LittleWonder
kāda starpība-oficiāla ticība, neoficiāla. Dievs akceptē katra cilvēka bŗīvu gribu, izvēli. Katrs var ticēt kam viņš grib. Mums kristiešiem nu nepavisam par to nebūtu jāsatraukājas. Ja nu mums rūp šis pazudušās dvēseles, tad aicinu lūgt par viņām Dievu.
Jaunais cilvēks arī parasti saraksta visai daudz glupīdu, tak šoreiz ir pilnīgi par lietu runājis. Rispekt i uvažuha Tebe, komrad ©
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.12.19 01:11:30
Mulders
To arī novēlu mirstošajai Eiropai!

Brīžam šķiet, ka Tu esi kāds pastardienas sludinātājs. Vismaz tik klaju prieku neizrādi.
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.12.19 01:25:30
incognito
Un kas attiecas uz Eiropas toleranci un uzsvaru uz vispārcilvēciskajām vērtībām, tas drīzāk ir mūsu spēks nevis vājums. Ne velti muslimu un hindu imigrantu bari brauc pie mums, nevis otrādi

Un kas tur labs?
Saproti, viens ir cilvēku glābšana no nāves, no nopietnām problēmām, kas varbūt ir viņu etniskajā dzimetenē. Un pavisam kas cits ir viņu kārtības (t.sk. reliģijas) akceptēšana, kas iespējams ir viens no šo sākotnējo problēmu cēloņiem. Un Eiropas tolerance, par ko Mudlers cepās, tieši to mēdz darīt.

Iedomājies, tas būtu kā slimnīcā izglābts pīpmanis, kas pieprasītu, piemēram, viņam tiesības smēķēt. Varbūt smēķēšana nav pie vainas viņa problēmām, bet ja kārtība to neparedz, tad jau šādu tiesību prasīšana vien ir uzskatāma par pārkāpumu.

Kundali
Zedaprāt, skolās vajadzētu ieviest salīdzināmās reliģijas priekšmetu, bet valstīm vairāk jāstrādā pie pasaules galveno reliģiju asimilācijas.

Zeds ir fašists. Reliģiju asimilācija nozīmē asimilējamo reliģiju iznīcināšanu.
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.12.19 01:27:59
LittleWonder
kāda starpība-oficiāla ticība, neoficiāla. Dievs akceptē katra cilvēka bŗīvu gribu, izvēli. Katrs var ticēt kam viņš grib. Mums kristiešiem nu nepavisam par to nebūtu jāsatraukājas. Ja nu mums rūp šis pazudušās dvēseles, tad aicinu lūgt par viņām Dievu.

Daļēji Tev taisnība. Ir jālūdz.
Daļēji Tev nav taisnība. Dievammnav vienalga, kam Viņa radība tic. Skat. Rakstus, īpaši VD.
Un, ja kas, nevajag likt vienības zīmi starp ticību un vienaldzību.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2008.12.19 09:13:59
Mārtiņš
Un pavisam kas cits ir viņu kārtības (t.sk. reliģijas) akceptēšana
Savā pulciņā viņi var kārtoties, kā grib. Tikai - nekas nedrīkst pārkāpt valsts noteiktos likumus.
Ja sanāk kādas šaizes, tātad valstij jāpārskata likumi, jo tie neatbilst īstenībai. Varbūt, jāpievelk kādas skrūves ciešāk, bet varbūt, jāpalaiž vaļīgāk.
baltais tehws [87.110.34.109]
# Iesūtīts: 2008.12.19 20:19:57
a_masiks sen nawa dzirdehts leelahkais "laika gara" fans sandris!!!!!! tah peetruhkst winja rakstihto palagu!!!!!
Tas Pats
# Labojis Tas Pats: 2008.12.19 21:29:36
Mūsdienu sabiedrība tik tiešām vēl nav sasniegusi to apziņas briedumu, kāds nepieciešams sabalansētas saimnieciskās dzīves uzturēšanai.
Cilvēks cilvēkam konkurents. Tā māca mūsdienās valdošā ekonomikas teorija. Šī pati teorija māca, ka visiem nepietiks.
Salti meli un vēlme sašķeļot atņemt ir šīs teorijas pamatā.
Tas Pats
# Iesūtīts: 2008.12.19 21:34:24
a_masiks šodien retais saņem tik, cik pelnījis. Un ne likumsakarība vai sistēma, bet gan nejaušība ir cēlonis šiem gadījumiem.
Vairums saņem neadekvāti maz. Niecīgs skaits "izredzēto" saņem daudz par daudz.
Tas Pats
# Labojis Tas Pats: 2008.12.19 21:42:44
a_masiks pats ... (cenzēts . Atvainojos par izteicienu.
Es runāju par adekvātumu. Cipariem tajā ir sekundāra nozīme.
Tas Pats
# Iesūtīts: 2008.12.19 21:56:13
Šajā pasaulē viss ir unikāls. Nekas neatkārtojas. Nevar būt divas vienādas algas (skaitliskā izteiksmē) pat par vienu un to pašu darbu. Mainās apstākļi, mainās darītāji, mainās pasūtītāji, mainās iespējas.
Par cipariem konkrētā gadījumā varētu runāt neatkarīgi līdzēji.
Vai Tu vari tādus uzrādīt?
Tas Pats
# Labojis Tas Pats: 2008.12.19 22:05:07
Tu runā par cipariem, jo citādi nevari. Tev zināms paņemtā kredīta apjoms, procenti, kas maksājumi, ikgadējās nodevas un nodokļi. Tu nevari nedomāt par cipariem. Un tas šādā situācijā ir pašsaprotami.
Pašsaprotami ir arī tas, ka Tu nevari nevilcinoties dāvāt savu darbu par velti, Tu vari pieprasīt lielāku atalgojumu, nekā pienākas, cerībā, ka "sadarbības partneris" pieņems noteikumus , jo otra puse ir tādās pat sprukās un centīsies izspiest maksimālu labumu no Tevis.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 173 , pavisam kopa bijuši: 10099