atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu evaņģelizācija
Ingars
Iesūtīts: 2008.05.22 10:05:00
Īpaši gribētos zināt mācītāju un citu briedušāku krsitiešu viedokli.

Kāpēc ir tā, ka visaktīvākie evņģelizētāji ir harizmāti un baptisti? Tā ir realitāte vai tikai šķietamība? Nav mans mērķis piekasīties, bet noskaidrot kā ir patiesībā. tā no malas paskatoties rodas iespaids ka vienīgie uzņēmīgie ir labklājības teologi un harizmāti, kuri aktīvi darbojas visā pasaulē. Vai luterāņi ir kūtrāki vai arī tam ir kāds cits izskaidrojums?
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Ingars
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:09:07
Varbūt tomēr viņiem ir taisnība, ka jāsaņem tā saucamā Svētā Gara kristība - spēks no augšienes, bet tā kā luterāņi to noliedz (Svētā Gara krsitību) tad mums arī to spēku neredzēt kā savas ausis
Kundali
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:11:50
Tikai cik "vērta" tāda "labklājības teoloģijas" evanģelizācija - tā ir māja, kura celta uz smiltīm.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:13:56
un tomēr dvēseles tiek atgrieztas. Varbūt tad vajadzētu sarosīties un sēt to patieso sēklu
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.05.22 10:14:03
Luterāņi tāpat kā Katoļi un Pareizticīgie evanģelizāciju veic dievnamos. Tamdēļ jau Dievnamiem ir nedaudz īpaša forma, lai tie izceltos... It kā senos laikos baznīca bij augstākā celtne, ka ikkatrā teritorijā tu varēji aplūkoties apkārt, piefixēt kur ir baznīca un tur doties.
Tādējādi Luterāņu evanģelizācija pārsvarā izplatās no Dievnamiem pie cilvēkiem, tad pie cilvēku tuviniekiem, radiem, draugiem. Luterāņu evanģelizācija ir klusa, bet tik pat efektīva... Luterāņu baznīcas aug Āfrikā un Āzijā!
Harizmātu un Baptistu evanģelizācija ir vienkārši acīmredzot savādāka!
Ir runāts ar RKB adeptiem, viņiem tā evanģelizācija ir vairāk uz darbiem vērsta un arī evanģelizācijas centrs ir baznīca!

Nebaidies, viss notiek, tik katram jau savādāk tas dots! Nevajadzētu pelt vai izcelt kādu konkrētu formu... jo aceramies Pāvila visai pofigistisko attiexmi pret formu, ka tik Kristus tiek pasludināts.

Nav jau reglamentēts ko drīx un nedrīxt, ja tev Dievs sirdī ieliek sludināt Vērmanīti, dari to. Tikai no Luterāņu (un manuprāt arī RKB un PB viedokļa) lajs nevar tā teikt pretendēt uz Baznīcas mācības reprezentāciju tā oficālā līmenī... bet cik Dievs sūta, tik tev neviens nevar atņemt Vārdu, ko pats tu esi saņēmis un tagad dod tālāk!
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:14:13
piekrītu Kundalim - būtu labāk, ja tādi savu evaņģēliju nejauktu ar Kristus Evaņģēliju.
Ingar- vai tad Raksti mums skaidri nesaka - ir viena kristība - Tēva, Dēla un Svetā Gara vārdā?
Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:15:02
Ingar,par baptistiem nezinu, bet hariki ir ientereseeti ne tikai cilveeku dveeselees, bet ari vinju makos, liidz ar ko vinjiem izveidots "aktiivaas evangelija pardoshanas marketings", kas agraak darbojaas ar diezgan lielu plauju...tagad, shkjeit, ka cilveeki jau kluvushi gudraaki un vairs uz "piena upes un kjiiselja ezeru "apsoliijumiem"ta neuzraujas.
Shoreiz jaapiekriit Kundaliinam, taa ir maaja, kas celta uz smiltiim.
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.05.22 10:25:21
Par cik mēs paši veidojam savu dzīvi savas iztēles spēles vadīti, tātad - mūs spēj vadīt tie, kas spēj vadīt mūsu iztēli, t.i. uzburt mums tādu vai citu nākotnes vīziju, utopiju. ... . Kādu gan aizraujošu nākotnes vīziju spēj piedāvāt luterisms? Nezinu, jo luterisms tā īsti neiet kopā ar jūtu dedzīgumu, pat fanātismu šī vārda labākajā nozīmē. Luterticība ir punktuāla un kārtīga grāmatveža ticība; saulīte, kas spīd, bet nesilda. Jaunie ticības strāvojumi ir krietni enerģiskāki, emocionāli piesātinātāki, spēj aizraut cilvēkus ar savu dedzību un jūtu patiesumu.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:26:08
labi labi, kā jau teicu - nav mans mērķis piekasīties, bet noskaidrot patiesību, prieks, ka veidojas konstruktīva diskusija ar pamatotiem argumentiem un faktiem.

Bet viens jautājums Mulderam. Nu protams, ka forma nav svarīga. Nav runa par to ko drīkst, ko nedrīkst, bet gan ko vajag. Un bībelē tačvu rakstīts, ka vajag iet pasaulē, tas ir - braukt uz tālām zemēm, uz džungļiem pie iezemiešiem. Nav jau gluži tā, ka hariki visur piķi ierauš - es runāju par tiem, kuri sludina graudztu rajonos, džungļos, paši par saviem līdzekļiem un ziedo visu sevi. Tas protams ir aicinājums, taču vai arī starop luterāņiem ir šādi misionāri?

Protams arī vietēja sludināšana vajadzīga, piemērm, LELB ļoti pozitīvi ir pasākumi "es nebaidos palīdzēt". Tā ir vislabākā evaņģelizācija, jo uzreiz civlēki redz, ka nesludinam belķi, bet ka tas viss ir reāli. Taču gribēju vērst uzmanību uz lielāku aktivitāti un apjomiem - kāpēc tās brīvdraudzes dabon ko tādu gatavu, bet mēs ne? Bieži nācies dzirdēt, ka luterāņi ir tādi vēsu un atturīgi, nav tāds ģimeniskums, nav tāda saliedētība un savstatrpējā izpalīdzēšana kā pie harizmātiem
Ingars
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:27:16
*Duksis
nure, Duksis apmēram izteica to domu - kāpēc tas tā ir?
Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:29:03
Ingars
Ingars, ar briivdraudzeem ir tapat kaa ar kaisliigu iemiileeshanos, taa paariet apmeeram 2 gadu laikaa, peec tam atgriezhas praats un tad liela dalja vai nu atkriit pavisam vai arii konverteejas konfesionaalaas bazniicaas.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:29:56
Ingars, kā tad tu iedomājies Āfrikā top Luterāņu baznīcas un Āfrika ir straujāk augošā Luterāņu Baznīca?

Šķiet, ka tu nestudē Lutera Akadēmijā, manuprāt ir tāds kurss kā misija! Un tur tieši apgūst visas zinības kas vajadzīgas šai misijai. Šodien gan pasaulē ir relatīvi maz vietas, kur vajag evanģelizēt no 0, pārsvarā ir Re-Evanģelizācija, tas ir jauna situācija Pasaules Vēsturē, ka Dieva Vārds jānes tautām, kas jau Dieva Vārdu ir zinājušas, bet tagad ir atmetušas - tas ir - misija modernajā pasaulē!

Bet arī džungļu misijas notiek, tepat taču LELB bij nesen raksts par to! Iespējams, ka no Latvijas tas nenotiek jo kā jau teici, šādas misijas nereti ir dārgs prieks... taču... kaut vai LELB baznīca Īrijā - sava veida misija tā ir!
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:31:03

*Duksis
ja Mācība tiek sagrozīta, jo dedzīgāk kāds to dara - jo ļaunāk. vai ticības mēru var izmērīt tādā vaidā - kurš skaļāk bļaun, tas labāk tic?
Tu spried kā neticīgs cilvēks un neticīgs cilvēks var runāt ļoti pareizi bet tomēr nerunāt ne "par lietu".
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.05.22 10:35:04
kāpēc tas tā ir?

Tapēc, ka katra tradīcija (gan laicīgā, gan garīga) ar laiku kļūst par kaut ko formālu, visumā bezdvēselisku lietu. Tāda tā pasaule vienkārši ir, ar pretenzijām lūdzu pie tās radītāja.
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:37:43
Ingars
Kā Tu domā, tajos hariko tusos(evaņģelizācijās) cik daudz neticīgu cilvēku patiešām atgriežās pie Dieva? drošvien ne visai daudz - tā ir vairāk tāda ambrāža pašiem sev - paši sev stāsta un paši sajūsminās
protams, protams - arī viena pestīta dvēsele ir bagātība, bet man ir stipras aizdomas, ka viņa Dievu būtu atradusi šā kā tā.
bet labklājības teologi nomaitā daudz vairāk ticēt gribošas dvēseles nekā mēs varbūt spējam to iedomāties.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.05.22 10:40:00
Duksis, tas ir tāpēc, ka pasaule, kad nomierinās, nespēj tomēr dot to piepildījumu, kam Cilvēks Radīts... Tad cilvēks sāk rosīties, un pati rosība rada ilūziju, ka tūlīt tūlīt tas piepildījums būs... dažkārt tiek sasniegts tāds extātisks īslaicīgs surogātpiepildījums - tas dod apmierinājumu īslaicīgi un pēc tam nāk lomkas...
Šeit uz Zemes nekāda Paradīze nav un nebūs, bet tā te sākās... un tie, kas ieiet pa Šaurajiem Vārtiem - beidz lēkāt un ķērkt, bet kļūst mierīgi un nosvērti - var pat teikt mietpilsoniski "garlaicīgi" tomēr viņi paši savā sirdī ir laimīgi un dara laimīgus tos, kas nonāk viņu tuvumā... RKB un PB viņus sauc par svētajiem... Pasaule viņus nepazīst, bet viņi paši viens otru atpazīst itin viegli!
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:41:41
Mulders Tu domā, ka baznīca cilvēkiem spēj dot kādu piepildījumu? Tāds pats zemes pīslis vien ir... .
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:43:37
Pirms Jēzus Kristus otrās atnākšanas Baznīca līdzinās savam Kungam - tās balsi nedzird ielās, tā aizlūzušu zaru nenolauž, kvēlojošu dakti nenodzēš... tās Vārds skan klusu un tomēr kā divpusgriezīgs zobens griež līdz kaulam... Pasaulē tā ir Vilku starpā... kā jērs, ko ved uz nokaušanu... un tomēr nav nokaujams, jo Baznīcas dzīvība ir Kristus!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.05.22 10:43:52
Mulders Tu domā, ka baznīca cilvēkiem spēj dot kādu piepildījumu? Tāds pats zemes pīslis vien ir... .

Es nedomāju, Es Zinu!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:46:09
Duksis, nesapratu...
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.22 10:48:07
savā laikā, kad biju baptistos, arī nodarbojos ar aktīvu evaņģelizāciju tas bija jauki.
cilvēki reizēm grib kaut ko dzirdēt par Dievu. un tad labāk lai iet uz Baznīcu, kur Dieva Vārds tiek sluidināts pareizi, bet kaimiņu liecības protams arī ir noderīgas.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 7 , pavisam kopa bijuši: 1029