atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Kristietība vs sauļošanos un peldēšanos plikam publiskā vietā
Maartinjsh
Iesūtīts: 2008.07.28 22:49:42
Vasarā aktualizējas vēlme gan mazliet iesauļoties, gan arī nopeldēties. Klusu kaktiņu pie jūras, kur to izdarīt bez traucējošiem apģērba gabaliem ne vienmēr viegli atrast (tas ir tāpat kā pirtī patīkamāk iet plikam nekā apģērbtam).
Šogad pirmo vasaru intereses pēc aizbraucu uz nūdistu pludmali. Atmosfēra tur ir patīkamāka nekā parastajā, cilvēki ir neuzbāzīgāki un viens uz otru neviens tur neblenž. Nu tad, kādas ir jūsu domas par šādas pludmales apmeklējumu: vai tas ir grēks, vai nē?
Ja jā, tad kāpēc, ja nē, tad arī kāpēc?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
AutorsZiņas teksts
Briinumsons
# Labojis Briinumsons: 2008.07.29 23:23:54
Maartinjsh

tu neblez , bet varbūt ieļauno kādu , kas blenž uz tevi

reiz nejauši ieklīdu nūdistu pludalē , sapratu , ka tā ir nūdistu pludmale, ne uz vienu neblenzu gāju tālāk... bet es jau plikumus esmu gana atskatījies paši zināt kur...

Pats nesauļojos...
es apbrīnoju cilvēkus , kas var piespiest sevi sauļoties un vēl vairāk tos, kam patīk sauļoties. Pāris reizes esmu apsvēris iespeju aiziet uz solāriju, bet tas nav veselīgi ...
tāds arī dzīvoju ar sarkanu ģimi izbalējušiem retiem matiem un baltu vēderu

Rosalie
# Labojis Rosalie: 2008.07.30 08:55:32
Maartinjsh,

saakumaa biju sokeeta Vaacijaa, saunaa un daudzajos uudens atpuutas komplexos, kur publika vai pats baademeisters tevi laipni uzaicina vesinu novilkt ar piebildiiti, ka laikam aarzemniece esi /sameeraa dross testinjs /

Nepretendeejot un Adama un Ievas bezvainiibu pirms greekaa krisanas,
uzskatu, ka Dievs mums augumu un locekljus devis, lai par tiem priecaatos un lai tie mums kalpotu. Nevis otraadi, nevis dzinju vergam buut.

Kas kailumaa redz piedauziibu, tam probleema pasa galvaa. Nuudistu pludmalee/ Latvijaa neesmu bijusi, laika nav / visaadu meerglju noteikti ir mazaak.
sicilia
# Labojis sicilia: 2008.07.30 09:08:57
mans nūdistu pludma;ļē nav bijis un kaut kā nevelk, bet USĀ baseinā es savā pietiekami zolīdajā kopīgajā peldkostīmā, kas manuprāt ir ļoti zolīds, izskatījos kā plika, jo viņiem (ne Holivudā un kalifornijas opludmalēs) pieņemts peldēties daudz daudz ķermeni nosedzošos apģeŗba gabalos. piem. džekiem ir normāli šorti vismaz līdz celim, bet meičas peldās T krekliņos un kārtīgās bikšelēs ar kādām neviena būtne iekš LV pludmalē neiedrošinātos spert kāju, jo noteikti tiktu ieskaitīta klīrīgo vecmeitu pulkā....

es saulē svilnu pēc omas..... pārsvarā iedegu ņemoties pa dārzu, jo mani nesajūsmina princips, ka guli saulē kā gaļas gabals uz pannas, lai gan man patīk viegli, veselīgi iededzis (nevis saulē pārkjarsēts) ķermenis
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.30 09:32:35
Bāzē piekrītu Artosam, tādējādi, būtībā pašam vien būs jāizvērtē
a) Vai citu kailie ķermeņi tevi apgrēcina - veicina iekāres, kaut kādas grēcīgas domas
b) Vai tu ar savu ķermeni neveicini citos iekāri u.c. sliktas domas

Zive.
# Iesūtīts: 2008.07.30 09:46:13
Hmm... ņemot vērā tos pieticīgos izstrādājumus, kurus mūsdienās mēdz saukt par peldkostīmiem, neredzu īpaši lielu atšķirību starp nūdistu un parasto pludmali Bet tā kā man principā nepatīk piebāztās pludmales, kur viens otram guļ uz galvas, tad nav man īsti aktuāls šis jautājums
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.07.30 10:25:10
Zivei ir punkts...

Iekāri veicināt var dajebkas, arī plandoši svārciņi vai pavērts krekls un spalvainas krūtis - attiecīgi vīrietī vai sievietē! Vai tamdēļ uz ielas neiet. Principā jā... ja mēs gribētu būt konsistenti, tad mums vajadzēt meditēt savā kambarī tik ilgi, kāmēr mēs varam iziet ielās, pludmalēs un domās neapgrēkoties...
Te prātā nak Ortodoxo lūgšanu prakse, kad tiek izveidots tā sauktais "mind guard"

Es tomēr labāk paļaujos uz Kristu un ļauju, lai viņa Gars veido manī to pareizo "funktieri" un ļauj iemācīties nekrist kārdināšanā pie katriem īsajiem svārciņiem!
sicilia
# Iesūtīts: 2008.07.30 10:30:59
Mulders

nu nez... uz to var skatīties dažādi, bet godīgi sakot pēc pēdējā akvaparka apmeklējuma LV, es sapratu, ka kaut kas nav lāgā..... es protams ar Lemu par šo jautājumu sastrīdējos, bet mani tiešām nedaudz samulsina, ja cilvēks ne ar ideālām formām vēlas uzspīlēt sev mugurā kauč ko, kas vuiņa neideālās formas īpaši paspilgtina... tb izteikti mazu bikīnī tantei ap 120 kg vai īpašas likras biksītes baltā tonī tādam pamatīgam onkam uz saviem ar 120 kg ja ne vairāk...
runa nav vairs par iekāri, bet par to, ka nu nepatīkami skatīties. jo var jau nopirkt smuku peldkostīmu un peldbikses, kas to miesas daudzumu nedaudz nomaskē nu jā...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.30 10:50:16
sica, nuja... var jau arī apgrēkot ne tikai ar iekāri... piekrītu tev!
Vispār čābiski iet mūsu Eiropas un Rietumu morālei... uz papīra un no tribīnēm runā visi par baigo tikumību un tur ģimenes vērtībām, bet realitātē... kā bik satumst, vai rodas dajebkāda iespēja/izdvība, tā širmis aizbrauc...
Te pat par to Liepājas Bitch (nevis beach) party sižets... nu arī par kaut ko taču tas liecina!
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:05:22
Man nūdisti liekas nu tādi, tā kā jocīgi.

Neskaitot tīri subjektīvo, objektīvais pamatojums noraidīt nūdiskās izpausmes ir tas, ka viņi to pasākumu izvērš, nešķirojot vecuma grupas, t.i., tiek iesaistīta visa ģimene, ieskaitot bērnus un pusaudžus. Kas tur slikts, jautāsiet? Te mums ir pietiekami daudz norādes gan Bībeles, gan arī pasaulīgajās liecībās. Problēma ir tanī, ka cilvēkam no mazotnes tiek uzspiests atklāt savu kailumu svešiem, t.sk. to kailumu, ko pat mazs bērns instinkktīvi slēpj. Nūdiskā kailuma aizstāvji parasti pieaugušos šo aktivitāšu piekritējus iztēlojas par teju svētiem (t.i., ka neapgrēcinās cita kailuma priekšā), un ka bērniem savukārt pieaugušo problēmas ir pofig - bet patiesībā tā gluži nav.

Pretstatā parastajā pludmalē, lai arī cilvēki ir ļoti atklāti, tomēr absolūtais kailums (reproduktīvie orgāni) paliek apsklēpts. Arī tas, ka pavisam mazi bērneļi gadās pavisam pliki, nav ne tuvu tas pats, kas tam pašam bērnam skatīties uz pliku onkuli vai pieaugušie var aplūkot (kaut vai bez īpašas blenšanas) kailus pusaudžus.

Un visbeidzot, Tas, ka šis jautājums vispār tiek pacelts, jau liecina, ka sirdsapziņa neļauj būt vienaldzīgam. Domāju, ka tas ir gana nopietns signāls.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:07:27
a_masiks, jā tas ir jocīgi... bet vot tādā "ložņu stūros" mūs iedzen mūsu grēks, ja mēs tam pieietu bez latiņas nolaišanas!

Pareizi... pasaule izskatītos nu ļoti jocīga, ja visi ložņātu pa stūriem... bet tieši tā arī sākās grēkā krišana - ložņāšana pa krūmiem!

Pareizi tu arī saki, ka Islamā tas tiek risināts ar tiem paltrakiem... taču, vai tiešām viņi to atrisina. Islāmam nav Kristus, viņiem nav kur likties, tamdēļ jāizdomā visādi ierobežojumi, rāmji... tas ir kā mēģinājums gaisu saturēt ar tīklu!

Kristiešiem ir Kristus un uz viņu mēs varam paļauties arī ikdienā ejot pa ielu, ka, ja krītam (garīgi nevis uz deguna) viņš mūs var stiprināt... un tie, kas ir Kristū var paļauties ka Dievs arī nostiprinās mūsu noturību pret kārdinājumiem PAT ja mūs iemet grēka vidū!

Neticīgie izvēlas citu taktiku, ja kas traucē morālā ziņā, tad tā teikt pamainīt attiexmi lai tas netraucē... sak... tāpat esam dzīvnieki, tad kas tur tik slikts...

Vakar arī Klubā lasīju... nopietns speciālists tā arī tīrā textā uzraksta - ir OK prostitūtu pakalpojumus lietot, gadījumā, ja jums ir periods "starp attiecībām" - tas tā, lai impotencē neiedzīvotos... Vot ij mums ir trīs risinajumi... Islāmiskais, Kristīgais un Laicīgais!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:17:01
Mārtiņš
Problēma ir tanī, ka cilvēkam no mazotnes tiek uzspiests atklāt savu kailumu svešiem, t.sk. to kailumu, ko pat mazs bērns instinkktīvi slēpj.
Kur tas tā ir, ka mazs bērns slēpj kailumu? Kā tas izskatās? Varbūt, ka viņam vienkārši ir auksti? Tā - ka aizsegtos ar roķelēm, kaut kā nav gadījies novērot. Jau padomju laikā pliki sīki bērneļi skraidīja pa pludmali apkārt, un nekas.

Arī tas, ka pavisam mazi bērneļi gadās pavisam pliki, nav ne tuvu tas pats, kas tam pašam bērnam skatīties uz pliku onkuli
Tikai audzināšana. Bērns skatās nevainīgām acīm, izzinot pasauli. Mūsu audzināšanā pieņemts kautrēties no kailuma un visa, kas ar to saistīts. Bērns uzdod normālus jautājumus, bet pieaugušais jūtas neveikli (savas paša audzināšanas dēļ), un tas neveiklums izpaužās kā dusmas vai ignorēšana, visādi tur kāposti un stārķi. Bērns jūt, ka kaut kas nav pareizi, ka viņš nodarījis ko sliktu, un tā tas neveiklums aiziet tālāk pa paaudžu stafeti.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:38:27
Mulders
Lūk, Laicīgais risinājums - tikai pareizais, racionālais, te būtu tāds, ka ir jāskatās, lai nekas nav kaitīgs veselībai, gan fiziskajai, gan garīgajai. Tā teikt, tam ir jāpalielina delta kompleksitāte. :-)
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:43:15
KN, tobiš radām problēmas un mācāmies tās atrisināt, tādējādi palielinot delta komplexitāti!

Tas no sērijas - Dators risina problēmas, kuru nebūtu, ja nebūtu datoru
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:45:48
Mulders
Nē, mēs apskatām katru jaunu ideju, un novērtējam to attiecībā pret delta kompl.
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:45:51
Svieki , draugi , Briinumsonu sauc , Briinumsons ierodas !
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:50:50
Lasīju, ka kādā tur gadsimtā Anglijā daudzi cilvēki sadeguši ugunsgrēkā, jo kautrējušies iziet uz ielas vienā naktskreklā!
Nez, pat neticās, bet nu var jau būt...
sicilia
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:51:27
nU Alločka ir īpaša diagnoze
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:52:24
Trilobīte
jau veikalā?
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:54:10
atkailināt drīkst tikai to kas neapgrēcina!
sicilia
# Iesūtīts: 2008.07.30 11:54:29
Trilobīte


nu viņām cits mentaļitjetc
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 112 , pavisam kopa bijuši: 36296