atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu garīgā aprūpe.
S.Rrrr....
Iesūtīts: 2008.03.31 10:11:14
varbūt vēl konkrētāk - garīgais tēvs, padomdevējs, biktstēvs u.tt.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
AutorsZiņas teksts
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.03.31 10:14:30
tātad jautājums sekojošs - vai jums ir zināms( no pašreiz dzīvojošiem) tāds Dieva kalps, kura paraugs un dzīves liecība būtu kā priekšzīme? ar kuru varat izrunāt pilnīgi visu bez aizdomām par nepareizu izpratni vai pat nosodījumu?
Rausītis
# Labojis Rausītis: 2008.03.31 10:31:21
ar kuru varat izrunāt pilnīgi visu bez aizdomām par nepareizu izpratni vai pat nosodījumu
vairāki
kura paraugs un dzīves liecība būtu kā priekšzīme par šo nevaru spriest, jo nedzīvoju tik ilgi un negribu spriedelēt par citu dzīvēm
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.03.31 10:36:35
zini, es dzīvoju jau kādu labu laiciņu - bet līdz šim es nebiju satikusi cilvēku, kura dzīves liecība ir tik spilgta un acīmredzama... domāju, tas nav iespējams... kāds tur garīgais tēvs vai padomdevējs... pati gudra, un neviens jau otra ādā arī ielīst nevar, i nevajag... nu, kaut kā tā. līdz satiku dominikāņu mūku - tēvu Sergeju. oho,ho! vot tas tik ir Cilvēks!
Balss
# Iesūtīts: 2008.03.31 10:40:43
S.Rrrr....
Apsveicu!
Tad jau tu esi savu garīgo tēvu atradusi. Vai iesaki to arī citiem?
Vienīgi jāsargās no vienas lietas - cilvēka padievināšanas. (Tas tāds jocīgs termins, ko esmu šādā sakarā dzirdējusi.) Šādam cilvēkam, šķiet, būtu jābūt dziļi pazemīgam...
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.03.31 10:48:15
Neesmu kristietis. Nekad arī nebūšu. Bet, man nezinu kapēc likās, ka nav kristieša cienīga rīcība apspriest sava (vai ne-sava) mācītāja (priestera) privāto dzīvi, publiski vērtēt viņa "dzīves kvalitāti un profesionālo amata prasmi." ... . Laikam jau vajadzētu par šīm personām runāt vairāk labu un daudz nebēdāt par to, ka pasaulē varētu aptrūkties ļaunu mēļu. ... . Labi. Ar nosodīšanu it kā būtu skaidrs, bet vai vajadzētu izteikt atzinību un slavēt? Mjā... jautājums nav vienkāršs - ja ēzēļa s----s trīsreiz uzslavējot, tad tiem no labsajūtas palecoties! Ir pamatotas aizdomas, ka krietnam cilvēkam ir pie kājas apkārtējo uzslavas vai godbijīga attieksme. Vienkārši, ja cilvēks nav patmīlīgs un godkārīgs, tad kamdēļ gan viņam šīs glaimojošās vārdu virtenes būtu vajadzīgas? Bet, vai tapēc gan viņi nebūtu jāuzslavē, vai citādā veidā viņiem nebūtu jāizsaka atzinība? Laikam jau ir: netikumam ir jāsamaksā nodevas tikumam! Lai tik slavē un godina, glaimo un cildina, zemojas un pielien!
Rausītis
# Labojis Rausītis: 2008.03.31 10:53:17
ja man ir problēma, tad mani interesē ko par to šajā sakarā var teikt Raksti. un šajā gadījumā man nevajag pirms tam zināt (un es to nemaz nevaru zināt) vai konkrētais mācītājs ir superparaugcilvēks. Tātad, galvenais ir vai šis mācītājs man var labāk palīdzēt izprast, jo es nezinu Rakstus tik labi. Tā kā mēs esam dažādi, tad, protams, lomu nospēlē arī kommunikācija, vecums - ar citu ir vieglāk sarunāties ar citu grūtāk.
Protams, gara un pieredzes bagāta ticības dzīve nākt par labu pārējiem, kuri ar tādu Cilvēku kontaktējas un prasa padomu. Bet jautājums, ko grib dzirdēt tas, kurš jautā. Respektīvi, atbildi uz sasāpējušu jautājumu var arī sniegt kāds kristietis līdzcilvēks, pat tad, ja pats atrodas pārbaudījumos. Nevajag jau uzreiz "iet meklēt" visnotaļ cienījamus seniorus.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.31 10:59:47
*Duksis
Te pavisam cita lieta. Ne jau slavināšanas dēļ, bet atrast garīgo skolotāju, no kura varētu saņemt vērtīgu padomu.
Ja kristietis par kaut ko šaubās, tad ko viņam darīt?
1) Meklēt atbildi Rakstos - bet tad Raksti ir labi jāpārzin, un ne katrs ir Mulders. Patiesībā Mulderu ir ļoti maz.
2) Meklēt atbildi savā sirdī, ieklausīties iekšējā balsī? Tas der cilvēkiem, kuru iekšējā balss nekad nekļūdās.
3) Ir labi, ja var prasīt padomu kādam, kam var uzticēties. Te atkal parādās "padievināšanas" briesmas.

Daudzas Austrumu reliģijas visvairāk nozīmes pieškir tieši #3, taču viņi uzskata, ka pastāv skolotāju-mācekļu pēctecības ķēde, un tāpēc garīgais skolotājs jāklausa bezmaz tāpat kā Dievs. Tā jau loģiski, bet ja tā ķēde sabojājas ...

Kristietim, šķiet, atliek kombinēt no šiem trijiem.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.03.31 11:18:15
KN, 1,2,3 reducējas visai vienkārši - kas ir autoritāte! Ko mēs atzīstam par savu autoritāti...

Tā Kristiešiem (vismaz protestantiem) tas 1kārt būs Raksti, citiem Kristiešiem tas var būt "Baznīca", kas faktiski ir #3 spec gadījums. Austrumiem ir #3, neticīgajiem visai acīmredzami #2 ir vienīgais, pietam ir kaut kā jānotušē tā apziņa, ka iekšējā balss jau var tomēr kļūdīties... Tātad neticīgajam savā ziņā grūti, jo viņš nekad nevar būt pārliecināts par sava lēmuma morāliskumu... Laigan arī pat neticīgie nedzīvo uz vientuļas salas, apkārt ir gan #1 tipa ticīgie gan #3 tipa ticīgie, un cilvēki jau ļoti bieži skatās kā rīkojas citi, ja es nezinu kā pareizi darīt! Tā mēs arī savstarpēji viens otru uzturam

Šaize ir kad šī sega vienā stūrī sāk pūt... kad tie, kas mēģina meklēt kādas morāles vadlīnijas dzīvē, situācijās, par kurām nav pārliecināti, tie nereti skatās uz tiem, kas rīkojas ļauni... un jo vairāk ļaunu cilvēku apkārt jo mierīgāka tava sirdsapzņa, jo "citi taču arī tā dara" Un kā beigas ir pilnīgi ačgārna pasaule, kur nākas dzirdēt no mēdiju pārstāvjiem tādus teicienus kā "Pārāk tikumīgs"... Acīmredzot būt pārāk tikumīgam mūsu laikos ir nestils, jo kā tai Mitsu reklāmā, tas citiem liek nevilšus justies kā miskastei! Tamdēļ labāk apklusināt tos, kas uz mūsu vainām norāda! Tas jau arī bij viens no iemesliem kamdēļ Kristu sita krustā, jo kā viņš teica "Pasaule mani nīst, jo es liecinu par tās ļaunumu"
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:30:40
Pāvils atļāvās vēl ko vairāk - viņš teica, dzenieties man pakaļ, kā es dzenos pēc Kristus! viņš kristīgo dzīvošanu pat salīdzināja ar sportaspēlēm tikai tie, kas būs skrējuši pietiekami ātri un uzcītīgi saņems goda vainagu... ir ko padomāt. tādēl manuprāt ir labi, ja mēs varam redzēt cilvēkus, kuri to dara un pieaug ticībā.
par ētikas jautājumiem - skatīt, runāt un priecāties par labo? tad neredzu iemesla to nedarīt.
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:35:44
tādēl manuprāt ir labi, ja mēs varam redzēt cilvēkus, kuri to dara un pieaug ticībā
jā, tikai to vai kāds pieaug vai nē vai ir izaudzis var saprasti tikai tad, ja Raksti ir galīgā autoritāte. citādi nav pret ko salīdzināt. Bet ja Raksti ir autoritāte, tad tie pasludināti no tantuka mutes, kura salīdzinājumā ar kādu "tēvu" nav nodzīvojusi nu nekādu izcilo dzīvi, būs "balzāms dvēselei"
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:41:31
skatīt, runāt un priecāties par labo? tad neredzu iemesla to nedarīt. Es kautkā īpaši priecīgs nekļūstu, ja redzu, ka kāds ir labāks par mani, ka kādam kaut kas ir vairāk, vai lielāks jeb resnāks nekā man! Pat kļūstu sapīcis... . Jebkurā gadījumā - nav ne mazākā iemesla priekam. ... . Nedomāju, ka sporta sacensībās zaudētāji īpaši priecājas par uzvarētāju uzvaru, bet varbūt, ka Pāvila laikos viss bija savādāk.
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:42:25
Rausītis
ēēē.... atvainojos, tas laikam nav vidējiem prātiem nespēju tavu komentu sasaistīt ne ar tēmu, ne tās attīstības virzienu... varbūt vari paskaidro savu domu gaitu mazliet precīzāk?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:44:57
S.Rrrrr... cik sapratu no kukulīšan, tad viņš "Tēva" kvalitāti mēra ar Dieva Vārdu! Citādi "smuki runājošs Tēvs" var izrādīties tikai veikls frukts, kas stāsta tev, to ko tu gribi dzirdēt un tas var nebūt saistīts ar patiesību!
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:45:20
*Duksis
Es kautkā īpaši priecīgs nekļūstu, ja redzu, ka kāds ir labāks par mani, ka kādam kaut kas ir vairāk, vai lielāks jeb resnāks nekā man! Pat kļūstu sapīcis... . Jebkurā gadījumā - nav ne mazākā iemesla priekam. ... .
manuprāt, ja ir iespējama izaugsme kādā, tātad tā ir iespējama arī manī! varbūt tukšpaura nepamatots entuziasms
par to tad arī ir šis prieks.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:47:06
Mulders
Tā Kristiešiem (vismaz protestantiem) tas 1kārt būs Raksti
Un te sākas ķezas, jo Raksti nav uztverami viennozīmīgi. Tikai izlasot Rakstus, cilvēkam var rasties jautājumi, uz kuriem viņš nevar pats atrast atbildi. Ko darīt? Jāmeklē kāds, kas to var, vai vairāki tādi.

Laigan arī pat neticīgie nedzīvo uz vientuļas salas, apkārt ir gan #1 tipa ticīgie gan #3 tipa ticīgie, un cilvēki jau ļoti bieži skatās kā rīkojas citi, ja es nezinu kā pareizi darīt!
Nuja, bet neticīgais, redzot, ka visu tipu ticīgie av nonākuši pie vienota kopsaucēja, atrod iespēju būvēt pašam savu mājiņu.
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:47:29
gracias, Mulder
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:47:59
Mulders
āāā... bet protams - manuprāt Sv. Gara augļus var vilot.... tikai ne īpaši ilgi un precīzi visi mēs esam aicināti uz pilnību, un visi mēs esam nepilnīgi... lūk arī visa "sāls"
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:50:13
*Duksis
Es kautkā īpaši priecīgs nekļūstu, ja redzu, ka kāds ir labāks par mani, ka kādam kaut kas ir vairāk, vai lielāks jeb resnāks nekā man! Pat kļūstu sapīcis...
Tad tu esi klasisks latvietis, apsveicu! :-)
Tā kaite lielākā vai mazākā mērā piemīt visiem. Nekāda labuma pašam no tās nav, tikai sabojāts garastāvoklis.
Man dažreiz izdodas sasniegt tādu stāvokli, kad pazūd jebkura skaudība, rodas tāda sajūta, ka viss pieder visiem, vai arī ka tās ir dekorācijas uz skatuves.
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:50:27
un vispār! kāpēc jūs man tagad gandējat prieku? kāds ir jūsu mērķis un iemesls?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.31 11:53:13
KN, bet kā ta tu domā tie, kas sākumā dzīvoja ar Dieva Vārdu, kad tas pat nebij nedz pirakstīts nedz pieejams ikvienam lasīt? Ja palasa 2 gs baznīctēvus, tad tur ir viena tāda stīga - turēties pie Bīskapiem! Tādējādi faktiski manuprāt visstabilākais un labākais sanāktu #1 un #3 apvienojums. #1 pasargās, lai "skolotājs" nesāk dzīt pilnīgu tuftu, jo IR Rakstos skaidras un saprotamas lietas, kas neparasa "pārinterpretāciju", kā arī Skolotājs parūpēsies, lai no kaut kādām neviennozīmīgām vai netriviālām Rakstu vietām tu neuztamborē maldus!

Protestanti vienkārši "apvainojās" uz Pāvestu, jo viņš šo Skolotāju autoritāti pacēla PĀRI visam tā, ka tagad grēcīgs cilvēks varēja diktēt Dievam ko runāt... un tā teikt, piemeklēt rakstus dajebkurai idejai, jau katrs prot... Luters teica - nē Raksti ir pirmā autoritāte, un skolotāji iesaistās tikai tad, kad cilvēks pats netiek galā... jo tas ir Sv. Gars, kas no Rakstiem runā...

Tamdēļ var likties, ka Protesatnti mūžīgi slimo ar matu skaldīšanas slimību, bet slimo tamdēļ, ka tad, kad to nepieskatīja, daudz zaru tika salauzts!

Šodien vairs neizdots tāds RKB gājienji kā Viduslaikos, jo ikviens iebaxtīs ar pirxtu Rakstos un pateiks -tā tas nav rakstīts!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 154 , pavisam kopa bijuši: 1520