atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Ateista [visumā seklas] pārdomas Jēzus augšāmcelšanās svētkos.
*Duksis
Iesūtīts: 2008.03.20 11:54:21
Cilvēku, kas ir vēlējušies aplaimot cilvēci, nav īpaši trūcis. Jēzus tos vēlējās aplaimot caur savu nāvi. Cits to ir vēlējies izdarīt ar savu dzīvi. Zemāk šajā sakarā tiek citēts Diogens. Tas pats, kas uz Maķedonijas Aleksandra jautājumu, ko viņš visvarāk vēloties, atbildējis, lai Aleksandrs viņam nestāvot saulei priekšā. Tas pats par kuru Maķedonijas Aleksandrs teica, ka gadījumā, ja viņš nebūtu tas, kas viņš ir, viņš vēlētos dzīvot kā Diogens. ... "Es uzskatu par svarīgu nest labumu visai cilvēku dzimtai vairāk nekā visi citi cilvēki, ne tikai ar to, kas man pieder, bet arī ar savu paša personību. Kurš ienaidnieks gan sāks karot pret tik pieticīgu un trūcīgu cilvēku kā es? Pret kādu valdnieku vai tautu gan sāktu karot ļaudis, kuri samierinās ar apmetni un tarbu? Tādu ļaužu dvēsele ir bez grēka, tāla no godkāres un pārmērīgām kaislībām un tai pat laikā patiesa un naidīga pret jebkādiem meliem. Ja tevi tas nepārliecina, turpini nodoties baudām un smejies par mani kā vājprātīgo." /Diogens - Platonam/ Iespējams, ka galvenajā, ka nevis nāve un augšāmcelšanās, bet gan ikdienas dzīve ir tā, kas ko svarīgu pierāda, Diogenam ir taisnība.
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.03.20 11:58:21
Cilvēku, kas ir vēlējušies aplaimot cilvēci, nav īpaši trūcis. Jēzus tos vēlējās aplaimot caur savu nāvi. Cits to ir vēlējies izdarīt ar savu dzīvi. Zemāk šajā sakarā tiek citēts Diogens. Tas pats, kas uz Maķedonijas Aleksandra jautājumu, ko viņš visvairāk vēloties, atbildējis, lai Aleksandrs viņam nestāvot saulei priekšā. Tas pats par kuru Maķedonijas Aleksandrs teica, ka gadījumā, ja viņš nebūtu tas, kas viņš ir, viņš vēlētos dzīvot kā Diogens. ... "Es uzskatu par svarīgu nest labumu visai cilvēku dzimtai vairāk nekā visi citi cilvēki, ne tikai ar to, kas man pieder, bet arī ar savu paša personību. Kurš ienaidnieks gan sāks karot pret tik pieticīgu un trūcīgu cilvēku kā es? Pret kādu valdnieku vai tautu gan sāktu karot ļaudis, kuri samierinās ar apmetni un tarbu? Tādu ļaužu dvēsele ir bez grēka, tāla no godkāres un pārmērīgām kaislībām un tai pat laikā patiesa un naidīga pret jebkādiem meliem. Ja tevi tas nepārliecina, turpini nodoties baudām un smejies par mani kā vājprātīgo." /Diogens - Platonam/ Iespējams, ka galvenajā, ka nevis nāve un augšāmcelšanās, bet gan ikdienas dzīve ir tā, kas ko svarīgu pierāda, Diogenam ir taisnība.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.03.20 12:02:29
Duksis, paradoxāli... tev savu komentu nācās iesākt ar pāris teikumiem par to, kas ir Diogēns un labi ja kāds vispār šo vārdu dzirdējis... kur nu vēl jelko par viņa dzīvi, darbu, vārdiem ko būtu studējis!

Visai vārgs PR tādam gigantam! Sanāk, ka neviens neatcerās neko no tā, ko šis cilvēcei devis!
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.20 12:12:08
Jēzus deklarēja, ka viņš ir Dieva dēls. Savukārt Diogens, ka viņš ir "pasaules pilsonis." Faktiski viņš ir pirmais zināmais kosmopolīts. "Uz jautājumu par dzimto pilsētu, viņš [Diogens no Sinopes] atbildējis: "Es esmu pasaules pilsonis."" /arī Diogens, bet no Laertas, "filozofijas vēsturnieks", kura traktāti laimīgā kārtā ir saglabājušies, ja nemaldos, m.ē. 2.gs/. Abiem par godu jāsaka, ka abi ir bijuši internacionālisti,- katra liela mācība ir internacionāla, jo sevī nes vispārcilvēciskas patiesības.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.03.20 12:17:08
Duksis, nu un Kristus apgalvoja, ka viņa Valstība nav no šīs pasaules! Taču pēc daudziem tūkstošiem gadu Kristus mācību zin 1/3 pasaules iedzīvotāju un pārējās 2/3 visticamāk ir dzirdējušas par šo fruktu!
Kā ir ar Diogēnu?
Es nenoliedzu, ka Diogēns daudz laba runājis/darījis, es tikai par atpazīstamību un to, kas paliek pāri!

Viena lieta ir pateikt un izdarīt kaut ko ģeinālu, otra lieta ir pateikt un izdarīt kaut ko ģeniālu tā, lai par to pēc tam 1/3 pasaules runā 2000 gadus! Un es domāju, ka ja tikai Diogēnam vien mēs šodien sekotu, jau ar to pietiktu lai pusi pasaules lixtu likvidētu...
Rausītis
# Labojis Rausītis: 2008.03.20 12:18:01
labi, un ko gudrie Diogēni man var pastāstīt par to kā ir radies cilvēks, kāpēc pasaulē ir ļaunums un ciešanas un kā tās varētu mazināt un galu galā, vai es tiešām esmu tikai miesa, es nomiršu un čušš vairs nekā ... vai tomēr ir dzīve pēc nāves.
Daži vnk standarta jautājumi vai Diogēniem ir atbildes?
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.20 12:18:30
Mulders Es jau vienkārši tikai pailustrēju domu, ka nevis nāve un augšāmcelšanās, bet gan dzīve ir tā, kas kaut ko pierāda.
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.03.20 12:21:50
Mulders Diemžēl Mulders ir vēl sliktāk atpazīstams par Diogenu. Bet cerēsim, ka ar laiku kaut kas mainīsies. ... . Jēzus no Nācaretes nav pieminēts nevienā (!) filozofijas vēstures apcerējumā, bet Diogens - katrā (!).
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.20 12:22:51
Duksis, atkarīgs no tā ko gribi pateikt un sadzirdēt. Redz kristieši Kristus nāvē un augšāmcelšanā saskata kādus viņiem ļoti būtiskus pierādījumus, kurus nav spējis sniegt neviens pasaules skolotājs, mācītājs, gudrais, viedais! Kristieši šo pierādījumu tur par savas ticības pamatu un uz tā būvē savu dzīvi un ar to sagaida savu nāvi! Nezinu vai tā ir maza lieta... Neticīgajam jā... jo neticīgajam ir jāsteidz dzīvot, jo viņam nav cerība uz jelko vairāk, tamdēļ neticīgajam ir svarīgi nodzīvot labi, tamdēļ ir vērts klausīties "dzīvošanas" skolotājos!
Kristiešiem dzīvot šeit ir tikai svētceļojums... Tas ir tikai vieni 40 gadi tuxnesī... ceļojums no Verga Nama uz Apsolīto Zemi, kur tikai īstā dzīve vispār sāksies! Tamdēļ Kristietim daudz svarīgāks ir pierādījums cerībai par šo apsolīto zemi nevis kādi pierādījumi par tuxnesi...
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.03.20 12:23:48
Jēzus no Nācaretes nav pieminēts nevienā (!) filozofijas vēstures apcerējumā, bet Diogens - katrā (!).

Jā tikai Diogēns nav pieminēts nevienā Dieva Vārda pantā, bet Jēzus Kristus ir Rakstu centrālā persona! Kā arī dominē 2000 gadus Rietumu civilizācijas arhitektūrā, māxlā, literatūrā... kā tur ar Diogēnu?

Ko nu kurš par vērtību tur... vaine?
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.20 12:24:05
Rausītis Ko Tev vajag uz uzdotajiem jautājumiem? Patiesību vai ko tādu, kas padara dzīvi ērtāku?
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.20 12:27:11
Mulders Ko Tu lieni salīdzināt gailīšus, kāds bijis Jēzum un kāds Diogenam? Takš svētki svinami... .
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.20 12:34:58
Man no atmiņas neiziet viena cilvēka teiktais: "Ja reiz pestī Jēzus nāve un augšāmcelšanās fakts, tad kapēc nepietiktu tikai ar to, ka Viņš pagorītos un pamēdītu romiešus, lai tie škrobes pārņemti viņu nohamī un piesit krustā?"
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.03.20 12:52:00
"Ja reiz pestī Jēzus nāve un augšāmcelšanās fakts, tad kapēc nepietiktu tikai ar to, ka Viņš pagorītos un pamēdītu romiešus, lai tie škrobes pārņemti viņu nohamī un piesit krustā?"

Jo Viņa nāve izgaismo pasaules ļaunumu! Tā bij pasaule, kas nevainīgo piesita krustā. Tadmēļ pasaulei ir atņemts morālais high-ground, un to, ka Kristum bij taisnība, kāmēr visa pasaule maldījās apstiprināja pats Dievs, Kristu augšāmceldams, atceldams Pasaules spriedumu Kristum. Tā vēlreiz parādot savu suverenitāti un to, ka cilvēku viedoklis Dievam nav saistošs!

Kā stāv rakstīts:

Dieva bijības nav viņu acu priekšā! - Bet mēs zinām, ka viss bauslībā teiktais teikts tiem, kas stāv zem bauslības; tā visiem aizdarīta mute, un visa pasaule vainīga Dieva priekšā.
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.03.20 12:52:45
jocīgs jautājums, loģiski, ka patiesību
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.20 12:56:15
Rausītis Patiesību? Lūdzu! Rausīt, tu esi vissmukākā, visbiklākā, vistiklākā un visčaklākā!
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.03.20 12:58:07
Jo Viņa nāve izgaismo pasaules ļaunumu! Nu, un ja Jēzu nonāvētu kā mazgadīgu bērnu, vai tad Viņa nāve neizgaismotu pasaules ļaunumu?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.20 13:05:03
Duksis, bet tas jau nebij vienīgais un pat ne galvenais kamdēļ Kristus nāca...
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.03.20 13:08:41
tad varbūt tiešām parunāsim "par lietu`savādāk nekas cits kā kārtējais ļer,ļer,ļer te nesanāk...
jautājums pavisam vienkāršs - kas cilvēkam IR jāizdara savas dzīve laikā, lai viņš to varētu uzskatīt par lietderīgi aizvadītu.
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.03.20 13:09:46
Mulders Vo, vo! Nu, es jau par to pašu! Un tagad par "galveno", ko Jēzus, kādu patiesību (-as) pierādīja ar savu dzīvi? Vai tikai (1) pravietojumu piepildīšanos un apliecināja, (2) ka ir atbilstošas kvalitātes (bezgrēcīgs) upurjērs?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.20 13:14:25
Duksis, pierādīja, ka visi esam grēcinieki un visiem pietrūxt Dievišķās žēlastības. Pierādīja, ka ikvienam ir nepieciešama palīdzība un pierādīja, ka Viņš ir spējīgs šo palīdzību sniegt, tādējādi pierādīja pašu galveno par dzīvi - tā var nebeigties tur... kapā... bet turpināties Kristus Valstībā mūžīgi!

Viņš sludināja - "Atgriezieties no grēkiem, jo Dieva Valstība ir tuvu klāt pienākusi" Un viņša apsolīja "Kas tic un top kristīts, tas tiks izglābts, bet, kas netic, tiks pazudināts." "Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību"

Tāpat kā Jānis raksta "Viņš nāca pie savējiem, bet tie Viņu neuzņēma. Bet, cik Viņu uzņēma, tiem Viņš deva varu kļūt par Dieva bērniem, tiem, kas tic Viņa Vārdam, kas nav dzimuši ne no asinīm, ne no miesas iegribas, ne no vīra gribas, bet no Dieva."

Viņš ir Ceļs, Patiesība, Dzīviba, Augšāmcelšanās! Viņš pierādīja pašu galveno... ka bez Viņa, tev nav cerības vairāk kā tikai šī īsā dzīve!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 26 , pavisam kopa bijuši: 21765