atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Par bīskapiem
Oskars
Iesūtīts: 2007.03.30 21:45:12
Pāvila 1. vēstule Timotejam 3. nodaļa

Tas ir patiess vārds: ja kas tiecas pēc bīskapa amata, tas iekāro teicamu darbu.
2 Bīskapam pienākas būt nepeļamam vienas sievas vīram , sātīgam, prātīgam, godīgam, viesmīlīgam, izveicīgam mācīšanā;
3 ne dzērājam, ne kauslim, bet lēnīgam, ne ķildīgam, ne mantkārīgam;
4 tādam, kas labi valda savu namu, kas bērnus tur paklausībā un pilnā godbijībā;
5 (Bet, ja kas neprot valdīt sava paša namu, kā tas gādās par Dieva draudzi?)
6 ne jaunatgrieztam, lai viņš neuzpūstos un neiekristu velna tiesā.
7 Bet viņam vajag arī būt labā slavā pie tiem, kas ir ārpusē, lai viņš neiekristu neslavā un velna valgā.

Arī te Pāvils par bīskapiem saka, ka tiem ir jābūt vienas sievas vīriem--- tātad vīriešiem.Bet tad kāpēc citās valstīs(Zviedrijā, Vācijā) bīskapi ir arī sievietes? Tādā gadījumā arī mācītāji nemaz nevar būt sievietes. Jo mācītāji ir tie, kas kļūst par bīskapiem. Varbūt es maldos???? Kāpēc tik daudz kas anesakrīt ar Rakstiem???
AutorsZiņas teksts
Oskars
# Iesūtīts: 2007.03.30 21:46:24
Lūgšu arī draudžu ganus, ko jūs par to domājiet??? Ja es maldos, tad lūdzu palabojiet!
Saulespuķe
# Labojis Saulespuķe: 2007.03.30 22:23:23
Oskar
Kāpēc tik daudz kas nesakrīt ar Rakstiem???
Tur, kur redzam nesakritību ar Rakstiem, tur pie vainas cilvēks ar savu dažāda veida iestāšanos PRET Dieva iedibinātu un norādītu kārtību. Paklausība ir viena no grūtāk realizējamām lietām, kas visvairāk prasa aizliegt sevi- savu lepnību, savas ambīcijas, savu viszināšanu un visgudrību, savas izpratnes stādīšanu augstāk par Dieva gribu.
P.S. Personīgi man ir neizsakāmi netīkami skatīties, pat lasīt - "bīskape", gars to negrib un gluži vienkārši nespēj pieņemt. Kad biju tikko atgriezusies un neko daudz nezināju no ticības lietām, katrā ziņā šajā jautājumā notiekti neko, ceturtdienas dievkalpojumos kalpoja evaņģēliste, arī izdalīja Sv.V., - atceros, ka jau tad man intuitīvi bija spēcīga pretreakcija, ko tad nevarēju loģiski izskaidrot, jo neesmu sieviešu nīdēja un arī autoritātes vienmēr esmu atzinusi.
Svilpaste
# Labojis Svilpaste: 2007.04.02 13:29:57
Tas ir tulkošanas jautājums. Man Tev šinī sakarā daži jautājumi:
1) vai bīskapam obligāti ir jābūt precētam? (jo teikts, ka jābūt sievas vīram), tātad neprecētie un atraitņi nevar būt?
2) Vai par bīskapu var būt cilvēks, kas pēc pirmās sievas nāves, apņēmis otru sievu? (tad jau viņš ir otras sievas vīrs- tā to domā pareizticīgie un aizledz garīdzniekiem precēties pēc sievas nāves).
3)Vai par bīskapu var būt cilvēks bez bērniem?
4) Ko nozīmē "labā slavā pie tiem, kas ārpusē"- mūsdienās laicīgā pasaule gānās par konservatīviem garīdzniekiem, kas iestājas par morāli.
piemērs pēc būtības [194.126.98.132]
# Iesūtīts: 2007.04.03 16:59:31
Svilpaste par otru sievu- Pāvils vēstulē romiešiem 7. nod. min piemēru: Piemēram, precēta sieva pēc bauslības saistīta ar vīru, kamēr tas dzīvs, bet, kad vīrs mirst, viņa kļūst brīva no bauslības, kas viņu saista pie vīra.
3 Tātad, ja tā, vīram dzīvam esot, nodosies citam vīram, viņu sauks par laulības pārkāpēju; bet, ja vīrs ir miris, viņa ir brīva no bauslības saistībām, un viņa, piederēdama citam vīram, nav vairs laulības pārkāpēja.
Vai tas pats uz vīriem neattiecas?
Janis Diekonts
# Iesūtīts: 2007.04.07 11:57:43
skiet ka mes sheit vairak diskutejam par 1.Kor.14:34-38 un 1.Tim.2:11-14! Shiis Rakstu vietas loti biezhi konflikte ar personigo parliecibu. Tachu tas pats Pavils ir ari mudinajis sievaam izmantot taas kalposhanas draudzee,kuras Dievs taam devis Titam2:3-5.
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.05.12 11:44:49
Pirms paaris dienaam ieraudziiju zinju par Vaacijas ev. lut. Bazniicas (EKD) Hanoveras biiskapes pazinjojumu par savu iesniegumu laulības šķiršanai. EKD padome vinju atbalsta un vinja var taalaak pildiit visus pienaakumus. Man pasham veel nav nekaada attieksme pret sho pazinjojumu izveidojusies, bet intereseetu paarejo reakcija.
lielais brālis
# Iesūtīts: 2007.05.13 15:32:20
Lielais brālis a priori EKD-āņu "bīskapi" neakceptē kā bīskapu un , līdz ar to viss, ko viņa dara vai nedara savā "amatā" ir "niecību niecība un kņada zem saules."
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 102 , pavisam kopa bijuši: 3323