atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību dazi jautajumi par kristietibu...
sniegaodzina
Iesūtīts: 2008.03.02 17:17:23
pienemot, ka ir Dievs, nevis kads cits augstaks spēks:
1. Vai kristieši negaida pārāk daudz no Dieva? Sanāk taču ka Dievs visu kristiešu vietā ir izdarījis, atliek tikai to pieņemt un akli bez jautājumiem sekot kā aitai..
2. kāpec gan dievam būtu vajadzīgi kristieši paradīzē, vēl pietam tādi kas klausa uz katra vijna vardu? lai būt kompānija? un ja visi klausa uz varda- vai nav garlaicigi- visi vienadi, neviens neiebilst...(jo pēc Bibeles tad sanāk ka Dievs ir 1, tātad laik palaikam sim spekam varetu palikt vientuli, vai ari vins pļapa ar Sātanu?)
3. No kā radies ir Dievs?? no nekā taču nekas nerodas...
4. Kapec Dievs pielava greka rasanos? lai pasam butu darbins, nebutu jagarlaikojas? vai ari nebija gan specigs lai nepielautu greka rasanos?
5. kapec Dievs ir devis izveles brivibu? lai atkal butu ko pasam darit?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Labojis vilks: 2008.03.03 08:09:06
daudz jautājumu. un pieņēmumu.
bet īstenībā kristieši nemaz netic tādam Dievam, kurš
  • "visu kristiešu vietā ir izdarījis, atliek tikai to pieņemt un akli bez jautājumiem sekot kā aitai.."
    vai
  • "kuram būtu vajadzīgi kristieši paradīzē, vēl pietam tādi kas klausa uz katra vijna vardu"

Tā kā, protams, ir jautājums, vai par šo dievu nevajadzētu jautāt tiem, kas viņu pielūdz.
patriots
# Iesūtīts: 2008.03.03 09:16:03
1. Kristieši gaida no Kunga to, ko Viņš ir apsolījis. Dažākārt tieši tas, ka no Viņa gaida par maz ir problēma.
2. Kristiešiem Paradīzē ir vajadzīgs Dievs, nevis otrādi. Nekad, arī Paradzīzē, cilvēki nebūs vienādi. Viņi būs vienoti savā mīlestībā uz Radītāju, bet savās izpausmēs joprojām saglabās savu personību. Dievam nava vientuļi, jo Viņš ir Trīsvienīgs.
3. Dievs nav radies, jo Viņš vienmēr ir bijis. Viņš ir radījis laiku un telpu, bet pats stāv ārpus laika un telpas ierobežojumiem. Tas nozīmē, ka runājot par Dievu nevaram jautāt "no kā radies Dievs" ja būtu kāds, kurš radījis Dievu, tad jau šis spēks būtu lielāks.
4. Lai būtu iespēja paklausīt Viņam brīvprātīgi, ne piespiesti.
5. Lai būtu izvēles brīvība. Bet mūsu gadījumā mūsu brīvība ir noteikta. Mēs nevaram runāt par pilnīgu izvēles brīvību, jo kopš grēkā krišanas mūsu izvēles ir iedzimtā grēka noteiktas.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 10:05:30
1. Kristieši gaida no Dieva tieši to ko Dievs apsolīja, un Dievs nemelo! Ja Dievam labpatīkās kristiešiem dāvāt mūžīgo dzīvošanu, tad kas mēs tādi, lai viņam ko pamācītu? Savukārt uzstādījums nesekot principā, tikai tamdēļ, lai "izceltos" nu tad tu esi tāda pati aita, tik pretējā virzienā...
2. Šeit tu brauc auzās runājot par to, par ko pat Dievs nav izteicies, tā kā jebkurā gadījumā tu ar salmu cilvēciņu te nodarbojies.
3. No kā radies ir Dievs?? no nekā taču nekas nerodas...
Kā tu to zini?
4. A ko tu gribēji, lai cilvēki ir roboti, un kā paņem sērkociņu rokā, tā varens Dieva enģelis to nopūš? Tā saucās brīvā griba.
5. Lai tu nebūtu stulba bezjautājumu aita/robots Bet īstā atbilde ir tāda, ka bez brīvās gribas nav iespējama mīlestība!

Balss
# Iesūtīts: 2008.03.03 10:25:55
Ja tu nopietni gribi zināt un saprast, iesaku lasīt vispirms Jauno Derību un tad vai reizē ar to - labas grāmatas par kristietību. Daudzos baznīcu grāmatu galdos vai kristīgos grāmatveikalos atradīsi vērtīgas grāmatas, kas palīdzēs tev šos jautājumus noskaidrot. Piem., K.S.Lūisa Vienkārši kristietība.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.03 10:29:11
no nekā taču nekas nerodas
Taču - kaut kas eksistē. Tātad - sākumā visam ir bijis nevis nekas, bet kaut kas. Pie kam bijis visu laiku, vienmēr - citādi jau būtu atkal nekas, no kā nekas nevar rasties ... :-)
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 10:37:25
KN - žetons Esi sapratis kaut kādas nepieciešami mūžīgas substances existenci, lai varētu existēt dajebkas cic, kas nav nepieciešams bet ir "atvasināts"

Pietam būtiski ir saprast, ka šāds uzstādījums nav pretrunā loģikai!

Kašķis ir par šīs "pamatsubstances" dabu!
sniegaodzina
# Iesūtīts: 2008.03.03 18:59:15
Artos, kapec tu doma ka es izradu lepnibu uzdodot jautajumus, es vienkarsi esmu zinkariga. Balss, interese atbildes, citadi jau nebutu jega kaut ko prasit.
Vilk, es savus apgalvojumus secinaju pec 1 bukletina izlasisanas par kristietibu ko man iedeva uz ielas. saucas "kridtigas dzives pamatelementi", autors Witness Lee& Watchman Nee. kaut ka stipri pec sektantu sarakstitas izskatijas, viss ir jauki, nekas nav jadara, par visu jau parupejies Kristus utml. spriezot pec satura, bet var jau but ka tad vienkarsi ir ta kristietiba...
Patriot, paldies par sammera sakarigu atbildi.
Mulder, paldies ka atbildeji, bet kapec tu doma ka es nesekoju kristietibai principa pec, lai izceltos- es nesekoju, jo nesmu parliecinata par to vai tam ir kada jega, un vel .....man nepatik sekot kadam, man patik vadit par to ka no neka nekas nerodas, spriezu pec dabas procesos noverotā. tacu KN daleji mani parliecinaja par savu taisnibu. starpcitu tava 5. atbildes 2. dala- ļoti skaista...

Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.03 21:26:20
es nesekoju, jo nesmu parliecinata par to vai tam ir kada jega

Nezinu... mūžīgā dzīvošana... ir jēga?
sniegaodzina
# Iesūtīts: 2008.03.03 21:33:06
nju ja es ticetu ka ticesana Dievam man nodrosina 100% muzigu dzivosanu, tad jau drosi vien ticetu. tacu es tam neticu. un cik saprotu, Dievs pec bibeles spriezot ir neizmerojami zelsirdigs, tad jau ja nu peksni pinaktu mistiska veida pastardiena, tad es 1 min pirmstam paspetu nozelotu un viss butu ok. tikmer kamer nekas taads nedraud- kapec steigties pirms laika
sniegaodzina
# Iesūtīts: 2008.03.03 22:16:37
šobrid nē, bet ja nu peksni nez kapec noticetu ka piemeram pec mirkla bus pastardiena (paslaik gan nevaru iedomaties kadi fakti mani varetu parliecinat ka kaut kas tad ir iespejams- domajams nekadi, bet nekas jau neko nevar zinat), tad gluzi automatiski noticetu ari parejam
vilks
# Iesūtīts: 2008.03.04 08:13:07
sniegaodzina
es arī piekrītu Patriota atbildei
bet,kas attiecas uz bukletiņu,tad izklausās mīļi,ka Tu domā,ka visa patiesība par kristietību (ko piemēram teoloģijas studenti mācās daudzus gadus) varētu būt apkopota vienā bukletiņā. Tā it kā bērnudārza reklāmā varētu atrast pirmsskolas pedagoģijas pamatprincipus. Augstākais,ko no tāda var mācīties,ir konkrētā bērnudārza darbības pamatprincipi. Bet tas nebūt neattiecas uz visiem bērnudārziem,lai gan kopīgas iezīmes,protams, var būt un ir. Bet to,kas tiešām tiem ir kopīgs,droši vien tā īsti varēs pateikt ar bērnudārziem saistīts cilvēks. piekrītu Balsij,ja labāk gribas iepazīt kristietības pamatus,tad lasīt `vienkārši kristietība` ir tieši vietā. Un uzjautāt kādam,ja rodas neskaidri jautājumi.
sniegaodzina
# Iesūtīts: 2008.03.04 16:22:16
Artos, tu uz maniem jautajumiem neatbildeji, kapec lai es atbildetu uz taviem?? bet nu labi, meginasu noformulet savu viedokli.
1.es ticu ka cilveks ir radies vai nu nejausas sakritibas pec, vai ari kads ir nedaudz palidzejis, tacu sis augstakais speks manuprat tikai radija, navis turpinaj rupeties par radito. augstakai speks devis iespeju pielugt vai ne, tatad ko mes daram tas ir samera vienalga prieks tā. parak liels haoss pasaule, lai Zemes dzivi varetu saukt par strukturetu sistemu, tatad sim spekam viss vienalga vai ari si speka vairs nav, vai ari sis speks nav gana specigs lai ko mainitu.
2. tiesi Bibeli esmu lasijusi tikai 2 lpp apmera, parak nelasams teksts, nelasas plustosi. bet par kristietibu esmu lasijus samera daudz. interesanti taču.
3. esmu kristita, nezinu kapēc, baznica esmu bijusi 4 reizes- 1 kad krisija, 1 reiz lidzi draudzenei biju, 2 reiz arhitekturu apskatit.
4. pilauju, tad tā bus lemts un viss. ja nevari izmainit stuaciju , maini savu attiekmi pret to.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.04 16:27:16
sniegaodzina
parak liels haoss pasaule, lai Zemes dzivi varetu saukt par strukturetu sistemu, tatad sim spekam viss vienalga vai ari si speka vairs nav, vai ari sis speks nav gana specigs lai ko mainitu.
vai nu arī šeit nav vieta, domāta izklaidēm, bet gan ir pavisam cits mērķis.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.03.04 16:40:39
sniegodziņa, Dievs neuzspiež pestīšanu ar varu... tā kā, ja tu to noraidi... tad to arī nedabūsi! Ja tu ceri, ka varbūt Dievs tevi kaut kad izpestīs, gadījumā, ja būs lielas ziepes... tas ir labi... esi cerīgs gadījums! Tad varbūt paliec pie šīs domas...

Tas ka esi kristīta, ir labi... arī ir cerība, ka neaiziesi bojā... protams, glābšanas rinķis diez ko nepalīdz, ja tu pie tā neturies!
sniegaodzina
# Iesūtīts: 2008.03.04 18:02:56
KN tad es vel so merki nesmu pamanijusi, jo manuprat dzive ir dota lai cilveku to dzivotu laimigi.pamatmerkis -but vai vismaz censties but laimigam.
Mulder, lidz sim vel neesmu noslikusi ta kā- ja māk peldet glabsanas rinki nevajag
rainars
# Iesūtīts: 2008.03.04 22:14:34
Dievs uzrunāja man caur Lūkasa evanģēlija šādām rakstu vietām.
10:20 - 24. un 11:9 Tā arī Es jums saku: lūdziet, tad jums taps dots, meklējiet, tad jūs atradīsit, klauvējiet, tad jums taps atvērts. 10 Jo ikkatrs, kas lūdz, dabū, kas meklē, atrod, un, kas klauvē, tam atvērs. 11 Kur būtu kāds tēvs jūsu starpā, kas dotu savam dēlam čūsku, kad tas lūdz tam zivi? 12 Jeb skarpiju, kad tas lūdz olu? 13 Ja nu jūs, ļauni būdami, zināt dot saviem bērniem labas dāvanas, cik daudz vairāk jūsu Tēvs no debesīm dos Svēto Garu tiem, kas Viņu lūdz?"
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.05 09:22:52
sniegaodzina
manuprat dzive ir dota lai cilveku to dzivotu laimigi
Grūti ir laimīgi dzīvot ciešanu un ļaunuma pilnā vietā. Visa pasaule balstās uz ciešanām, ko viena būtne nodara otrai. Jau dzīvnieku pasaulē daudzām būtnēm principā nav iespējams izdzīvot, neapēdot citas.
Tad vēl - slimības, novecošana, nāve. Visvisādas nelaimes, tuvu cilvēku zaudējumi. Lielākā daļa cilvēku nav bagāti, un ir spiesti smagi strādāt. Reti kurš būtu gatavs dzīvot savu dzīvi vēlreiz (es intereses pēc reiz apjautājos).
Tas viss norāda, ka šī vieta nav bijusi paredzēta kā kūrorts, bet drīzāk kā cietums, vai treniņu nometne.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.03.05 09:28:57
Artos
Ja Dievam mēs nerūpētu, tad savu grēku dēļ mēs iznīktu ellē(pelnīti).
Te vienmēr paliek jautājums kristiešiem: vai mēs esam vainīgi pie saviem grēkiem? Mēs taču jau piedzimstam tādi, un ne mēs izlemjam, kādiem mums būs piedzimt. Tad jau sodīsim kaķus par to, ka viņi ķer un ēd peles? Vēl dīvaināk, ja to dara pats Autors, tas ir kaķa radītājs.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.03.05 09:37:42
KarotesNav, atšķirībā no kaķiem, cilvēks ar savu grēcīgo dabu izvēlas grēkot arī tad, kad zin, ka tas ir grēks! Kurš no mums nav dzīvē reiz rīkojies pretēji sirdsapziņai un pēc tam vēl racionalizējis savu rīcību ar visādām atmazkām?

Ja var strīdēties par to, vai šī pasaule ir domāta, lai cilvēks taptu laimīgs, tad paplašinot sniegodziņas jēgas definīciju es teiktu, cilvēks ir radīts lai būtu laimīgs! Tieši tamdēļ Dievs tā iespringst lai cilvēkam dotu šo pre-designēto laimi jau šajā grēka pasaulē. Jā šī pasaule vairāk līdzīnās (dažreiz) cietumam un moku kambarim, bet tāpat arī šai pasaulē ir daudz prieka un laimes un mīlestības... šī pasaule ir divu pasauļu sastapšanās vieta... un pats Dievs ir savu karapulku avangardā un ir JAU uzvarējis... Līdzīgi, kā Normandijas kauja izšķīra WWII iznākumu, lai arī karš vēl it kā lokāli turpinājās, tāpat Kristus upuris jau ir izšķīris šīs kaujas iznākumu... Jautājums kurā pusē tu nostājies? Jeb citiem vārdiem, vai tici, ka Uzvarētājs patiešām ir Uzvarētājs... Kā Velns kauca, kad it kā sava triumfa brīdī, kad Dieva Dēls mirst pie krusta, Velns zaudē VISU!

Tas arī ir šis simbols, ko Jānis savā Apokalipsē lieto ar vārdu "Armagedona kauja", tā simbolizē kauju kur uzvarētājs vienmēr ir Kalna virsotnē... Dievs ir Svētajā Kalnā un Armagedona Kaujas simbols ir simbols kaujai, kuras iznākums ir zināms pirms kaujas, pietam uzvarētājs ir tas, kas ir kalna virsotnē (citrosept reklāma BTW)
KarotesNav
# Labojis KarotesNav: 2008.03.05 09:46:25
Mulders
Līdzīgi, kā Normandijas kauja izšķīra WWII iznākumu
Pareizāk būs, ka to izšķīra PSRS cīnīšanās. Kamēr atvēra otro fronti, Hitlers jau bija atspiests tālu atpakaļ.

Jautājums kurā pusē tu nostājies?
Nu, un ko darīt ar tiem, kas nostājās nepareizā pusē aiz nezināšanas, vai pievilti, vai arī aiz savas bezdarbības tiek pieskaitīti pie nepareizās?
Tiem visiem nežēlīgi atriebjās?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 55 , pavisam kopa bijuši: 21506