atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Nu tad slakteri vai tomēr – Kristieši?
-Jona-
Iesūtīts: 2008.10.01 09:42:36
Sveicināti!


Tad nu pabeigšu savu ierosināto tēmu (par Hirosimu).

"Kuram garam cilvēks pieder?

...ne-slepkavošanas bauslī ir kopā ietverta visa pārējā bauslība, jo visi baušļi aizliedz tieši tās darbības, kuras vai nu ievaino tuvāko, nodarot viņam ļaunu, vai var izraisīt asiņainus konfliktus starp cilvēkiem. Baušļi doti kā vienīgā iespēja uzturēt attiecības ar citiem cilvēkiem. Ja šie baušļi netiek ievēroti, tas rada arvien pieaugošu vardarbību cilvēku vidū, līdz tauta nogrimst pati savos grēkos un varmācībā, kā tas reiz notika ar visu pasauli Noas laikā.

Jāņa evaņģēlijā minēti Jēzus vārdi, kuri velnu raksturo kā ‘meli un slepkavu’. Meli – attiecībā uz Dievu un cilvēku... slepkavu – attiecībā uz vēlmi nogalināt nevainīgus upurus, radot ŠĶIETAMU MIERU UN KĀRTĪBU. ...

Kā centrālais iezīmējas bauslis, kas parasti cilvēkiem šķiet pats vienkāršākais – "Tev nebūs nokaut". ... Pret to iestājas visa Dieva atklāsme...
Ar šo bausli tiek iezīmēts diametrālais pretstats Svētajam Garam. ... sātans ir slepkava ("nokāvējs" – tas, kurš pārkāpj šo centrālo bausli. ...

Centrālais bauslis NOŠĶIR CILVĒKĀ MĪTOŠOS GARUS, nevis vienkārši aizliedz fizisku asinsizliešanu."


/Indulis Paičs, LELB Konsistorijas loceklis, LELB pārstāvis Latvijas centrālajā medicīnas ētikas komisijā/



Nu, te patiesībā jau visi punkti salikti.
Ka ļaunumu nevar iznīcināt ar ļaunumu, par to nevienā konfesijā nestrīdas, cik zinu. Tas ir makiavellisms (ka mērķis attaisno līdzekļus - tāds praktiskais sātanisms, atrodams visu meganeliešu repertuārā), bet tml. risinājumi – ne vairāk ne mazāk kā Crimes against Humanity.
Pat laicīgajā pasaulē.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
AutorsZiņas teksts
-Jona-
# Iesūtīts: 2008.10.01 09:46:03
Šis (kā es to nosaucu – Hirosimas tests) bij vnk pēdējais piliens manā pacietības kausā attiecībā uz Mulderu (citur - kristiec), kurš šeit tā veiksmīgi mimikrē, oderi uz āru īpaši neizrādīdams (nu kā – arī teologi ieskatās!).
Kad aizrādīju uz tml. masu slepkavību absolūto nekristīgumu Delfos, toties tiku pagodināta par duru un sektanti (!).

Tad nu pie reizes, ko vēl šis hameleons sanesis Delfu forumā: tātad - dekalogu varot nepildīt (Derību mūsu vietā esot izpildījis Jēzus !), kristietība vispār esot pilnīgākā haļava, tb kristietis varot būt bezizmēra ļauns un vienalga svēts/droši pestīts, ticības lielums/izmērs arī neesot svarīgs, citu kristiešu liecības pasludinātas par sātaniskām (attiecīgo liecību pat neiepazīstot), visi nekristieši un citu reliģiju godīgie cilvēki – vispār uz elli, utt. utt.

Ja nu tas butu privāts sviests, tad vēl pusbēda, bet regulāri tiek uzdots par luterāņu viedokli (mēs, Luterāņi..!). pat par Teologu pamanījies uzdoties (arī ar lielo burtu!).


Nu tā.... ne jau tikai sprediķos vai pa uzticības tālruņiem notiek evaņģelizācija, interesenti infu iegūst arī forumos (iespējams pat vēl daudz vairāk). Un reizēm pietiek ar vienu darvas karoti, lai nolīdzinātu ar nulli daudzu mācītāju daudzu gadu darbu...
Artis
# Iesūtīts: 2008.10.01 10:03:10
Mulders tevi nosauca par sektanti un duru? Jā, tā nav labi darīt! Īpaši slikti, ka par tādu vienu "luterāni", "baptistu", "katoli" daudzi domā, ka visi pārējie arī tādi ir!
-Jona-
# Iesūtīts: 2008.10.01 10:37:51
a_masiks

Ierados tāpēc, ka minētais tipāžs tā i nemainīja savu viedokli, pat pēc šejienes ne-kristiešu (!) argumentiem ne. Kur nu vēl tālāk..
Tad nu vnk pasludinu no LELBas jumta to, kas aizmuguriski citos forumos tiek par kristietību uzdots


Artis

Ka par duru, esmu jau pieradusi, Delfu forumā nav gluži kā šenes luterīšu miera ostā. Bet - par sektanti ! Un tikai tāpēc, ka neesmu ar mieru svešus bērnus pašaizsardzības nolūkos nobombīt!
Labā ziņa - pagaidām tādu kristiešu pa diviem forumiem iznāca vien divi gab., vairāk neviens tāds , par laimi, nepieteicās
Artis
# Iesūtīts: 2008.10.01 10:43:22
Tas labi, ka tādu "kristiešu" ir maz! Arī man tā bija - ienāku šajā forumā un baptistus sauc par sektantiem (par vasarassvētkiem nemaz nerunājot)! Automātiski sāc domāt, ka visi luterāņi tā domā. Kā jau teica - viena darvas karote sabojā medus mucu!
-Jona-
# Iesūtīts: 2008.10.01 10:58:27
Artis

Nu var jau atšķirties arī kristiešu domas, es arī daudzviet citiem nepiekrītu, BET.
Ir taču skaidri un nepārprotami jautājumi, kur tā kā domstarpībām rasties vairs nevajadzētu? īpaši TIK diametrāli pretējām.

Kaut kā dīvaini vispār diskutēt par kristietību kā pieļaujamu slepkavu bedri ..? Tādus kadrus Jēzus izdzina no tempļa ar garu pātagu, kā atminos!
Artis
# Iesūtīts: 2008.10.01 11:40:41
Tas jau nekas slikts nav, ka atškiras kristiešu domas par lietām, kas 100 % skaidri nav uzrakstīts Bībelē! Man tuvāki ir baptisti, bet es jau nesaku, ka visi luterāņi, katoļi, vasarssvētku ticīgie ir tik slikti, ka nokļūs ellē...

Tas, ka kristieši attaisno slepkavību (ja tas nav pašaizsardzības nolūkos), tad tas tiešām ir dīvaini!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.10.01 11:49:32
Uhtī pati Jona ieradusies!

Nu tik sāksies jautrība!

Mods-1
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:01:39
-Jona-, a_masiks, Artis
Apsveicu Jonu un Arti ar reģistrēšanos forumā. Tomēr, pirms turpināt sarunu, vēlos aizrādīt, ka personīgu attiecību kārtošana šai forumā nenotiek. Tāpēc iesaku uzreiz izlasīt lietotāju tiesības un pienākumus sadaļā `Par forumu`. Un tos ievērot.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:06:15
Jona, a par tēmu!

Kāds ir jautājums?
Artis
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:09:29
Pievienojos a_masikam! Laikam īsti neizprotu, kas ir personīgas attiecības....
Mulders
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:14:57
a_masiks, nu man gan ir radies iespaids, ka Jonai pret Mulderu ir īpaši personīgs zobs...

Man tīri azartiska interese, kā Jona domā Luterāņu forumā izbīdīt savus Delperus! Laigan... ja ņem vērā, ka LELB forums diez vai kvalificējas kā teoloģiski augstvērtīgs... jo kā liecina vakardienas mana tēma, teologi te neapgrozās īpaši daudz!
Artis
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:18:09
Tas jau nekas slikts, ka šis forums nav tas teoloģiski augstvērtīgākais! Svarīgākais ir sirds attieksme! Cik zināms, tad daudzi cilvēki, kurus Dievs ir lietojos varenā veidā, ir bijuši bez teoloģiskas izglītības!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.10.01 12:19:32
Artis, nuja, bet kad šādi cilvēki sāk runāt par teoloģiju, tad gribās, lai tomēr šie paliek tur kur aicināti... Nevis kā mūsdienās izplatīts, ja esi veixmīgs vienā sfērā, tad iedomājies, ka vari mācīt visus arī pavisam citā sfērā!
Artis
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:27:58
Ja cilvēkam ir dota sludināšanas vai mācīšanas dāvana, tad viņs uz to ir aicinās arī bez teoloģiskas izglītības. Arī Bībeli mēs saprotam nevis tāpēc, ka esma teoloģiski izglītoti, bet Dievs "atver mūsu acis", lai mēs saprotam lietas. Svarīgi arī saprat to, ka nevienmēr tas, ka esi teologs, liecina, ka tiešām personīgi pazīsti Dievu!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.10.01 12:33:40
Jona rakstīja:

Tad nu pie reizes, ko vēl šis hameleons sanesis Delfu forumā: tātad - dekalogu varot nepildīt (Derību mūsu vietā esot izpildījis Jēzus !), kristietība vispār esot pilnīgākā haļava, tb kristietis varot būt bezizmēra ļauns un vienalga svēts/droši pestīts, ticības lielums/izmērs arī neesot svarīgs, citu kristiešu liecības pasludinātas par sātaniskām (attiecīgo liecību pat neiepazīstot), visi nekristieši un citu reliģiju godīgie cilvēki – vispār uz elli, utt. utt.

Mulders joprojām var skaidri, lai visiem ir skaidrs uz ko Jona referencējas uzrakstīt vēlreiz, un Jona apstiprinās ka tas ir tieši tas pats, ko vienmēr visur visos forumos un visos laikos esmu sludinājis un kas Jonai derdzās!

1. Dekalogu pildīšanai nav nekādas nozīmes pestīšanas iegūšanā, jo pestīšana ir Dieva darbs, nevis mūsu darbs. Dekalogs, kā Jūdu Bauslības likums nav saistoš Kristiešiem. Kristiešiem saistošs ir Gara likums, un tas parādās un skaidri ir redzams Jaunajā Derībā, un šāda likuma pildīšana ir pestīšanas sekas nevis cēlonis. Jona to nav sapratusi.
2. Pestīšana ir pilnīga haļava pilnīgi neatkarīga no cilvēka, Dieva dāvāta žēlastība ikvienam, kas to grib saņemt. Cenu par šo Haļāvu ir samaksājis Kristus. Šai dāvanai nāk līdzi milzu apsolījumi kā arī svēttapšana un paša Dieva Gars, kas atjauno mūs! Kā stāv rakstīts - viss ir pagājis, redzi viss ir tapis jauns! Jūs esat jauni radījumi Kristū!
3. Cilvēks šai pasaulē ir grēcinieks un svētais vienlaicīgi. Kristietis savas ticības dēļ ir pestīts un Paradīzes iemītnieks, laigan pēc vecās dabas, kas aiziet bojā, vēl grēcinieks! Visi Kristieši, kas tic ir Svēti un Atpestīti Dieva priekšā Kristus dēļ, ja viņi krīt grēkā, viņiem tomēr ir iespēja saņemt grēku piedošanu, kā Kristus to ir iestādījis. Kristietis saņem grēku piedošanu caur Absolūcijas, Kristības un Sv. Vakarēdiena sakramentu, kas atjauno un svētdara cilvēku. Kristietis ir pilnīgi taisnots savas ticības dēļ un tiek svētdarīts caur Svēto Garu, izmaiņas notiek vispirms iekšēji un tad arī ārēji, ja paspēj. Šajā pasaulē neviens netop pilnīgi svēts un apskaidrots.
4. Jā pasaulē ir izgājuši daudz viltus pravieši, kas sevi uzdod par Kristus Vietniekiem, Pašu Kristu un Kristus Vārdā sludina, tomēr sludina maldus un aplamības. Dieva Vārds, kā tas ir pasludināts Kanoniskajos Rakstos ir nepieciešams un pietiekošs cilvēka pestīšanai, nekādas citas atklāsmes nespēj neko pielikt pie šīs pestīšanas un neko atņemt tiem, kas tic uz jau atklāto.
5. Jā ar tīru sirdsapziņu varu noraidīt ikvienu pasludinājaumu un jebkura Gara "atklāsmi" kas ir pretrunā Apustuliskajai mācībai, kādu mēs to atrodam Kanoniskajos rakstos un Baznīcā! Tādējādi, nekāds skaits citu cilvēku liecība par maldu mācītājiem nespēs satricināt Dieva Vārdu ne par milimetru!
6. Tai skaitā noraidu Medžugorjas, Fatimas u.c. Marijas atklāsmes, kas ir pretrunā Kanoniskajiem rakstiem un Kristīgajai Apustuliskajai mācībai!
7. Īpaši noraidu visādu pat varbūt mācītāju atklāsmes par Vilkačiem u.c. mošķiem, jo ne pret meisu un asinīm mums jācīnās, bet pret gariem!

Velns nāk ar saldiem vārdiem un skaistām runām - tas nāk kā Gaismas Enģelis, tas nāk kā vilks aitu drānās!

Un joprojām varu apliecināt šo vienu patiesību, kas Jonu satracina kā sakrana lupata bulli - Esmu pestīts un Esmu visnozēlojamākais grēcinieks! Kristū man ir mūžīgā dzīvība nodrošināta un saskaņā ar Kristus apsolījumiem, ja viņš nemelo, esmu pilntiesīgs Dieva bērns kā pats Dievs to ir apliecinājis! Pazudušais dēls, kas reiz atgriezts, vairs negrib pamest namu, pat ja citi brāļi uz mani rāda, ka es esmu cūku sūdos novārtījies un smirdu kā pēdējā pagale! Tā tas ir... un tomēr... ja mūsu sirds mūs pazudina, mums ir kas lielāks - Jēzus Kristus un viņa piedošana un dāvanas, kuras man ir dotas un kuras es nemainīšu ne pret vienu Viltus Pravieša viltus apsolījumu un medus saldajiem vārdiem!
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2008.10.01 12:35:08
Mods - 1

Aizrādījums bij man domāts? Bet tās nav personīgas attiecības , ja kāds runā visu luterāņu vārdā. Es vnk painformēju, tas attiecas uz visiem.
Par attiecībām - ar šo Mulderu es pat sarunāties negribu. Nevēlos sarunāties ar cilvēku, kurš būtu ar mieru profilaktiski uzbrukt piem., maniem bērniem, ja tik viņam liktos, ka es viņu kaut kādā veidā apdraudu ... to viņš pats ir tiešā tekstā paudis, tas nav mans izdomājums.

Delfos man tādas iespējas nebija, neskatoties pat uz lūgumiem viņam nenākt manās tēmās. Tātad tieši otrādi - ļoti ceru, ka šeit drīkstēšu nesarunāties ar tiem, ar ko negribu.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:41:29
Artis

Tā vai citādi, bet teoliģiju ir mācījušies VISI bībelē minētie Dieva lietotie personāži. Nav pareizi atdalīt teoloģiju jeb kristīgo mācību no mīlestības un sirds attieksmes, jo teoloģija nav sausi nedzīvi vārdi, bet gan vārdi, kas no Dieva mutes nākuši, vārdi, kas ir Gars un dzīvība. Tieši Dieva vārds izraisa dzīvu sirds attieksmi, nevis mēs to izraisam paši no savas gribas un izvēles. Protams, kad Dievs to ir mūsos ielicis un izraisījis, tad gan mums ar jauno gribu ir jārīkojas, jo tad vairs neesam nespējīgi, bet esam daīti spējīgi gribēt un darboties ar pareizu sirds attieksmi, kuru Dievs mūsos ir ielicis
-Jona-
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:41:45
Mulders

Tu savu īsto piederību jau pietiekoši atklāji Hirosimas testā , tā ka nepūlies vairs palagus rakstīdams. Es neatbildēšu potenciālam slepkavam.
Artis
# Labojis Artis: 2008.10.01 12:49:58
Ingar!

Iespējams es nepareizi saprotu vārdu "teologs". Kā es biju domājis - tas ir cilvēks, kas labi pārzina Bībeli, kristietības vēsturi u.t.t. Nu piemēram, ja esi labi zinu korānu, islāma vēsturi, tas jau nenozīmē, ka esmu musulmanis, vai ne? Ir nekristīgi teologi, piemēram, Zviedrijā armijas kapelāns nemaz netic dzīvajam Dieva vārdam.

Kas ir dekalogs un kononoskie raksti? Bībele?
Ingars
# Iesūtīts: 2008.10.01 12:55:00
Artis

Jā ir tādi kadri un arī Rietumeiropā, jo tur laikam mācītājiem labi maksā. Žēla, ka vārdu patieso nozīmi izkropļo un sāk to lietot nepareizi. Piemēram vārdi "teoloģija", "reliģija", "dogma", "tradīcijas" nezkāpēc vienmēr apriori tiek lietoti negatīvā nozīmē. Bet piekrītu, ka ir cilvēki kuri labi pārzin kristīgo mācību, bet paši tai netic. Taču šis vārds "teologs" pēc manām domām ietver sevī daudz dziļāku nozīmi - Teos šķiet ir Dievs un logos mācība. A varbūt kļūdos, īsti neesmu pārliecināts


-Jona-

īsti neiebraucu, par ko ir runa šajā diskusijā, varbūt varētu vienkāršāk paskaidrot
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 163 , pavisam kopa bijuši: 34780