atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Par to pozitīvo domāšanu
Jošs Mulders
Iesūtīts: 2010.04.23 10:33:36
Jauki, tas izraisīja manī (pozitīvu) domāšanu
AutorsZiņas teksts
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.04.23 10:42:14
Šiet pāris manas pārdomas!

Mans uzskats ir tāds, ka pozitīva domāšana nekādīgi nav atrauta no reālas domāšanas. Pa īstam pozitīva var būt tikai tāda domāšana, kas ir skaidra un reāla.

Sapņotāja domāšana vēl nebūt nenozīmē pozitīvu domāšanu.


Otrāmkārtām. Pozitīva domāšana nevar būt tur, kur nav apziņa par cilvēka negatīvajām pusēm. Vienkārši pozitīvā domāšana koncentrējas un mobilizē cilvēkā (sic Ezītis Miglā)esošo labo. Un šiet ir būtiski, lai pozitīvā domāšana būtu reāla domāšana. Citiem vārdiem - pozitīva domāšana var teikt "Man izdosies šo projektu paviekt laikā" nevis tāpēc, ka tā ir kaut kāda mantra, un ignorēt iepriekšējos 10 izgāzušos projektus, nevis tāpēc, ka mēs ar mantru gribam realitāti izmainīt, bet gan tāpēc, ka cilvēks REĀLI apzinās, ka šāds cilvēks kā es, to spēj... jo daudzi pirms manis ir spējuši, daudzi pēc manis spēs, un man ir viss, lai es to izdarītu... Tātad REĀLA domāšana! Bez realitātes izpratnes un apziņas, pozitīva domāšana ir sapņošana!

Tālāk... ikviens no mums zina, ka cilvēks piedzimst, aug, un turpina būt nepilnīgs... sākot ar bioloģiskiem nedaļotiem, un beidzot ar intelektuāliem, emocionāliem, garīgiem etc. Tātad... REĀLĀ situācija ir tāda, ka mēs neesam pilnīgi - taču, mēs neesam bezcerīgi - un pozitīvā domāšana ir tā, kas pieķerās tam cerīgajam un tā teikt - strādā uz labo! Pozitīva domāšana ir nevis tā, kas saka, - es varu peldēt kā Felps, lai arī mēs sen esam vecs kraķis un mūsu fiziskais ķermenis nekad varis objektīvi mehāniski tādu slodzi nepavilktu - bet gan - es spēju programmēt Banku sistēmas - un tas ir gan reāli, gan labi!

Tādējādi es uzskatu, ka Kristietība ir pozitīvas domāšanas kalngals dēļ tā, ka tā ir a) Reāla domāšana, kas māca apzināties REALITĀTI un tomēr b) Tā ir vērsta uz to labo, kas mūsos ir, bija un būs... no Dieva no citiem cilvēkiem, un pat no dabas un pasaules, jo matērija un pati pasaule DABĪGI Ir Laba, jo sākotnēji by-design tā bija laba!

Un pozitīva domāšana un Evanģēlija Vēsts ir tāda - ka TIEŠI TĀPĒC, ka Dievs sākumā visu radīja labu - tas ir jāatjauno un jāveido labs, lai arī (un mēs esam reālistiski domātāji) - pasaule ir pilna ar nedaļotiem, pereļotiem, grēku, postu, ciešanām un vaimanām...


Pozitīva Domāšana nekad nav pretrunā ar Reālistisku DOmāšanu - tieši otrādi - Kāmēr Pozitīva Domāšana nav Reāla Domāšana, tā ir nevis pozitīva, bet sapņaina, neīsta un iluzora domāšana!
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2010.04.23 11:00:18
Jošs Mulders
mobilizē cilvēkā (sic Ezītis Miglā)esošo labo.
OK, nemeklējam, vai tas iedzimts vai iegūts, bet vienkārši pieņemam, ka ir.

Kristietība ir pozitīvas domāšanas kalngals
a) ko nozīmē - reāla domāšana? Tas nozīmē, ka domā par to, ko kristietība atzīst kā reālu?
Taču bez kristietības ir arī citas mācības, kur par reālu atzīst gan daļēji to pašu, gan arī atšķirīgas lietas.
Vārdsakot, katra mācība uzskata, ka viņa māca reāli. Tāpēc šis punkts neder "kalngalam"
b) tā pati atbilde, arī citas mācības ir vērstas uzlabo, kas ir cilvēkā.

matērija un pati pasaule DABĪGI Ir Laba, jo sākotnēji by-design tā bija laba!

Nu bet tagad taču sačakarēta. Kā tā var būt "dabīgi laba". Par šo kristieši saka ko citu:

"Visi cilvēki, kas pēc Ādama grē­kā krišanas dzimst dabiskā ceļā, tiek ieņemti un piedzimst grēkā. Citiem vārdiem sakot, no mātes miesām tie ir pilni ļaunu kārību un tieksmju. Viņiem no dabas nepiemīt ne patiesa dievbijība, ne patiesa ticība Dievam. "
Tas ir, cilvēks, pēc kristiešu uzskata, no dabas NAV labs.
Mirga
# Iesūtīts: 2010.04.23 12:30:26
Jošs Mulders

Kas, lūdzu, ir nedaļoti un pereļoti ?
Vērotājs
# Iesūtīts: 2010.04.23 12:42:05
http://www.mango.lv/zinas/showbiz/muzika/kaspars-dimiters-sacis-dziedat-repa-stila.m?id=31380151 - Pozitīvs?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.04.23 12:52:17
Mirga, nepilnības, pārpilnības

Ingars
# Iesūtīts: 2010.04.28 08:05:52
Gnidrologs

Emm, tas ir apmēram tas pats, kas kad slimnīcās ārstējošies pacienti nemitīgi teiktu un stāstītu tiem, kuri neārstējas, ka slimnīcā viņiem palīdzēs speciālisti, kvalificēti ārsti, bet bez ārstu palīdzības jūs nevarēsit izārstēties. Ja to sauc par sava viedokļa uzspiešanu, lai tā būtu
mikro
# Iesūtīts: 2010.04.28 08:40:38
Ingars

Ļoti trāpīgs salīdzinājums! Tikai nepieciešams situācijas precizējums: slimnīca - psihiatriskā, pacientu loks un viņu runātie teksti - atbilstoši šīs dziednīcas profilam.
Alfrēds [81.198.138.50]
# Iesūtīts: 2010.04.28 08:44:23
Ingaram
Maza piebilde. Tikai pacienti citiem nestāsta, ka tu esi pēdējā niecība, un tava mūža piepildījums, ir gulēt slimnīcā, jūsmot par katru ārsta vizīti un nebeigt pateikties un zemoties slimnīcas direktoram par ..principā par visu.
Vai kāds no kristiešiem laika gaitā sevi ir apgŗūtinājis ar jautājumu, kādēļ tādai visvarenai būtnei, kas radījusi visumu, kā Dievs ir nepieciešama tādas niecības kā cilvēks pielūgsme? Vai to gadījumā nesauc par godkāri?
incognito
# Iesūtīts: 2010.04.28 08:51:02
Man liekas, skaidrībai būtu jānoskaidro arī kas ir negatīva domāšana. Protams, negatīvai domāšanai ir daudz paveidu. Bet kopējās iezīmes, man liekas, ir:
- cilvēks fokusējas uz savām nelaimēm un nepilnībām, grēcīgumu
- cilvēks atrod cēloņus savām nelaimēm citos, - piemēram, kaimiņos, Sātanā, iedzimtajā grēkā
- cilvēks izjūt bezspēcību un tic, ka viņš pats neko nespēj mainīt savā liktenī.

Liekas, ka visi šie punkti ir visai labi savienojami ar kristīgo teoriju, līdz ar to kristietim var būt raksturīga gan pozitīva, gan negatīva domāšana.
Ingars
# Iesūtīts: 2010.04.28 08:53:28
Alfrēds [81.198.138.50]

Bieži vien kristieši grēko ar šo. Jā taisnība ir - cilvēks Dieva priekšā ir niecība, BET - tu, kas to citiem sludini, tu jau arī ietilpsti šajā kategorijā un tikai Jēzus dēļ tu esi pacelts augstākā līmenī.

Tavs jautājums - kāpēc Dievs vēlas lai tāda niecība kā cilvēks Viņu pielūgtu - apskatīts arī bībelē

1 Dziedātāju vadonim. Dāvida dziesma uz gitita.
2 Kungs, mūsu valdniek, cik augsti godājams Tavs Vārds visās zemēs! Tava varenība sniedzas debesu augstumos!
3 No bērnu un zīdaiņu mutes Tu Sev esi izveidojis pretspēku Saviem pretiniekiem, lai liktu apklust Saviem naidniekiem un atriebējiem.
4 Kad es redzu Tavas debesis, Tavu roku darbu, mēnesi un zvaigznes, ko Tu esi radījis,-
5 kas gan ir cilvēks, ka Tu viņu piemini, un cilvēka bērns, ka Tu viņu uzlūko?
6 Tikai mazliet Tu viņu esi šķīris no Dieva, ar godību un varenību Tu viņu esi pušķojis,
7 esi to darījis par valdnieku pār Saviem radījumiem, visu Tu esi nolicis pie viņa kājām:
8 avis un vēršus visnotaļ, arī lauku zvērus,
9 putnus zem debesīm un zivis jūrā, un dzīvību, kas jūras dzelmju tekas izlodā.
10 Kungs, mūsu valdniek, cik goda pilns ir Tavs Vārds visā pasaulē!
Ingars
# Labojis Ingars: 2010.04.28 12:21:33
Gnidrologs

Tas bija tikai salīdzinājums, kam, protams, var atrast, kur piekasīties, bet koncentrēsimies uz lietas būtību. Runa ir par slimajiem, tātad analoģiski - visi cilvēki ir grēcinieki un visiem vajaga atbrīvošanu. Ko tu personīgi esi darījis, lai pasaule ap tevi būtu labāka? Un ja esi, tad cik lielā mērā, vai esi atdevis sevi visu, lai kaut vismaz taviem tuvākajiem cilvēkiem būtu maksimāls labums no tevis? Ja ne, tad zini labu darīt, bet nedari, tad tas ir grēks
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2010.04.28 15:02:06
- cilvēks fokusējas uz savām nelaimēm un nepilnībām, grēcīgumu
Krisiteši uz to fokusejas tikpat kā sportisti, srādājot svaruzālē. Kā tev šķiet, vai sportisti koncentrējas uz neattīstīto muskuli, lēnām kājām, vājām rokām? Jeb koncentrējas uz to, kas vēl tikai būs?

- cilvēks atrod cēloņus savām nelaimēm citos, - piemēram, kaimiņos, Sātanā, iedzimtajā grēkā
"iedzimtais grēks" nekādīgi nav "citi", bet visdziļākā ES būtība... Kur cēloni savām nelaimēm atrod pozitīvi domājošie tavuprāt? Es, savukārt, esmu redzējis neskaitāmus ateistus (viens otrs pat šeit to ir paudis), kas tieši tāpat uzskata, ka visu nelaimju cēloņi ir viņi citi - kristieši? FingerPointing ir visiem raksturīga, tik šķiet atšķirībā no Kristiešiem, ateisti neaplūko gadījumu, ka viņš pats varētu būt vainīgs pac pie savām nelaimēm - t.i. tā sauktais iedzimtais grēks!
Jo šķiet, tavuprāt pozitīvi domājošais ir tāds, kurš nekad sevī neatzīst neko ļaunu un sliktu - tas ko es teicu - sapņojošais pozitīvists!

- cilvēks izjūt bezspēcību un tic, ka viņš pats neko nespēj mainīt savā liktenī.
Pati liktens koncepcij Kristietībā nepastāv... ko sēsis to pļausi! Un tieši tā, nevis kā daži labi pozitīvisti - sēj dajebko, noteikti uzaugs rozes un maize
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2010.04.28 15:04:25
Ctulhu Nezinu vai "Visu", bet, pajautā tam pašam Gnidrologam, viņš ir svēti pārliecināts, ka ja Kristiešu nebūtu, pasaule būtu labāka IEspējams ka tu tāpat domā Tāpat domāja Sarkanie Khmeri, Komunisti, Jakobīņi

Šai domai, pagaidām, nav empīriska seguma vēsturē!
masiks [212.93.96.2]
# Iesūtīts: 2010.04.28 15:07:14
ateisti neaplūko gadījumu, ka viņš pats varētu būt vainīgs pac pie savām nelaimēm - t.i. tā sauktais iedzimtais grēks!

Tas nekas. Kristieši tādi paši- savukārt neaplūko gadījumu, kad Dievs būtu vainīgs pac pie savām nelaimēm. Visur viņam tikai cilvēks vainīgs...
incognito
# Iesūtīts: 2010.04.28 15:38:22
Jošs Mulders
- cilvēks izjūt bezspēcību un tic, ka viņš pats neko nespēj mainīt savā liktenī.

Tas man drīzāk kristietības kontekstā asociējas ar konceptu, ka cilvēks pats neko nespēj darīt. Nu, kā cilvēks, kas lūdz Dievu, lai tas sūta viņam sievu, bet pats neko nedara, lai iepazītos.

protams, nav tā ka kristietība ir nepieciešami negatīva; drīzāk ir tā, ka par jebk var domāt gan pozitīvā, gan negatīvā veidā.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.04.29 13:19:02
Gnid, nu tieshi taapeec saku... Ateistiem koncepcija "Vaina ir manii" nepastaav... Kas noziimee visai vienkaarshu lietu... Ateists apstaajas savaa attiistiibaa tieshi proporcionaali savai paarlieciibai, par savu labumu! Jo kaapeec lai attiistiitos jau pilniiga buutne... ?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.04.29 13:19:35
Tas man drīzāk kristietības kontekstā asociējas ar konceptu, ka cilvēks pats neko nespēj darīt. Nu, kā cilvēks, kas lūdz Dievu, lai tas sūta viņam sievu, bet pats neko nedara, lai iepazītos.

Par shaadu aplamu kristietiibas izpratni ir veselas anekdotes
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.04.29 14:04:44
Ctulhu, viens ir "say it" otrs ir "act on it"

Runaat ta runaa pareizi, bet riiciiba ir no moraalaa high-ground poziicijas vienmeer
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2010.04.29 14:05:24
Nevis ``vaina manī nepastāv``, bet ``iedzimta vaina manī nepastāv``. Lasi uzmanīgāk.

Taatad uzskati, ka perfekta buutne var njemt un sabojaaties, bez jebkaadas vainas sevii?

Tobish perfekts mehaanisms saluuzt... no kaa?

Tā pat kā kristietis. Kā ateists tā kristietis mēginās sevi uzlabot tikai tiktāl, cik redzēs par vajadzīgu, neatkarīgi ko viens vai otrs uzskata par labuma mērauklu.

Te arii tu iekriti... Kristietis nekad neapstaasies, jo vienmeer uzskatiis sevi par nepilniigu... Taakaa nevajag veelamo par esosho uzdot!

Šādus pašapmierinātus cilvēkus man nācies sastapt starp dažādu uzskatu pārstāvjiem. Visbiežāk šādus ``svētos`` kā reiz nākas sastap starp reliģiozajiem (biežāk gan mazo sektu dalībniekiem, nevis tradicionālajās konfesijās).

Shis uzskats iet kopaa ar gana radikaaliem uzskatiem, iipashi ja tie ir uz moraali veersti... Taakaa jaa... sheit tev taisniiba! UN taadus atradiisi jebkur... tachu Uzskatu Sisteemai, kuras imperatiivs ir, ka moraales un eetikas avots ir pats cilveeks, ir vislielaakais risks tieshi iespruust shajaa pashtiixminaashanaas sprostaa... Uzskatu Sisteema, kas uzstaada iespeejams praksee nesasniedzamus moraalos augstumus, nekad neljaus adeptam seedeet pashapmierinaatiibaa, ja vien spees notureet vinja skatiijumu uz sho augsto meerkji, nevis atkal uz liidzcilveekiem, ar kuriem ir tendence saliidzinaaties...
luterāne bitch
# Iesūtīts: 2010.04.29 23:09:46
ok, domāšu pozitīvi - es atkal esmu brīva meitene tā laikam ir labāk, ka tas pasāciens nosprāga tik agrā fāzē.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 215 , pavisam kopa bijuši: 15857