atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Dieva pierādīšana
Mulders
Iesūtīts: 2008.02.22 14:03:58
Šī būs viena no ķecerīgajām tēmām... bet citādi vienmēr visur notiek offtopiki, tamdēļ šeit tad parunāsim par šiem kosmoloģiskajiem jautājumiem!

Es personīgi aizstāvu tos pierādījumus, kas izsakāmi apmēram sekojoši

1. Pierādījums no dizaina. Tātad Dieva daba inferējas no paša Visuma "fine-tooninga" un "bioloģiskās dabas nereducējami komplexās un informatīvā bagātība"
2. Visuma pati existence, kuras galīgumu apstiprina Zinātne, pierāda ārpusVIsuma esoša visuma existences iemesla existenci!
3. Cilvēces mūžīgā reliģiozitāte, kas ir no sērijas... vai Visums spēj radīt zivi, kas alxt ūdeni, bet ūdens Visumā nepastāv.

Protams #3 nav nekāds lielais arguments, taču, apgalvot, ka Haotisks Visums spēj dzemdēt tādu struktūru kas alkst kaut ko, kas principā Visumā nav iespējams, ir absurda manuprāt un neloģiska, jo tad sanāk, ka Visums spēj sevī radīt kaut ko, kas ir rpetrunā pašam Visumam!

Nu un #4 Loģika... kā trascendents freimworks realitātes uztverei! Pati Loģika nav atrodama matērijā!
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.22 14:14:02
Speram vaļā!

1. Dieva existence izreit no Visuma existences
2. Dieva vismaz saprātīgums izriet no Visuma paša saprātīguma un racionalitātes. Tas ir, Visums ir aprakstāms racionālos relatīvi īsos konceptos un likumos, kas nozīmē, ka Visuma cēlonis pats ir bijis šīs sakārtotības avots. Tas ir Visumā existē Būtnes, kas spēj izpētītu un aptvert Visumu ar šo būtņu prātu! Ir absurdi apgalvot, ka haoss dzemdē haosu, kas var šo haosu saprast!
3. Bioloģiskajās sistēmās ir novērojama tāda sakārtotība, saskaņotība nelineāra, tīklveida struktūras un nereducējami komplexas sistēmas (kā ribosoma, DNS), ka tas liek domāt par šo sistēmu Intelektuālu kazuālistiku, jo vienīgais mums pagaidām zināmais cēlonis šāda līmeān matērijas stāvokļiem ir saprāts!

Ja (un e sticu KA) zinātniekiem izdosies radīt sintētisku DNS kas funkcionēs, mēs būsim pierādījuši, ka process, kas radījis DNS informāciju pēc savas klases ir pielīdzināms vismaz Cilvēka 21 gadsimta saprātam! Bet neaizmirsīsim, ka Cilvēks, tad kad to spēs, spēs to tikai "pēc šablona". Tas ir pēc tam, kad reingenērēs jau esošās sistēmas. Tātad oriģinālais process ir domājams, ka ir radījis vispirms pašu ideju un tad izmantojot matēriju radījis pašas sistēmas!

Pati reingenēringa koncepcija paredz, ka kāds ir šo sistēmu enginērējis!

Kā arī Darvinisma nu jau 200 gadu nespēja empīriski un matemātiski pierādīt bioloģiskās informācijas izcelšanos, liek sliegties uz labākā skaidrojuma pusi!

Bet faktiski... šāda procesa empīrisks/matemātisks demonstrējums nozīmētu neko vairāk kā AI radīšanu, tas ir, māxļigi radīts saprāts, kas spēj ģenerēt funcionālas nanomašīnas, kas spēj pārstrādāt enerģiju darbā, kas tiek vērsts uz pašas sistēmas izdzīvošanu!

Otrs aspekts ir naturālās selekcijas ierobežotība. Gan matemātika gan prakse parāda, ka ikvienai selekcijai ir kāda robeža, kuru sasniedzot datu kopa sāk fluktuēt ap konstantu vērtību kopu, nepārkāpjot tā saukto "sugas" robežu!

Biologu nespēja radīt "ģenētisko koku" visām dzīvības formām, liek domāt, ka tāds nemaz nav, bet ja ir, tad ir vairāk kā tīkls nekā koks! Dažādi koki tiek panākti izmantojot dažādus markerus, kas vairāk ir raksturīgs dizainētām sistēmām, nekā reālam kokam, ja evolūcija būtu darbojusies!

Kā arī... cilvēka spēja apjēgt abstraktas koncepcijas un domāt tādās struktūrās, kuras nav atrodamas dabā, liek spriest, ka cilvēks pats ar savu domāšanu trascendē matērijas ierobežojumus!

Nu tā... materiāls pārdomām, diskusijām!
Kundali
# Labojis Kundali: 2008.02.22 14:57:43
Man pavisam vienkāršs "Dieva pierādījums" kā "Meistars un Margarita" Volands ar saviem kalpiem rīkoja priekšnesumu atmaskošanai. Es apciemoju vēl esot kristieša statusā savu bijuso mīlestību (laimīgi precētā Holandē tagad) "maskačkā" Un pēc kopīgas "jautrības" kura beidzās ar to, ka viņa mani izmeta šasļucis devos ar pēdējo transportu mājās pie sievas uz Imantu. Valdemāra ielā gaidot 41.autobusu iegāju telefona būdiņā un atradu paskarti ar Kaltenes saullēkta attēlu un uzrakstu. DIEVS TEVI MīL. TU ESI VIŅAM DĀRGĀKS PAR VISAS PASAULES BAGĀTĪBĀM.
Šis atradums mani ļoti ielīksmoja un iepriecināja. Tas viss notika vētraino 90-gadu sākumā.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.22 15:04:53
Kundali, protams, es tak nerunāju te par subjektīviem Dieva pierādījumiem, kuri IR un ir vēl vairāk... bet tos jau ateistam neiestāstīsi! Ateisms pats par sevi tik ļoti tic NEJAUŠĪBAI, ka ir gatavs tai savu dzīvību veltīt... jo nejaušība Ateistam spēj VISU... arī no ūdeņraža radīt cilvēku!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.22 15:26:23
a_masiks, Subjektīvi pierādījumi ir arī Zobu fejai. Bet tos jau tev neiestāstīsi. Tev patīk cic pasaku tēls...
---
Ar subjektīvu es kāreiz domāju notikumus, kas notiek ar individuāliem cilvēkiem, bet kas nav kaut kādi labratoriskie atkārtojamie experimenti, jo pašas situācijas ir neatkārtojamas!
vilks
# Iesūtīts: 2008.02.22 15:28:32
mans viedoklis ir, ka pierādīt Dievu nav iespējams. Tam, kurš vēlas Dievam ticēt un Viņu meklē, Viņš arī dod pierādījumus papilnam, bet tam, kas noteikti negrib Viņu pazīt, Viņš arī pārāk neuzbāžas.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.02.22 15:30:17
vilks, īstenībā jau "Dieva pierādīšana" ir faktiski to šķēršļu novākšana, kas traucē tam ticēt

Pats jēdziens "Pierādīt" ir "šķidrs" un dažādiem cilvēkiem nozīmē dažādas lietas. Vienam pietiek ar kartiņu telefonbūdā, citam nepietiek arī ja tevi ar degunu iebāž!

Tā pierādīšana izpaužas tajā, ka tiek noārdīts materiālistiskais "pamats", kad cilvēkam ir jāķerās vai nu pie aklas ticības materiālismam, bez pamatojuma, vai jāļaujas brīvajam kritienam... un tad jau Dievs pats viņus "noķer"
vilks
# Iesūtīts: 2008.02.22 15:31:44
Mulders
nu jā, apmēram tā droši vien ir. Tikai tās Dieva pierādījumu diskusija,s ks šeit parasti notiek, man ir par teorētisku..bet nu es jau neesmu visi
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.02.22 15:46:16
Mulders
Varbūt, ka varēsi - ne pierādīt, bet aiziet pietiekami tālu, ka oponentam nebūs iebildumu, tas ir, līdz brīvas izvēles punktam, kurā vari pieņemt tikpat labi vienu kā otru versiju.
Apmēram to, ka "ir kāds Saprāts, kas ir visu šeit radījis". Taču par šī Saprāta dabu neko mēs nezinām.
Te der arī citplanētieši vai Ctulhu Hronoklazma.

Tomēr, tie argumenti stiprina ticību Dievam - tas paliek ticamāks kā rūķi vai fejas.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.22 15:47:45
a_masiks, es esmu Zobu Feju agnostiķis

Pirmkārt man ir zināms alternatīvs mehānisms, kas zobus pārvērš naudiņās... Kas arī izskaidro, ka neticu zobu fejām! Protams, tas ka es zinu vienu no mehānismiem, neimplicē Ultimate patiesību par šo procesu, tik tas man dod alternatīvu!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.02.22 15:47:46
a_masiks
Te nav runa par liecībām, bet par loģiskiem spriedumiem - 1 un 2 punkts Muldera sarakstā.
Par 3 punktu Mulders pats saka, ka tas nav nekāds lielais arguments.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.02.22 15:49:20
KarotesNav, kā par jebkuru saprātīgu būtni... ir robeža līdz kurai tu dajebko par viņu vari uzzināt! Pēc tam jau sākās šīs būtnes suverenitāte kuru apiet vari tikai tad, ja šī būtne aiz kaut kāda pārbīļa sāk ar tevi komunicēt un dot infu, no kuras tu vari inferēt šīs būtnes internālos stāvokļus un dabu!

Sākumam pietiek, ja tiek parādīts, ka materiālisms ir nepilnīgs Realitātes modelis! Nevis ka tas ir APLAMS, bet gan nepilnīgs... Aplams tas kļūst tad, ja to mēģina zīmēt par pilnīgu!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.22 17:08:25
p.s.

Pietam dizainu matērijā un Inteliģentu fenomena kazuālistiku mēs nosakām novērojot pašu fenomenu nevis šo fenomenu izraisošo Intelektu!

Tā, piemeŗam, Stounhedža vai Rušmora kalns (tur kur tie prezidenti izkalti) pats pēc sava fenomena ir skaidri nosakāms kā Inteliģenta kazuālistika. Mums nav jānovēro tas intelekts nepastarpināti, kas izraisīja šos fenomenus!

UN apgalvojums - To izdarīja Inteliģenti Aģenti ir pietiekošs šī fenomena kazuālistikas ultimate dabas skaidrojums!
Pavisam cits un ne mazāk interesants ir jautājums KĀ tas tika izdarīts un PRIEKŠ KAM. Taču šie jautājumi izriet no Inetelekta kazuālistikas! Atšķirībā no 4+1 dabas spēku izraisītiem fenomeniem, par Inteliģentiem fenomeniem mēs vienmēr varam vēl jautāt par mērķi ar kādu šis fenomens ir radīts!

Zinātnieki, kad atklāj tādas Stounhedžas vairāk tiešām nodabrojas ar jautājumu priekš kam tas radīts, nevis ar jautājumu KĀ tas radīts... Pietam pirms uzdot jautājumu "NAFIG" tiek atbildēts apstiprinoši VAI šis fenomens ir Intelekta darbības rezultāts... Un nevienu neinteresē novērot tiešām šos fruktus, kas tos akmeņus tur savilka, kur nu vēl jautāt par šo pašu radītāju existences cēloņiem!

Tātad bottomline
---
Dizains un Inteliģenta kazuālistikas detektēšanai pietiek (principā) ar pašu fenomenu, un nav nepieciešams tiešs Intelekta novērojums!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.22 23:51:38
a_masiks, nu ja tev Allaha inicāļu un Ribosomas sarežģītība ir vienāda līmeņa sistēmas... nevaru palīdzēt!
Tieši tamdēļ ir zinātne ID, kas nodarbojas ar dizaina detektēšanas formalizāciju!
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.23 08:10:15
da nu Mulder šitādu tēmu labāk nevajadzēja
Balss
# Iesūtīts: 2008.02.23 11:44:04
a_masiks
Vai gramatu lasi?...
Balss
# Iesūtīts: 2008.02.26 13:37:24
a_masiks
Priecājos!
Balss
# Iesūtīts: 2008.02.26 13:45:50
Ctulhu
Reiz jau skaidroju tev, ka tā manām sievietes smadzenītām par smagu...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.26 14:16:49
Ctulhu, Balss kas par grāmatu?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.26 14:31:28
Ctulhu, uhtī... sens gabals... praktiski neko vairs neatceros! Būs jāpārlasa, kad tikšu pie vecāku Apvāršņa sērijas!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.26 14:33:56
Ctulhu, nu tur vēl nav skaidrs, ko es ātrāk satikšu, Balsi vai pie radiem aizbraukšu!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 116 , pavisam kopa bijuši: 20431