atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Viss par glābšanu
meitene
Iesūtīts: 2011.05.31 15:35:55
Un meitene atkal ir atpakaļ ar kārtējiem jautājumiem... (kā vienmēr lūgums būt iecietīgiem :D)
Jautājumi ikvienam , kuri spēj paskaidrot luterāņu nostāju šajos jautājumos. Ja jūsu domas nesakrīt ar luterāņu nostāju, lūdzu pasakiet, ko pārstāviet

1. Kas ir piedzimšana no augšienes un atgriešanās no grēkiem ?
2. Kad un kā tas notiek?
3. Vai tas ir tikai vienreizējs pasākums?
4. Kas ir glābšana ?
5. Kas garantē glābšanu?
6. Kā var zināt, ka cilvēks ir izglābts?
7. Kā var būt pārliecināts, ka cilvēks paliks izglābts?
8. Kāda
• Piedzimšanai no no augšienes
• Atgriešanās no grēkiem
• Glābšanai
ir saistība ar ticību, kristību un Svēto vakarēdienu?

Un vēl nesen ienāca parātā doma (nedaudz oftopiks), kā cilvēki var būt pārliecināti, ka pēc tam, kad viņi būs debesīs, nenotiks atkal kas līdzīgs ar Ādamu un Ievu, un viss nesāksies no jauna, jo cik saprotu pēc Dieva ieceres cilvēki nav marionetes, un vai tad arī Ēdenes dārzā dzīve nebija paredzēta „mūžīgi”?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
AutorsZiņas teksts
meitene
# Iesūtīts: 2011.05.31 15:37:47
skolnieks.
# Iesūtīts: 2011.05.31 16:57:43
Kādas Tev ir pārdomas pavasarī, kad redzi sniegpulkstenīti, kurš spraucas caur sniegu un ir ieraudzījis sauli, kas ņiburo un silda, stiepjas arvien augstāk?
meitene
# Iesūtīts: 2011.05.31 17:58:57
skolnieks.
Neko darīt, nespēju viss atslēgt domāšanu arī pavasarī
Raimonds
# Iesūtīts: 2011.05.31 18:40:13
meitene
Jautājumu daudz, tāpēc skaidrības un arī sirdsmiera labad ir jāsāk ar vienu un tad tālāk lēni un nesteidzīgi soli pa solim. Ja visa kā ir par daudz tad vienkāršais šķiet sarežģīts un sarežģītais - nesaprotams un pārgudrs.
Raimonds
# Iesūtīts: 2011.05.31 19:05:36
παλαιό ανόητος
Tu pieskaries interesantam jautājumam. Kā Tu atbildētu, redzot kāda ir gaisotne forumā, kāpēc salīdzinoši tik maz tomēr šeit ir paši luterāņi t.i. draudžu cilvēki? Viens iemesls ir tāds, ja cilvēkam ir kaut kas dārgs un tuvs, t.sk. tā ir arī ticība, tad nemaz jau tā negribas par to ar visiem pēc kārtas strīdēties vai polemizēt.
παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2011.05.31 19:55:44
Raimonds
Iespējams ka draudžu cilvēki, ja viņiem kaut kas ir neskaidrs, labāk aiziet pie sava mācītāja. Var jau būt, ka arī meitene kvalitatīvākas atbildes saņemtu kādā alfa kursā vai iesvētes mācībās.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.05.31 20:14:32
meitene lai kas tu būtu
1) daža laba tēma jau forumā ir zelēta līdz nelabuma. Vari lasīt, ja interesē
2) nav jēdzīgi sabēt daudzus jautājumus vienā diskusijā
3) kā jau Raimonds norādīja, normāliem cilvēkiem jau sen te ir apnicis kašķēties ar dažiem pipļiem, kuru dēmoni viņus dzen te diendienā Kristu noliegt
4) kā pārsteidzošā kārtā vecais grieķu nelga norādīja, tad ja ir daudz jautājumu, tad labāk sarunāt randiņu draudzē
5) turpmāk lūgtu izšķirties, vai Tev interesē luterāņu nostāja, vai kas. Reizēm var mēģināt norādīt, ka diskusija ir tikai kristiešiem vai tikai luterāņiem. Diemžēl, ne visi forumieši to ievēro, bet nu tas ir veids, kā puslīdz civilizētāk parunāties arī tepat forumā.
meitene
# Iesūtīts: 2011.05.31 21:19:23
Aivars
meitene lai kas tu būtu
Kā tas būtu jāsaprot?

Par jautājumiem, atvainojos, ka tik daudz, doma bija vienkārši uzrakstīt konkrētus pieturas punktus diskusijai ar tēmu " Kā tapt izglābtam un, kas tas ir ", lai diskusija neaiziet "neceļos".

Un, jā man interesē visu cilvēku viedoklis, tikai ar vienu noteikumu , lai viņš pasaka kādus uzskatus pārstāv, lai viss nesaiet vienā putrā.

Manas atbildes uz šiem jautājumiem būtu mikslis no visa kā. Tieši tāpēc cenšos tikt skaidrībā. Forumu lasu ļoti ilgi, šad tad šeit kādas labas idejas ir pavīdējušas.

Alfa kurss un iesvētes mācībā tiek pasniegts viens viedoklis. Forums ir atklāts, tāpēc lūdzu visu cilvēku viedokļus.

Bet, ja jau neviens nevēlaties, lūdzu slēdziet ciet diskusiju

Aivars
# Iesūtīts: 2011.05.31 22:03:18
meitene
Nu, ja tev interesē luterāņu viedoklis, tad tam arī vajadzētu būt tam vienam, kas tiek pasniegts iesvētes mācībā. Bet nu vēl ir iespēja Tev palasīt Vienprātības Grāmatu, kas nupat tiek izdota no jauna. Tāpat arī ir tāda jauka grāmatiņa kā "Augsburgas Ticības Apliecība Šodien", kur iekļauti papildjautājumi, ko arī pašai atbildēt un salīdzināt.
Esmu luterānis, un lasot Tavus jautājumus, gribu tikai norādīt, ka ja ir nedrošība par Tavu Pestīšanu, tad raugies uz Kristu ieklausies. Ja savukārt ir tā, ka gribās vienkārši papļāpāt un pastrīdēties, cik maz pietiek, lai tiktu izglābts, vai kā savādāk, tad labāk sargies no grēka Dieva augsto Žēlastību noniecināt. Tu taču zini, ka lai Tevi izglābtu Dievs Dēls ir atdevis visu. Pat tīri cilvēciski te nākas bijīgi klusēt, piecreiz apdomājot, ko pie tā varam vēl piebilst.
Katrā ziņā Glābšana nav kāda lētā grāmatvedība, kur galvenais pareizā ailītē ķeksīti ievilkt. Ar gadiem to mēs tikai pamazām mācāmies aptvert un atklāt, ka tā ir kas vairāk par izsprukšanu no elles zemes dzīves beigās. Novēlu, lai Tev izdodas ar sirdi un dvēseli izbaudīt pestīšanu, bet pieņemu, ka tas nenozīmēs vairāk vārdu, ko varēsi par to pastāstīt, bet gan vairāk miera un laimes.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.06.01 10:08:07
1. Kas ir piedzimšana no augšienes un atgriešanās no grēkiem ?
Tas ir piedzimshana no Gara un argrieshanaas no greekiem, ka tie vairs nepazudina.

2. Kad un kā tas notiek?
Shodien. Tagad. Kaaa... ar Dieva zheelastiibu.

3. Vai tas ir tikai vienreizējs pasākums?
Jaa Kristus ir vienreiz miris par visiem.

4. Kas ir glābšana ?
Laba lieta... tas ir pasargaajums no naaves.

5. Kas garantē glābšanu?
Dievs

6. Kā var zināt, ka cilvēks ir izglābts?
Jo Dievs taa teica...

7. Kā var būt pārliecināts, ka cilvēks paliks izglābts?
Jo Dievs taa teica...
armilo
# Iesūtīts: 2011.06.01 14:07:32
meitene

uz visiem 8. jautājumiem ir viena atbilde - Kristus! (es luterānis)
armilo
# Iesūtīts: 2011.06.01 14:14:24
Ctulhu

Bībele saka, ka velns tiks pazudināts. Vismaz šī konkrētā persona Ādamus vairs nekārdinās. Vai kādreiz varētu krist vēl kāds eņģelis, to es nezinu. Man šķiet, ka redzot to, kā izgāzās sātana projekts, vairs nekad un neviens eņģelis neko tādu neatkārtos.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.06.01 14:21:14
Ctulhu, starp spriedumu un taa izpildi meedz buut laix... giljotiina jaauzasina.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.06.01 15:25:40
Ctulhu, pareizi... tieshi shaadi tu uztver sho procesu. No Dieva un Saatana viedoklja ir chistijs GameOver... tachu tu veel graamatu liidz tai nodaljai neesi izlasiijis, laigan Dievs to jau ir uzrakstiijis un tiem, kas tic, jau pachuxteejis... ka graamatas beigaas vainiigais ir Daarznieks
meitene
# Iesūtīts: 2011.06.01 15:46:51
Ctulhu
Visu
pārdomām [80.233.216.75]
# Iesūtīts: 2011.06.03 22:16:29
meitene
varbūt palīdz

Repent and Believe
http://www.youtube.com/watch?v=TbbbXrfv-TI&feature=relmfu
pārdomām [80.233.216.75]
# Iesūtīts: 2011.06.03 22:46:45
un arī šis video

I am repenting, but it`s not working
http://www.youtube.com/watch?v=euSML6x3nV8
Papucs
# Labojis Papucs: 2011.06.04 18:58:18
Aivars
Necepies nu tik traki par dažiem nopietniem un visnotaļ loģiskā secībā uzdotiem jautājumiem. Nevajag kaunēties no dogmām, kas pie luterāņiem bezierunu cieņā ir tik pat fundamentāli, kā pie katoļiem. Jošs Mulders te perfekti tās dogmas citēja.

Man jau šķiet, ka dogma nevar būt atbilde tikmēr, kamēr mēs to dogmu neesam līdz asteskaulam sevī izjutuši un izdzīvojuši, nevajag apvainoties uz tiem, kuri domā līdzīgi šim.

meitene
Man šķiet, ka piedzimšana no augšienes ir vienreizējs neatgriezenisks pasākums, kas notiek brīdī, kad personiski sastopamies ar Dievu.
Savā dzīvē nupat konstatēju, ka neskatoties uz atkārtotu sastapšanos ar Dievu, es tomēr neesmu atbrīvojies no bailēm no Viņa. Pašreiz šķiet, ka bailes ir radikāls šķērslis ne tikai cilvēciskās attiecībās, bet vispirms jau attiecībās ar Dievu. Šī secinājuma gaismā, manuprāt, jāaplūko arī Tavi jautājumi.

P.S. Esmu katolis.
svētais
# Labojis svētais : 2011.06.04 22:16:21
meitene
Esmu ticīgs cilvēks un nepārstāvu nevienu konfesiju.

1. Kas ir piedzimšana no augšienes un atgriešanās no grēkiem ?

Piedzimst no augšienes caur Garu un atgriezties no grēkiem nozīmē tos vairs nedarīt, cīnīties pret tiem. Saņemot jaunu iekšējo dabu, nav vēlēšanās vairs grēkot, bet tamdēļ, ka dzīvojam miesā, mūsu miesīgās tieksmes visu laiku grib ņemt virsroku pār garu, tāpēc notiek šī cīņa, lai gan vilkmes grēkot sirdī vairs nav.

2. Kad un kā tas notiek?

Tas notiek brīdī, kad esi sirdī ticējusi, ka Jēzus Kristus ir miris par taviem grēkiem, trešajā dienā augšāmcēlies tavai taisnošanai, un esi to apliecinājusi ar savu muti. Proti, tu esi noticējusi Jēzus Kristus taisnošanas darbam tavā labā, kas tev dod grēku piedošanu un mūžīgo dzīvību.

3. Vai tas ir tikai vienreizējs pasākums?

Jā, jo glābšanas darbs ir pilnīgs. Jēzus mira vienreiz un augšāmcēlās, lai mēs tiku taisnoti.

4. Kas ir glābšana ?

Glābšana ir glābšana no mums pienācīgā taisnā soda par mūsu grēkiem, kuru alga ir nāve. Tātad sanāk, ka topam glābti faktiski paši no sevis, t.i. no grēkiem, kas citus neglābtos cilvēkus novedīs sēra un uguns jūrā, jo jaunajā pasaulē grēka nebūs.

5. Kas garantē glābšanu?

Glābšanu garantē Jēzus Kristus pilnīgais upuris mūsu labā un tikai tas!

6. Kā var zināt, ka cilvēks ir izglābts?

Zināt var caur to, ko Dievs ir par to pateicis un apliecinājis Svetajos Rakstos-Bībelē, kas ir nemainīgi un uzticami! Es zinu, ka esmu izglābts, jo man ir Jēzus, kas ir mans Glābējs. To apliecina Dievs!

7. Kā var būt pārliecināts, ka cilvēks paliks izglābts?

Par šo ir 100% garantija no paša Dieva puses. Te var paturpināt par ticības darbiem, kas ir nepieciešami pēc glābšanas, kuru saņem bez darbiem ! Jo ticība bez darbiem ir nedzīva. Bet tas ir secīgs kā nākamais solis! Tā ir glābjoša ticība! Glābjos bez darbiem pateicoties ticībai, bet kad noticu, parādu savu ticību darbos, jo tad tā ir īsta!

8. Kāda
• Piedzimšanai no no augšienes
• Atgriešanās no grēkiem
• Glābšanai
ir saistība ar ticību, kristību un Svēto vakarēdienu?

piedzimšana no augšienes ir savienota ar ticību. Tā ir šo abu divu kombinācija kopā. Kristība ir Jēzus pavēle, ko izpilda ikviens ticīgais. Atgriešanās no grēkiem apliecinās to, ka tavā dzīvē ir zināmas izmaiņas, un brīvība no grēka, ko tu iepriekš esi darījusi. Glābšana tāpat ir saistīta ar šo divu kombināciju Jēzus darbs tavā labā, ko tu pieņem sev par labu savā dzīvē ar savu personīgo ticību. Svētais vakarēdiens ir paša Jēzus iestādījums, kas ir nepieciešams. Tam ir ļoti daudz un dažādi aspekti. Šis ir plašs temats, jāskatās kādā no jau esošām diskusijām par šo tēmu.
meitene
# Iesūtīts: 2011.06.04 22:48:47
pārdomām [80.233.216.75]
Papucs
svētais

Paldies, par atsaucību!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 44 , pavisam kopa bijuši: 36228