atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Cieņa un mīlestība - vārdi un darbi
Ilārs Plūme
Iesūtīts: 2007.05.07 08:46:11
Pāvil, esmu diezgan daudz no Jums dzirdējis par tādām lietām, kā cieņa un mīlestība, bet man ir radušās šaubas par to, cik nopietni pret to attiecas Jūsu draudzes locekļi.

Pagājušajā nedēļā Jūsu draudzes locekle, kas strādā Ķekavas pagasta dzimtsarakstu nodaļā, pildot savus darba pienākumus, izprašņāja mūsus draudzes locekli par viņas reliģiskajiem uzskatiem un klāstīja tai, ka KLB neticot Trīsvienībai, KLB neesot nedz Svētā Gara, nedz kādas citas svētības utt.

Domāju, ka tas ir rupjš cilvēktiesību pārkāpums. Tā kā tas notiek atkārtoti, šodien iešu šo jautājumu pārrunāt ar Ķekavas domes priekšēdētāju.

Bet, Pāvil, vai Jums nešķiet, ka tas ir smags pārkāpums arī no baznīcas puses? Manuprāt, tas izklausās pēc Dieva zaimošanas. No kurienes šai kundzei radušies šādi uzskati? Vai Jūs runājat ar saviem draudzes locekļiem par šādām lietām?

Domāju, ka šie jautājumi par attiecībām baznīcu starpā ir nelielas diskusijas vērti.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
AutorsZiņas teksts
Voldemārs
# Iesūtīts: 2007.05.07 12:38:08
Lai diskusija tiktu līdz publiskajam panelim, vajag vismaz vienu komentāru, jo lielākoties ļaudis nelien iekšā pamatsadaļās, lai redzētu, kas tur jauns
kaut..
# Labojis kaut..: 2007.05.07 12:51:09
Atkal sāksies
God. māc. I. Plūme! Es ejot pa ielu satieku daudz paziņas no LELB. Kā ierasts apmainamies ar frazēm, kā iet pa dzīvi un tam līdzīgi. Vienreiz teicu, ka eju uz dievkalpjumu uz KLB. Paziņa teica, ka nezin tādu? Un ko man uzreiz jātaisa skandāls par cilvēka nezināšanu. Kurā tiesā man jūsuprāt bija griežas?
Vai vienkāršāk nav mierīgi visu paskaidrot?
Vai arī Jums patīk labāk kašķēties/konfliktēt? Labi, darīsim to visi. Taču alga liela par to būs mākoņos
kaut..
# Labojis kaut..: 2007.05.07 12:58:45
Varbūt mans godīgums var Jums un vēl kādam nepatikt, bet KLB ir cilvēki, kas ar visādas tiešas stulbības, pārspīlējumus saka par LELB (ne mācītāji (vismaz pagaidām neesu personīgi dzirdējusi), jo tie jau zin, ko runā, bet vienkāršie laji).

"Domāju, ka šie jautājumi par attiecībām" abu "baznīcu starpā ir nelielas diskusijas vērti." !!!

Par ticību manuprāt visiem ir pieejams: http://www.luteranis.lv/draudz/content.php?text_labels_name=CLCLstatement

ar mīlestību un cieņu
kaut..
Sieviete
# Iesūtīts: 2007.05.07 13:11:00
Vai tad tas, ko viena kundze kaut kur teica otrai kundzei, ir attiecības baznīcu starpā un smags pārkāpums arī no baznīcas puses ?
Domāju, ka sāpinātā kundze varētu runāt ar mācītāju vai ar Jums kā savu aizbildinātāju. Bet pacelt šo lietu diplomātiskās notas līmenī izskatās kā šaut ar lielgabalu pa zvirbuļiem.
Andis Atvars [87.110.84.182]
# Iesūtīts: 2007.05.07 13:29:54
Bet lādiņš jau kaut kur arī nokritīs....un iespējams nogalēs kādu zīloni...
Ilārs Plūme
# Labojis Ilārs Plūme: 2007.05.07 13:40:58
Manuprāt Jūs ļoti pavirši pieejat šai problēmai. Pirmkārt, tas ir smags cilvēktiesību pārkāpums. Otrkārt, tas ir rupjš pārkāpums, kur tiek mēģināts reliģiskas lietas kārtot ar laicīgās varas rokām, izmantojot dienesta stāvokli. Manuprāt, tas ir brēcoši netaisnīgi gan no laicīgā, gan reliģiskā viedokļa. Šādas lietas nevajadzētu aizstāvēt, bet nosodīt, protams, ja cilvēks spēj kaut cik domāt un spriest demokrātiski.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.07 13:47:58
Ilārs, nu šobrīd ir jūsu viedoklis par jūsu draudzes locekļa viedokli par Ķekavas pagasta dzimtsarakstu nodaļas darbinieces viedokli par KLB. Tagad gaidām Pāvila viedokli par darbinieces viedokli
vasara
# Iesūtīts: 2007.05.07 14:14:29
Man ir nācies dzirdēt ļoti daudz apmelojošas un līdz ar to sāpīgas lietas no rkb par luterāņiem. Bet vai tāpēc tā ir patiesība? Katrs pats atbildēs Dieva priekšā par saviem vārdiem.
kaut..
# Labojis kaut..: 2007.05.07 14:34:07
māc. Ilārs Plūme Es neaizsāvu to sievieti. Viņai nebija tiesības teikt ko tādu. Bet es neatbalstu,ka viāns nezināšanas dēl būtu jāsataisa nepatikšanas darbā. (bet tas Jūsu ziņā) Atbalstītu to, ja tas būtu noticis atkārtoti!
Es tomēr priecājos, ka šis ir nācis gaismā, nevis slepenībā gruzdējis kāda cilvēka prātā vai prātos! Protams nav pareizi teikt tādas lietas vai ko tādu dzirdēt, bet Bībelē taču skaidri teikts sākumā iztieciet bez laicīgās tiesas - nokārtot savā sarpā un tikai pēctam vērsties pie laicīgās varas.
Bet Jūs jau esat mācītājs un drošvien labāk zinat!?
Balss
# Iesūtīts: 2007.05.07 15:19:21
Ilārs Plūme
Drusku vajadzētu definēt terminus - kas tad ir cilvēktiesību pārkāpums? Vai tas, ka iestādes darbiniece izklāsta savus personīgos uzskatus, kam, cik saprotu, nav sakara ar darba pienākumiem? Protams, darba laikā - tas varētu būt darba disciplīnas pārkāpums. Ja viņa būtu atteikusies izsniegt kādu dzimtsarakstu dokumantu vai taml., tad tas, manuprāt, būtu definējams kā cilvēktiesību pārkāpums. Man liekas, ka te tomēr ir tie paši lielgabali uz zvirbuļiem .
Pāvils
# Iesūtīts: 2007.05.07 18:25:21
Ilārs Plūme, man ir žēl, ka tāds atgadījums Ķekavā noticis un tajā bijusi iesaistīta manas draudzes locekle. Katrā ziņā viņa rīkojusies gluži individuāli, saskaņā ar tikai viņai pašai zināmiem vērtējumiem un atziņām. Labprāt viņu satiktu un ar viņu runātu. Savā draudzē par "to otro" draudzi mācu, ka tie ir dedzīgi luterāņi (tieši tādi paši kā mēs), un mūs šķir vienīgi sadraudzības mācība.
Ilārs Plūme
# Iesūtīts: 2007.05.07 19:04:34
Pāvil,

Paldies par atbildi. Būtu ļoti pateicīgs, ja Jūs saviem draudzes locekļiem pamatīgāk izskaidrotu šos jautājumus. Man no Jūsu draudzes locekļu puses ir nācies dzirdēt daudzus patiešām tumsonīgus izteikumus par mūsu draudzi. Apmēram tādus, ka mēs dievkalpojumos vārtāmies pa zemi, ka mūsu Kristība esot nederīga, ka mums neesot nedz baznīcas, nedz garīgā amata utt. Domāju, ka tas neliecina nedz par patiesu toleranci un cieņu pret citiem, nedz arī par elemntāru godīgumu.

Kad šodien runāju ar kundzi, kura bija izteikusi savas savdabīgās domas par mūsu draudzes ticību, viņa centās visu noliegt un vienkārši meloja. Vakar telefona sarunā otra kundze, kas strādā ar viņu vienā kabinetā, man apstiprināja, ka šāda saruna par ticības jautājumiem tiešām bijusi. Tas neapšaubāmi ir cilvēktiesību pārkāpums, ja valsts iestādē amatpersona apmeklētāju izprāšņā par viņa reliģiskajiem uzskatiem, tos kritizē un iesaka mainīt draudzes piederību.

Mūsu draudzes locekļi, arī bērni, savas ticības dēļ ir piedzīvojuši līdzīgus nepatīkamus brīžus. Iesākumā Māris Sants mudināja uz ielas nesveicināt mūsu draudzes locekļus un mācīja tiem dažādas aplmības par mums. Iespējams, ka te slēpjas dažādo tumsonīgo aizspriedumu saknes. Varbūt Jūs, Pāvil, to varētu vērst par labu, paskaidrojot saviem draudzes locekļiem, ka bērnus mēs tomēr neēdam. Es domāju, ka nebūtu slikti, ja mēs varētu noorganizēt kādu kopīgu tikšanos jūsu vai mūsu dievnamā vai kādā "neitrālā" vietā. Tas varētu mazināt spriedzi un aizspriedumus.

Ar cieņu! Ilārs.
Noasveidīgais
# Labojis Noasveidīgais: 2007.05.07 19:53:18
Ilār , kopš kura laika KLB tik ļoti sākušas rūpēt cilvēktiesības? Vai tad vārdu "cilvēktiesības" var atrast Bībelē?
kaut..
# Iesūtīts: 2007.05.07 20:51:22
Noasveidīgais, drīkst es uz Tevi sadusmošos māc. Ilāra Plūmes vietā?!!!
Noasveidīgais
# Iesūtīts: 2007.05.07 21:00:03
Droši! Par jokiem vienmēr jādusmojas!
kaut..
# Iesūtīts: 2007.05.07 21:09:15
Drošvein, ja kāds tic sukcesijas mācībai, tad KLB neatrodas Baznīcā un KLB nav garīgo amatu. Tā tīri loģiski spriežot.
Es piemēam ticu nevis amata sukcesijai, kur dažos gs pat katoļu baznīcā ir "caurumi", bet kristīgās mācības sukcesijai, kas notiek no paaudzes uz paaudzi.
Tāpēc uzskatu, ka no šī aspekta KLB un LELB ir piederīga Baznīcai, kur ir gan garīgie amati, gan Sakraments, gan utt...
kaut..
# Labojis kaut..: 2007.05.07 21:13:12
Noasveidīgais
Ak, joki saki!
Eu... bet tad jau šis viss ir viens tāds liels joks!
A drīkst zināt, kas ir patiesībā? (retorisks jautājums, jo es jokoju)
Noasveidīgais
# Iesūtīts: 2007.05.07 21:22:12
Patiesība ir daudz skaudrāka par maniem jociņiem. Par cilvēktiesībām atceras tad, kad vēlas "pieslēgt valsti" savu ideju aizstāvībai, kā piemēram, gadījumā ar praidu.

Ieraugi situācijas komiskumu:
Viena tante otrai kaut ko pateica, un kāds sevi cienošs (domājams) mācītājs sev svešas Baznīcas diskusiju forumā savas kaimiņu draudzes mācītājam draud "sūdzēties" pie domes priekšsēdētāja! Un mūsu Baznīcas bīskapa vietnieks spiests atvainoties, it kā pats būtu kaut ko sliktu darījis.
Vai Ilārs nezināja Pāvila telefonu? Nevarēja personiski pateikt? Kas tas par teātri?
kaut..
# Labojis kaut..: 2007.05.07 21:52:46
Vēl komistiskāk ir..
..ka katrs šo gadījumu notiesā un steidzas dot padomu(arī es tai skaitā) kā būtu bijis labāk un kā darīt, kā nedarīt!
Varu derēt, (cik nu varu iejusties māc. Ilāra Plūmes ādā) ka māc. Ilārs Plūme cenšas savu ganāmo pulku ganīt ar 100% dedzību. No vienas puses laba īpašība, no otras puses drusku dumi izskatās. Bet varam taču atcerēties tautas pasaku, kurš no trīs tēva dēliem bija gudrākais? Tas kurš bija "itkā dumš" un negudri rīkojās citu acīs.

Un visas lietas taču nāk par labu. Ceru ,ka šī situācija atrisināsies veiksmīgi. Un drošvien tā kundze meloja, jo nobijās. Interesanti, cik viņai gadi??? Ja vecāka par Māc. Ilāru Plūmi, tad nabaga cilvēks .... bet vispār luterāņiem ir tāda dogma, ka cilvēkos nav nekas laba un ka visi cilvēki ir grēcīgi. Bet arī KLB tādi ir, saka vienu a rīkojas citādi. A ko darīs? Vienīgais Jūs, mācītāji, varat kādu sprediķi pateikt, cerot ka Sv. Gars uzrunās cilvēka sirdi un kas mainīsies. A es atnākt papļāpāt forumā

Dzīve ir vis īstākais improvizācijas teātris - tikai bez mēģinājumiem.
Noasveidīgais
# Labojis Noasveidīgais: 2007.05.07 22:03:26
Pašlaik Ilārs gribēja mazliet paganīt Pāvila ganāmpulku, ne?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 128 , pavisam kopa bijuši: 35424