atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Kas ir Dievs ?
Aiko_Saule
Iesūtīts: 2007.07.23 13:25:55
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Pārdomātājs
# Iesūtīts: 2007.07.25 09:46:58
Vai tiešām vienkārši?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.07.25 10:46:06
Puiss Panteismu proponē! Man jau šķiet ka pat Jūdaistu rabīni šo noraidītu! Bet kaut kāds neliels racionālais grauds tajā ir!
Andis Atvars [87.110.102.129]
# Iesūtīts: 2007.09.22 00:20:51
diskusijas jautājums pats par sevi ir brīnišķīgs- Kas ir Dievs?Artūrs
Bet Tu zini kādu "gudrīti", kurš uz šo jautājumu izsmeļoši atbildēt spēj? Patiesība ir tāda, ka Dievu varam iepazīt tik, cik Dievs pats mums atkājās. Jā Rakstos šo to var izlasīt, bet arī tur nav visas atbildes...
Andis Atvars [87.110.102.129]
# Iesūtīts: 2007.09.22 08:18:18
a_masiks
Tas vecītis garlaicīgi tikai papļāpāt spēja, bet ne izsmeļošas atbildes dot.Tad jau nav jābrīnās, rodas sektas, kā "Augstākā patiesība", "Saules pilsētas celtnieki" uc....
Jānis Kalniņš
# Iesūtīts: 2007.09.24 23:04:39
a_masiks

Turpinot no bēdu... diskusijas.

Būs nozīme arī pēc 40... Redzi, ja kaut 0,0000005% variantā Tu pieļauj Dieva eksistenci, tad Tev jārēķinās arī ar visām no tā izrietošajām konsekvencēm. Bet ja Dieva nav par viesiem 100%, tad nav nekādas jēgas arī Tavai eksistencei! Tu esi gluži vienkārši nejaušības produkts, Tad patiesībā nav nekādas nozīmes tam, vai tu kādu sāpini vai iepriecini, dari dzīvu vai nokauj, apdāvini vai apzodz! Morāle un ētika ir pilnīgi bezjēdzīgas. Kur Tu redzi jēgu morālē un ētikā, ja jau nav Dieva un līdz ar to nav personīgās atbildības mūžībā?
Jānis Kalniņš
# Labojis Jānis Kalniņš: 2007.09.25 12:41:30
a_masiks
A priekš kam jāuztur dzīvība? Kam tā vajadzīga? nebūs dzīvība - enerģija nepatērēsies nemaz!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.25 12:49:42
> Jānis Kalniņš
Ja nebūs dzīvības, tad kam no tā būs kāds labums, vai enerģija tērējas vai nē?

Dzīvība vajadzīga dzīvībai pašai. Gribam mēs dzīvot.
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.09.25 13:02:10
KarotesNav, nu un ka tu gribi dzīvot... kam tas ir arguments izņemot tevi? Kopš kura laika mums būtu jāņem vērā ko kaut kāds molekulu murskulis "grib"? A Enerģija grib arī dzīvot, a tu gribi šo tērēt un pārnest zemākā līmenī... kamdēļ tad tu pārkāp enerģijas tiesības uz existenci augstos līmeņos?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:03:17
> Mulders
A kas tie "mēs"? Tādi paši molekulu murskuļi?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:08:14
KarotesNav, nuja... tā kā... kā jau teicu... tavs arguments nav nekāds arguments. Jebkurš "Enerģijas tiesību aizstāvis" tevi droši var sūdzēt tiesā, bet vēl labāk... izolēt, jo tu apdraudi enerģiju visumā!

Analoģiski jebkurš akmeņu aizstāvis var tevi sūdzēt tiesā, jo tu ignorē Akmeņu gribu atrasties savā vietā un rearrangē tos kaut kā pa savam tikai tāpēc, ka akmeņiem ir grūti pretoties... tas vēl briesmīgāk, tu vājākos un intelektā lēnākos masas-brāļus diskriminē!

Kamdēļ visumam būtu kaut kā tevi īpaši jāizceļ? Tu esi tāds pats molekulu sakopojums kā jebkurš cits visumā... tu nedrīxti plaņetu uzart tikai tamdēļ, ka tev kaut ko gribās! VIsiem kaut ko gribās!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:11:14
> Mulders
Kādā tiesā? Kaut kādā augstākā tiesā, kura stāv pār mani un enerģijas tiesību aizstāvi?
Tas pats par akmeņiem.

Ja visiem gribās, varam sarunāt savā starpā.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:14:05
KarotesNav, a tu jau nepacietīgs, tu taču gribi lai akmeņi un enerģija runā tavā valodā un uz taviem noteikumiem spēli spēlē? Ij nu vot... kādā tiesā... jebkurā tiesā, kas ir tiesīga šādus jautājumus izvērtēt!

Kā jau saku - bez Objektīva Radītāja, tavai existencei nav jēgas... jeb tā noreducējas uz rupju spēku - kurš spēj realizēt savu gribu, tas arī ir kings, un po uz morāli!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:25:23
> Mulders
Sarunāsim ar akmeņiem un enerģijām, lai visiem būtu labi. Tā teikt, nejauksimies viens otra operāciju zonās.

Ar to rupjo spēku reāli nez kāpēc ir tā, ka lielāku prieku man sagādā mans suns - draugs, kas mājās bauda daudz brīvības, nekā suns - vergs, piesiets ķēdē un barots ar atkritumiem, paredzēts speršanai un pārākuma izrādīšanai.

Ar Radītāju tāpat tas viss reducējas uz rupju Radītāja spēku un gribu. :-)
Manai paša eksistencei tad ir jēga tikai priekš Radītāja, nevis priekš manis paša.
Ja esmu uztaisīts kā sliktais pods, paredzēts pazušanai un demonstrācijai labajiem podiem kā uzskates līdzeklis, tad man no tā labāk nepaliek.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:39:30
KarotesNav, kas interesanti, pat ja pieņem šādu "podu koncepciju" arī tava rosīšanās un īdēšana neko nemainīs... tb tu pats sev neko labāk nevarēsi "izsist"! Tā teikt, noliedzot Realitāti tu jaunu Realitāti neradi! Tb ja Kristiešiem ir taisnība, bet tev tas čista emocionāli nepatīk, tava nepatika nu nekādīgi Budismu par patiesu nepadarīs!
Savukārt savu emocinālo stāvokli un metafiziskās expektācijas izmantot kā argumentu realitātes mappošanā... nū... samdzeņu fizkultūra, ne vairāk!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:45:12
> Mulders
Nuja, bet tev tāda koncepcija patīk, un tu nez kāpēc sauc tās autoru par mīlošu un žēlīgu.

Ja kristiešiem taisnība ... Bet ja taisnība Ahmedam? Te ir jāapskata NxM matrica ar visādām ideoloģijām, kuram taisnība un kas tad notiek ar citiem.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:50:35
KarotesNav, nu tā kā Kristietības viens no postulātiem ir absolūta mīlestība uz patiesību lai kāda tā būtu, esmu gatavs padevīgi būt nākamajā dzīvē par Lenteni ja Kristus ir melojis bet Budam ir taisnība!

Jautājums vai TU esi gatavs pacepināties mūžībā, ja Kristietībai ir taisnība, bet Buda blēņas runāja?

Un jā esmu jau pamanījis ka "mīlestības" un "žēlastības" jēdzieni mums atšķiras kardināli, jeb pareizāk sakot, tavā koncepcijā jēdziens "mīlestības dāvana" nepastāv!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.09.25 14:00:06
> Mulders
Ja Budam taisnība, tad tu ne obligāti kļūsi par lenteni. Buda taču neatriebjās par neticēšanu sev. Cik būsi garīgi attīstījies, tik arī dabūsi, un ļoti iespējams, ka tiksi tālāk par vienu otru budistu.

Jautājums: vai tu esi gatavs, ka Ahmedam bija taisnība, cepināties ar mani kopā vienā katlā? Vai ja vēl kādai citai reliģijai no sērijas "pieņem vai mocies" bija taisnība?
Tu ignorē NxM matricu! Pēc tavas loģikas, ir jāpiekrīt reliģijai, kas piesola neticīgajiem visbriesmīgākas mocības un tad zaudējuma gadījumā mazāk sāpēs?
Pie viena, kāds tam visam sakars ar mīlestību?

Man nav "manas" koncepcijas, es apskatu visādas. Taču, piemēram, krišnaītiem ir pazīstama tā "žēlastības dāvana" - tā tiek piedāvāta gandrīz katru dzīvi. Tā ir iespēja atgriezties pie Dieva, vai vismaz uzsākt to ceļu. Iespēja ir nepelnīta, jo to ar darbiem nopelnīt nevar.
Budismā nav tādas dāvanas, jo nav kas dāvina. Tiesa, ceļa aizsācējiem nepelnīti palīdz citi, ko varētu uzskatīt par līdzīgu dāvanu.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 14:11:27
KarotesNav, atkal nesaprati!
Es piekrītu patiesībai! Mani neapmierina nekas, kas ir mazāk par šo - patiesība! Un esmu gatavs pieņemt jebkuras sekas, kas izriet no manas ignorances pret patiesību neatkarīgi kurš no šiem visiem fruktiem ir paudis patiesību!
Es ticu, ka Kristus pats ir patiesības iemiesojums... un mans "patiesības" jēdziena izpratne ir šajā - Kristus - kontextā! Mans jēdziena izpratne "patiesība" izriet no Kristietības! Ja izrādītos, ka patiesība ir cita, nu cest la vie... atzīšu, esmu alojies, esmu pelnījis baudīt sekas, kas ir tad, ja patiesība tāda nav!

Piekam... mani neapmierina nekāds cits Dievs, kā vien šis - tas kurš pauž Patiesību! Dievu, kas melo, man nevajag...
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.09.25 14:14:11
KarotesNav, Budisms arī noreducē šo visu... ja gribi dāvanu, tā tev jādāvina pašam sev, jo nav neviena cita, kas tev ko uzdāvinās! Bet kā jau teicu - ir bezjēdzīgi dzīvot dzīvi, ja tu neesi pasargāts no tām kļūdām, ko pieļāvi iepriekšējā dzīvē! Es tak nezinu kuro reizi es jau runāju ar tevi - viedo Budistu - varbūt tu jau kādu 1000 reizi man borē to un man kā nepielec tā nepielec, jo man nav iespēja uzzināt, ka iepriekšējā 999 reizes atbilde bij nepareiza!
Tb ģenētiskais algoritms nestrādā, ja nav mērķa funkcijas!
Ēvalds Bērziņš
# Labojis Ēvalds Bērziņš: 2007.09.25 14:17:51
KarotesNav
Ja esmu uztaisīts kā sliktais pods, paredzēts pazušanai un demonstrācijai labajiem podiem kā uzskates līdzeklis, tad man no tā labāk nepaliek.
Izlasīsim līdz galam vai tev paliek labāk vai nepaliek un kādā gadījumā:
Lielā namā ir ne tikvien zelta un sudraba trauki, bet arī koka un māla, un citi godam, bet citi negodam; ja nu kāds nošķīstās no tādām lietām, tad viņš būs trauks godam, svēts, derīgs Tam Kungam, sataisīts ikkatram labam darbam. Bēdz no jaunekļa iekārībām un dzenies pēc taisnības, ticības, mīlestības, miera ar tiem, kas piesauc To Kungu ar skaidru sirdi. Bet aplamās un nemākulīgās prātošanas noraidi, zinot, ka tās rada karus; bet mūsu Kunga kalpam nepienākas ķildoties, bet būt laipnam pret visiem, izveicīgam mācīšanā un panest ļaunumu, tādam, kas ar lēnprātību pamāca pretiniekus - varbūt Dievs kādreiz dotu viņiem atgriezties pie patiesības atziņas, un viņi atkal atgūtu skaidru prātu, atraisīdamies no velna valga, ar ko tie sagūstīti, lai darītu viņa gribu.
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 167 , pavisam kopa bijuši: 5396