atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Pardomā par Islāmu
Mulders
Iesūtīts: 2008.03.03 10:47:28
Izlasīju rakstu, lab saprotu, ka raksts ar koeficientu, bet no tā ko izlasīju arī manas pārdomas!

http://www.apollo.lv/portal/life/articles/121384

Īsumā - gaiša un gudra Latvju meitene (apliecina atestāts u.c. objektīvi parametri) konvertējas Islāmā!

Uz dabīgo jautājumu - a kas nepatika Kristietībā - meitēns atbild ar klasiku - par sarežģītu!

Te arī mana pārdoma... Islāma popularitāte slēpjās (vismaz) vienā aspektā - tā ir dabīga un vienkārši saprotama ikdienas cilvēka saprātam. Islāms ir tas, ko cilvēki dabīgi sagaida no monoteistiskas reliģijas.

Taču... redzu, ka meitene ar savu gudrību ir salauzusi zarus, cenšoties kaut ko pati saprast un nesaprotot, nevis jautāja tiem, kas saprot un sludina, bet secināja, ka tas ir nepieņemami un tamdēļ aizgāja tur kur lietas šķiet loģiskākas!

Šeit es par to, ka cilvēks mēģina Krsitietību ķert ar analītisku prātu un nevar to saķert (trīsvienību, divējādo Kristus dabu) un aplaužas!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 10:52:16
Tas, acīmredzot, akmens Kristiešu misionāru darbā, kas nepastāsta kā nākās Kristietības izpratni par Dievišķo dabu!

Cilvēkiem ir tendence Dievu veidot pēc sava tēla un līdzības, pēc tā kas viņiem pašiem ir empīriski pieejams... un tādējādi cilvēka dabīgajā prātā pastāv šī predefinētā konstrukcija - Dievs = unipersonāls! Jeb citiem vārdiem... vārds "Dievs" ir kādas personas kļīčka, kas apzīmē Pahana stāvokli citu būtņu vidū!

Kristietībā tā nav, jo vārds "Dievs" ir daudz kas vairāk nekā kļīčka personai... un cilvēki to nesaprasdami... un nepacenšoties saprast KO tieši Kristietība māca... to atmet, nepagaršojuši!

Tas ir vēl viens pozitīvs arguments Kristietībā... jo tā ļoti labi apzinās Trīsvienības koncepcijas neaptveramību ar cilvēka saprātu, kā arī Kristus duālās dabas neaptveramību, un tomēr uz to pastāv... apzinoties, ka daudzi tamdēļ nepievērsīsies... jo Krsiitetība nepiedāvā tās expektācijas par Dievu kā Cilvēks gribētu lai Dievs "izskatās".
Kristietībā patiesi Cilvēks ir pēc Dieva tēla un līdzības nevis Dievs pēc cilvēku tēla un līdzības!

Tātad... nu man ir skaidrs, ka daļa rietumu "Muslimi" ir reāls Rietumu fast-food domāšanas produkts, ja ko nesaproti 12 minūtēs, tad tas ir BS, un savukārt, ja kaut kas ir saprotams viegli un dabīgi, tad tā ir īsta manta... un ja vēl tā pretendē uz "garīgumu", tad tai ir vienkārši jābūt patiesībai, jo viss ģeniālais taču ir vienkāršs
Balss
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:08:40
Liekas, ka šai gaišajai un apdāvinātajai meitenei nozīmīgas likušās islama sabiedrības stingrās morāles normas, kādas jau sen vairs nepastāv bijušajā kristīgajā Eiropā.
Un arī - analītiskam prātam, kāds viņai acīmredzot piemīt, laikam prasījās visu salikt pa plauktiņiem, arī pēc cilvēka loģikas neklasificējamo Dievu.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:11:11
Mulders
Nebūs tik vienkārši, kā tu saki.
Tā latvju meitene pirmoreiz par islāmu ieinteresējās aiz pavisam cita iemesla:
Es redzēju sabiedrību, kurā par spīti neskaitāmām problēmām cilvēki nav zaudējuši savu cieņu un dzīvotgribu; sabiedrību, kuras locekļi, pat ja grēko, vismaz apzinās, ka grēko, nevis pašu ērtības labad sev iegalvo, ka viss jau ir kārtībā un tikai dabiski. Tur ir iespējams dzīvot cēli un tikt par to cienītam, nevis nicinātam un nožēlotam.
Tas ir, sākumā ir kā paraugs reāli cilvēki, kas piekopj attiecīgo reliģiju.
Šeit viņa tādus neatrada.

ka meitene ar savu gudrību ir salauzusi zarus, cenšoties kaut ko pati saprast un nesaprotot, nevis jautāja tiem, kas saprot un sludina,
Nu, nu - nesaprata ta viņa Trīsvienību, lietu, ko nesaprot, manuprāt, neviens. Parādi, man tos, kuri saprot! :-)
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:15:13
a_masiks
Jā, Ahmeds zināja stāstīt, ka rietumos tieši sievietes visvairāk pāriet islāmā. Attiecība esot tuvu pie 1:10.
Nezinu, varbūt sievietēm apnicis feminisms un "vienlīdzīgās tiesības"?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:17:08
a_masiks
Tas Tu par daudzsievību runā un par ekskluzīvajām tikai vīra tiesībām slēgt un lauzt laulību līgumu?
Nezinu, par ko tā Līga tur domāja. Taču, tāda gudra būdama, viņa noteikti ka ir informēta par daudzsievību un vīra tiesībām.
Jautājums - cik reāli dzīvē tās tiesības bieži izmanto? Kā arī netiek pateikts, ka vīram tad ir jānodrošina sieva ar līdzekļiem iztikai.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:20:20
Nu, nu - nesaprata ta viņa Trīsvienību, lietu, ko nesaprot, manuprāt, neviens. Parādi, man tos, kuri saprot! :-)

Jūsu padevīgais kalps!

Tač kā jau esam runājuši, viens ir to saprast, pavisam kas cits, to spēt kādam izskaidrot. Jo trīsvienība ir pilnīgi svešas (attiecībā pret citām) paradigmas jēdziens! Tieši tamdēļ Krisitetību nesāk ar 3Vienības un Kristoloģijas koncepcijām, tās ir Kristietības "tops", tā teikt 12 klases viela... savukārt pazemīgi sākt ar 1o klasi tak ir pazemojoši un nederīgi!


Labi piekrītu ka acīmredzot morāle ir bijusi tas kas viņu pamudināja. tak atkal ievērojam šeit selektīvo skatījumu... Meitene aizbrauc uz Ēģipti vērot Islāmu un to salīdzina ar acīmredzot Rietumniecisko latviju! Tak kamdēļ viņa neaizbrauca uz kādu Koptu kopienu vai Ortodoxijas centru kādā čuhņā un nesalīdzināja to piemēram ar Dubajas vai Singapūras dzīvi? Atkal... meitēns iekrita selektīvās izvēles slazdā... Jeb citādāk... lēmums jau bij pirms tam, pēc tam tas tika tikai racionalizēts.

Labi nevar jau pārmest vispār... galu galā ikviens konvertējies muslims ir kristiešu neizdarītais darbs! Kazi, ja mums būs vairāk muslimu, tad moš arī morālā situācija uzlabosies... a bet teoloģijā Kristietība vinnē vienos vārtos! Vismaz šodien, kad Islāms ir dogmatisks, bet Kristietība jau sen pārdzīvojusi visus vējus un kļuvusi par ļoi spēcīgu intelektuālu sistēmu!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:26:32
Mulders
tak atkal ievērojam šeit selektīvo skatījumu... Meitene aizbrauc uz Ēģipti vērot Islāmu un to salīdzina ar acīmredzot Rietumniecisko latviju! Tak kamdēļ viņa neaizbrauca uz kādu Koptu kopienu vai Ortodoxijas centru kādā čuhņā un nesalīdzināja to piemēram ar Dubajas vai Singapūras dzīvi?
Kur trāpījās, to arī salīdzināja. Tīram eksperimentam, vajadzēja izbraukāt pa visu pasauli, salīdzināt visas reliģijas un tad izvēlēties?

Kazi, ja mums būs vairāk muslimu, tad moš arī morālā situācija uzlabosies...
Kaut kā es negribētu tādu uzlabošanos, ka tik pie viena "nesalabojās" kādas citas lietas, šoreiz uz manas brīvības rēķina.
Islāms vēl viduslaikos ...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:27:31
a_masiks,
kristiešu mēģinājums pierādīt ka trīs dievi ir monoteiska ticība tiešām nav vienkāršs pasākums

Šis pats uzstādījums savā būtībā ir "loaded" jautājums, jo jau pašā jautājumā tu ietver apgalvojumu, ka Dievs ir unipersonāla būtne! Pats jēdziens "Dievs" tev jau ir gatavs, pirms tu aplūko trīsvienību!
Bet jēdziens Trīsvienība faktiski ir atklāsme par Dieva "struktūru"... Līdz JD laikam cilvēki it kā dabīgi projicēja savu dabu un struktūru uz Dieva dabu un struktūru... un it kā pat pārmest nevar, laigan PAT VD neļauj uztvert Dievu kā Unipersonālu 1:1 cilvēka mappingu ar bezgalības koeficientu!

Tamdēļ arī cilvēki negrib pieņemt Trīsvienību, jo saprot to pavisam ačgārni! Viss ko cilvēki noraida ir Trīsvienības izkropļojumi, kurus noraida arī paši Kristieši! Bēda ir tāda, ka ikviens cilvēks kas jel ko ir domājis par Trīsvienību, sadomā kaut ko šķību un domā ka tas ir tieši tas, ko kristieši māca, bet nepapūlās noskaidrot KO kristieši māca patiešām!

Priekš iesākuma der Atanāsija ticības apliecība, tā visai precīzi apraksta Trīsvienību, Dievu, 3 personas! Tur jālasa ikviena rindiņa lai saprastu Kristiešu Dieva koncepciju!

Un tā joprpjām ir MonoTeistiska... un MonoTeisms nav tas pats kas MonoHipostasims!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:28:37
Tā nu viss nevar teikt. Tas būtu greizi izdarīts darbs/ skat. Ēzopa fabulu par mēslos iekritušo plūmi.../ . Neizdarīts darbs ir ateisti.

Whatever Akmens ta mūsu dārziņā vienalga!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:29:56
Mulders
Atanāsija apliecībā ir tikai "es ticu tam un tam". Nekā nav par to, "kas ir tas un kas ir tas, un kāpēc".
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:30:54
Mulders
Hmm, nupat iedomājos līdzību ar trīsgalvaino pūķi. Tak droši vien ka atkal nederēs...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:34:16
Kur trāpījās, to arī salīdzināja. Tīram eksperimentam, vajadzēja izbraukāt pa visu pasauli, salīdzināt visas reliģijas un tad izvēlēties?

Nu un tas nav kompliments viņas analītiskajām domāšanām. Vairāk jau man liekas, ka JAU bij izvēle par labu Islāmam, un tad to novēroja no "tūrista" viedokļa un tad izlēma konvertēties. Nu redzēs, ko dziedās pēc pāris gadiem! Visticamāk, ka runās "pareizās frāzēs", laigan... ja Islāmā ienāk rietumu funktieris, nav tālu līdz reformācijai Islāmā, tāda jau briest... Islāms jau nav monolītisks kā tas mums te šķiet.
BTW pēdējā laikā tiešām sieviešu vidū redz to rietumniecisko Islāma romantiku... Nezinu, jāprasa viņām pašām vai pat vesels pētījums, tur manuprāt lomu spēlē arī kaut kāda zempaziņa un banāli sakot jā - pieriebusies viņām feministiskā emancipācija... moš pieriebušies hļupikainie Rietumu vīrieši, kuri dabīgi izaug vidē, kurā sieviete "visu var", nu tad vecis domā - nafig iespringt uz bābu "apčubināšanu", un viņi veidojas par tādiem amorfiem tēliem - egoistiem. Taču ir liela daļa sieviešu, kas tomēr alkst tradicionālo patriarhālo ideālus, un tos mūsdienu pasaulē tiešām var vairs tikai atrast Islāmā tīrā veidā! Tak vai šīs meitenes padomā, ka tām dāvanām klāt nāk arī citas lietas, kuras nevar nokabināt... Pērkot lāpstu līdzi nāk arī kaplis un zāģis?

Kaut kā es negribētu tādu uzlabošanos, ka tik pie viena "nesalabojās" kādas citas lietas, šoreiz uz manas brīvības rēķina.
Islāms vēl viduslaikos ...

Nu būs interesanti pavērot... Šeit nu piedod, bet sekulārais humānisms un tā liberālā politika pati sevi iznīcina, jo ja tu pret savu pretinieku izturies labāk nekā pats pret saviem pilsoņiem, tad nebrīnies, ka vienudien tavi pilsoņi pārsvarā sastāv no šiem pretiniekiem, kas negrib principā integrēties un pieņemt tavu liberālo vērtību!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:35:20
KarotesNav, tieši otrādi, Atanāsija Apliecība sastāv no vieniem vienīgiem kas kas ir! Savukārt uz "Kāpēc" tev nāksies Rakstus studēt un senos Baznīctēvus Izstudēt... Tu tač negribi lai ikvienā konspektīvā deklarācijā pielikumā nāktu 15 sējumi fromulas izvedums?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:36:20
KN, trīsgalvaisn pūķis neder... jo "kopīgais" un "atšķirīgais" tur ir cits... Kopīgs vēders - jā, bet atšķirīgas smadzenes gan nederēs
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:36:54
a_masiks, nevienam Ministram nav "Ministru Kabineta" dabas attrībūti
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:38:14
Mulders
tas nav kompliments viņas analītiskajām domāšanām.
tomēr slavējamāk nekā automātā pieņemt sava vidē populārāko ticību, neko neiedziļonoties.

Vairāk jau man liekas , ka JAU bij izvēle par labu Islāmam, ...
Gaišreģis, odnako? ;-)

nav tālu līdz reformācijai Islāmā
Interesanti būtu, kas sanāks no islāma, kad tas būs kristietības vecumā?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:38:26
p.s. tauta, un davai atpakaļ pie tēmas, 3vienībai taisiet citu tēmu, ja atkal gribat malt to pašu vēlreiz!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:38:30
Artos
Vai tu esi kristīts/a?
Nē.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:39:15
Interesanti būtu, kas sanāks no islāma, kad tas būs kristietības vecumā?

Baidos, ka neuzzināsim Vot interesanti kāda būs Kristietība, tad kad Islāms būs tāds, kāda šodien ir Kristietība
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 11:39:33
Vai tu esi kristīts/a?
Nē.


A vajadzētu!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 183 , pavisam kopa bijuši: 3173