atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Ticība vai darbi - tāds ir jautājums
Ingars
Iesūtīts: 2008.01.18 09:52:02
Romiešiem 3:20 Jo ar bauslības darbiem neviens cilvēks nevar kļūt taisnots Viņa priekšā. Jo bauslība dod - grēka atziņu.
21 Bet tagad neatkarīgi no bauslības atklājusies Dieva taisnība, ko jau apliecina bauslība un pravieši.
22 Šī Dieva taisnība dota ticībā uz Jēzu Kristu visiem, kas tic. Jo tur nav nekādas starpības;
23 jo visi ir grēkojuši, un visiem trūkst dievišķās godības.
24 Bet Dievs Savā žēlastībā tos taisno bez nopelna, sagādājis tiem pestīšanu Jēzū Kristū.
25 Viņu Dievs tiem, kas tic, nolicis par grēka izpircēju Viņa asinīs, tā parādīdams Savu taisnību;
26 jo Viņš piedod visus agrāk, dievišķās pacietības laikā, nodarītos grēkus, lai tagadējā laikmetā parādītu Savu taisnību, pats taisns būdams un taisnodams to, kas tic Jēzum.
27 Kur nu paliek mūsu lielīšanās? Tā ir zudusi. Caur kuru bauslību? Ar darbiem? Nē, bet ar ticības bauslību.
28 Jo mēs spriežam, ka cilvēks tiek taisnots ticībā, neatkarīgi no bauslības darbiem.
29 Jeb vai Dievs tikai jūdu, ne arī pagānu Dievs? Protams, arī pagānu!
30 Tik tiešām, ka ir tikai viens Dievs, kas taisnos apgraizītos no ticības un neapgraizītos caur ticību.
31 Vai bauslību iznīcinām caur ticību? Nekādā ziņā ne, mēs bauslību nostiprinām.
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Ingars
# Iesūtīts: 2008.01.18 09:55:23
Jēkaba 2:14 Ko tas palīdz, mani brāļi, ja kāds teic, tam esot ticība, bet tam nav darbu? Vai ticība viņu var izglābt?
15 Ja brālis vai māsa ir kaili un tiem trūkst dienišķas barības,
16 bet kāds no jums viņiem teiktu: ejiet ar mieru, sildieties un baudiet barību, - bet nedotu viņiem to, kas miesai vajadzīgs, ko tas palīdz?
17 Tāpat arī ticība, ja tai nav darbu, tā pati par sevi ir nedzīva.
18 Bet gan kāds teiks: tev ir ticība, un man ir darbi. - Parādi man savu ticību bez darbiem, un es tev parādīšu ticību no saviem darbiem.
19 Tu tici, ka ir viens Dievs, tu dari labi; arī ļaunie gari tic un dreb.
20 Bet vai tu gribi zināt, tukšais cilvēk, ka ticība bez darbiem ir nedzīva?
21 Ābrahāms, mūsu tēvs, vai ne no darbiem viņš tapa taisnots, ziedodams Īzāku, savu dēlu, uz altāra?
22 Tu redzi, ka ticība ir līdzi darbojusies viņa darbiem, un tā darbos ticība ir tapusi pilnīga,
23 un ir piepildīti raksti, kas saka: Ābrahāms ticēja Dievam, un tas viņam tika pielīdzināts par taisnību, - un viņš tika nosaukts Dieva draugs.
24 Redziet, ka no darbiem cilvēks top taisnots un ne no ticības vien.
25 Līdzīgi arī Rahāba, netikle, vai ne no darbiem viņa tika taisnota, sūtņus uzņemdama un pa citu ceļu izlaizdama?
26 Līdzīgi kā miesa bez gara ir nedzīva, tāpat arī nedzīva ir ticība bez darbiem.

Vai šeit ir kāda pretruna? vai Jēkabs runā pretī Pāvilam?
Ingars
# Iesūtīts: 2008.01.18 09:57:47
28 Jo mēs spriežam, ka cilvēks tiek taisnots ticībā, neatkarīgi no bauslības darbiem.

24 Redziet, ka no darbiem cilvēks top taisnots un ne no ticības vien.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.01.18 10:35:16
Ticība ir svarīgākā.
Varbūt tā - ja jau tev nav darbu, tātad neesi tā pa īstam noticējis?
Darbi ir kā ticības patiesuma rādītājs.

Ingars
# Iesūtīts: 2008.01.18 10:38:41
nu vecīt, no tevis vismazāk gaidīju tik kristīgu atbildi, paldies! šī diskusija nebij domāta, kā parbaude, bet gan kā lūgums palīdzēt, jo mani šis jautājums izšaubīja
Balss
# Labojis Balss: 2008.01.18 14:34:56
No ticības dabīgi izriet darbi, ne ka darbi būtu ticības daudzuma rādītājs - tā ir dabiska secīga reakcija. Ne ka tu ar darbiem vari ko izpelnīties. Bet ka tev gribas citiem rādīt un dot to labo, kas tev ir pašam.
Balss
# Iesūtīts: 2008.01.18 14:37:28
Ctulhu
Ne gluži - neticīgie no NB cenšas izšaubīt citu ticību Dievam un Viņa dāvātajai mūžībai Viņa tuvumā.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.01.19 20:21:36
nu žēl, gribējās, kāda gudra cilvēka viedokli, bet izņemot Balsi un vienu karotes teikumu, nekā prātīga nesalasīju.

un kur tagad ir tie gudrie no KLB? Nāciet taču un atbildiet
Ingars
# Iesūtīts: 2008.01.19 23:09:47
Es sapratu, Artos - tu apgalvo, ka ticība rodas jau pirms darbības, nu ja, kā tad var apliecināt to, kā nav. Bet mani vienkārši mulsina tas, ka Jēkabs nesaka no "darbīgas ticības", bet gan "no darbiem"

lūk ar to es netieku galā - vai tas, ka es piemēram ziedotu savu laiku un līdzekļus lai palīdzētu aprūpēt vientuļos pensionārus bez atlīdzības un bez ievērības - vai tas man sagādā taisnošanu? to taču Jēkabs saka - ka Rahaba tikai taisnota darbu dēļ, tāpat arī Ābrahams - savas paklausības dēļ tika taisnots, bet ja viņi būtu nobijušies, tad ietu pazušanā

tātad pēc Jēkaba teiktā es saprotu, ka pestīšanai vajadzīgi darbi
Saulespuķe
# Iesūtīts: 2008.01.19 23:22:25
Ingar
Ingars
"...ka Rahaba tikai taisnota darbu dēļ, tāpat arī Ābrahams - savas paklausības dēļ tika taisnots"

VD ļaudīm vēl nebija Jēzus, līdz ar to arī nebija ticības uz Viņu. Tālab tiek runāts par tiesāšanu pēc darbiem. Pēc sirdsapziņas darbiem (lasi Rom.2.). JD ļaudīm primāri ir Jēzus, ticība uz Viņu, taču arī neaizmirsīsim VD laika prioritāti - darbus.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.20 16:55:35
Ingars, tev stipri palīdzētu Ebreju vēstules 11 nodaļa! Kā arī apjausma ka Jēkabs un Pāvils (arī Ebr vēstules autors, ja tas nav Pāvils) vārdu "ticība" lieto atšķirīgās nozīmēs.

To var viegli ieraudzīt, ka Jēkabs arī dēmoniem piedēvē ticību. Skaidrs, ka tā ticība par ko Pāvils runā nav ticība, ko var uz dēmoniem attiecināt, no kā ir skaidrs, ka vārds ta viens, tak nozīmes dažādas. Tā nu Jēkabs pastāsta ka ticība top redzama darbos, ka ticība nav bezdarbīga!

Te tad arī tev palīdzēs Ebreju 11 kur tie paši varoņi ir pieminēti, tak skaidrots, ka ticība ir bijusi viņu darbu cēlonis... kaut vai vārdi "ticībā taisnus darbus darījuši"

Prozīt!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.20 17:04:51
VD ļaudīm vēl nebija Jēzus, līdz ar to arī nebija ticības uz Viņu. Tālab tiek runāts par tiesāšanu pēc darbiem. Pēc sirdsapziņas darbiem (lasi Rom.2.). JD ļaudīm primāri ir Jēzus, ticība uz Viņu, taču arī neaizmirsīsim VD laika prioritāti - darbus.

Baidos ka Ījabs tevi iebāž maisā!

Ijabs 19:
25 Taču es zinu, ka mans pestītājs ir dzīvs, un pēcgalā Viņš celsies pār pīšļiem,
26 un pēc tam, ja arī mana āda būs saplosīta gabalos un es būšu bez miesas palicis, es tomēr skatīšu Dievu.
27 Tiešām, es Viņu skatīšu sev par glābiņu, un manas acis Viņu redzēs un ne jau kā svešinieku un pretinieku, Viņu, pēc kura mana sirds manās krūtīs tā noilgojusies!


Ievērojam, ka viņš pat Izraēlietis nebija!

Tāpat Protoevanģēlijs tiek pasludināts jau Ievai un Ādamam. Patriarhu pravietojumi par Lauvu no Jūdas ir stipri agri. Mozus pravieto par nākamo Pravieti kas nāks viņa vietā. Daniels runā Psalmos no Kristus skatupunkta... VD ir pilna ar Kristu, galu galā viņš ir Jūdu Mesija uz kuru Jūdi vēl šodien cer nesaprazdami, ka Ķēniņš jau ir nācis!

Pārlasi Ebreju vēstuli tur ir šī saikne ar VD parādīta, kā arī Pāvils šur tur piemin ka Kristus jau bij VD un ticībā uz viņu cilvēki arī toreiz tapa glābti!

Savukārt tavs citāts no Romiešu 2 nodaļas liecina pret tevi, jo kontexts rāda, ka bauslība gan ir zināma pat pagāniem, tak 2nodaļas beigas un 3 nodaļa atklāj ka to nespēj pildīt un neizpilda neviens, pat tie, kuriem Dieva Vārds ir dots rakstiski t.i. jūdi!

KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.01.21 09:19:33
Mulders
bauslība gan ir zināma pat pagāniem, tak 2nodaļas beigas un 3 nodaļa atklāj ka to nespēj pildīt un neizpilda neviens
Tad nav saprotams, kāpēc ir jādod tāda bauslība, ko neviens nespēj pildīt. Tas būtu līdzīgi, kā prasīt no kaķa, lai kaķis lidotu. Ja jau kaķis ir tā uzbūvēts, ka lidot nevar, tad dīvaini būtu prasīt "lido!" un tad vēl sadusmoties par to, ka kaķim nekas nesanāk, kā tikai nokrist un kājām.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.21 10:31:25
KarotesNav, pārlasi to Romiešu 3 nodaļu, protams ideāli ir to lasīt no 1 nodaļas, bet sākumam der arī tāpat... Ij tur arī ir pateikts kāda vilka pēc bauslība dota!

Lasi

Rom 3:20 Jo ar bauslības darbiem neviens cilvēks nevar kļūt taisnots Viņa priekšā. Jo bauslība dod - grēka atziņu.

Protams aplasi apkārtējo kontextu!

Tādējādi, ja tavs kaķis visu laiku uzvedās kā putns un tamdēļ regulāri ij pac apdauzās ij apkārtējiem pāri nodari, tad tu viņam vari uzstādīt prasību - aizlidot no punka A uz punku B pa gaisu, tad tu šamam dosi visas debesis par mantību!
Un iemesls šādai pavēlei būs nevis tāds, lai izselektētu lidojošus kaķus, bet gan lai beigu galā kaķim pierādītu viņa paša nespēju lidot, ka ja viņš grib tās debesis, viņam ir vajadzīga palīdzība!

Ar cilvēku ir bišķin sarežģītāk un ar kaķa līdzību viss neiet cauri. Cilvēks reiz spēja "lidot" tak savas muļķības dēļ aplauza spārnus un iekrita lipīgā zampā, kurā tad visa nākamās paaudzes dzimst ar salipušiems pārniem... Cilvēks krita tamdēļ, ka iedomājās ka tā kā tas balodis tai pasakā "Māku māku"... cilvēks kļuva iedomīgs un paštaisns... un krita... atsakoties no tā, kas viņu vispār padara par cilvēku - Dieva līdzību sevī!
Tā nu cilvēks pēc inerces sāka cīxtēties lai paceltos gaisā no šīs zampas un vēl vairāk tajā sapinās... izstrādājā visādas metodes kā "lidot" un tomēr nespēja. Tad atnāca Dievs un iedeva aerodinamikas formulas sak - izpildīsiet šito - lidosiet. Ij ko cilvēks... nevis momentā metās pie Dieva kājām sakot - mēs to nevaram, palīdzi mums, atdod mums mūsu zaudēto paradīzi, bet gan tiešām sāka visām metodēm un pūliņiem izpildīt šīs aerodinamikas prasības...
Kā redzi ilgam laikam bij jāpaiet, lai cilvēki saprastu, ka bauslība nav domāta tam, lai tai sekojot uzkāptu debesīs, bet lai tajā kā spogulī ieraudzītu savu nožēlojamo stāvokli un vērstos atpakaļ pie Dieva. Un Dievs kā nākamo fāzi dod Glābēju, kurš cilvēks būdams izpilda šīs prasības pēc to būtības - tb pēc to Gara nevis Burta, ko arī cilvēki nebij sapratuši!
Cilvēks nevar pats sevi izpestīt...
Ja tu uzskati ka spēj, tad tā teikt - lūk tev Dieva prasības, izpildi tās un tad arī tev būs segums tavai ticībai pašam sev, kāmēr tu to nevari, tikmēr atvaino, bet bauslība pret tevi liecina!
Nu un budisti gudri bij... saprata tik daudz, ka vienas dzīves laikā to nespēs. Taču viņus vilināja tas empīriski nepārbaudāmais un loģika bij savā ziņā nevianojama... ja jau to nevar vienas dzīves laikā, tad taču Dievs nebūtu devis tādas prasības ko nevar izpildīt principā... tātad jābūt turpinājumam un atkalmēģinājumiem! Un tā dzima reinkarnācijas teorija... ka bezgalīgi peroties pa to zampu tomēr reiz tu spēsi pacelties debesīs!
Nu... būtībā Dievs neaizliedz tā domāt - dari tā un pārliecinies pats. Kristīgā Baznīca ar visu savu pieredzi un seno tradīciju ir arvien pārliecinājusies ka Dievam allaž bij taisnība - nespējam mēs būt Svēti kā Dievs ir svēts, bet neko mazāku Dievs nepieņem! Tā nu bauslība ir spogulis kas vienmēr cilvēkam rādīs nepatīkamu bildi, tamdēļ cilvēki dusmās mēdz spoguļus sasist, kad tie rāda nesmuku viepli!

Kristieši savukārt to bildi ieraudzījuši saprot savu bezcerību un sauc pēc Dieva palīdzības... un to nekavējoties saņem!

Kāmēr neesi izgājis šo pirmo fāzi cauri - apjēgsmi, ka nespēsi ar saviem spēkiem Debesīs iekāpt grēka dēļ, tikmēr Evanģēlijs tev būs muļķība!

Kā jau vairākkārt noskaidrojām... pēc tava funktiera tu KN neesi Kristietības mērķauditorija pagaidām... tu vēl esi tajā senā cilvēka ilūzijās... ka vari pats sevi baltu darīt bez Kristus !
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.01.21 10:43:49
Mulders
Tad atnāca Dievs un iedeva aerodinamikas formulas sak - izpildīsiet šito - lidosiet. Ij ko cilvēks... nevis momentā metās pie Dieva kājām sakot - mēs to nevaram, palīdzi mums, atdod mums mūsu zaudēto paradīzi, bet gan tiešām sāka visām metodēm un pūliņiem izpildīt šīs aerodinamikas prasības...
Protams, kā savādāk? Ja pats Dievs dod instrukcijas, kas jāpilda, tātad ticīgais mēģina tās pildīt!
Dievam vajadzēja teikt - nevarat lidot, nevis dot nepiepildāmas instrukcijas lidošanai!

... ka vari pats sevi baltu darīt bez Kristus !
Kā tad ar cilvēkiem, kuri dzīvoja pirms Kristus? Nebija viņiem nekādu iespēju padarīties baltiem, vai tikt padarītiem baltiem? Milzīgs daudzums bezcerīgi pazudušu cilvēku?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.21 11:02:59
Dievam vajadzēja teikt - nevarat lidot, nevis dot nepiepildāmas instrukcijas lidošanai!

Cilvēki netic Dievam. Cilvēks no krišanas brīža ir saindēts ar šo ideju, ka viņš pats var visu. Šādu iedomību var ārstēt tikai ļaujot tiešām pašam visu izdarīt un paskatīties kas sanāks... Zin kā... beidzās ar to, ka visu Zemi nācās nopludināt! Lūk cilvēka varēšana!
Dievs ne vienu vien reizi ir teicis cilvēkiem, nāciet pie manis, es apžēlošu, palīdzēšu, izdziedināšu... a ko cilvēks - pats pats pats! Nu vot tad Dievs teica, nu ja tu tāds gudrs, reku tev standards... izpildi, un pieņemšu tevi.

Ir kudī viltīgāki cilvēki, saprot ka nevarēs izpildīt, tamdēļ izpīpē paši savus standartus, kurus jakobi VAR izpildīt. Tad nu es jau te pāris reizes esmu ateistiem un jebkuram citam voluntāristam sekojošo domas experimentu. Izstrādāt statisku likumu/standartu sarakstu, kuru attiecīgais indivīds var izpildīt visā sava mūža garumā. Protams likums "viss ir atļauts" nav nekāds likums!

Kā tad ar cilvēkiem, kuri dzīvoja pirms Kristus? Nebija viņiem nekādu iespēju padarīties baltiem, vai tikt padarītiem baltiem? Milzīgs daudzums bezcerīgi pazudušu cilvēku?

Viņiem joprojām bij sirdsapziņas likums un attiecībā pret to cilvēks varēja nonākt pie atziņas, ka viņš ir grēcīgs un sakt pie Dieva... SKat Ījabu, viņš pat nav Izraēlietis, taču viņa izpratne par Dievu un vārdā nenosaukto Glābēju/Pestītāju jau ir... Dievs apsolīja glābšanu jau Ievi un Ādamam un to turpināja sludināt no paaudzes paaudzē... Abrahamam viņa ticība uz Dievu tika pasludināta par taisnību... Skaidrs ka VD Kristus nav atklājies tik skaidri kā JD, taču ja cilvēki toreiz cerēja uz Kristu kas nāks, tad mēs ceram uz Kristu kas ir nācis. Kristus trascendē laiku un telpu, viņš taču ir Logos!

Protams, pirms Kristus ateisti gāja bojā tāpat kā tagad. Arī elku pielūdzēji un maldu sludinātāji arī toreiz gāja bojā kā tie iet bojā tagad... Jo kā redzi Kristus atziņa, piemēram, tev nepalīdz ne par kripatu... tad kāda šķirba vai tāds kā tu dzīvoja toreiz vai tagad?
Balss
# Iesūtīts: 2008.01.21 11:22:30
Paldies Mulder (un KN ), gan par lidojošo kaķi, gan zampu!!!
Tas lieliski palīdz saprast šo it kā pretrunu!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.01.21 11:27:27
Mulders
Cilvēki netic Dievam.
... bet kāpēc tad cenšas pildīt Dieva atstātās instrukcijas par lidošanu?
Tā tiek piečakarēti daudzi Dievam uzticīgie cilvēki - nabadziņi mēģina lidot pēc Dieva atstātām instrukcijām, bet nekas nesanāk. Kāpēc Dievs nepiekabināja pie lidošananas instrukcijām zīmīti "tas viss paredzēts, lai jūs pārliecinieties, ka nevarat!"?

Izstrādāt statisku likumu/standartu sarakstu, kuru attiecīgais indivīds var izpildīt visā sava mūža garumā.
5x dienā lūgties, nometušamies ceļos pret Meku? Ja slimības dēļ nesanāk, tad var nedarīt. Plus - pārējais musulmaņu komplekts - tur taisni atzīmēts, ka Dievs to devis, lai cilvēks varētu izpildīt.
Ir daži likumu komplekti, kuri ieēdas un saaug ar cilvēku. Kā bija tajos dažos ugunsgrēka gadījumos, pirms pārsimt gadiem, kad daži cilvēki sadeguši, bet nav gājuši ārā no mājas vienā naktskreklā. Šie cilvēki tātad pieturējās pie statiska likuma "no mājas ej ārā tikai apģērbies".

Viņiem joprojām bij sirdsapziņas likums un attiecībā pret to cilvēks varēja nonākt pie atziņas, ka viņš ir grēcīgs un sakt pie Dieva.
Tātad principā pietiek ar sirdsapziņas likumu?

Protams, pirms Kristus ateisti gāja bojā tāpat kā tagad. Arī elku pielūdzēji un maldu sludinātāji arī toreiz gāja bojā kā tie iet bojā tagad... Jo kā redzi Kristus atziņa, piemēram, tev nepalīdz ne par kripatu... tad kāda šķirba vai tāds kā tu dzīvoja toreiz vai tagad?
OK, sadalām cilvēkus vairākās daļās:
1) tādi, kuriem pietiek ar sirdsapziņu
2) tādi, kuriem nepietiek ar sirdsapziņu, bet pietiek ar Jēzu
3) tādi, kuriem ar pirmajiem diviem nepietiek

Tātad - pirms Kristus nākšanas 2. tipa cilvēku pasaulē vispār nebija?
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.01.21 11:44:35
Jā principā pietiek ar sirdsapziņas likumu lai saprastu, ka tu esi grēcinieks!

Bauslību Dievs nedeva Paradīzē, bet tikai stipri vēlāk, kad cilvēks savā grēkā sabojājās tik tālu ka vairs jau iekšējo balsi nedz dzirdēja nedz uzklausīja... tad Dievs deva ārējus likumus...

Kā tas notiek arī pasaulē... kad cilvēki vairs nesaprot elementāras lietas un nespēj normāli funkcionēt tad tiek dots ārējs likums, kas ierobežo vai regulē!

Būtībā Bauslība nozīmē tikai to, ka cilvēce ir nonākusi lielā dziļā pakaļā ka sirdsapziņa mirusi un tā vairs nedarbojas!

Bauslības viens no uzdevumiem ir uzrādīt grēku! To pašu funkciju veic sirdsapziņa... Sirdsapziņa klusē tikai tad, kad tu rīkojies pareizi vai kad pati sirdsapziņa ir defektīva! Kā saproti pats par sevi tu nevari atšķirt šīs klusēšanas un ne reti cilvēki klsuējošu sirdsapziņu tulko kā to, ka viņi rīkojas pareizi, a bet īstenībā tā sen jau ir mirusi... Tamdēļ Dievs dod ārēju standartu kuru tu nevari nonāvēt, jo tas akmenī kalts...

Tā nu tu nevarēsi izbēgt aizbildinoties, ka nezināji kas ir labs un kas ļauns... un tad, ja tu pastāvi pats uz savu taisnību tad arī pēc tās tapsi tiesāts... vai pēc tam vēl pastāvēsi... to lai lemj tiesnesis!

Es ļoti labi zinu, ka es uz savu taisnību nevaru pastāvēt nedz Dieva likumus izpildīt... Tamdēļ ķeros pie sava Glābēja... kas manā vietā gan izpilda bauslīb gan izcieš manu sodu, lai dāvātu man šo balvu. Kā neatņemamu bonusu es saņemu reģenerāciju, kad mana būtība tiecas pildīt bauslību un to iemīl nevis uzskata to par žņaugiem un brīvības ierobežojumu.
Kā jau reiz esmu teicis - patiesa brīvība cilvēkam ir pilnīga pakļaušanās Dievam Koāns kristīgais odnako!
Ingars
# Iesūtīts: 2008.01.22 14:52:09
Artos, bet tas jau daudz neko nemaina, jo ir vienkārši cilvēki, kuri šādi pamato mācību, ka Dievs iesāk tasinošanu caur ticību, bet civlēkam jāturpina taisnoties ar labajiem darbiem
Sanāk, ka cilvēks top taisnots daļēji no ticības, daļēji no darbiem

tādad labie darbi IR vajadzīgi pestīšanai? Jo taču bez darbiem ticība nedzīva un pestīšana tutū
Ingars
# Iesūtīts: 2008.01.22 15:06:17
Romiešiem 4:2 Jo, ja Ābrahāms kļuvis taisnots ar saviem darbiem, tad viņš ir liels, bet ne Dieva priekšā.
3 Jo ko saka raksti? "Ābrahāms ticēja Dievam, un tas viņam tika pielīdzināts par taisnību." 4 Bet, kam ir darbi, tam alga netiek piešķirta pēc žēlastības, bet pēc nopelna.
5 Kam darbu nav, bet, kas tic Tam, kas bezdievīgo taisno, tam viņa ticība tiek pielīdzināta par taisnību.
6 Tāpēc arī Dāvids teic svētīgu tādu cilvēku, kam Dievs piešķir taisnību neatkarīgi no darbiem:

Jēkaba 2:14 Ko tas palīdz, mani brāļi, ja kāds teic, tam esot ticība, bet tam nav darbu? Vai ticība viņu var izglābt?
15 Ja brālis vai māsa ir kaili un tiem trūkst dienišķas barības,
16 bet kāds no jums viņiem teiktu: ejiet ar mieru, sildieties un baudiet barību, - bet nedotu viņiem to, kas miesai vajadzīgs, ko tas palīdz?
17 Tāpat arī ticība, ja tai nav darbu, tā pati par sevi ir nedzīva.
18 Bet gan kāds teiks: tev ir ticība, un man ir darbi. - Parādi man savu ticību bez darbiem, un es tev parādīšu ticību no saviem darbiem. 19 Tu tici, ka ir viens Dievs, tu dari labi; arī ļaunie gari tic un dreb.
20 Bet vai tu gribi zināt, tukšais cilvēk, ka ticība bez darbiem ir nedzīva? 21 Ābrahāms, mūsu tēvs, vai ne no darbiem viņš tapa taisnots, ziedodams Īzāku, savu dēlu, uz altāra?
22 Tu redzi, ka ticība ir līdzi darbojusies viņa darbiem, un tā darbos ticība ir tapusi pilnīga,
23 un ir piepildīti raksti, kas saka: Ābrahāms ticēja Dievam, un tas viņam tika pielīdzināts par taisnību, - un viņš tika nosaukts Dieva draugs.
24 Redziet, ka no darbiem cilvēks top taisnots un ne no ticības vien. 25 Līdzīgi arī Rahāba, netikle, vai ne no darbiem viņa tika taisnota, sūtņus uzņemdama un pa citu ceļu izlaizdama?
26 Līdzīgi kā miesa bez gara ir nedzīva, tāpat arī nedzīva ir ticība bez darbiem.

Vai man tikai šķiet, ka Jēkabs šeit runā PRET Pāvilu?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 51 , pavisam kopa bijuši: 21116