atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Ezotēriskā kristietība
incognito
Iesūtīts: 2008.10.05 14:16:07
Sakiet.. vai ir ezotēriskā kristietība?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
incognito
# Iesūtīts: 2008.10.05 16:29:14
No Vikipēdijas var saprast, ka ir. Slepena mutiska tradīcija, kas nāk no Kristus caur apustuļiem.
Vai esat kādreiz ar ko tādu saskārušies?
Ingars
# Iesūtīts: 2008.10.05 18:09:48
Ir tādi mīti un leģendas par slepenajām zināšanām. Tas šķiet nāca no gnostiķiem. šādas baumas ir katrā reliģijā, bet konkrēti kristietībā tie ir meli, jo Jēzus atklāja visu, kas mums jāzina
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.05 22:40:38
Gnostikju blefs!

Irenejs shos jau sapleesa!

Lamby maldās... Uz otrā gadsimta vidu ir 4i evanģēliji, kas cirkulē vlienmēr kopā vienā komplektā, nekad atsevišķi un visa Baznīca tos zin un atzīst!

Uz 2ā gadsimta beigām ir 30 evanģēliji! Cirkulē atsevišķi un satur maldu mācības un Kristus vārdu izkropļojumus!

Kristus atklāja visu, kas ir pietiekams un nepieciešams pestīšanai! Atklāja Apustuļiem, sludināja tautā un vēlāk Apustuļi to nodeva Svētajos Rakstos arī mums!

Ezotēriķi vienmēr mēģina celt savas akcijas, pārliecinot, ka redz viņiem ir tā īstā apustuļu mācība un tā kā cilvēkiem negribas ticēt tam, kas ir Rakstos, tad viņi viegli pieķerās maldiem, kurus dāvā maldu un viltus pravieši stāstot nevis patiesību bet to ko cilvēka samaitātā sirds un ausis grib dzirdēt!

Spriediet paši!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.10.05 23:54:56
lamby, Romai kaut kāda teiksāna parādās ap 4-5 gadsimut, līdz tam par 4u gospeļu turēšanu mājā vien varēja galvu pazaudēt!

Mazāk holivudas filmas skaties un Dienu lasi un vairāk lieto Dieva doto dāvanu - smadzenes! Taču to jau Vēsture sen ir pierādījusi, ja cilvēkam IR iespēja pieķerties blēņām, viņi to darīs!

Līdz Irenejam ir vesela čupa citu autoru... studēt tikai vajag! Tur viss ir redzams un saprotams, nekas nav noslēpts viss ir zināms!

Jā esmu pietiekoši liels speciālists un esmu pietiekoši par to visu domājis, meklējis un analizējis, lai droši ar brīvu sirdi jebkuru Evanģēliju, kas nav Marka, Mateja, Lūka un Jāņa karinātu uz nagliņas!

Iesaku arī tev pirms nepagaršojot norīt kūciņu, pastudēt no kā tā sastāv, kas to ir uzjaucis un kur tā cepta!

Tā kā es tev nevaru galvā ieliet to, kas man pašam ir prasījis gadus meklēšanas, lasīšanas un studēšanas, tad neko citu nevaru ietekt kā iet to pašu ceļu, ko pirms manis un pēc manis ir gājuši un ies daudzi patiesības meklētāji - pašam visu lasīt, pašam studēt no pirmavotiem, mācīties no vīriem, kam tajā ir teikšana... un mzāk lasīt dzelteno literatūru un Da Vinči Kodu!

Viens "fast food" ieteikums, pirms pērc grāmatu grāmatnīcā un domā to par patiesu uzdot, pavēro no kādas grāmatnīcas sadaļas to grāmatu tu ņem, vai no Vēstures, Reliģijas, Filosofijas vai no "Tulkotā Daiļiteratūra" "Fantastika" "Ezotērika" tad varbūt mazāk ticēsi Zaļiem cilvēciņiem un Atlantīdām!

Der arī autoru paskatīties, vai viņš ir teologs, vēsturnieks, jeb acuārsts kas par tibetu izsakās

Incanti kurš no mums uzticētu aklo zarnu griezt vēsturniekam, kam hobijs ir lasīt medicīnas enciklopēdijas!
incognito
# Iesūtīts: 2008.10.06 00:15:44
Vispār ir vismaz 2 iespējami ezotērikas veidi.
1) kas ir pretrunā ar galveno līniju un pozicionē sevi kā īsto patiesību, piemēram, "pazaudētie" evaņģēliji un tamlīdzīgi.
2) kas galveno līniju papildina, bet tādā veidā, kas vairumam cilvēku liktos stulbs vai nesaprotams.
Evaņģēlijos ir mājiens par ezotēriku, man šķiet:
"Vēl daudz kas Man jums sakāms, bet jūs to tagad vēl nespējat nest.
Bet, kad nāks Viņš, Patiesības Gars, Tas jūs vadīs visā patiesībā; jo Viņš nerunās no Sevis paša, bet runās to, ko dzirdēs, un darīs jums zināmas nākamās lietas. " (Jn.16:12-13)
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.10.06 08:14:17
No Rakstiem izriet, ka pestīšana ir pieejama visiem cilvēkiem neatkarīgi no viņu intelekta, profesijas, muskuļu spēka, veiklības, pieredzes, nodarbošanās, ādas krāsas, valodu zināšanām utt. Jēzus formula ir līdz nelabumam vienkārša: nožēlo grēkus, lūdz Jēzu, tici Viņam. Vienalga kādi grēki, vienalga cik tu gudrs, vienalga cik bagāts.
Ir cilvēki, kam ticībā (Svētā gara darbības rezultātā) pietiek ar šādu atziņu, pietiek ar Dieva vārda lasījumu baznīcā. Ir tādi, kas neticībā grib paši pārbaudīt. Šeit diskutējošie plus/mīnus visi esam (vai esam bijuši) tādi neticīgie.
Loģiskie spriedumi, kas izmēž ezotēriku:
*) Ņemam rokās intelektu, un, ja atzīstam, ka pestīšanai pietiek ar 4 Evanģēlijiem, tad izdarām secinājumu, ka pārējie četrdesmit ir lieki, nevajadzīgi. Pat ja tie tikai papildina, pat ja nav pretrunā ar šiem 4 īpašajiem, kas iekļauti kanonā, jebkurš cits var kalpot tikai kā zinātnisks apstiprinājums mazticīgajiem, bet ja kas ir pretrunā, tas ir maldi (skat. aksiomu par 4 Evanģēliju pietiekamību).
*) Ja ticam, ka kanoniskie Evanģēliji ir patiesi, tad tur skaidri izlasām, ka pestīšana pienākas visiem, neatkarīgi no ķermeņa kvalitātes un cilvēka vēsturiskās situācijas/pieredzes. Secinājums elementārs: jebkas slepens (ezotērika tāda ir by default) ir lieks, nevajadzīgs. Mazāk pašsaprotams secinājums: jebkas slepens (t.sk. ezotērika) ir ļaunums.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.06 10:19:15
Gribētos zināt, tad kuri ir tā čupa!! Diemžēl būs Tevi jāapbēdina – esmu lasījis tādas grāmatas (ja tas ko izsaka) kā Brūss Mecgers „Jaunās Derības kanons” (krieviski; ir, protams, arī angliski, vāciski u.c. valodās), "Jaunās Derības tekstologija" u.c., lai ko tādu apgalvotu.

Bet es esmu lasījis Ireneju, Justīnu Mocekli, Polikarpu, Klementa vēstules... Es veidoju savu viedokli no pirmavotiem, kur tu paļaujies uz citu interpretācijām! Tu tici Holivudai, es ticu Vēsturei!

Mans iepriekšējais teksts bija par to, ka pārāk daudz vispārinājumu (kas ir pareizi vai nepareizi) uz pārāk mazā faktoloģiskā materiāla par 1.gs. beigām un 2.gs.

Pirmkārt Jaunā Derība ir vislabākais faktoloģiskais materiāls par 1 gadsimta kristīgo baznīcu! Protams, ezotēriķiem tas nepatīk, jo tā neatbalsta viņu šķībo teoloģiju!

Ņem un lasi... Materiāls ir pietiekoši, lai iegūtu labu priekšstatu par pirmbaznīcu. Īpaši iesaku Ireneju lasīt, viņa Magnus Opus - Pret Herēzēm - kāreiz liels monumentāls darbs, kas atspēko tev tik mīļos Gnostiķus!

Tas, kas Jaunajai Derībai pāri gājuši redaktori, nebūs nekāds atklājums tiem, kas lasa tekstus oriģinālā un pamana „negludumus” tekstā, ideju pārrāvumu u.c. Kā Tu, Mulder, zini, ka to, ko lasi tagad, noteikti tādā pašā izskatā lasīja arī cilvēki 1. vai 2.gs.?

Pirmkārt, kā tu zini, ka tas, ko tu lasi atšķiras no īstā texta? Tev ko ir īstais texts pieejams? Redz tamdēļ ir tādas zinātnes kā hermanētika, lingvistika u.c. kuras arī esmu pastudējis un izpētījis tik tālu, lai man būtu pārliecība par to, ka šodienas Jaunās Derības texts ir 99% atbilstošs oriģinālam, pietam diskutablais 1% noteikti neiekrīt fundamentālo doktrīnu lauciņā!

Jaunajai Derībai ir 25000 manuskripti Koine grieķu valodā saglabājušies, ja pieskaita citas valodas tad 50000 sanāks... kas ir vienjkārši pilnīgi pietiekošs lai textu restaurētu. Vēl vairāka... ja šodien pazustu visas Bībeles un Raksti un Manuskripti, tad Jauno Derību par 95% var restaurēt no Baznīctēvu Citātiem VIEN! Tā kā... ja tu apšaubi Jaunās Derības texta autentiskumu, tad pierādījuma smagums ir TAVĀ pusē, kā tu to pierādīsi! Tas ka tev subjektīvi kaut kas nepatīk, tas nevienu nešūpo! Un ja tu neuzticies Evanģēlijiem kas ir uz 2ā gadsimta vidu, tad kur nu vēl uzticēties Evanģēlijiem, kas tiek uzrakstīti pusgadsimta laikā kā no kaut kāda konveijera... dīvaini sakrītot ar Gnosticisma uzplaukumu... Tas tāpat kā 19 gadsimtā saradās visādi "patiesības zinātāji" un "īstā Evanģēlija atklājēji" ne viņi pirmie ne pēdējie... skumīgi tikai, ka cilvēki uz tādu tuftu pavedās, nevis paši pastudē no pirmavotiem, nevis no citiem starpniekiem, kas diez vai būtu gatavi galvu nolikt par saviem murgiem!

ka nav vienota Jaunās Derības teksta kā tāda

Ir Vienots!

ir daudz Jaunās Derības tekstu variantu, kurš tad ir īstais, Mulder?

Te tu maldies. Ir tikai viens, un pietiekoši precīzs, lai nepazaudētu nevienu Kristietībai būtisku doktrīnu!

ka cilvēki mīlēja labot tekstus - pieliekot vai izņemot arī šo to.

Esi pavedusies uz klasisko Holivudas baiku! Neko tu neesi pētījis Bībeles texta sakarā... Ej atpakaļ uz skolu un studē!

Pietam... ar šīm zajavām tu vienkārši pats sev zāģē pamatu, jo kā jau teicu - Man aiz muguras ir 25000 manuskripti Koine, pietam pilni kodeksi parādās ārkārtīgi agri priekš tik sena texta. Man ir 50000 manuskripti citās valodās... Pietam agrākie manuskripti jau datējas ar 2o gadsimtu, tas ir faktiski tūlīt pēc jaunās derības textu uzrakstīšanas!

Kas ir tev?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.06 10:41:45
Zinu no savas pieredzes - ja es varētu no kanceles nolasīt svētdienā atsevišķus Budas izteikumus vai Korāna tekstus, daudzi, acis nemiršķinot, nodziedātu āmen un aleluja

Svarīgs jau nav izteikums... svarīgs ir kontexts kurā tas izteikts.

Arī vislielākie slepkavas var droši apliecināt, ka sist sunītim ir slikti! Nu un tad?

Tik nedz Buda nedz Muhameds neatļāvās izteikties, ka viņi ir Patiesība, Dzīvība, Ceļš, Augšāmcelšanās... Neviens no viņiem nesauca sevi par Dieva Dēlu!

Tā kā... labi, ja kādi cilvēki ko saprot un to pasaka... Bet es uzticos pirmavotam, nevis CIlvēkiem, kas kā tādi dūmi... te ir un te nav... te pasaka ko labu, un nākamā mirklī jau gvelž pilnīgu tuftu! Taču tieši šo tuftu norij tādi kā tu, jo redz, pirms minūtes šis ko jēdzīgu pateicis! Tieši tā arī cilvēkus pieviļ... tev iedod kūciņu, kas viscaur ir garšīga un laba, bet iekšā tai noslēpts viens grams ciankālija!
Kundali
# Iesūtīts: 2008.10.06 10:59:10
Iznākusi jaunā sērija ZEITGEIST - Addendum (IV daļa), tajā The Venus Project - "tehnoloģiskais komunisms beznaudas sabiedrība"
Ar konkrētiem pasākumiem: piemēram, atteikties no atbalsta 1)banku karteļiem, TV, armijas struktūŗām, partijām, izmantot tikai atjaunojamos enerģijas avotus.

http://magov.net/blogs/item/404/
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.06 10:59:13
1) tas, ko var pateikt par baznīctēviem, ja viņi citē, piemēram, vēstuli x, pantus no y līdz z, tad var pateikt to, ka viņiem ir pazīstama šī vēstule un tā ir liecība, viņiem ir bijusi pieejama šī teksta versija par šādiem pantiem, bet to pilnībā nevar attiecināt uz visu vēstuli.

A neviens jau nesaka, ka no viena Baznīctēva to var restaurēt... Viens citē ABC, otrs citē BCD, trešais citē CDE, saliek koā un mums ir drošs CD fragments! Tālāk jau var secināt, ka tie, kas precīzi citē CD, visticamāk citē no īstā texta!
Tu tiešām neko nejēdz Bībelest textu izpētē un kā tiek texti restaurēti! Piedod... bet nav jēga turpināt šo sarunu, ja tu vienkārši nezini par ko tu runā...
2) tas pats attiecas uz 2.gs papirusiem - tie ir tik nelieli tekstu fragmenti (un to nav daudz - P52, P77, P98 un vēl daži, kurus varētu datēt ap 200 g.), ka pēc tiem nevar spriest, kāds ir pārējais teksts.
Bet pārējo textu restaurē no citiem! Tāpat studējot dažādus citus parametrus var atrast to, ka dažādi fragmenti ir no viena un tā paša kodeksa!
Metodes ir daudz un dažādas!

Kudī grūtāk TEV ir pierādīt, ka 25000 manuskriptu nedod šo textu precīzi!

Saproti tu vari apgalvot, ka texts nav īsts un ir izkropļots, fīča tāda, ka bez tavas spiegšanas tev nekā cita nav! Ja tev ir pieejams oriģinālie texti - liec galdā un skatīsimies. Bet ja tev šie texti nav pieejami... tad tava īdēšana, ka maita RKB visu pārrakstīja un Denam Braunam ir taisnība, ir tikai un vienīgi tava īdēšana!

Un man šķiet tu joprojām nesaproti, ko nozīmē 25000 manuskripti texta restaurācijā!

Kuram no Gnostiķu textiem ir tāds "coverage"? Un ja nav, tad kāpēc tu kritizē Jauno Derību, kuras manuskripti ir par divām kārtām vairāk kā Gnostiķu textiem, bet šos pašus kritērijus nepielieto saviem tik uzticamajiem Gnostiķu Textiem.
Pietam par Gnostiķiem gan ir zināms, ka viņu mērķis bij pielāgot JD textus saviem šķībajiem uzskatiem... tā kā sorre!

Tu drīxti tam ticēt, bet neviens vienkārši tevi ar šādu argumentāciju neņems par pilnu!

Rakstus ir pētījuši un restaurējuši daudz daudz daudz daduz gudrāki vīri par tevi un mani!

Jocīgi, kā šie JD texta kritizētāji nespēj paši saskatīt loģiskās kļūdas savos spriedumos, apgalvojot, ka esošais JD texts nav atbilstošs... tas nozīmē, ka viņiem ir pieejams kāds avots, kas ir daudz uzticamāks par 25000 un 50000 manuskriptiem un kas pierāda, ka visi šie 25000 manuskripti ir blefs!

Tik nezkamdēļ šie "gnostiķi" tā arī slēpj šo īsto textu... tik visszinīgi paziņo, ka redz viņi ZIN! Skuju viņi zin, viņi gribētu, taču tā kā viņiem nekādu pierādījumu nav... tad atliek tik gudri vāvuļot!
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.10.06 11:06:11
lamby

Cik bieži Tu pārbaudi, vai elektrības ligzdā ir 50Hz 220V sinusoidāla maiņstrāva un šo parametru novirzes atbilst kaut kādiem LVS/ISO/... standartiem, kā arī pārbaudi, vai elektroiekārta ir atbilstoša?
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.10.06 11:18:57
lamby

Pats jēdziens "pareizais manuskripts" ir nepareizs. Ir pareizā vēsts.
Pat ja manuskripti atsķirās, pat ja tulkojumi ideāli nesakrtīt, praksē var pārliecinātis, ka vēsts ir nemainīga. Tieši tāpat, kā mēs vienu domu izsakām dažādās valodās, pierakstām ar gramatiskām kļūdām, taču tik vai saprotam. Un neaizmirsīsim par Svētā gara klātbūtni, kas pieskata arī Rakstu pieraksta formas
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.06 11:26:55
Es arī domāju, ka nav jēgas turpināt šo sarunu, ja neesi iepazinies ar tekstologijas pamatiem. TAS IR TAVS PIEŅĒMUMS, ka, šādi saliekot kopā baznīctēvu tekstus, hipotētiski iegūst Jaunās Derības tekstus.

Esmu iepazinies ar tesktoloģijas pamatiem un vēl vairāk... Šajos apgalvojumos manu pieņēmumu nav vispār... jo par mani daudz gudrāki vīri to visu ir pētījuši un darījuši. Man pietiek ar to ko es pats lasu pie Baznīctēviem un es to redzu ko viņi raksta, tāpat es lasu arī citu expertu viedokļus un spriedumus!
Visi kas kritizē šo JD textus iekāpj vienās un tajās pašās pļančkās cerībā, ka lasītājs to nepamanīs. Tie, kas jau ir predisponēti ticēt muļķībām, protams piever acis šiem ļapusiem!

Maršs palasīt par dažādām tekstu gimenēm, lingvistiskajām atšķirībām to starpā u.tml. lietas!!

Esmu to studējis. Esmu konsultējies un runājis ar cilvēkiem, kam ir grādi, kas to ir paši studējuši. Ja mums būtu 2-3 JD manuskripti, tad tev būtu arguments, bet ar tādu manuskriptu skaitu un tuvumu oriģinālajam textam vienkārši nepietiek laika objektīvi lai texts diverģētos.
Ja tu neuzticies JD textam, tad tu nevari uzticēties NEVIENAM textam no 1-2 gadsimta vispār par dajebkuru tēmu. Tad met laukā arī visu Jūdu Karu, Romas vēsturi u.c. textus, kuriem manuskripti ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi, kopijas datējas ar daudziem gadsimtiem pēc oriģināliem... Tad mēs NEKO nezinām vispār par 1o gadsimtu un vismazāk jau nu šeit uzticami būs Gnostiķu avoti
Līdzko tu gribi kaut vienu textu no 1 gadsimta par jebkuru tēmu uzzīmēt par uzticamu, tā JD kļūst automātiski tūkstoškārt uzticamāka, jo tai ir daudz daudz daudz daudz daudz vairāk textuālo liecību, tā ir citēta daudzos citos textos, tās kopijas datējas jau ar 1-3 gadsimtiem pēc oriģinālu uzrakstīšanas un vēsturē tas ir ekvivaletns ar "Tūlīt" kur piemēram Vēdām starp oriģinālu un pierakstīto ir 1000 gadi... Platona darbiem vai Odisejai ir vēl vairāk...
Bet JD ir kā spožs pīķis kas izceļās visu 1 gadsimta textu vidū... ar savu milzīgo citētību, un manuskriptu skaitu... Pilnīgi pietiekošs lai restaurētu JD...
Ja tu to apšaubi, liec galdā ko vairāk kā vāvuļošanu, liec lietuskos materiālus!

Vari paprasīt Vilkam, viņai ir Bībele ar visu lingvistisko aparātu iekšā, tur burtiski var redzēt, kā texts tiek resaturēts, ja vien proti šo aparātu lietot!

Bet jautājums vienmēr paliek - kurš no teksta variantiem tad skaitās Dieva inspirēts? viena lieta - paļauties uz onkuļiem un tantēm, kas mūs vietā to iztulkos un pasniegs uz paplātes... otra iespēja - pašiem iet cauri tekstiem un to variantiem neskaidrību gadījumos...

Neviens!
Dievs neinspirē tinti un papīru, bet gan Vārdus! Vēsti!

Un jautājums ir nevis par inspirētību ( tas vispār parādās ap 16-17 gadsimtu) bet gan kurš no textiem ir Apustulisks! Kurš texts satur Apustuļu Mācību! Un par to nav ne šaubu ne jautājumu!

Jebkurā gadījumā... Gnostiķi noteikti ir mazāk inspirēti nekā JD texti!

Ja tu domā, ka konkrēta burtu forma, tinte vai papīrs nosaka inspirētību, tad tu vēl mazāk vispār par teoloģiju zini nekā sākumā šķita!

Arī privātas atklāsmes cilvēkiem ir inspirētas, nu un tad, tas tāpat neveido Baznīcas fundamentu. Baznīcas Fundamentu veido Inspirēts UN APUSTULISKS texts! Baznīca ir celta uz Apustuļu un Praviešu liecībām... Atrodi Apustuļu Liecības un tu atradīsi Kristietību!

Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.06 11:27:42
nav runa tikai par gramatiskām kļūdām, bet arī par reāliem labojumiem, kas izmaina arī teksta jēgu. Ko es varu ieteikt - mācīties koinē un sāk lasīt originālā (ja tas vēl nav apgūts), pie reizes iemetot acis arī kritiskajā aparātā!

Uzrādi VIENU šādu textu, kas ir "sabojājis" kādu fundamentālu kristietības mācību, un pierādījumus, ka tev ir pamats tā teikt!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.10.06 11:28:57
lamby, izklausās, ka tu nupat esi izlasījis kaut kādu Ezotērisko literatūru un zīmējies gudrs! Vai izlasīji šī konkrētā autora pretinieku viedokli un atspēkojumus? Alternatīvu viedokli?

Jo esmu redzējis visādus "alterantīvos fiziķus" kas sola jaunu fiziku, un kā piemēru min "ūdens spēku" rādot, ka fiziķi melo, jo redz atdzesēšana skaitoties enerģijas paņemšana, bet kā pierādījumu pretējam šis min, ka atdzesējot ūdeni, tajā parādās tāds spēks, ka var pat metāla trubas salocīt un saplēst (kad ūdens sasalst, tas izplešoties ar milzīgu spēku, ko nespēj pat saturēt dzelzs trubas) un tas esot pierādījums, ka enerģiju aizvadot, var iegūt jaunu enerģiju!

Blefo autors, skladna glagoļit, bet tas darbojas tikai uz tiem, kas fiziku nezin.
Tāpat arī ar šīm JD textuālajām lietām, šie gnostiķu argumenti ir maskēti kā "zinātne" bet iedarbojas tikai uz tādiem lamby, kas īsto hermanētiku, lingvistiku un textuālo kriticismu nemaz nav studējuši! Tik tādu surogātu!

Un nevaru es tev palīdzēt, ja neproti skaitīt pirmā desmita robežās, tad neproti... pret šāda formāta tumsonību tikai izglītība palīdz!
Anima
# Iesūtīts: 2008.10.06 15:56:28
Noskatoties kā pļavā novietotā lauvas āda vicojas ar bārdaino punduri par to cik enģelu var nodancot uz vienas adatas spices, gribas piekrist (tikai šoreiz) Ctulhu. Protams, ka ir ezotēriskā kristietība. Principā to praktizē ne tikai Karību baseina t.s. katoļticīgie (tautas katolicisms + voodoo), bet arī jebkurš tantuks, kurš zilo papīru pie rozes liekot met trīs krustus. Tomēr, vienlaicīgi vēlos arī bilst, ka jautājums saknē nav gluži pareizi nofrāzēts. Ir kristietība un ir ezotērika. Un tad ir visādi frukti, kas bāž abus vienā maisā un taisa Dievu pēc sava paša ģīmja un līdzības. Un tad nu sanāk kaut kā tā... ne zivs, ne gaļa.
Anima
# Labojis Anima: 2008.10.06 16:30:29
Ctulhu, tieši tā. Tikai dotā diskusija ir aizgājusi krietnā purvā no tā ko prasīja jautājuma uzdevējs. Un vēl kas - vai cēlais vārds "kombinēts" nav par smalku vienkāršu ļautiņu bezatbildīgi eklektiskai nodarīšanās kārei? Kombinēts manām ausīm (un acīm) vairāk šķietas kā kaut kas integrēts nevis uz labu laimi kopā samests. Kā tajā vecajā anekdotē par pasaulē riebīgākā spļāviena konkursu. Atnāk vēža slimnieks un nospļaujas. Spļāvienā ir trūdošas miesas gabali un vīrusa tīrkultūra. Komisija saka, šis ir favorīts. Atnāk tuberkuloznieks un nospļaujas. Spļāvienā ir reāli plaušu fragmenti. Komisija saka, arī šis ir favorīts. Tad atnāk bomzis, uzlaiza abus spļaudekļus, mutē samaisa, un izspļauj. Un paņem reāli 1. vietu. Man šķiet, ka tas ir tas vienkāršo ļaužu t.s. "ezotērisma" līmenis. Vismaz Latvijā.
Harry
# Iesūtīts: 2008.10.06 18:29:51
reku i reku i

Malders varees dusmaaties

http://www.apollo.lv/portal/life/1664/articles/40281/0

Harry
# Iesūtīts: 2008.10.06 18:53:42
buutu viens pa divi,vai nu taadi kaa es aplauztos.ja Jēzus būtu te.
vai arii tie-konservatiivie.

bet varbuut ne viens ne otrs.

To mums nav lemts uzzināt.
Johny(Jony)
# Iesūtīts: 2008.10.06 20:00:40
Ctulhu Dažkārt arī man tā liekas...
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 64 , pavisam kopa bijuši: 35645