atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Meditācija :sakarā ar Jura Rubeņa grāmatu
Kundali
Iesūtīts: 2008.12.04 10:58:00
"Rīt, 2.decembrī plkst.16.00 Zveigznes grāmatnīcā Kr.Valdemāra ielā 6, Rīgā, būs teologa Jura Rubeņa jaunās grāmatas "Ievads kristīgajā meditācijā" atvēršanas svētki. Autors apskata kristietības mistisko tradīciju dialogā ar citām garīgajām tradīcijām, dalās pārdomās un pieredzē par tā saucamo mantras jeb formulas meditāciju."
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=634&sta.. rt=
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Oļģerts Kāpostiņš
# Iesūtīts: 2008.12.04 11:03:32
Būtu interesanti uzlikt savas netīrās roķeles šai grāmatiņai... Jo kristietības mistiskā puse nekad nav īpaši populāra bijusi Luterismā, bet mēģināt noliegt, ka tāda ir, būs grūti!

Tad nu būtu interesanti izlasīt, ko par to raksta šis teologs, ko par to runā un teic citi mūsu Baznīcas teologi!
Brīvā meža govs
# Iesūtīts: 2008.12.04 11:16:34
mans kalendārs rāda 4. decembri.
grāmata noteikti ir izlasīšanas vērta.
Brīvā meža govs
# Iesūtīts: 2008.12.04 11:26:23
Zvaigznei pašlaik "bankrota cenas`nezinu, vai šī akcija attiecas arī uz jaunizceptām grāmatām.
juziss [81.198.51.91]
# Iesūtīts: 2008.12.04 12:19:33
Ls 2,52
Izlasiet un pēc tam runājiet

Oļģerts Kāpostiņš
# Labojis Oļģerts Kāpostiņš: 2008.12.04 13:07:56
Oļģerts Kāpostiņš - jā, un tāpēc vien man tas liekas sauss un nemīlīgs.

Mistika ir plāns ledus... Redz ja nav skaidri Kristietības pamati, bet cilvēks uzreiz saziepējas par mistiķi, tad tādas -Jonas- sadzimst, ka maz neliekas un pēc tam tu vairs neatšķir ne rīta ne vakara!
Jo kad cilvēks tajā iepinās par dziļu bez sagatavošanās un nopietnas pieejas, tad ir pakaļā...

Īpaši uz Mistērijām pavelkās mājsaimnieces... un zin, ja cilvēkam galvā ir putra un vienā kastē samests Čeistastisms un Islandes Troļļi, tad es labāk palieku pie Lutera mazā katehisma...
Oļģerts Kāpostiņš
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:11:42
Cita "ģēla" pie katoļiem: tur visādi mūki, jezuīti, klosteri, masoni utml. Kur taču ir arī 6,7 Mozus grāmata, kuras Bībelē nav.

1) Tādas grāmatas nav... tb ja ir, tad ar Mozu tam tāds pats sakars kā Cūkai ar aviāciju
2) Bībelē tās nekad nav bijušas... tāpat kā Hansa Kristiana andersena traktāti vai Stīvena Kinga Tominokeri!
3) Cilvēkiem patīk vienmēr izdomāt visādas sazvērestības teorijas par to kā Viduslaiku Jezuīti (vai šie maz bij viduslaikos?) ir paslēpuši sazin kādus noslēpumus un tagad marinē un visiem kaitē...

Prosto mūsdienās reliģiskā fantastika ir ejošs žanrs (paldies Denam Braunam un Rollingai) un visādi veikli puiši noteikti mēģina taisīt uz to naudiņu!
sicilia
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:14:39
Oļģerts Kāpostiņš


Nu man vienreiz pietiek.
Zini ko pirms apvaino mājsaimnieces no sākuma noskaidro vai mistikas skarti nav arī pārgudri izglītoti onkuļi ar vairākām augstākām izglītībām īpaši jau eksaktajās zinībās. Viņi uz mistiku vai kā pavelkas un viņu autoritāte ir žurnāls Mistērija! un vai kā viņi gatavi ieklopēt jebkuru, kurš viņus nesaprot, jo MISTERIJA ar saviem tekstiem ir īsts almanahs
Zive... [62.85.109.98]
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:21:56
Kundali, kur Tu pie tādas slepenas informācijas esi ticis? Vai tik pats neesi kādā no tādām organizācijām?
sicilia
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:23:47
Trilobīte

Nu nu ja paklausās LR 1 tad atkārtoju onkuļu mums ar tādu netrūkst ai ku netrūkst..... vienkārši mulderam, ja sieviete, tad muļķe.... īsāk, dīvaiņu abos dzimumos pa pilnam,....
sicilia
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:27:17
Kundali

nea nea no tevis pa gabalu...
Oļģerts Kāpostiņš
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:33:00
sicilia, oi apvainojies!

Laikam jāpaskaidro... manā izpratnē "Mājsaimnieces" ir tāds specifisks sugasvārds, kas apzīmē ne pārāk gaišu cilvēku teoloģijā, zinātnē vai dajebkādā citā nopietnā tēmā... tie ir tādas viduvējības, kas savus mazvērtības komplexus kompensē ar to, ka iedziļinās visādās blēņās un kļūdami par "blēņu expertiem" staigā pa pasauli (pa forumiem) un ar pirxtiem vēdeklī savu mazvērtību izrāda stāstot par auru spodrināšanu, čakru pucēšanu un karmas taisnošanu... Cilvēki kam galvā ir burtiski pilnīgs rosols no visa kā, bet nekas nav pastudēts dziļāk par terminu izlasīšanu...

Kāpēc mājsaimnieces - tāpēc ka praksē parasti izrādās, ka tīri statistiski visbiežāk ar šo nodarbojas sievišķi pusmūžā, kuriem īsti nav ko darīt... nezinu bērni izauguši vai prosto nav, darbs, ja ir, tad kaut kāds "Biroja Administratore" un tamlīdzīgi!

PROTAMS tajā kategorijā ir arī visai smagi gadījumi veči, kam arī nezinu ķieģels uz galvas uzkritis, jeb kaut kas cits... bet analoģisks "expertīzes" līmenis un analoģiska pašizpausme!

Kā arī toč pēc prakses zinu un novēroju ka daudz vairāk uz "ezotēriku" pavelkās tieši sievietes... nezinu kāpēc... tāpēc, ak ezotērikā laikam ir daudz emocionalitātes un "jūtu" un tā nu ir sieviešu lauciņš "just vibrācijas" un "kosmosa enerģiju"... Veči vairāk pavelkās uz ko exaktāku, torsionu lauku formulas izgudrot vai pētīt Vimanu konstrukcijas...

Un jā... šitā cilvēku kategorija visu savu infu pagrābj no visādām "Mistērijām" vai atsevišķiem "Lilitas" rakstiem...
Sorry - bet tas ir ZEMS intelekta līmenis !

Protams tikai un vienīgi subjektīvās pārdomas!

Oļģerts Kāpostiņš
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:35:23
Trilo, kas ir Jerumanis?
Oļģerts Kāpostiņš
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:38:28
Vai "intelekts" nav velna izgudrojums ?

Nē nav! Tā ir Dieva dāvana... kam ir kam nav
sicilia
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:39:57
Oļģerts Kāpostiņš

savās subjektīvajās pārdomās tu atkal aizskrāri virkni ar cilvēkiem - pusmūžu dāmas (jo ne katra aizraujas ar tevis minēto), biroja administrātores (starp citu par tām strādā daudzas gudras meičas, kas vēl studē)... atkal sieviešu dzimumu un "kas apzīmē ne pārāk gaišu cilvēku teoloģijā", jo piedo tādu ir daudz, jo ne katra vēlme ir studēt teoloģiju, bet tas nenozīmē, ka viņi aizraujas ar mistiku, ezotēriku utt. vnk viņiem tas pa barabanu un jūtas labi tāpat

es neapvainojos, bet ja katru otro dienu nākas lasīt komentāru.... hmmmm vai tava sieva neaudzina mājās bēbi. Viņa ar skaitās mājsaimniece. un tagad tu teiksi, lai novācu no viņas savas rokas. novākšu, jo man patiesi viņa neinteresē.... bet tu mūs audzini, bet tavi komentāri ir aizskaroši entajām cilvēku grupām.... kuriem ar tevis pieminēto mistiku un ezotēriku nav sakara, bet kas ir administrātori, pusmūžā un galu galā lasa Lilitu pāršķirot konkrētās lapas, jo tur ir arī daudz kā cita forša... piemēram, intervijas ar cilvēkie, raksti par vēsturiskām personām un galu galā mode
Oļģerts Kāpostiņš
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:43:13
Trilo, manai dārgajai kaut kādas pravieša dāvanas, jo šamā jau kādu gadu divus apakaļ paredzēja (nu labi vienkārši viņa gudra, nevis praviete) - ka Latvijā tagad nāk kāreiz šitais bardaku laiks, kad garīgajā plāksnē sākās pilnīga visatļautība un bardaks... Nu un zini... manuprāt tev kā gudram sievišķim vajadzētu sašust, ka tieši sieviešu žurnāli ir tie, kas bezmazvai par savu pienākumu uzskata publicēt vienmēr kādu "ezotērisku" materiālu... Pēdējā Lilitā bij par reinkarnāciju, kaut kāda "experte" rakstīja... Ibitītmatos... Kristietībā znač arī esot reinkarnācija un to apstiprinot kas... Origēns... Vot kur var būt TĀDS tumsonības līmenis, a vedj experte skaitās... Ij šitās mājsaimnieces to apēd, norij un tad kaut kur izvemj... un tad tu nezini, smieties vai raudāt... lai ko darītu, tevi nosauks par "jadrono liekuli" un viss...
Brīvā meža govs
# Labojis Brīvā meža govs: 2008.12.04 13:43:17
Jerumanis - mušu skolas direktors.
es tur nevienu mušu nemaniju.
nu labi, joks.
bet vispār Jerumanim esot bračka - baigais mistiķis. par to vairāk gan mācēs stāstīt Normunds. nu, tas Normunds - Inītes vīrs.
un šos brāļus noteikti nevajadzētu jaukt.
sicilia
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:46:02
Oļģerts Kāpostiņš

nu es pēdējās 3 Lilitas neesmu lasījusi tu gan informēts
Oļģerts Kāpostiņš
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:48:25
sicilia, tu nepareizi saproti... es nesaku, ka katra mājsaimniece ir ezotēriķe, tas ko es saku, ka ezotēriķu profils daudz vairāk atbilst mājsaimnieces/biroja administratores profilam!

Nevajag pašai sevi diskreditēt... Tas ka es pasaku ka japāņi ir maziņi nenozīmē, ka visi maziņie ir japāņi!

Protams ka ir daudz gudras mājsaimnieces un jēdzīgas biroja administratores... Es tač nerunāju par tiem, kas ar ezotēriku neaizraujas...

Taču... ar ezotēriku daudz mazāk aizraujas sieivetes ar augstāko izglītību exakto, uzņēmumu vadītājas, vai tiešām - mājsaimnieces kas audzina bērnus un mājas soli piekopj, nevis ar muļķībām nodarbojas!

Ar savu komentāru es varbūt aizskāru tikai tos, kas tiešām atbilst šim profilam - Uz ezotēriku pavilktas mājsaimnieces. Ja tas neattiecas uz tevi, tad kāpēc tu par to apvainojies!

Es arī nedomāju, ka par to var apvainoties gudras mājsaimnieces vai studējošas biroja administratores... Apvainojas tikai tie, kam tas "trāpa acē"... Taču arī tur kāpēc apvainoties, jo pieredze liecina, ka šitās pašas ezotēriķes mani uzskata par tik pat tērētu kā es viņas, līdz ar to kāpēc lai viņas uztrauktos ko neinformēts materiālistiski noskaņots tumsonis vāvuļo par Indigo bērniem un Kristāliskām aurām... kurš, protams, no tā neko nesaprot, jo Svēdenborgu nav lasījis!

Tāpēc vispār rodās jautājums - kāpēc tu šūmējies?
Cik saprotu, tad tava aizraušanās ar raganiņām bij kolekcionārsimpātijas pret konkrētām rotaļļietām, ne ka tu mājās sēnītes kūpinātu un ostītu!
Oļģerts Kāpostiņš
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:49:19
nu es pēdējās 3 Lilitas neesmu lasījusi tu gan informēts

A ko darīt, ja ir sakari ar lielajām izdevniecībām!
sicilia
# Iesūtīts: 2008.12.04 13:52:09
Oļģerts Kāpostiņš

tāpēc, ka tu mūs māci dzīvot
Nu kamon tā arī saki ezotēriķi vai mistiķi vai muļķi.... ko aiztikt cilvēku grupas, kas iespējams par mistiku nezina tik daudz kā tu?

Un kā minēju ir ļooooti daudz vīriešu ar vairākām augstākām eksaktajām izglītībām, kas uz to pavelkas. Man tagad ieviest, ka veči pēc 40 ir ar noslieci uz mistiku? īpaši, ja ir ķīmiķi un fiziķi?

a_masiks

nu mana ome par to neinteresēja,.s viņu uztrauc būvdarbi un meksikāņu seriāli.... kas man tagad paziņot, ka visas sievietes lūr tikai meksikāņu šausmas? liela daļa par to mani nolinčotu
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 90 , pavisam kopa bijuši: 529