atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu sievietes vieta
vilks
Iesūtīts: 2008.05.15 10:32:49
Tēmā par grēksūdzi un absolūciju parādījās doma, kuru nekad agrāk nebiju dzirdējusi - " Ja ciemā vairs nav neviena ticīga vīrieša, tad Dievs šādu ciemu `noslauka` no zemes virsas (skat. Abrahama dialogu ar Dievu par Sodomas un Gomoras iznicinašanu). Vēl pārdomā šo: "tie ir viena miesa", un vēl, "viņam būs valdīt pār tevi". Te ir tas pats uzsvars uz Dieva iedibināto kārtību, par kuru iet visu laiku runa šajā tēmā."

Šāds Abrahama dialogs tiešām ir, un tur tiek runāts par "taisnajiem". Vai šie "taisnie" ir tikai vīrieši un sievietes ar to netiek domātas? Vai sieviete Dieva kārtībā ir cilvēks tikai komplektā ar vīru, vai arī šī Rakstu vieta jāsaprot savādāk?

diskusija vairāk kristiešiem un es gribētu teoloģiskus argumentus.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
AutorsZiņas teksts
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.15 10:37:38
man mans viedoklis ir skaidrs vēl tikai jāpiemeklē tam teoloģisks pamatojums. vēlāk to arī izdarīšu.
Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.15 10:40:03
LABI, KA IR DAZHI VIIRIESHI,kuru delj Latviju nenoslauka no zemes virsas
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.05.15 10:44:47
vilks, Kristū nav ne vīra ne sievas, ne jūda ne grieķa, ne balta ne melna...

Par dzimumu Dievs iecepās pie kalpošanas amata un pie laulības saitēm. Visur citur, imho, Dievam Sieviete ir tāds pats cilvēks kā citi.

Faktiski šeit mums runa (tādā ciemā) sanāk kā runa par Atraitnēm... Tāpatās arī Soģu laikā tur bij kaut kāda dāmīte - Soģis - un nekas, Debesis nesabruka!

Tāpatās cauri Vēsturei mēs esam redzējuši kā nereti Sievietes spēlējušas lomu Dieva plānā - nu tak kaut vai Marija - sieviete tak UN tieši pateicoties tam, ka viņa ir cilvēks, mēs varam būt pārliecināti, ka Jēzus arī ir cilvēks!

Un šādā situācija PAT netiktu pārkāpts Dieva pavēle Sievai vīrus nemācīt... jo šeit jau sanāktu Sievietes kalpošana citām sievietēm un bērniem! Kā arī... ja nu tur uzrodas kāds vīrietis, bet viņš negrib kalpot ar Vārdu un Sakramentiem, ko piespiest?

Es nedomāju, ka Dieva Vārds un Sakramentu klātesamība draudzē ir atkarīga no Vīriešu kārtas pārstāvjiem. Jo kad runa ir par Diviem vai Trim Kristus vārdā, tad netiek specificēts šo divu/triju dzimums!

Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.15 11:11:21
Chtulu, nee, peec Vilka izvilktaa citata, tos viirieshus, kuriem ir kabataa teologa diploms
Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.15 11:16:21
Chtulu, te laikam atkal jaacelj augshaa piemeeri ar zemestriiceem
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.05.15 11:59:52
jā , jā un reliģiozus vīriešu, kuri nav garīdzanieki , parasti uzskata par dīvaiņiem.
grib te vēl lai būtu , labāk!
Kundali
# Iesūtīts: 2008.05.15 12:20:48
KKK jeb Kinder, Kiche, Kuche
Kundali
# Iesūtīts: 2008.05.15 22:17:59
Nu ko - meklēsim visi kopīgi to "neparasto sieviešu dzimuma būtni" kura glābs Latviju un iecels to "saulītē" Starp citu tieši sievietes var paveikt stipri vairāk, nekā vīrieši, garīgajos jautājumos. Laikam tapēc Latvijā aizliedza sieviešu ordināciju: kremt kā nekā tā sieviešu spēja. Otra galējība ir sievietes spēja darīt vairāk ļaunumu, kā vīrietiem : tā sakot, sievietei ir lielāka darbības amplitūda, gan uz labo, gan uz ļauno.
Kundali
# Iesūtīts: 2008.05.16 10:38:17
Starp citu, mēs arī savās meditācijās sievietes sagrupējam labajā pusē. 1)lai veči neblenzstu un nekristu kārdinājumā 2)sieviešu puse ir labā (jeb kreisā skatoties no priekšas)
dorinda
# Iesūtīts: 2008.05.16 10:49:53
Vai sieviete Dieva kārtībā ir cilvēks tikai komplektā ar vīru
Jaunajā Derībā daudzviet Kristus runā tieši ar sievietēm, viņu ticība tiek atzīta, bez vīriem...ja būtu tikai komplektā, tad tak sanāktu, ka nav nozīmes vai sieva tic vai nē, ka tik vīrs tic
dorinda
# Iesūtīts: 2008.05.16 10:51:23
reāli dzīvē - sievas vieta ir blakus vīram, ja viņai ir vīrs..ja vīrs ir gudrs, tas nav grūti (pēc pieredzes, ja ne...nu tad ir dimbā..
Bet piem. profesionālajā dzīvē - ja es esmu darbā priekšniece, tad esmu tāda arī vīriešiem
dorinda
# Iesūtīts: 2008.05.16 10:57:57
nu jā...tur, kur ir runa par bezdzimuma cilvēkiem (domāju, tas jau nav fiziski, bet tieši šādi - nav aicinājuma), nav minēts dzimums..liekas jau, ka jātulko, ka ir gan siev., gan vīr. tādi..bet tādus riktīgi teoloģiskus argumentus man grūti noformulēt..lai teologi saka..uu! Es tik lietoju to, ka, lūk, Kristus redzēja šo sieviešu ticību neatkarīgi no viņu vīriem, tātad tas bija svarīgi, vai nu viņas bij precētas vai ne..
Donachka
# Iesūtīts: 2008.05.16 11:13:15
vilks
Vai lauliiba ir aicinaajums arii luteraanjiem?
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.16 12:37:10
es nedomāju, ka sieviete kā persona sāk eksistēt tikai tad, kad ir dabūjusi sev vīru pie sāniem.
manuprāt pat sievietes-mācītājas luterāņu baznīcā ir ok. protams - tas nav iespējams RKB - jo tur ir priesteri. un priesterienes kā zinām ir tikai vienas profesijas pārstāves. tas tā.
par sievu - nu tas skaisti aprakstīts Salamana pamācībās.(?) vienā no pēdējām nod. ceru, nekļūdos.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.16 13:11:36
S.R. arī Luterāņu baznīcā Sievietes nevar būt mačītājas. RKB, protams ir jocīga reliģija, tā ievieš Priesteru kārtu, kuras nemaz nav Jaunajā Derībā - tur ir tikai viens Priesteris - Jēzus Kristus, visi pārējie ticīgie ir priesteri tādā nozīmē kā starpnieki starp Kristu un Pasauli neticīgo! Bet nu labi - tā ir cita tēma!
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.16 13:28:58
Mulders
Latvijā varbūt nevar - toties citur ir. kaut kāds ņeporjadoks.
labi - paskaidro lūdzu, kāpēc Latvijā luterāņiem nevar būt mācītājas sievietes, pats taču teici Kristū nav ne jūda, ne grieķa, ne sievas, ne vīra, ne balts, ne melns..
vēl..
visi pārējie ticīgie ir priesteri tādā nozīmē kā starpnieki starp Kristu un Pasauli
kā tad sanāk - visi pārējie, izņemot sievietes?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.16 13:41:19
labi - paskaidro lūdzu, kāpēc Latvijā luterāņiem nevar būt mācītājas sievietes, pats taču teici Kristū nav ne jūda, ne grieķa, ne sievas, ne vīra, ne balts, ne melns..

Kristū - tas ir pestīšanā! Ne jau par kalpošanas amatu es runāju! Baznīcā publiskā kalpošanā sievietēm nav tiesības mācīt publiski, jo tā ir paša Dieva iekārtota kārtība kas izriet no Radīšanas kārtības... Luterāņiem sieviete nevar būt mācītāja jo Luterāņi respektē Rakstus. Tajos "luterāņos" kur tas tā ir, tur Raksti netiek respektēti, tie tiek pārintepretēti, un tad arī homosexualitāte nav grēks, un vispār Kristus tik tāds ētisks skolotājs - ne Dievs bijis etc. etc. etc. znājem kur tas ceļš aizved!

kā tad sanāk - visi pārējie, izņemot sievietes?
Nē Rakstos nav tāda amata kā Priesteris. Ir viens Priesteris - Jēzus Kristus un visi pārējie ticīgie, sievietes, bērni, vīrieši visi kas ir Kristū ticīgi, ir priesteri - starpnieki starp grēcīgo pasauli un Jēzu Kristu - saskaņā ar Rakstiem!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.16 13:44:14
Trilo, manuprāt tāpat kā vīrietis tā sieviete Dievs ir taisījis ar kaut kādu funktieri... kaut kādu dizainu... kam tie domāti vairāk! Un ja traktors iedomājas, ka viņš var būt ferrari, vai lidmašīna, ka tā var būt kuģis... nu VAR jau kaut kādā mērā... tik hrenova tāda pasaule būs...

A vot tā reglamentēt un strikti noteikt - to jau toč grūti - pati sabiedrība un daba izselektē kā ir! Cilvēks jau nevar tā lēnām un izsvērti, vienmēr pa extrēmu grāvjiem izbradā pirms atrod pareizo kārtību!

Es domāju ka sievietēm nevajag aizliegt dajebko darīt laicīgā pasaulē tāpat arī vīriešiem, lai katrs dara ko uzskata par labu esam, tāpat sabiedŗiba un realitāte visu saliks pa vietām... Tā teikt, dažkārt ir jāpavazājas pa tuxnesi 40 gadus, lai izmirst tie dubaki, kas domā, ka Ēģiptē bij labi!
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.05.16 13:44:46
Mulders
Baznīcā publiskā kalpošanā sievietēm nav tiesības mācīt publiski, jo tā ir paša Dieva iekārtota kārtība kas izriet no Radīšanas kārtības
A evaņģēliste sieviete var būt?

Nē Rakstos nav tāda amata kā Priesteris.
VD ir 100%
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.16 13:44:55
Trilo, abet ar ko bibliski presbiters no bīskapa atšķirās?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 39 , pavisam kopa bijuši: 4073