atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Vai mācītājiem ir vara?
Jošs Mulders
Iesūtīts: 2010.01.29 14:23:59
Vai mācītājiem ir vara? Vai Baznīcai ir tas, ko ikdienā saprot ar "vara"? Līdzīgi kā tiesām un mēdijiem?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
AutorsZiņas teksts
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 14:24:46
Kā jums šķiet... un vai mācītāji varētu atbildēt? Vai Baznīcai kādreiz ir kārdinājums savu varu, ja tā tiešām viņai pieder, izmantot... laicīgiem mērķiem? Pastāstiet, mācītāji, kā jūs jūtaties? Kā cīnāties ar varaskāres grēku?
visulaikucinos [87.110.46.121]
# Iesūtīts: 2010.01.29 14:45:43
Mācītājiem, kā garīgā amata nesējam ir vara piedot un paturēt grēkus. Visādi citādi viņam ir tāda pati vara kā visiem citiem cilvēkiem.

Katram ir kārdinājums savu varu vienalga objektīvo, subjetīvo izmantot kādiem saviem mērķiem. pret to ir jācīnās.
Ingars
# Iesūtīts: 2010.01.29 14:48:47
Kā jebkuram valdes loceklim firmā, mācītājam ir vara, saskaņā ar bibliskajiem statūtiem
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 14:50:51
Bet vai Maaciitaajiem ir potenciaalaa politiskaa u.c. taada veida vara... Vai maaciitaaji ir tie, kuri vareetu konsolideet cilveekus pret/par kaadu ideju, kas ir aarpus Bazniicas kompetences...

Es te domaaju par pagaajushaa gada CSDD luugumu maaciitaajiem, lai tie aicina savas draudzes neesaat atstarotaajus! It kaa ok... Bet iedomaajieties, ja saaktu notikties kaadas lielas nekaartiibas valstii... vai maaciitaaji buutu speejiigi vismaz savus ticiigos veerts kaut kaadaa virzienaa... taadeejaadi... hmmm Valdiibaam buutu jaasastopas ar reaalu sleeper-celll moshanos

Veesture liecina, ka daudzas "atmodas" laiciigaas lietaas saakas ar atmodaam gariigajaas!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 14:55:42
Ctulhu, prikols taads, ka maaxliniekiem un advokaatiem nav taadas auditorijas tik biezhi - daudzskaitliiga un paarklaajosha visus sociaalos slaanjus un vecumus!
Ingars
# Iesūtīts: 2010.01.29 14:56:13
Ctulhu

``ir vara piedot un paturēt grēkus. ``

Precizeejums: tikai attiecibaa uz ticiigajiem.


Nē, tur jau tā lieta, ka arī neticīgajiem un turklāt tā nav mācītājam piederoša vara, bet mācītājs ir tikai kā ziņnesis, viņam ir vara pasludināt Dieva prātu
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:01:00
Ctulhu, nuja... bet viens ir ieguut sho auditoriju, otrs... kad shii auditorija jau IR

Bazniica gan ir maaciijusies pati no savaam kljuudaam, kas notiek, ja sho varu saak izmantot ne tam, kam taa daavaata... un es ceru, ka taa vairs nekad to nedariis veesturee! Bet pati apzinja, ka iisteniibaa uz pasaules ir viens gigantisks "sleeper cell" kas ir vienots Kristuu, vai jums ateistiem neliekas "biistami"
Ingars
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:02:55
Ctulhu

Nu tas jau nekas - patiesība no tā nemainās
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:09:22
Ctulhu, ceru, ka Kristieshi nekad nebuus tie, kas jaanoshauj vai jaalaizh pa trepeem... shii skola bij skarba un ir garaam! Kaut nu visi paareejie, kas naak ar mesiaaniskaam zinjaam, maaciitos no taa... NE empiiriskI
skolniekss
# Labojis skolniekss: 2010.01.29 15:16:31
Mācītājiem ir vara un izskatās, ka viņi pat neapzinās, kāda viņiem ir vara. Katrā pilsētā dažādu konfesiju mācītāji, ja vien viņi to vēlas, spēj panākt patiešām lielas lietas. Bet nespēj jau kopīgi novienoties par jautājumiem. Kas citam labs, otram par apgrēcību utt. Velk to deķi katrs uz savu pusi. "kristīgā nesaderība"
Vismaz man tā izskatās...
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:17:31
Ctulhu, "indoktrinēt bērnus", ir interesants jautājums. Tas ir jautājums par vecāku tiesībām realizēt reliģijas brīvību! Jo arī no mūsu skatupunkta mēs varam uztvert, ka bērni tiek indoktrinēti sekulārismā un materiālismā! Šitais arguments nevaid!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:23:10
Tagad viens kjiegjelis diikjii!

Maaciitaajiem ir veel viena vara... pieeja cilveeku visdziljaakajaam dveeseles nostuuriem dod vinjiem ne tikai varu, bet arii milziigu informaaciju un speeju izprast to, kas sabiedriibaa notiek... Neviens sociaalaas aptaujas, nekaadi PRščiki un Psihologi nespēs izprast un nojaust sabiedrībā notiekošo kā mācītāji, kuriem cilvēki uztic savus noslēpumus...

Mācītajiem ir milzīga vara... un vēlreiz, Paldies Dievam, ka viņi to neizmanto nelietīgi!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:24:43
Ctulhu, labi par to piekrītu... Valsts definē kaut kādas robežas, un tie ir spēles noteikumi ar kuriem Baznīcai vienmēr būs jārēķinās! Mēs varam būt laimīgi, ka dzīvojam brīvā valstī, kur patiešām Baznīca var praktizēt savu ticību šajā Valstī! Acīmredzot ir robežas indoktrinācijai abos virzienos... Tu tieši tāpat protestēsi, ja taviem bērniem skolā sāks mācīt kādu politiskos uizskatus kā vienīgos pareizos, PAT ja tie būs uzskati, kuriem tu piekrīti? Ne?
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2010.01.29 15:26:17
masiks, starp citu tu interesantu tēmu pacel... cik ļoti mēs (jebkuri mēs) esam gatavi izravēt vispirms jau paši savas nezāles?

Ir nācies būt kompānijās ar manas konfesijas mācītājiem, un mana pārliecība ir, ka Bļedājevs tiek turēts īsā pavedienā... viņam uz pirxtiem skatās... gan Luterāņi gan Katoļi!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:28:30
Ctulhu, manuprāt mācītājus pieskata pats filtrs, kas mācītājus par mācītājiem padara! Bet jā... ir labi, ja mēdiji arī kādu mācītāju pieķer ar nolaistām bixēm... ja izrādās, ka viņš ir žūpa un ļauna darītājs... necienīgs sava amata... Mācītāja amats ir ļoti grūts, jo viņš nepārstāj būt mācītājs, kad viņa darbadiena beigusies!

Es varu aiziet mājās un tēlot *****u, kas no kompjiem neko nejēdz, un viss būs ok. Ctulhu drīxt iet mājās un nogurumā vairs neatskirt zapti no sviest, un viņam tāpēc darbu nevar uzteikt, bet mācītājam pietiek pēc darba piedzerties un publiski izālēties vai pie maukām aiziet, un viņš savu mundieri var pazaudēt... pat neesot darbā!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:32:43
Ctulhu, ienaidnieki jaatur tuvumaa!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:35:28
masiks, nu sakompilēt visādus teoriajs jau var... Dieva dzirnavas maļ lēnām un baigi droši! Protams, es tur neesmu iekšā es nezinu kā praksē notiek teoloģiskā cīņa... Bet, ir gan raksti gan atklāti texti pret Ļedājevu un galvenais pret viņa pausto teoloģiju! Brīvas sabiedrības labums. Ne par velti viena no Ļedājeviešu tēzēm ir arī būtiska savas ietekmes iecelšana valdībās un parlamentos... Tā tam nebūs būt... jā vārda brīvība u.c. brīvības implicē daudz draudus un to, ka arī mūs var kritizēt, bet mums tas ne pirmo dienu, svarīgi ir, lai mūsu vēsts arī ir brīva skanēt pasaulē... pārējo darīs pats Dievs!
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2010.01.29 15:36:22
Ctulhu, pasaule ļoti labi pieņem upurus... Nomarķēt viņu kā ienaidnieku nozīmētu, iedot viņam visas sekulārās sabiedrības aizsardzību un patronātu! Redzēji kas notika ar J. Cālīti vai Korāli. Ja to pašu izdarītu ar Ļedājevu, tad sintēzē ar viņa biznesmeņa un mutes brūķētāja talantiem, tas būtu šāviens pašiem savā galvā!
skolniekss
# Labojis skolniekss: 2010.01.29 15:41:38
Jošs Mulders "bet mācītājam pietiek pēc darba piedzerties un publiski izālēties vai pie maukām aiziet, un viņš savu mundieri var pazaudēt... pat neesot darbā!"

Domāju, ja Tu tā darīsi, tad draudzes cilvēki un paziņas uz Tevi kā kristieti skatīsies tāpat, kā uz šādas uzvedības mācītāju. Un nekāda Tava rakstu lasīšana draudzes priekšā Tevi neglābs no nosodījuma. Esmu dzirdējis tekstus:"Kā šitais var lasīt draudzes priekšā es viņu redzēju tur un tur ..."
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.29 15:50:34
skolnieks, bet diez vai es pazaudeeshu darbu...

Tas bij tas ko es gribeeju teikt. Nee nu protams, ka visi maaciitaaji ir greecinieki... Tachu pavisam cits ir kad shis paarshauj paari striipai kuru arii pie parastiem mirstiigajiem uzskata par paaraak sherpu!

Un esmu jau teicis... manii gan nevajag kaa klausiities, man nav taads mandaats dots runaat visas Bazniicas vaardaa oficaali... ja kaads grib ticeet Mudleram, tad lai vispirms iet pie maaciitaaja un prasa, vai taa tas var buut... Protams, ka Mudleru ir pamaniijushi daudzi LELB maaciitaaji, un es buutu naivs, ja uzskatiitu, ka vinji ies mani rekomendeet saviem lajiem lasiit... domaaju, ka noteikti ir arii taadi, kas rekomendee no Muldera tureeties pa gabalu... jo kaa teica te kaads no maaciitaajiem - Mulderam pietruuxt tieshi tas, kas ir pat visdziljaakos pampaaljos straadaajosham maaciitaajam... pieredze ar dziiviem cilveekiem un vinju dveeseleem... Taapeec, pati ideja, ka kaads vareetu uzticeeties Mulderam ticibias lietaas blakus vai garaam ordineetiem Dieva Vaarda kalpiem ir slikta ideja!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 96 , pavisam kopa bijuši: 148