atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Ticības mācība un neizpratne...
Mulders
Iesūtīts: 2008.02.13 14:32:49
Te nupat ienācās tāda doma man galvā!

Kad cilvēkam pasludina Evanģēliju un vispār Kristietību, tas tač būtībā ir veselas paradigmas un cilvēka domāšanas un uztveres izmaiņas... Protams, ja cilvēks oriģināli jau nav audzis šajā paradigmā!

Tas nozīmē, ka notiek lielu mēbeļu pārbīdīšana cilvēka domāšanā... Taču nereti mēs ieraugām to, kā mazliet lielākie brāļi apceļ mazos, ka tie netiek līdzi vai nepareizi saprot, vai zīmējot rimbulīšus to sauc par rakstīšanu! Tas manuprāt parāda cilvēka grēcīgumu vēl no viena aspekta...
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.13 14:39:28
Ka ceļoties "augšā" atziņas augstumos, mēs kaut kā nereti aizpeldam prom no tās mīlestības laivas kurā esam loloti! Un kā raksti saka - atziņa dara uzpūtīgu!

Un tāpat kā bērni ap piekto-septīto klasi sāk apcelt "atpalicējus" tā arī Kristīgajā mācībā nereti ir kāds kristiešu slānis, kas paši būdami šajā septītajā klasē "iekausta" tos kas ir piektajā vai pat pirmajā klasītē... tā viņus izņirgājot... un tie nabagi nesaprasdami par ko, apvainojas... raud un top apbēdināti!

Uz šīm pārdomām mani uzvdināja raksti un nereti i-netā sastaptie kašķi (kur es vainīgs, arī esmu bijis šis mazo sitējs) pret Alfa kursu!

Bet kā tad mēs paši tapām ticīgi? Kas mums ir tāds, ko neesam saņēmuši? Bet ja esam saņēmuši, tad kamdēļ lielamies un plātāmies it kā nebūtu saņēmuši. Kurš ir sācis savu ceļu ar Augustīna darbiem vai Lutera apoloģētiku? Es nevienu tādu nezinu... bet visi ir sākuši ar "Bērnu Bībeli" "Bībeles Stāsti" multenēm... u.c. vienkāršām un primitīvām lietām!

Rakstīt mēs visi mācījāmies zīmējot rimbuļus... Un ja pirmajās klasēs mēs skrūvējām mašīnītes no konstruktora, tad kamdēļ nonākuši pie Boingu skrūvēšanas pārmetam mazajiem, ka viņi nepareizi skrūvē...

Mēs kas ēdam cieto barību, kamdēļ pārmetam, ka kādam ir jāsāk ar pienu? Vai tiešām jūs arī savus bērnus pēc dzemdībām ar kotletēm barojat?

Bet Krisietis var piedzimt arī pieaudzis būdams un viņš būs tik pat maziņš kā tas, kurš kristīts bērnībā...

Bet Baznīca ir kā liela māja... kur ir gan mazie gan lielie, un Baznīcai ir jāmāk tā izveidoties, lai varētu sadzīvot visi... lai mazie nekāpj uz galvas lielajiem un lai lielie mazos neapceļ!


Mulders... īstenībā jau maziņš gurķis... kas sevi par lielu ķirbi iedomājies! Bet cik lieli mēs esam zin tikai tas, kurš patiešām ir Liels! Bet tas kurš ir Liels, nemaz nav redzams, jo viņš mums kājas mazgā... kurš no mums Lielos meklē pie savām kājām?

Bet ja jūs nemazgājat kājas nevienam... tad jūs vēl esat mazais... kuram pašam jātop mazgātam!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.13 15:05:48
KN, tas būs offtopiks... nedari tā! Tēma ir par ko citu!
Balss
# Iesūtīts: 2008.02.13 16:47:05
Mjā, tas pats dedzīgais Rainars... Vai nu tāpēc uzreiz vajadzēja: Ejiet prom no manis... Es jūs neesmu pazinis...
Gudrākais lai pamāca pazemībā un uzmanīgi...
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.14 08:14:51
nujā, es jau ar....patiesībā vot šito varētu attiecināt arī uz KLBiešiem. Bet stulbi, ka pašam man nepatīk ja kāds tā man dara, tomēr pats citiem tā daru, mjā
rainars
# Iesūtīts: 2008.02.15 22:57:11
MuldersLabuu tēmu uzsāki ,varam paprasīt piedošanu tiem kurus ar savu dedzību un lietu sapratni vai nesapratni esam sāpinājuši.Visiem mums jāpilveidojas un jāpriecājas līdz ar eņģeļiem par kādu kurš ir atsaucies evanģēlijam un tikt izglābts.gadās ka kāds jauniņš ātrāk par mums ielec lietās,pie katra Dieva svētais gars pieskaras savādāk un prekš katra Dievam ir savs plāns.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.15 22:59:02
tiešām, Dievs piedod man un piedodiet arī visi, kuriem es šitā esmu nodarījis

rainars
# Iesūtīts: 2008.02.21 20:26:33
Izkopēju te kādu vietu no šādas mājaslapas. http://tradition.lf.lv/Rozhkrustieshi.htm#Rdzd
Pagājušā mūsu spirituālās attīstības laikmetā mēs meklējām gaismu ārpus sevis, bet tagad mēs esam sasniegusi to punktu mūsu evolūcijā, kad mums Kristus gaismu jāmeklē mūsos pašos, mūsu iekšienē, un jāsacenšas ar Viņu, padarot sevi par „dzīvu upuri”, kā Viņš to ir darījis.

Kad mēs esam gatavi sekot Viņa pēdās un arī paši sevi upurēt, kad varam sacīt iz savas sirds dziļumiem “Tavs prāts lai notiek, ne mans”, tad mēs droši esam atraduši gaismu paši sevī un no tā brīža mēs vairs nejutīsim tumsu sev apkārt. Mēs staigāsim gaismā.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 89 , pavisam kopa bijuši: 20613