atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Vai Baznīcai jāveido labāka pasaule?
vilks
Iesūtīts: 2009.11.19 00:23:16
Pārceļu citā tēmā radušās idejas uz atsevišķu tēmu.
---------------------
*Duksis
Iesūtīts: 2009.11.18 16:01:25
Es kā ateists, bet luterāņu pēctecis, vēlu luteriskajai baznīcai to labāko. Tomēr nevaru neredzēt, kā luteriskā baznīca tiek pārvērsta par katoliskās baznīcas sektu. Diemžēl, vismaz mani, tas nepriecē. Labprāt redzētu luterisko baznīcu nevis kā teoloģisku diskusiju klubiņu un lētu teātri svētdienās, bet gan kā organizāciju ar stiprām draudzēm, kas vairāk par savu locekļu individuālo dvēseļu pestīšanu ir nodarbinātas ar to, kā padarīt labāku pasauli, kurā mēs dzīvojam - sekot tam, ko teicis Luters: "Tas, kurš nemeklē laimi, atradīs to ātrāk kā citi, jo tie, kas meklē laimi, aizmirst, ka pareizākais ceļš, lai rastu sev laimi - ir meklēt to citiem." Labprāt redzētu luterisko baznīcu nevis kā "Rakstos taisnotu", bet gan kā normālu sociālliberālu politisko kustību.
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2009.11.19 00:27:30
*Duksis
Iesūtīts: 2009.11.18 16:01:25
Eh,... laikam jau būs pārāk daudz gribēts... . Zem reliģiskiem lozungiem, piemērām, "kas bija kungs, kad Ādams ara un Ieva vērpa?", savulaik ir noritējusi cīņa arī par sociālu taisnīgumu. Bet tā, ka mēs pašreiz dzīvojam labākajā no iespējamām, vistaisnīgākajā un vislabāk pārvaldītajā pasaulē, šāda nepieciešamība acīmredzot atkrīt - kristieši var mierīgi nodoties pasaules gala gaidīšanai. Jā, bet nemiera urdītais Luters šajā sakarā ir ieteicies: "Ja man pateiktu, ka rīt būs pasaules gals, tad šodien es vēl iestādītu koku." Kā sacīt, tāds nieks kā visas pasaules bojā eja, vēl nepadara bezjēdzīgu pat viena koka iestādīšanu. Absurds!? Kokam taču nebūs lemts nest augļus! Nu, un tad? Jā absurds, bet kur gan vēl cilvēkam rast garīgas brīvības pamatojumu, ja ne absurdā?

bērziņš
2009.11.18 17:08:01
*Duksi, Kristus saviem mācekļiem neuzticēja pasaules uzlabošanu... diemžēl, bet šo: "Man ir dota visa vara debesīs un virs zemes. Tāpēc eita un darait par mācekļiem visas tautas, tās kristīdami Tēva, Dēla un Svētā Gara Vārdā, tās mācīdami turēt visu, ko Es jums esmu pavēlējis. Un redzi, Es esmu pie jums ik dienas līdz pasaules galam."

Tad kad pieņemsi Kristu par savu skolotāju, Kungu un Dievu, tad Tu sapratīsi ko tas nozīmē.

*Duksis
2009.11.18 17:12:41
bērziņš
> Kristus saviem mācekļiem neuzticēja pasaules uzlabošanu...

Kā tu to zini? Ko Kristus darīja tajās dienās pēc augšām celšanās, kuras viņš pavadīja kopā ar saviem mācekļiem? Tev tas ir zināms? Tikai ēda un dzēra, jeb darīja arī zināmu viņiem pašu būtiskāko savo mācībā? Vai varbūt tikai ar vienu aci blenza uz debesīm kaut ko pie sevis apsverot?

Francisks
2009.11.18 17:22:05
Mums kristiešiem ir jābūt par cilvēces sāli,lai uzlabotu visas sabiedrības"garšu",tā ka Duksim ir pamats tā izrunāties.

Merlins
2009.11.18 17:59:04
Darīt pasauli par labāku vietu, kur dzīvot, vajag gan baznīcai, gan grīnpīsam, gan sarkanajam krustam, gan Papardes ziedam. Tikai katram ar saviem līdzekļiem un savā sfērā. Baznīcai ir dots to darīt tā, kā norādīja bērziņš. Tā protams varētu darīt arī to, ko dara sarkanais krusts un sociālliberālas partijas, bet kas tad darīs to, kas uzticēts baznīcai?

*Duksis
2009.11.18 18:07:23
Merlins Baptisti uzskata savādāk. Iet politikā rūkdami kā lauvas Kolizeja arēnā. ... . Man jāskrien uz salūtu un citām padarīšanām Vecrīgā. Jauku, atziņām bagātu vakaru, visiem visapkārt!

masiks [159.148.73.94]
2009.11.18 18:17:16
Merlins
Darīt pasauli par labāku vietu, kur dzīvot, vajag gan baznīcai, gan grīnpīsam, gan sarkanajam krustam, gan Papardes ziedam.

Par shaadu bazniicas uzdevumu stipri shaubos. Bazniicai bija jaapestii savi adepti no elles mokaam un jaanodod tos Jeezus kleepii. Par kaadu citu pasaules uzlaboshanu nekad nav gaajusi runa. Ja neskaita bazniicas saimniecisko rosiishanos, sava kapitaala pieaugumam, ko nu nekaadi nevar deeveet par pasaules uzlaboshanu.
vilks
# Iesūtīts: 2009.11.19 00:31:18
Merlins
2009.11.18 18:44:37
masiks [159.148.73.94]
Luterāņu baznīca māca, ka grēknožēlai un piedošanas saņemšanai ir jāseko labiem augļiem, citādi tā ir neīsta un liekulīga. Labie darbi ir tie, par kuriem Jēzus saka - apmeklē slimo, pažēlo nabagu, palīdzi atraitnei, norāj pārgalvi, pamāci negudro, utt..., un - ak vai - mīli viņus visus. Ja baznīca ved cilvēkus Jēzus klēpī un viņi tādēļ cenšas darīt tādus darbus, tad pasaule kļūst labāka.

Francisks
2009.11.18 18:50:06
Merlin,izklausās kā pasakā!

masiks [159.148.73.94]
2009.11.18 23:56:41
Merlins
mmmm....tas tātad nozīmē, ka baznīca labākas pasaules tapināšanā piedalās ar to, ka sniedz grēknožēlu un piedošanu, cerībā ka tā ir patiesa un ka baznīcas biedri tāpēc darīs labos darbus?
S.R...(katole)
# Labojis S.R...(katole): 2009.11.19 12:10:33
izteikšu savas necilās domas.
Baznīcai nav jābūt vienaldzīgai pret sociālām netaisnībām un vienmēr ir jāpauž savi uzskati par norisēm sabiedriskajā dzīvē, kā sociālos, tā politiskos, tā morāles jautājumos.
vai baznīca būs tā vieta, kur šīs problēmas risinās un atrisinās?
gan jā, gan nē.
jo, cik zināms, visas problēmas rodas cilvēka galvā, kad sakārtosim savu galvu, sakārtosim arī attiecības ar cilvēkiem.
Aivars
# Iesūtīts: 2009.11.19 12:19:47
Vispār jau ir teologi, kas norādot piemēram uz to, ka Ādams tika ielikts dārzā, lai viņš to koptu un sargātu (1. Mozus 2. nod.) kā arī to, ka radība vaidot un ilgodamās gaida uz Dieva bērnu atmirdzēšanu godībā (Romiešiem 8. nod.) un vēl citām Rakstu vietām, aizrāda, ka Dieva plānos ietilpst arī pasaules sakārtošana caur cilvēku, kā atrisinājums tai pasaules samaitāšanai, kas notika caur cilvēka krišanu grēkā.
Grozies kā gribi, tā jau tas ir, ka ar politiskām un sociālām reformām vien ir par maz, taču arī tās ir vajadzīgas ik pa laikam.
bērziņš
# Labojis bērziņš: 2009.11.19 15:03:24
Man jau patīk pats jautājuma ierosinājums/ierosinātājs :-) ateists, kurš dirn internetā.. vēršās pie "lētā teātra" taisītājiem un gribētu viņus redzēt kā: "normālu sociālliberālu politisko kustību.".....

savukārt, lētā "teātra taisītāji" paši arī sēd internetā un nu ņemsies apcerēt kā nu ar to visu ir.

Manā draudzē ir atvēries diakonijas centrs, diemžēl darbadienās jātur slēgts, jo visiem maizes darbā jārosās... Varbūt kāds ir brīvs pa darbadienām pakalpot un mazliet mainīt pasauli?
Aizejošā Esere
# Iesūtīts: 2009.11.19 15:10:08
bērziņš
es nevaru, jāstrādā.
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.11.19 15:14:23
Duksis pa baznīcām nevazājas, bet novēl, lai vārdā nenosauktajā draudzē diakonijas centrs zeltu un plauktu, kā arī, lai Dievs būtu žēlīgs un uz pasaules netrūktu nabagu, cietēju un citādi apdalīto, ko šim centram apkalpot!
Aizejošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.19 15:16:48
masiks, ja visi cilveeki taapat kaa ticiigie, vismaz to 1x nedeeljaa 1h padomaatu par saviem greekiem, tos paardomaatu un nozheelotu, tas JAU radiitu nedaudz labaaku pasauli... taakaa ar to vien jau bazniica dara labu darbu, ka saviem adeptiem liek padomaat par savaam nepilniibaam un kljuudaam, taas paardomaat, nozheelot un labot... aicina izliigt ar citiem cilveekiem un aicina miileet... Ja paveero aarpusbazniicas pasauli, tad shaadi aicinaajumi un praktiskas nodarbiibas praktiski nenotiek...

Tu pats cik biezhi veltii laiku tieshi tam, lai pats paardomaatu savu riiciibu un attieciibas ar cilveekiem, taas uzlabot un pats sevi "revideetu"?
Aizejošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.19 15:37:25
cik zināms - cilvēks ātri pie moralizēšanas pierod un paliek imūns.

Cilveeks, kas to negrib, jaa... Bet cilveeks, kas apzinaas shaada procesa un discipliinas vajadziibu - aug moraali un gariigi.
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2009.11.19 15:40:19
Aizejošs Mulders Dzīve rāda, ka moralizējoši cilvēki parasti ir arī ļauni cilvēki. Tādas tās lietiņas. Tas pats attiecas arī uz suņiem.
Aizejošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.19 15:41:52
Duksis, zheel ka tev taada dziive... Mans maaciitaajs ir ljoti pat labs un draudziigs... Taapat visi citi maaciitaaji, kurus personiigi paziistu... par ljauniem vinjus nosaukt buutu ljoti ljoti gruuti! Arii Jeezus pat nekautreejaas saviem ienaidniekiem prasiit, lai tie uzraada vinjam greeku... nevareeja... bet moralizeeja vinjsh taa ka maz nelikaas!
Aizejošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.19 15:45:37
tādi vai tad pie kristiešiem arī ir? Tb - veselie, pie kuriem Jēzus nemaz netaisījās nākt?

Tur tas prikols, ka visa Kristietiiba un Kristieshi ir viens liels leprozorijs ar slimniekiem... milziiga slimniica ar daudzaam palaataam, kur cilviishi aarsteejas... Svariigs ir tas, ka vairums no vinjiem apzinaas savas kaites un apzinaas, ka vieni pashi tur aaraa ar taam galaa netix, ka vajag paliidziibu! Taa nu mees dziivojam visu muuzhu... aarsteedamies... un paliidzot citiem, cik nu varam pashi savaa slimiibaa!
Paveero lielos Bazniicas Sveetos... kurus pat pasaule atziist par labiem cilveekiem... vinji visi sevi ir uzskatiijushi par lielaakajiem greeciniekiem... saakot jau ar Paavilu... Veseli uz Bazniicu nemaz nenaak... vinji sevi par labiem un moraaliem taapat uzskata, uzskata, ka vinjiem nevajag atgaadinaat par ljaunumu vinjos pashos... vinji ir tie "veselie" pie kuriem Kristus gan labpraat naaktu, bet vinji Kristu no sava nama izdzen... lai nemoralizee, jo vinjiem dziive raada, ka tie ir ljauni cilveeki - bet biezhi par ljauniem mees saucam tos, kas uzraada muusu pashu ljaunumu - taa vienkaarshi bez pieklaajiibas pasaka - tu, masik, esi greecinieks... tev jaatgriezhas no saviem greekiem!
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.11.19 15:54:18
Aizejošs Mulders Nus, vēl jau ir mazohisti, t.i. cilvēki, kuriem tīk, kad viņus šausta morāli vai kā citādi. Katrs kustonītis uz šīs pasaules ķer kaifu kā pieprot. ... . Vienkārši augstāk Duksis centās nordīt, ka morāle, lai arī cik tas nebūtu bijis paradoksāli, ir kaut kas arī iekšēji pretrunīgs. Re, cik smuki izsakas viens no utopiskā sociālisma pamatlicējiem Šarls Furjē: "Morāle!!! Kādas šaušalīgas domas uzjundī šis vārds! Morāle!!! Dzirdot šo vārdu bērnam liekas, ka viņš redz ar rīkstēm bruņotus skolotājus, jauna sieviete iztēlojas greizsiržus, kas piedraud ar verdošiem elles katliem... godīgs cilvēks atceras intrigantu un noziedznieku pūli, kuriem morāle visos laikos ir kalpojusi par masku."
Aizejošs Mulders
# Labojis Aizejošs Mulders: 2009.11.19 15:56:31
Duksis,

Graavji ir abaas pusees... nav labi sevi shaustiit par to vien, ka tu esi... un nav iisti pareizi, ja lepojies ar to ka churaa gultaa Pareiza moraale tevi notur uz celja! Un ja taa nav ieksheeja paarlieciiba, tad, protams, ikviens, kas teiks, ka tu esi nodzeeries kjeems, kas pieveemis visu graavmali, tev shkjitiis par kaut kaadu ljaunu tavas briiviibas ierobezhotaaju...

Un zheel, ka tam fruktam taadas asociaacijas... manas asociaacijas ar moraali kaareiz ir tas pats mans maaciitaajs... pavisam forshs onka, jautrs un gudrs, taads ar kuru gribas arvien paseedeet papljaapat, padzert kopaa teeju/kafiju... omuliibas iemiesojums!
Aizejošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.19 16:30:09
a_masiks, a tu tais brokastiis esi bijis...

A es esmu! Tik redzi, atkal, es nevareeshu tevi paarliecinaat, ka tev nav atisniiba, jo tu kaareiz neesi bijis, taapeec tavu realitaati veido tavas iedomas, un tas, ka es to empiiriski esmu piedziivojis un zinu kas tur un kaa tur, tas aciimredzot tev neko nenoziimees, jo tavs pasaules uzskats principaa nepieljauj, ka tavam oponentam vareetu buut taisniiba, ja vinja informaacija atshkjiras no tevis iedomaataas!

Es tev pasham iesaku naakamgad uz taam brokastiim aizdoties, shob nekultiveetu miitus!
Aizejošs Mulders
# Labojis Aizejošs Mulders: 2009.11.19 16:34:27
Ctulhu, pagaashgad... shogad es pat nepamaniiju kad shamaas iraid, taapee, protams, nepaspeeju saorganizeeties...

Sleegtas taas ir taapeec, ka presi tur nelaizh iekshaa "patuseeties"... jo pasaakums ir kaareiz normaalas brokastis, kuraas runaa par dazhaadiem jautaajumiem - paarsvaraa kristiigiem ar ticiibu un moraali saistiitiem! Pietam tauta tur ir no visiem galiem... gan Prezidenti un Valdiibas taa arii parastais proletariaats kaa Mulders! Tur PAT Masiks un Ctulhu var tikt...
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.11.19 16:37:57
Riebīgais Duksis, lai apmierinātu savas sadistiskās tieksmes, ievadīja meklētājā vārdus: "christianity hypocrisy" (kristietība, liekulība). Hmm... neparasti liela atsaucība! Laikam jau starp šiem diviem vārdiem pastāv kas vairāk par nejaušu korelāciju. Te varētu izmoralizēties, šaustīt kristiešus uz vella paraušanu!
Aizejošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.19 16:38:24
jauki. Un kāds ir sausais atlikums - tb rezultāts no šīm brokastīm?

Nu a kaadi ir vispaar sausie atlikumi no dajebkaadaam lielaam brokastiim, kur daudz dazhaadas tautas sanaak ar visaadiem "referaatiem"? Nu man taa ir pieredze un vismaz nojeega par ko tur bazars, tb nav aizspriedumu par to kas tur notiek... nav tur nekaa TAADA...
Aizejošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.19 16:39:50
Ctulhu, nevar iet un padiskuteet... Pasaaciens ir sabiedrisks paseediens pie galda/galdiem un runaataaji ir atsevishkjas personas, a padiskuteet, noteikti, vari ar saviem galdabiedriem... uz skatuves, skaic ka tevi nelaidiis... ja vien ieprieksh kaut kaadaa viizee nebuusi pieteicies par runaataaju, tur gan es tev nevaru padomus dot kaa tur var tikt!
Aizejošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.19 16:41:44
Te varētu izmoralizēties, šaustīt kristiešus uz vella paraušanu!

1) Kristieshi jau tiek shaustiiti ik dienas... neba nu juuseejie ar muuseejiem var izdariit ko vellnishkjiigaaku kaa juus jau ar Kristu izdariijaat...
2) Principaa jau neviens tev nav pieshkjiiris mandaatu moralizeet A personiigaas iedomas, ka tev taads ir... nu taas ir iedomas

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 60 , pavisam kopa bijuši: 15919