atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Astronomi: Jēzus dzimis jūnijā, nevis decembrī
Ziemeļmeita
Iesūtīts: 2008.12.12 21:57:02
Tieši tagad, kad visi gatavojas Ziemassvētkiem, zinātnieki nākuši klajā ar paziņojumu, ka Ziemassvētku bērns Jēzus patiesībā nav dzimis Ziemassvētkos, bet gan vasaras vidū, vēsta laikraksts The Daily Mail.

Astronomi, izmantojot jaunākās datorprogrammas, ir izskaitļojuši zvaigžņu stāvokli, kāds tas bija Jēzus dzimšanas brīdī un atklājuši, ka spožā Ziemassvētku zvaigzne, kurai trīs Austrumu gudrie sekoja, lai atrastu jaundzimušo Jēzu, pie debesīm patiesībā parādījusies 17. jūnijā, nevis 25. decembrī.

Zinātnieki uzskata, ka spožā zvaigzne, kas toreiz parādījās pie debesīm, bija unikāls divu planētu - Venēras un Jupitera stāvoklis, kas no Zemes izskatījās kā viena liela mirdzoša zvaigzne, ziņo tribine.lv.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2008.12.13 09:48:37
Visi, kas par šo jautājumu interesējas, zina, ka Jēzus tiešām nav dzimis ziemas saulgriežos. Jēzus un Jāņa Kristītāja dzimšanas dienas ar saulgriežiem savienoja tikai vairākus gadsimtus pēc Kristus.

Tomēr šis fakts neko nemaina tajā, ka:
1) Dieva ienākšana pasaulē, iemiesojoties ierobežotā cilvēkā un Viņa ciešanas savas Radības dēļ ir notikums, kuru vērts atzīmēt.
2) Simboliski šis ir piemērotākais laiks, kad svinēt Kristus dzimšanu - jo pasaule bija tumsā un ar Viņa dzimšanu atspēdēja gaisma (skat. Jesajas grāmatas un citu VD pravietojumus.)

Pie tam Baznīcas liturģiskais gads pamatā veidots tā, lai cilvēks varētu meditatīvi izdzīvot visu pestīšanas vēsti viena gada laikā - ar Kristus nākšanas gaidīšanu, Viņa atnākšanu, darbību, ciešanām, nāvi un augšāmcelšanos; tālāk uziešanu Debesīs, Svētā Gara sūtīšanu un draudzes veidošanu līdz pat Mūžības svētdienai, kurā pārdomājam pēcnāves lietas.

Līdz ar to ir svarīgi nevis tas, kurš datusm ir Īstā Jēzus dzimšanas diena, bet gan - ko Jēzus dzimšana nozīmē manā dzīvē?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.13 09:55:32
Pietam... šādi tādi fakti un Rakstu interpretācijas ļauj domāt, ka austrumu gudrie nenāca tūlīt pēc Jēzus dzimšanas, bet gan apmēram pēc 1-2 gadiem!

Kā arī, augstākrakstītais ir sofistisks gadījums... izejot no zinātnieku pieņēmuma par to kas tad bij zvaigzne (un kā zināms Dieva pasaulē zinātnieki nosaka visus brīnumus)... tāpēc datums ir "pierādīts". Tas nekas, ka katru gadu Zinātnieki izpīpē arvien jaunus astronomiskus un atmosfēriskus fenomenus ar kuriem noteikt datumus un visi ir pārliecināti, ka "zvaigzne" kas spīdēja noteikti bij tieši šis fenomens, un nekas cits... Tak neviens jau tur nebij... un kur nu vēl pieļaut domu, ka tas tiešām varēja būt kāds brīnums, kas noticis tieši vienu reizi visā visuma vēsturē, tātad neatkārtojams un nenovērojams... tātad ārpus zinātnes izpētes aprirori!
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.12.13 10:02:39
Astronomi, izmantojot jaunākās datorprogrammas , ir izskaitļojuši zvaigžņu stāvokli,

Skat. izcēlumu. Gandrīz vienmēr, kad ir šāds paziņojums par jaunākajām datorprogrammām, labākājā gadījumā varu tikai pasmīnēt. Varētu padomāt, ka datorprogramma ir noteicošais jaunos atklājumos.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.13 10:08:27
Mārtiņš, vovo... es arī varu uzrakstīt "jaunāko datorprogrammu" kas izrēķina dajebko!
Amēlija
# Iesūtīts: 2008.12.13 12:16:23
man nav svarīgi kurā datumā konkrēti Jēzus ir dzimis - es svinu notikumu, nevis konkrētu datumu

un es piekrītu vilkam
Jānis Ginters
# Iesūtīts: 2008.12.13 12:32:11
Vēroju, ka pēdējos gadus pirms lielajiem Baznīcas svētkiem mēdijos regulāri parādās kādas "sensacionālas" ziņas, kuras it kā apšauba kaut ko no būtiskā kristīgajā ticībā. Jautājuma būtībai šajā un līdzīgajos gadījumos jau nav nozīmes. Galvenais ir iepilināt sabiedrībā ideju, ka, šeit, kaut kas ar Ziemassvētku svinēšanu kristīgajā tradīcijā nav kārtībā. Citreiz bija, ka jaunatrastais "Jūdas evaņģēlijs" it kā ieviešot citu skatu uz Lieldienām. Vai vēl citreiz publicēja visai briesmīga izskata cilvēka attēlu, apgalvojot, ka Jēzus varētu izskatīties lūk tā, jo esot atrastas mirstīgās atliekas sazin kāda tā laika cilvēka, kuru rekonstruējot, esot iznācis šāds ķēms.
Ziemeļmeita
# Iesūtīts: 2008.12.13 12:43:53
Man arī ir mazsvarīgi,kad tieši ir dzimis garīgais Skolotājs Jēzus.Kristus nozīmē gaismas "piedzimšanu" KATRĀ cilvēkā,tāpēc Ziemassvētki jāsvin ziemas saulgriežos.
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.12.13 12:48:36
Jēzus dzīves hronoloģija.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chronology_of_Jesus

Ja kādam svešvalodu zināšanas ir tādas, kādas ir, tad tas var pamēģināt lietot on-line tulkotāju translate.eu (33 valodas).
Angļu-latviešu valoda: http://translate.eu/en/translators/English-Latvian
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.12.13 12:49:57
Man arī ir mazsvarīgi,kad tieši ir dzimis garīgais Skolotājs Jēzus.

Jēzus ir DIEVS . Šodienas informatīvajā kontekstā Jēzu saukt par garīgo skolotāju faktiski nozīmē noklusēt pašu galveno, kas IR Kristus.
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.12.13 13:01:51
Es gan svinu komplektā - notikumu un datumu.
Vilka nostāju daļēji neatbalstu.
Man nav problēmu pieņemt, ka Dievs par godu Sava Dēla dzimšanai jau savlaicīgi, pasauli radot, iekārtoja saulgriežus attiecīgajā dienā. Tas pats attiecas uz visiem konkrēti noteiktajiem datumiem, t.sk., 15.augustu.
Vilka nostāju var pieņemt tādā aspektā, ka Dievam laiks nepastāv - jebkas un viss var notikt jebkad, vienlaicīgi un nepārtraukti mūsu izpratnē. Tas nozīmē, ka arī šodien šajā pat mirklī mēs varam ar pilnām tiesībām svinēt Kristus dzimšanu, nāvi un augšāmcelšanos vienlaicīgi. To paskaidro arī vairāki Baznīcas atgādinājumi.
Skaitot Zemes apgriezienus ap savu asi un Sauli, gan jāatzīst, ka no šāda viedokļa Jēzus dzimšana tomēr notika konkrētā brīdī.
Ziemeļmeita
# Iesūtīts: 2008.12.13 15:19:10
Mārtiņš Jēzus ir DIEVS .
Ja pēc Bībeles,tad - Dieva Dēls. Un ir teikts:Jūs esat dievi.
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.12.13 17:55:33
Ziemeļmeita, ja pēc Bībeles, tad neatņem būtisku sastāvdaļu no vienas informācijas daļas, un otru neizrauj no konteksta.
Ziemeļmeita
# Iesūtīts: 2008.12.13 18:28:45
Ja cilvēcīgi,tad - neBūsim sīkumaini!
Mazliet domīgais Jony
# Labojis Mazliet domīgais Jony: 2008.12.13 19:43:25
Ah ziemassvētki, ziemassvētki...ko tad mēs svinām? Ziemas jau praktiski nav...Varbūt būtu laiks nosaukt šos svētkus savādāk?Citas tautas svin Kristus dzimšanu, bet mēs ziemas svētkus...varbūt tiešām vajaga citā laikā, lai arī ziemai kas tiek
rainars
# Iesūtīts: 2008.12.13 21:30:59
Katram no mums Jēzus Piedzimis savā laikā ,nu protams tiem kuri jau kristieši.Pārējiem vēl esot pagāniem ir jācer un jāgaida kad Dievs dos viņiem šo žēlastības dāvanu to gaidot svin Ziemassvētkus.Secinājums tāds ka šis laiks ir piemērots laiks kristiešiem lai veiktu evanģelizāciju.
LittleWonder
# Iesūtīts: 2008.12.13 22:18:32
A par ko nesvinēt Kristus dzimšanu vasarā? Man riebjas ziema
Ziemeļmeita
# Iesūtīts: 2008.12.13 22:25:50
A man patīk šis laiks.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.13 22:43:08
A kas vainas esošajai tradīcijai?

Ir kādas principālas iebildes? Nu nesviniet, tie kuriem nepatīk ziema, Jēzus vai vienalga kas! Mani apmierina svinēt Kristus dzimšanu x-mas laikā un pārējie manis pēc var kaut 17 jūnijā svinēt...
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.12.13 22:43:29
Ziemeļmeita, nu un ko tad nozīmē "Dieva Dēls"? Ko nozīmē "Cilvēka Dēls"? Un vai tu esi lasījusi to psalmu no kura nāk citāts "jūs esat dievi"?
Kārlis Zikmanis
# Iesūtīts: 2008.12.14 18:37:42
Piebalsoju Jāņa Gintera teikto, ka mēdijos ir tendence apšaubīt kristīgo ticību -- it sevišķi svētku laikā. Man arī šķiet smieklīgi šis teikums par "jaunākām datorprogrāmām" -- šīs programas neko jaunu nesaka, jo tie ir tikai algoritmi, kas jau sen zināmi. Bet ja kādam interesē te ir viena interesanta mājas lapa (gan angļu valodā) par Bētlemes zvaigzni. http://www.bethlehemstar.net/ Te ir teikts gan par Venēra/Jupiteru sakrustojumu, gan par daudz ko citu.
Bet galvenais nav tā zvaigzne, nedz tās parādīšanās laiks, bet ka "Vārds tapa miesa un mājoja mūsu vidū, un mēs skatījām Viņa godību, tādu godību kā Tēva vienpiedzimušā Dēla, pilnu žēlastības un patiesības." Jņ 1:14.
Pestīšana ir atrodamā Kristū, nevis Bētlemes zvaigznē.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 5 , pavisam kopa bijuši: 9738