atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Kur ir problēma?
Aivars
Iesūtīts: 2012.02.15 18:52:31
http://www.delfi.lv/news/world/other/kolumbijas-priesteri-pasi-pasutijusi-savu-slepkavibu.d?id=42131798

Lasīts līdzīgs stāsts par kāda katoļa - slepkavas aprēķinu, par nepiedodamās pašnāvības aizstāšanu ar grēksūdzi pirms nāvessoda, cerībā uz ko šis ir izgājis uz slepkavību (neatceros gan vairs kurā no Filipa Jensija grāmatām)
Bet denominācija te nav svarīga. Kā jūs redzat, kur ir problēma, ka Dieva apžēlotie izdara kaut ko tik neprātīgu, un kur ir risinājums; ko jūs kā kristieši, šādā situācijā brīdī sacītu šiem priesteriem?

diskusija vienīgi kristiešiem
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
AutorsZiņas teksts
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2012.02.15 19:24:43
Nu gan pajautāji par situāciju.
Problēma nozagtā Evaņģēlijā.
Aivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 19:27:23
Mārtiņš
Es Tev piekrītu. Bet iztēlojoties šādu situāciju sadzīvē...
succubus
# Iesūtīts: 2012.02.15 19:37:51
Redzi, ja cilvēks tic, ka homoseksuālisms ir nāves grēks un viņu otrā pusē var gaidīt tikai elle, tad vienīgais biedējošais, no kā var mēģināt izvairīties, ir apkārtējo nosodījums. Kad nonākts situācijā, kad maisam sāk irt gals vaļā, varbūt arī viņiem likās, ka ar elles mocībām viņiem pilnīgi pietiks un diez vai ir liela šķirba, karstākā vai vēsākā stūrītī ellē viņi tādēļ nonāks.
Aivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 19:41:16
succubus
teorētiski viņi varēja savstarpēji atlaist grēkus un gaidīt, kad lode šos noķers... lai grēks krīt uz slepkavu, ne?
succubus
# Iesūtīts: 2012.02.15 19:43:13
Aivars
Nu, cilvēki mēdz ticēt, ka daži nodarījumi nevar tikt piedoti...
Juris Saivars
# Labojis Juris Saivars: 2012.02.15 20:08:34
Dažas vienkāršas premisas –
nāve nav pats sliktākais, kas var notikt ar cilvēku šai dzīvē;
daudz briesmīgāka par nāvi ir situācija, kad lūdz pēc nāves, bet tā nenāk;
var vienkārši kļūt par grūtu, vai atklāties, ka игра не стоит свеч – un tad var beigt saldēt nagus un laisties pa burbuli …

Divi zeļļi kādā brīdī nolēma, ka „ja nedrīkst, bet ļoti gribas, tad var” – un iekrita … viņi cerēja atraduši veidu, kā tikt ārā no situācijas, nodarot pēc iespējas mazāk sāpes tuviniekiem …

Teiktu viņiem, lai uzmanās, jo var gadīties, ka lieta tiks uzticēta kādam pedantiskam kopam, un tas – maita būdams - aizraksies līdz saknei.
Aivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 20:11:22
Juris Saivars
Tas ir Evaņģēlijs?
Juris Saivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 20:58:59
Divi zeļļi, priesteri, starp citu – tātad tādi, kas visu to „bla, bla, bla muldēšanu” pārzin’ ne sliktāk par tevi un mani, ir ļoti sū*īgā situācijā, ko paši izraisījuši …viņi cenšas to izbeigt un saglabāt godu sabiedrības acīs – cik nu tas ir iespējams …
mazu negodu – kā zināms – var nomazgāt vīnā, lielu – tikai asinīs.

Viņi savu negodu uzskatīja par pietiekoši lielu, lai atteiktos no dzīvībām …

un ko tu viņiem ieteiksi? Konvertēties luterismā, kur viss ir relatīvs un par evaņģēliju tiek saukta „no vienas puses, no otras puses” demagoģija?

Pirms gadiem simts kādam aristokrātam Parīzes operā nelaimējās palaist vēju ar pērkondimdošu purkšķi … viņš izvilka pistoli un turpat ložā nošāvās … gadījuma atstāsts ir saglabājies, tomēr savu godu tas vīrs izglāba – praktiski nekur netiek pieminēts viņa vārds.
rainars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:02:06
5 Tātad netiesājiet priekšlaikus, tiekāms Tas Kungs atnāks; Tas arī cels gaismā, kas bija apslēpts tumsībā un atklās siržu nodomus, un tad ikvienam būs sava uzslava no Dieva.

20 Lielā namā ir ne tikvien zelta un sudraba trauki, bet arī koka un māla, un citi godam, bet citi negodam;
21 ja nu kāds nošķīstās no tādām lietām, tad viņš būs trauks godam, svēts, derīgs Tam Kungam, sataisīts ikkatram labam darbam.

Esiet skaidrā prātā, esiet modrīgi! Jūsu pretinieks velns staigā apkārt kā lauva rūkdams un meklē, ko tas varētu aprīt.

1 Brāļi, ja arī kāds cilvēks ir pienākts kādā pārkāpumā, tad jūs, kas esat garīgi, atgrieziet tādu uz pareiza ceļa ar lēnprātīgu garu, un lūkojies pats uz sevi, ka arī tu nekrīti kārdināšanā.

īsāk - palīdzēt brālim piecelties no kritiena, domājams nevajadzētu pastumt tālāk bezdibenī.


Aivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:05:59
Juris Saivars
Neapšaubāmi čaļi bija štruntīgā situācijā.
Gan nesaprotu kāpēc luterisms ir relatīvsm, un kur tā demagoģija.
Bet vai tiešām Tavuprāt dzīvība ir purkšķa vērtībā, un Evaņģēlijs ir vien priekš acu aizmālēšanas?
Aivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:11:29
rainars
nu bet tā konkrētāk, lūdzu!
Tu uzzini, ka tavs draudzes gans ir pediņš. Šis ir cerējis, ka neviens to neuzzinās, jo pretējā gadījumā kauns pa visu ģīmi un senčiem jāpakaras. Ko teiksi kā cilvēkam, neslēpjoties aiz citātiem?
rainars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:27:53
Man domāt ka vajag mazāk skaldīt matus.
Izklausās vairāk kā būtu ja būtu. Esam aicināti turēt mieru, galvenokārt savās sirdīs. Es cenšos paļautie uz dievu un caur pacietību iemantot Dieva apsolījumus , līdz ar to paļaujos ka vajadzības gadījumā Svētais gars dos ko teikt , jo tāds arī ir Dieva apsolījums evanģēlijā.
Aivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:36:19
rainars
vai nav labāk skaldīt matus, nekā norakt rumpīšus?
Mani gan aizkustina tava ideja, ka Sv. Gars ar Tevi nerunā, tādēļ, ka nav vajadzības gadījums. Taču vai tā ir?
rainars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:39:54
P.S. ieskatīsimies sevī (-os)

sludināšanas mērķis ir mīlestība, kas nāk no skaidras sirds un labas apziņas un neliekuļotas ticības. No tā daži ir noklīduši un nogriezušies uz tukšu izrunāšanos, gribēdami būt bauslības mācītāji, bet nesaprazdami ne to, ko saka, nedz to, ko daži apgalvo.
Bet raksti ir it visu saslēguši grēkā, lai apsolījums taptu dots ticīgiem ticībā uz Jēzu Kristu. Bet, pirms nāca ticība, mēs bijām turēti ieslēgti bauslības važās, līdz parādītos ticība, kurai bija jānāk.
Bet lai cilvēks pats sevi pārbauda, un tā lai viņš ēd no šīs maizes un dzer no šī biķera. Jo, kas ēd un dzer, tas ēd un dzer sev pašam par sodu, ja viņš neizšķir Tā Kunga miesu. Tādēļ jūsu starpā ir daudz vāju un neveselu un diezgan daudz ir mirušu. Ja mēs paši sevi pārbaudītu, tad netiktu sodīti.
Bet sodīdams Tas Kungs grib mūs pārmācīt, lai ar pasauli netopam pazudināti.
Aivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:43:34
rainars
kārtējā izvairīšanās no Tavs puses izmetot citātu, ko pats īsti nesaproti.
bet nu iedomājies tagad, ka no tavas atbildes ir atkarīga šo fraieru dzīvība.... ko tu teiktu?
bitukas
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:49:32
Aivars
Hipoteetiska probleema ir viens, bet otra lieta, ka taa situaacija izskataas aizdomiiga. Kolumbijaa regulaari nogalina gariidzniekus. Veel viena nianse ir tas, ka tieshi Dienvidamerikaa aug kaajas atbiivoshanaas teologjijai. Es domaaju, ka shis gadiijums nav tas par ko tiek uzdots
Aivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:53:38
bitukas
Nu tad, kad lasīju pirms laika, arī domāju, ka aiz kāda pārpratuma šie nošauti. Bet ... no otras puses, vai tiešām automātiski jāpieņem, ka visi kolumbiešu izmeklētāji ir nolāpīti meļi?
Juris Saivars
# Iesūtīts: 2012.02.15 21:58:34
Aivars
Vai dzīvība ir purkšķa vērta? Reizēm ir - noblesse oblique.
Atceros gadījumu, kad komandējot 11. novembra parādi virsniekam izkrita zobens no rokas … neko – klusi nolamājās (spriežot pēc lūpu kustībām) noliecās, pacēla un komandēja tālāk … pirms simts gadiem pēc tāda gadījuma virsnieks nakošo rītu vairs nepiedzīvotu …

Bija laiki, kad valstsvīram nebija nekā sliktāka, kā tikt pieķertam melos … nerunāsim par Latviju … tāpati ASV – vai vari iedomāties R.Reiganu pieķertu melos? Un Klintonu? viens gadu desmits – bet pilnīgi diametrāla izpratne par to, ko drīkst – un ko nē …

Par demagoģiju … redzi, mūsdienu protestanti ar luterāņiem priekšgalā ir nonivelējuši Labo Vēsti līdz: „Dont Worry, Be Happy, Jesus Loves You …” no pieredzes teikšu – tas nestrādā … pavadot laiku vietā, kur neviens labprāt negrib nonākt, biju pārsteigts par to, kā katoļi tur dalīja Dievgaldu – vispirms viens lajs apstaigā palātas un apjautā – kurš vēlas saņemt Sakramentu … tad ierodas otrs lajs un pasniedz to – apm. 1.5 minūtes laikā … nekādu lieko sarunu – trah, bah, un gatavs. Domāju – vot, atnāks tūlīt kāds protestantu pastors, pasludinās man Evaņģēliju … tad jūs visi redzēsiet, kura ir tā īstā Baznīca. Neviens neatnāca …
kādu laiku vēlāk aizspēros uz izsludinātu protestantu dievkalpojumu … biju tur viens pats – ne mācītāja, ne ērģelnieka, ne vēl kāda baznīcēna … bet katoļiem katru svētdienu simtiem dievgaldnieku.

Kā tu to izskaidrotu? (NB – protestantu tur bij’ pa pilnam, gan presbiterāņi, gan epsikopāļi, gan luterāņi … viens mūsējais mācītājs virtuvē par ēdienu iznēsātāju rukāja)
bitukas
# Iesūtīts: 2012.02.15 22:03:21
Aivars
Kaapeec melji? Viss jau atkariigs no zjurnaljugaam. Kaadu darba hipoteezi izkladzina, pec tam nopublicees atsaukumu kaut kur kaadaa stuuriitii un klusi, klusi...
Labaak padomaat par fraazi - katolju bazniicas tradiiciijas nepienjem pashnaaviibas un homoseksualitaati. Nevis Biibele, nevis kristieshi, bet atpakaljrapulji katolji. Saproti uz ko velk...
bitukas
# Labojis bitukas: 2012.02.15 22:10:24
Juris Saivars
Ne pa teemu piedodiet. Juus vienaa teema striideejaaties ar kaadu par ieshanu pa ledu, uttt... no ta es sapratu, ka juus esat kaadu brridii pa Jeekabpils rajonu njeemies. Man taada lieta. Apmeeram 91 gadaa es maaciijos Saukas lauksaimnieciibas skolaa. Mees paaris puishi meistara vadiibaa ievilkaam elektribu vieteejai bazniicai. Kur lai es uzzinu, kursh tajaa laikaa tur bija maaciitaajs. Varbuut paliidzeesiet?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 15 , pavisam kopa bijuši: 2600