atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par mīlestību Nebibliski aizspriedumi jeb Kurp lido Rubenis un budisti ;)
-Jona-
Iesūtīts: 2009.01.23 12:42:24
Izlasīju. (Juris Rubenis, "Ievads kristīgajā meditācijā".
Godīgi sakot, iespaids ļoti pretrunīgs. Tik ļoti, ka ja tas būtu kāds tulkojums un autors nebūtu zināms kā mācītājs, kurš sludina Evanģēliju, tad iespaids būtu negatīvs un tā grāmatiņa lidotu turpat kur citas no sērijas "kur budisti runājas ar kristiešiem"
. Mārtiņš.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.01.23 12:47:49
Mārtiņ.. tātad tu spītīgi neņem no visa, kas labs/nepaturi sev to, bet stoiski spundējies jo šauros rāmīšos... bet vai zini, CIK augstu piem. J.Rubenis ir novērtējis `pretrunigo` Modri Plāti, kuru daudzi bez domāšanas ielamātu ezotēriķos..? Bet, lūk, M.P. ir mācējis, nevienu brīdi neatmetot un nenododot(!) Jēzu , iet droši tālāk visā patiesībā . Pat ja reizēm tai tuvāk izrādījies budists.
pieredzējis mācītājs neapjuks pat tad ,ja Labo izlasīs it kā no citas reliģijas nākošu, Autors taču vienalga viens. Viss Patiesi Labais nekad nemēdz izpeldēt no sazin kādas nekurienes , bet vienmēr nāk no tā paša Vienīgā Avota, tev neliekas?

tātad - tad kāpēc šie budisti nevarētu runāties ar mums, kristiešiem? (jautājums arī citiem)
S.R...
# Iesūtīts: 2009.01.23 12:55:31
-Jona-
kad kristieši būs vienoti savā starpā, tikai tad varēs runāt par dialogu ar citu reliģiju pārstāvjiem kādā vispārējā nozīmē.
ko mēs redzam? ir pat tādi kristieši, kas citu kristieti zākā par antikristu, savu mācību ceļ pāri otra izpratnei.(piem.KLB). kāds tur var būt dialogs? nekāds.
jo mazizglītotāks būs vidusmēra kristietis, jo ilgāk mēs šajā peļķē sēdēsim.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:12:58
-Jona- redz, arī Velns nāk kā Gaismas Eņģelis! Arī Rubenis norāda uz atšķirībām un būtiskām novitrzēm tajā pašā Zen Budismā... Tā teikt, brauc ta viņi ar pareizu mašīnu, tak ne pareizā virzienā...

Tādējādi, kas nosaka lietas "Labumu"??? Pēc kā to mērīsi? Vai pēc Budista standarta vai pēc Islāma standarta, jeb Kristietim ir jāmēra lietu labums pēc Kristīgā standarta... Un tad var izrādīties, ka tas oponents labprāt gribētu ar tevi runāt, bet tikai tad... "ja tu metīsies ceļos un mani pielūgsi". Bij viens frukts, kas visādi kārdināja arī Kristu!

Ir jāfiltrē... jo no viena un tā paša cilvēka var nākt tik dažādi texti, ka tas pats Kristus vienā brīdī saka - "Svētīgs tu esi, Sīmani... jo... " un turpat pēc mirkļa tam pašam Sīmanim teikt "Atkāpies no manis Sātan"...

Esmu pārliecināts ka gan Rubenis gan M.Plāte nav labāki par šo pašu Sīmani un ir brīži dzīvē, kad viņiem pienākās no Kristus šie svētības vārdi - ievēro kad tas nāca Pēterim - kad viņš runāja ne no sevis, bet no Dieva - un tāpat šiem mācītājiem noteikti ir brīži dzīvē, kad viņi dzirdētu no Kristus tos pašus - "Atkāpies Sātan, jo tu runā ne kas Dievam tīkams, bet kas cilvēkiem"!

Šaize sanāk, kad visādi ne pārāk gaiši laji skatās savam mācītājam mutē un nekritiski norij visu kas iziet no viņu mutes... Bet mums jāpārtiek no tā, kas iziet no Dieva mutes, nevis no cilvēku mutes... Viss ir jāpārbauda... kas labs, tas jāpatur... Un pārbaude ir jāturpina ik dienu... nevis vienreiz pārbaudīji, bij ok, un tad tik paturi dajebko, ko šis ģenerē!
-Jona-
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:15:48
S.R...
Nu ja, tieši tā. Uz visādām nepārvarami nāvīgajām atšķirībām parasti tendēti ieciklēties prāta, t.i. kreisās puslodes cilvēki. Bieži tik tālu, ka aizmirst pat Kunga novēlējumus savas paštaisnības labad.
bet Jēzus taču ir Ceļš, nepārtraukts Ceļš nevis tupiks un pieres dauzīšana pret Bībeles pēdējo vāku... un mums it kā būtu šajā Ceļā jāaug arī...
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.01.23 13:21:07
Mulders
Šaize sanāk, kad visādi ne pārāk gaiši laji skatās savam mācītājam mutē un nekritiski norij visu kas iziet no viņu mutes... Bet mums jāpārtiek no tā, kas iziet no Dieva mutes, nevis no cilvēku mutes... Viss ir jāpārbauda... kas labs, tas jāpatur... Un pārbaude ir jāturpina ik dienu

Nu tieši to es daru, un man nešaubīgi sanāk, ka šie mācītāji ir vistuvāki tam, kas nāk no Dieva mutes.
bet ļoti gaišie laji var turpināt savu ceļu, tad jau beigās redzēs..
vilks
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:32:16
šie mācītāji ir vistuvāki tam, kas nāk no Dieva mutes.

Tas ir visnotalj shaubiigs celjsh. Paavils apgalvo ko citu - ja jebkush izcils maaciitaajs vai pat Debesu enjgjelis apgalvotu kaut ko pretrunaa ar Eavnjgjeeliju, tad tas ir noraidaams (Paavils saka asaak - "laasts paar to!". Tad nu no taa es secinu, ka pPatiesiibas kriteerijs ir nevis maaciitaaja autoritaate vai cik smuki vinjsh runaa, bet gan Biibelee dotaa atklaasme.

Konkreetajaa kontekstaa graamataa par meditaaciju es gan neko nebiblisku neesmu atradusi, tikai gribu noraadiit, ka Maartinja mekleejumu celjsh vairaak atbilst Biibelei kaa Jonas ieteiktais.
vilks
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:34:32
Olita
Varbūt visa nelaime ir tur, ka Plāte un Rubenis ir ļoti gudri un domājoši cilvēki?

Taa jau nav nekaada nelaime
Tikai paareejiem, kas veelas saprast, kaa vinji ieguust savus secinaajumus, ir vairaak jaapiepuulas.
-Jona-
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:40:27
Tas ir visnotalj shaubiigs celjsh...

Nu, tās atkal ir tikai tavas domas, vilciņ .
JDerība nekur neaicina uz naidu starp cilvēkiem, tieši otrādi:

34 ... Dievs neuzlūko cilvēka vaigu,
35 bet ikvienā tautā Viņam ir tīkams, kas Viņu bīstas un taisnīgi dzīvo.
/Ap.d.10/

nevis neticīgie aizies postā, bet ļaunie , t.sk. ļauni kristieši un tieši pirmkārt ļauni kristieši. Jo ir nodevuši savu Kungu, ko pagāni nemaz nevarēja pēc definīcijas izdarīt.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:40:41
Nu tieši to es daru, un man nešaubīgi sanāk, ka šie mācītāji ir vistuvāki tam, kas nāk no Dieva mutes. bet ļoti gaišie laji var turpināt savu ceļu, tad jau beigās redzēs..

Nu un redzi... pārabudes rezultāts vienmēr būs par tik labs par cik labs ir pārbaudes instruments pats! Tā kā, lai tev "nešaubīgi" sanāktu, vajag būt "nešaubīgai pārliecībai" par personīgo izpratni. Savukārt, to tu teiksi, ka tā tev sakrīt ar šiem mācītājiem... Rezultātā sausais atlikums ir, ka tu adoptē šo mēru no šiem mācītājiem un tad viņus pašus arī ar to mēri... loģiski, ka sakrtiība būs 100% Kas, protams, padara tevi absolūti atkarīgu no šo Mācītāju izpratnes... ja tā ir Bibliska un pareiza, tad ir cerība, ka tāda ir arī tavējā, bet ja viņu izpratne ir nebibliska vai maldīga, tad tik pat nebibliska un maldīga būs tavējā izpratne!

Tā kā esmu redzējis, ka tu blakus Rakstiem par Dieva Vārdu adoptē praktiski dajebkuru mistisku sacerējumu, tad esmu visai pārliecināts, ka tas tavs lineāls ir tik plašs, ka tas pozitīvu rezultātu uzrādīs dajebkam, kas ir baltā krāsā
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:45:44
Varbūt visa nelaime ir tur, ka Plāte un Rubenis ir ļoti gudri un domājoši cilvēki?

Olita, nelaime ar gudriem un domājošiem cilvēkiem ir vēl lielāka, kā ar dumjiem un nedomājošiem. Jo ja gudrais un domājošais kļūdās tad viņš pats šo kļūdu prot ļoti labi racionalizēt un pamatot kāpēc viņš to neuzskata par kļūdu, un tā kā citi apkārt nav tik gaiši kā viņi, tad tie nemaz to nepamanīs... Tādējādi, lai labotu gudru un domājošu cilvēku kļūdas ir vajadzīgi daudz gudrāki citi cilvēki... bet tā gudrības piramīda skatoties uz augšu strauji sarūk... un ne vienmēr uz katru gudro atradīsies kāds vēl gudrāks pie rokas, kas viņu pamācītu un izlabotu, ja tas kļūdītos.
Faktiski tas ir tas risks, kas draud šiem gudrajiem un domājošajiem "tur augšā" - viņi paliek vientuļi ar savām kļūdām un maldiem... un vienīgais, kas vienmēr būs augstāks, tas ir Dievs pats! Tādējādi būtu jau no bērna kājas cilvēkus jāradina paļauties tikau un vienīgi uz Dievu kā viņš ir sevi Atklājis, lai tad, kad mēs paši būsim tie "gudrie un domājošie" mums tomēr būtu kāds gudrāks, kas varētu labot mūsu pašu maldus un kļūdas! Un ja kāds grib uzlēkt augstāk par dupu, tad skat vilxa komentāru... Pāvils (tas kurš apustulis) bij gana gudrs un pateica, kas IR šis absolūtais mērs un collštoks - No iesākuma pasludinātais Evanģēlija Vārds

Un... acīmredzot ir cilvēki, kam ir jāiziet pilns "gudrības un domāšanas" loks, lai viņi galu beigās nonāktu tieši tur kur iesāka - pie Bērnišķīgās vienkāršības, kas ir paļāvībā uz Kristus Atklāto!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:46:53
JDerība nekur neaicina uz naidu starp cilvēkiem, tieši otrādi:


Un tomēr Kristus norāda, ka tieši naids celsies starp tiem, kas pieder Kristum un tiem, kas pieder kādam citam Garam... un kuri no šiem cilvēku acīs būs tie "gudrie un domājošie" to arī JD visai labi parāda... Kurus Pasaule vērtē kā gudrus un iznesīgus un kurus nozākā par "fundamentālistiem kastē sēdētājiem"
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.23 13:53:28
nevis neticīgie aizies postā, bet ļaunie , t.sk. ļauni kristieši un tieši pirmkārt ļauni kristieši. Jo ir nodevuši savu Kungu, ko pagāni nemaz nevarēja pēc definīcijas izdarīt.

Bumbul, NETICĪBA ir pirmais grēks ar ko vispār visa šitā šaize sākās. Neticība ir visa ļaunā māte... neuzticība Kristum neticība Dievam... "Jūs būsiet kā dievi... " "Vai Dievs tiešām ir teicis... " Šie visi vārdi apelē pie neticības. Neticība ir pats pirmais pret ko 1ais Bauslis iestājas un tieši šajā vietā krīt cauri VISI, kas Kristu no jauna sit krustā... tieši ar savu neticību...
Kas nav no ticības, tas ir no grēka!

Cilvēku standarts tam, kas ir labs un kas slikts nav nekāds ukazs Dievam... Dievs izvērtē, kurš ir ļauns un kurš nav... un JD neticību nosoda!

2 Kor 4:
3 Ja mūsu evaņģēlijs ir aizsegts, tad tas ir aizsegts tiem, kas pazūd,
4 kuriem šīs pasaules dievs ir apstulbojis neticīgo sirdi, ka tiem nespīd Kristus godības evaņģēlija gaišums, kas ir Dieva attēls.

2 Kor 6:
14 Nevelciet svešu jūgu kopā ar neticīgiem. Jo kāda daļa ir taisnībai ar netaisnību? Kas ir gaismai kopējs ar tumsību?
15 Kā Kristus savienojams ar Beliaru, vai ir kāda daļa ticīgajam ar neticīgo?

Redzi... Neticība tiek vienādota ar netaisnību!

1 Tim 5:8 Bet, ja kāds negādā par savējiem un visvairāk par saviem mājas ļaudīm, tad viņš ir aizliedzis ticību un ir ļaunāks par neticīgu.

Redzi... neticība arī ir ļaunums, bet nihilisms ir vēl lielāks ļaunums kā neticība!

Tit 1:
13 Šī liecība ir patiesa. Tādēļ atspēko viņus it asi, lai tie ticībā kļūst veseli,
14 nevis pieķeras jūdu pasakām un cilvēku priekšrakstiem, kas novēršas no patiesības.
15 Šķīstajiem visas lietas ir šķīstas, bet aptraipītajiem un neticīgajiem nekas nav šķīsts; aptraipīts ir viņu prāts un sirdsapziņa.

Redzi... neticīgajiem, nekas nav šķīsts... Neticība ir aptraipītas sirdsapziņas pazīme!

1 Pēt 2:
5 Un uzceliet no sevis pašiem kā dzīviem akmeņiem garīgu namu un topiet par svētu priesteru saimi, nesot garīgus upurus, kas Dievam ir patīkami, caur Jēzu Kristu,
6 jo ir rakstīts: redzi, Es lieku Ciānā izredzētu dārgu stūra akmeni, un, kas tic uz Viņu, nepaliks kaunā.
7 Tad nu jums, kas ticat, dārgs ieguvums, bet neticīgiem tas akmens, ko nama cēlēji atmetuši, ir tapis par stūra akmeni un ir akmens, pār kuru krīt, un klints, pie kuras piedauzās.

Redzi... te parādās tā haļava... Ka ticīgajiem dārgs ieguvums, un tie, kas uz Kristu paļaujas un tic, tie nepaliks kaunā... bet Neticīgajiem, šī "haļava" ir klupšanas akmens un piedauzības akmens...
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.01.23 14:01:51
Mulders
Protams protams, tu jau nu mums gudrāks par LELBas mācītājiem, kopā ņemtiem.
Tu kā haļavšķiks jau sen sludini pavisam citu Evaņģēliju, vēl slimāku par nelieša Habarda sviestu, tāpēc... ej ka uz savu tēmu un mēģini pārliecināt šenes skeptiķus, ka tieši tev taisnība.

tikai dari to savā analogā tēmā, nu kas tas ir - vai tiešām pat ar paralēlām tēmām tev nepietiek, ka jālien atkal manā ar visiem palagiem???
Mods-1
# Labojis Mods-1: 2009.01.23 14:06:05
Lūdzu lietotājus -Jona- un Mulders atrast veidu, kā mierīgi sarunāties, un neizvērst strīdu. Mod.
-Jona-
# Iesūtīts: 2009.01.23 14:10:09
Bet es lūdzu Modu nodrošināt forumā netraucētas sarunas iespēju visiem kristiešiem. Es atvēru savu tēmu tieši tāpēc, lai izvairītos no Muldera parastās taktikas - aizbēršanas ar gariem Bībeles pārkopējumiem!

Tas arī būtu vislabākais veids kā novērst liekus strīdus jau saknē .
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.23 14:13:06
Ee, a pamaniit kljuudas un analizeet taas, ko - cilveeki nevar?

Savējās nevar... jo gudrais un domājošais, ļoti labi racionalizē savas kļūdas un parāda tās par ko labu... Jo arī gudrie un domājošie slimo ar visādām lepnībām (es jau nevaru kļūdīties, tie citi muļķīsi vienkārši mani nesaprot), iedomībām, pašpārliecinātību u.c. kaitēm, kas tieši bremzē paškritisku skatījumu!
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.01.23 14:15:08
Ctulhu
Iisaak sakot - Tev ir taisniiba.

Taisnība ir Evaņģēlijam:

28 Viņš tiem sacīja: "Jūs zināt, ka jūdam nav atļauts biedroties ar citas tautas cilvēku vai iet pie viņa mājās; bet man Dievs ir rādījis, ka nevienu cilvēku nevajag turēt par nesvētu vai nešķīstu.
/Ap.d.10/
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.23 14:18:13
-Jona- esmu teicis vienreiz un teikšu vēlreiz... Ja tu, vai dajebkāds cits, vai hotj Eņģeļi no debesīm šai forumā sludinās muļķības uzdodot tās par Dieva Vārdu, es pēc tīrākās sirdsapziņas kopēšu Bībeles palagus un tad tā teikt - kā teikt, Mods lai visu izšķir!

Kā stāv rakstīts:

Ap.D. 4:
18 Tos ieaicinājuši, viņi tiem pavēlēja nemaz vairs nerunāt, nedz mācīt Jēzus Vārdā.
19 Bet Pēteris un Jānis, tiem atbildēdami, sacīja: "Spriediet paši, vai ir taisnīgi Dieva priekšā jums vairāk klausīt nekā Dievam;

Tā kā... -Jona- tai dienā, kad beigsi gvelzt muļķības un savu subjektīvo (ne)izpratni projicēt par Dieva Evanģēliju, tad arī likšu tevi mierā, bet līdz tam... visur kur redzēšu tevi sludinām savu legālismu, būs Mulders, kas arvien atkārtos tev tik derdzīgo un riebīgo Kristus piedāvāto haļavu... arī tiem, kas varbūt neko dzīvē labu nav darījuši... Ne tev par cerberu stāvēt Dieva Paradīzes vārtos!
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.01.23 14:21:57
nevis neticīgie aizies postā, bet ļaunie , t.sk. ļauni kristieši un tieši pirmkārt ļauni kristieši. Jo ir nodevuši savu Kungu, ko pagāni nemaz nevarēja pēc definīcijas izdarīt.

Precizēšu šo te - Jēzus otrās atnākšanas dienā visi godīgie neticīgie (kas kaut kādu iemeslu dēļ nav iepazinuši patieso Jēzu) vnk beidzot savām acīm pārliecināsies, kas ir kas. Ja vien būs klausījuši sirdsapziņai un gājuši šauro ceļu, tā nebūs problēma. Un prasīs tas ne vairāk laika kā Saulam.

Problēma, un liela, toties iestāsies `kristietim`, kas tiks pēkšņi pārsteigts uz tās platās štrāses ...
... kam daudz dots ... ... mja.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.23 14:22:27
-Jona- un tālāk kas stāv rakstīts... 34 pantā 43 pantā ? Skaisti jau ir kad pa kādam pantam no Rakstiem paņem... Bēdīgāk ir, kad visus pārējos noklusē... jo nu tik ļoti negribās na haļavu dot citiem to, ko pats Dievs dod?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 30 , pavisam kopa bijuši: 34022