atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību cita opera, jeb - cita teoloģija
-Jona-
Iesūtīts: 2010.04.16 14:44:54
Sv.Rakstos jau atrunāta arī ne-kristiešu iespējamā pestīšana

- ikvienā tautā Viņam ir tīkams, kas Viņu bīstas un taisnīgi dzīvo,
- Sv.Gars izlejas arī pār pagāniem /Ap.d.10/
- dzīvais Dievs ir visvairāk ticīgo, bet arī - visu cilvēku Pestītājs /1.Tim.4/
utt.

papildināšu ar vēlākiem kristiešu avotiem. labākai izpratnei un lai daudzmaz vienuviet.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
AutorsZiņas teksts
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 14:45:26
"Kristus ir pirmdzimtais Dieva Dēls un vienlaikus Vārds, kurā līdzdalīga visa cilvēce. Tāpēc tie, kuri aizvadījuši dzīvi saskaņā ar Vārdu, ir kristieši pat tad, ja uzskatīti par ateistiem, kā, piemēram, grieķi Sokrāts, Heraklīts u. c."
/Sv.Justīns/

"No taisnīgā Ābela līdz pasaules beigām, kamēr vien cilvēki dzims un tiks dzemdēti, visi taisnīgie, kas ir gājuši caur šo dzīvi, kļūst par vienu Kristus Miesu."
/Sv.Augustīns/

"Ikviens cilvēks, kas, nepazīdams Kristus Evaņģēliju un Viņa Baznīcu, meklē patiesību un pilda Dieva gribu tādā veidā, kā viņš to pazīst, var tikt pestīts."
/katoļu avoti/

"But the plan of salvation also includes those who acknowledge the Creator. In the first place amongst these there are the Mohamedans, who, professing to hold the faith of Abraham, along with us adore the one and merciful God, who on the last day will judge mankind." /Lumen Gentium/
jeb:
841
"Baznīcas attiecības ar musulmaņiem. "Pestīšanas plāns tāpat aptver arī tos, kas atzīst Radītāju, un vispirms tie ir musulmaņi, kuri uzskata, ka apliecina Ābrahama ticību, un kopā ar mums pielūdz vienīgo, žēlsirdīgo Dievu, kas tiesās cilvēkus Pēdējā dienā." [334]
843
28
856
"Baznīca atzīst Dieva meklējumus citās reliģijās, pat ja tie vēl joprojām noris "pustumsā un tēlos". Kaut arī Dievs vēl nav iepazīts, tomēr Viņš ir tuvu, tādēļ, ka tieši Viņš dod visiem dzīvību, garu un visu, un tādēļ, ka Viņš vēlas, lai visi cilvēki būtu pestīti. Tādējādi Baznīca uzskata, ka viss labais un patiesais reliģijās ir kā sagatavošana Evaņģēlijam "un ka to dod Tas, kas apgaismo katru cilvēku, lai visbeidzot viņam būtu dzīvība". [336]
/no katoļu katehisma/

"Protams, ka cilvēki, kuri nedzird Kristus vēsti savā dzīves laikā un godīgi pieder pie viņiem pieejamas reliģiskas formas (kas gan ir nepilnīga salīdzinājumā ar kristietību), un godīgi dzīvo tajā, šie cilvēki caur šo formu var sastapt Dievu un Kristu, nezinot Kristus vārdu.
Dievs ir radījis un mīl visus cilvēkus, ne tikai kristiešus. Viņš saprot visus cilvēkus un zina, ko cilvēks savas dzīves laikā spēj un ko nespēj.
Teoloģijā šai ziņā tiek runāts par tā saucamajiem ‘anonīmajiem kristiešiem’ jeb cilvēkiem, kuri pa citu ceļu var aiziet līdz Kristum, bet nezina, ka tas ir Kristus. Viņi vienkārši nezina, ka tas ir Kristus, bet var aiziet līdz viņam. ..."
/luterāņu/J.Rubenis/
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 14:46:05
šodienas praviešiem Sv.Garā atklātais:


"Pārāk daudzi Manā Baznīcā noticējuši, ka šī Mīlestības plūsma domāta vienīgi dažiem izredzētajiem. Tas ir aplam; kā Man gan patiktu pūst trompeti, kas atskanētu ikvienā no četriem zemes stūriem, un pavēstīt katram atsevišķi un visiem kopā, dienu un nakti, ka Manā Sirdī un Tēva Sirdī pietiek vietas visiem bez izņēmuma!"
/"Manu izredzēto laimei. JĒZUS", L.Lašanss/1:37/

"Par laimi, Tēva žēlsirdībai nav robežu, un Viņš katram cilvēkam dod lielu skaitu izdevību brīvi izvēlēties, lai tas kopā ar Viņu būtu laimīgs uz visu mūžību. Šī izvēle notiek visas dzīves garumā zemes virsū, nāves stundā un pat pašā nāves pieredzē, kad visiem tiek dotas vēl kādas izdevības.
Visvairāk šīs pēdējās izdevības nāk par labu tiem, kuri aizmieg, nepazīdami Dieva Mīlestību."
/"Manu izredzēto laimei. JĒZUS", L.Lašanss/1:151/


Tiem ļaudīm, kuriem ir maza ticība vai tās vispār nav, jāatceras – Dievs cilvēku nekad nav pametis. ... Ja cilvēks netic, viņš tik un tā ir vienots ar dzīvības devēju. ...
Ticība nav reliģija, tā ir reāla iespēja iepazīt sevi un Dievu. ... Pats galvenais šajā dzīvē – jāiegūst gara bagātības un jāvairo gara augļi. Nodzīvojot konkrētu dzīves periodu, ir attiecīgi jāizaug arī gara lielumam. Ja grēko, gars iet mazumā, ja dzīvo pareizi – tas aug.
Ja kāds atmet kaut vienu no vismazākajām Dieva prasībām, tas debesīs būs mazs. Baušļu pilnīga ievērošana nav panākama vienā dienā. ... Ja kāds domā, ka skaistajā dzīves kalnā var uzkāpt, nepildot baušļus, tas maldās. Nepildīt baušļus, tas nozīmē dzīvot grēkā, bet grēks cilvēkā dzemdina nāvi. ...
/Ēriks Delpers/


"...Pagātnes un tagadnes vajāšanām, kas vērstas pret jūdiem un musulmaņiem, ir sātaniska izcelsme. Dievs nekad mūs nav nošķīris. Visi tie, kas praktizē reliģiju, Dievam ir vienlīdz mīļi. Nepietiek ar piederību Romas katoļu vai ortodoksālajai Baznīcai, lai būtu pestīts. Tie, kas nepieder šīm Baznīcām, nav mazākas Dieva radības, kas veidotas pēc Viņa tēla. Pestīšana ir apsolīta visiem, kas paklausa Dieva baušļiem. Jēzus tika sists Krustā par visu cilvēci. No tā, kurš ir daudz saņēmis, Dievs prasīs vairāk. Tas ir īpašais kristieša esamībā. Tā nav privilēģija, bet papildu pienākums no viņu puses.
Kad viss ir pateikts, Dievs ir vienīgais Tiesnesis; Viņš ir Mīlestība, un Viņš tiesās pēc Mīlestības, kuru cilvēki ir parādījuši uz zemes."
http://www.tlig.lv/
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 14:46:51
no Marijas Valtortas atklāsmes:


"... Viss, kas ir iegūts negodīgā ceļā - tas neizdosies. Jo katri meli ir vienotības zīme ar sātanu, melu tēvu.

Neticiet, ka debesu valstības iegūšanai ir nepieciešami acis krītoši darbi. Pietiekami ir ierastie, mīlestībā darīti darbi.
Mīlestība ir auga sēkla, kura, rodoties jūsos, aug līdz Debesīm, bet tās paēnā rodas citi tikumi. Es salīdzināšu to ar mazo sinepju graudu. Cik gan tas ir maziņš! Tā ir vissīkākā no visām sēklām, bet kāds no tās izaug augs un cik gan daudz augļus tas nes! Tas dod nevis simts augļus pret simts sēklām, bet gan simts pret vienu. Un kaut arī sēklas ir vismazākās (pēc izmēriem), tomēr cik gan lietderīgas tās ir.
Tāpat ir ar mīlestību. Ja jūs ieslēgsiet savā sirdī mīlestības sēklu pret Dievu un tuvāko un ja šīs mīlestības iespaidā jūs pildīsiet savus darbus, tad nekad jūs nepārkāpsiet Dekalogu. Jūs tad nemelosiet Dieva priekšā ar viltus - tikai pašas praktikas - reliģiju, kas ir bez gara. Jūs neapmelosiet tad tuvāko ar nepateicīgu un neuzticīgu uzvedības veidu, apzogot to tirdzniecībā un dzīvē.

Palūkojieties šurp, uz šo sinepju krūmu: cik gan putnu tagad meklē viņā patvērumu, un vēlāk tas kļūs par drošu mājokli putnu mazuļiem. Tā tas ir ar mīlestību. Mīliet un jūs tapsiet mīlēti. Mīliet un jums neaptrūksies žēlastība attiecībā uz jums padotajiem.
Mīlestība un atklātība - un miers ieskaus jūs zemes virsū, bet Debesīs jūs gaidīs godība. Citādi ikviens jūsu darbs pārvērtīsies elles salmā. Atcerieties mīlestības bausli un esiet uzticīgi Dievam - Patiesībai katrā savā vārdā, darbā un jūtās.

Nepieciešams ir nepārtraukts darbs sevis pilnveidošanai - klusumā un pacietībā. Esiet droši, ka Dievs redz jūsu cīņas un atmaksās par katru uzvaru pār egoismu, nelaipna vārda apslāpēšanu, nepatīkamu prasību izpildīšanu.
Dieva Valstība tiek būvēta ikdienas no mazām lietām, no mazo tikumu, bet jo īpaši - mīlestības piekopšanas. Esiet labsirdīgi. Dzīvojiet mierā viens ar otru. Nepakļaujaties kurnēšanai. Netiesājiet. Un tad Dievs būs kopā ar jums.
Es dodu jums Savu mieru un pateicos jums par šo ticību uz Mani.

/Marija Valtorta, "Jēzus Kristus", 2. publiskās darbības gads/
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 14:47:51
no M.Valtortas, vēl:


"... Pienāk citi mācekļi un Jēzus viņiem saka:

Jums nav ne jausmas kādu ļaunumu var nodarīt cilvēks cilvēkam ar savu naidīgo neizpratni.

Es lūdzu jūs atcerēties, ka jūsu Mācītājs vienmēr ir bijis ļoti miermīlīgs pret tiem, kam dvēsele ir slima. Jūs domājat, ka Mani vislielākie brīnumi un Mans galvenais spēks skar miesas dziedināšanu. Nē, Mani mīļie... Nāciet visi šurp, ceļš ir plats un mēs visi varam iet līdzās...
Mani galvenie darbi - kuri vairāk liecina par Manu dabu un Manu sūtību - ir sirds dziedināšana: vai nu no kādas nepietiekamības, vai no smaga grēka, vai arī no mocībām, ka dvēsele ir sodīta vai Dieva atstāta. Tieši dvēseles dziedināšana Manam Tēvam ir labpatīkamāka.

Dvēsele, kura ir zaudējusi pārliecību, ka saņems Dieva palīdzību, kas gan tā ir? Tā ir tikai putekļos guļoša niecība, kura nespēj gūt šo atbalstu ticībā uz Dieva palīdzību, kas sniedz dvēselei spēku un prieku. Dzīvot bez cerības, tas ir šausmīgi! Dzīve ir skaista pat negludumos tikai tāpēc, ka to apspīd Dieva saule, kura ir dzīves mērķis. Vai cilvēka dzīve ir skumja, ja to slāpē asaras un krāso asinis? Jā. Bet vēlāk uzlēks saule. Un vairs nebūs ne ciešanu, nedz šķiršanās, ne grūtību, nedz vientulības un trūkuma. Taps gaisma un skanēs dziesmas, iestāsies izlīgšana un miers, jo būs Dievs, Dieva Mūžīgā Saule.
Palūkojieties cik skumīga ir zeme, kad iestājas saules aptumsums. Ja cilvēks sev sacītu: "saule ir mirusi", vai tad viņš spētu dzīvot vienmēr iemūrēts pazemē, apglabāts un miris jau pirms nāves? Bet cilvēks zin, ka aiz šīs planētas, kura slēpj sauli un aizēno visu pasauli, vienmēr spīd Dieva Saule. Tāda ir doma par vienību ar Dievu zemes dzīves laikā.
Cilvēki var ievainot, zagt, sist sejā, bet Dievs dziedina, atgriež un taisno. Cilvēki saka: "Dievs tevi ir atmetis", bet dvēsele domā - tai būtu jādomā - šādi: Dievs ir taisnīgs un labs. Viņš visu redz un ir žēlsirdīgs. Viņš ir tik žēlsirdīgs, cik cilvēkam tas ir nepieciešams. Viņa labsirdība ir neizsmeļama. Tādēļ Viņš neatmetīs mani, kad es savu saraudāto seju ielikšu Viņa azotē un sacīšu Viņam: "Tēvs, Tu vienīgais esi man palicis. Mana dvēsele ir noskumusi un netīksmes pilna. Dāvā man Savu mieru..."

Lūk, Es, Dieva Sūtnis, pieņemu dvēseli, ko cilvēks ir savainojis vai sātans ir sakropļojis un Es pestīju to. Tāds ir Mans darbs!"

/Marija Valtorta, turpat/
Ingars
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:02:53
-Jona-

Stāv rakstīts - 1. Jāņa 5:12 Kam Dēls ir, tam ir dzīvība, kam Dieva Dēla nav, tam nav dzīvības.
Jeb vai tu domā, ka burvji, Jēzus noliedzēji, kristiešu slepkavas, netikļi, sātana pielūdzēji..uj piedod, izteikšos smalkjūtīgāk - citu reliģiju praktizētāji iemantos Deiva valstību?

- ikvienā tautā Viņam ir tīkams, kas Viņu bīstas un taisnīgi dzīvo,

Jā, tieši tā - kas VIņu bīstas, nevis kādu citu dievu

- Sv.Gars izlejas arī pār pagāniem /Ap.d.10/

Nu tie pagāni sāka ticēt uz Jēzu Kristu, tāpēc arī Svētais Gars pār viņiem izlējās

- dzīvais Dievs ir visvairāk ticīgo, bet arī - visu cilvēku Pestītājs /1.Tim.4/

Un tu to saprati, tā, ka tas nozīmē, ka neticīgie un citticīgie arī tiks debesīs?
tikai tajā pašā nodaļā arī ir rakstīts
1 Gars skaidri saka, ka vēlākos laikos daži atkritīs no ticības, pieķerdamies maldu gariem un dēmonu mācībām,
2 padodamies melkuļu liekulīgajiem vārdiem, kam pašu sirdsapziņa ar kauna zīmi iededzināta.
3 Tie aizliedz doties laulībā, pavēl atturēties no barības vielām, ko Dievs ir radījis, lai ticīgie un patiesības atzinēji saņemtu tās ar pateicību.


Ingars
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:04:34
Tātad es varu mierīgu sirdsapziņu nodarboties ar jogu, pielūgt budu, ticēt reinkarnācijai, zīlēt un burties, spridzināt kristiešus, zaimot Jēzu un cerot, ka dēļ šīm lietām, kas ir dažādu reliģiju prakses, Dievs mani pestīs?
masiks [212.93.96.2]
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:04:35
-Jona-
Abet divos vārdos, kā tas viss būtu? Man kaukā nav spēka urbties cauri visam textam...
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:09:57
Ingars

par citticīgiem nevar teikt, ka viņi atkrituši un tad pieķērušies kaut kam citam, viņiem viņu reliģija ir tā īstā un vienīgā, īpaši tāpēc, ka vēsturiski skatoties pastāvējusi pirms kristietības.
tātad - viņu acīs tu esi plaģiāts, un nevis otrādi.

"...Dievu apzināti var noliegt tikai tas cilvēks, kurš Dievu ir iepazinis. Cilvēks, kurš Viņu nav iepazinis, Dievu arī nevar nodot, jo viņš nemaz nezina, kas ir Dievs."
/Juris Rubenis/

ar laiku debesīs tiks pilnīgi visi reiz radītie. proti, kad beidzot būs gatavi ieiet caur Vienīgajām Durvīm. bet uzreiz debesīs netiks arī visi t.s. kristieši, i ne tuvu.
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:10:43
masiks [212.93.96.2]

divos vārdos tas būtu

"Visi cilvēki, kas dzīvo labas dzīves, neatkarīgi no viņu reliģiskās piederības, viņiem ir vieta Debesīs..." /Emanuels Svēdenborgs/
Svētais
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:12:09
"Visi cilvēki, kas dzīvo labas dzīves, neatkarīgi no viņu reliģiskās piederības, viņiem ir vieta Debesīs..."

Tā nav patiesība.
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:12:56
Ingars Tātad es varu mierīgu sirdsapziņu nodarboties ar jogu, pielūgt budu, ticēt reinkarnācijai, zīlēt un burties

nē, tu daudz ko no tā vairs nevari. Jēzum solījies? solījies! tad tev jau par vēlu
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:15:10
Svētais

tā ir patiesība. (nav domāti liekulīgi labie darbi, kas nenāk no sirds, protams).
bet katrs, kas pa īstam mīl savu tuvāko, ar to pašu mīl arī Dievu. kaut nezinot Viņa personvārdu.

galā visus vērtēs pēc Mīlestības un tikai pēc tās.
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:16:54
"Ir tikai viens Dievs, un Viņš ir Dievs priekš visiem. Tāpēc svarīgi, lai Dieva priekšā mēs katru turētu vienlīdz vērtīgu. Vienmēr esmu teikusi, ka hinduistam mums jāpalīdz kļūt par labāku hinduistu, musulmanim – par labāku musulmani un katolim – par labāku katoli. Mūsu darbam jākļūst par paraugu visiem cilvēkiem. Mēs apvienojam 475 dvēseles – starp mums ir 30 katoļu ģimenes, bet pārējie ir hinduisti, musulmaņi, sikhi – visdažādākās reliģijas. Taču viņi visi nāk uz mūsu lūgšanām.
Katrā no viņiem [aprūpējamiem nabagiem, slimniekiem] ir paslēpies Jēzus."
/Māte Terēze/
Svētais
# Labojis Svētais : 2010.04.16 15:17:13
-Jona-
Es neticu tam. To neapstiprina Svētie raksti. Vērtēs pēc ticības Jēzum kā glābējam, citādi velti sludinām evaņģēliju. Tad jau katrs lai pēc sirdspaziņas dzīvo un Dievs tāpat glābs. Tas nav pēc Bībeles.

Var mīlēt savu tuvāko, bet tas nav apliecinājums glābšanai.

Cits variants par tiem, kas Jēzu nav dzirdējuši, par to man pilnīgas atklāsmes nav. Bet tie, kas ir, tiem nav attaisnojuma dzīvot, mīlēt un darīt labus darbus, un glābties bez glābēja. Tas nav iespējams.
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2010.04.16 15:21:07
Svētais Var mīlēt savu tuvāko, bet tas nav apliecinājums glābšanai.

un tu domā, ka glābšanai pietiek nosaukties par Svēto?


31 Bet, kad Cilvēka Dēls nāks Savā godībā un visi eņģeļi līdz ar Viņu, tad Viņš sēdēs uz Sava godības krēsla.
32 Un visas tautas tiks sapulcētas Viņa priekšā; un Viņš tās šķirs, kā gans šķir avis no āžiem,
33 un liks avis pa Savu labo, bet āžus pa kreiso roku.
34 Tad Ķēniņš sacīs tiem, kas pa labo roku: nāciet šurp, jūs Mana Tēva svētītie, iemantojiet Valstību, kas jums ir sataisīta no pasaules iesākuma.
35 Jo Es biju izsalcis un jūs esat Mani paēdinājuši; Es biju izslāpis un jūs esat Mani dzirdinājuši; Es biju svešinieks un jūs esat Mani uzņēmuši.
36 Es biju pliks un jūs esat Mani apģērbuši; Es biju slims un jūs esat Mani apmeklējuši; Es biju cietumā un jūs esat nākuši pie Manis.
37 Tad taisnie atbildēs Viņam un sacīs: Kungs, kad mēs esam Tevi redzējuši izsalkušu un Tevi paēdinājuši? Vai izslāpušu un Tevi dzirdinājuši?
38 Kad mēs esam Tevi redzējuši kā svešinieku un Tevi uzņēmuši? Vai pliku un Tevi apģērbuši?
39 Kad mēs esam Tevi redzējuši slimu vai cietumā un nākuši pie Tevis?
40 Tad Ķēniņš tiem atbildēs un sacīs: patiesi Es jums saku: ko jūs esat darījuši vienam no šiem Maniem vismazākajiem brāļiem, to jūs esat Man darījuši.
41 Tad Viņš arī sacīs tiem, kas pa kreiso roku: eita nost no Manis, jūs nolādētie, mūžīgā ugunī, kas sataisīta velnam un viņa eņģeļiem.
42 Jo Es biju izsalcis un jūs neesat Mani paēdinājuši; Es biju izslāpis un jūs neesat Mani dzirdinājuši.
43 Es biju svešinieks un jūs neesat Mani uzņēmuši; Es biju pliks, un jūs neesat Mani apģērbuši; Es biju slims un cietumā un jūs neesat Mani apmeklējuši.
44 Tad tie arīdzan Viņam atbildēs un sacīs: Kungs, kad mēs esam Tevi redzējuši izsalkušu vai izslāpušu, vai kā svešinieku, vai pliku, vai slimu, vai cietumā un neesam Tev kalpojuši?
45 Tad Viņš tiem atbildēs un sacīs: patiesi Es jums saku: ko jūs neesat darījuši vienam no šiem vismazākajiem, to jūs arīdzan Man neesat darījuši.
46 Un tie ieies mūžīgā sodībā, bet taisnie mūžīgā dzīvībā."
/Mt.25/
Ingars
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:22:27
-Jona-

par citticīgiem nevar teikt, ka viņi atkrituši un tad pieķērušies kaut kam citam, viņiem viņu reliģija ir tā īstā un vienīgā, īpaši tāpēc, ka vēsturiski skatoties pastāvējusi pirms kristietības.
tātad - viņu acīs tu esi plaģiāts, un nevis otrādi.


Ja bībele tev ir autoritāte, tad sapratīsi pati, ka šo cilvēku šis viedoklis ir meli. Bībelē redzam, ka Dievs atklājas cilvēkiem jau no paša sākuma, pirms vispār radās citas reliģijas

"...Dievu apzināti var noliegt tikai tas cilvēks, kurš Dievu ir iepazinis. Cilvēks, kurš Viņu nav iepazinis, Dievu arī nevar nodot, jo viņš nemaz nezina, kas ir Dievs."
/Juris Rubenis/


Un par šādiem neapzinātiem noliedzējiem arī ir rakstīts
Rom. 2:12 Kas bez bauslības grēkojuši, bez bauslības ies bojā, bet, kas grēkojuši, pazīdami bauslību, pēc tās tiks tiesāti.
Nezināšana neattaisno grēku

ar laiku debesīs tiks pilnīgi visi reiz radītie. proti, kad beidzot būs gatavi ieiet caur Vienīgajām Durvīm. bet uzreiz debesīs netiks arī visi t.s. kristieši, i ne tuvu.

Stāv rakstīts, ka pestīts būs ikviens, kurš ticēs, bet, kas neticēs, taps pazudināts un vēl ir runa par mūžīgām mocībām ellē, ka no turienes nav atgriešanās utt. Jona - tev vajadzētu vairāk lasīt bībeli un mazāk cilvēku izdomātas fantāzijas

nē, tu daudz ko no tā vairs nevari. Jēzum solījies? solījies! tad tev jau par vēlu

Nu kā, bet tu taču teici, ka visi, kas ir ārpus kristietības, arī būs pestīti. Bet te redz parādās tava nekonsekvence - ja ir rakstīts bībelē, tad ir rakstīts un nekādi citi pravietojumi, kas ar bībeli nesaskan, nav vērā ņemami

Kas nezinādams nomiris savā neticībā, nonāks elē, jo nezināšana neattaisno
Svētais
# Labojis Svētais : 2010.04.16 15:23:23
-Jona-
Jā, tā rakstu vieta ir patiesa, bet nevar ņemt to kā doktrīnu, ja tā nav savienota ar citām rakstu vietām par šo jautājumu. Citur teikts, ka nav glābšanas kā vien cau Jēzu, jo nav cits vārds cilvēkiem zem debess dots, un caur tiocību, un darbiem, utt...

Rakstu vietas savā starpā jālīdzsvaro, jo citādi var iebraukt vienā via otrā grāvī, un tas nav vēlams.
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2010.04.16 15:26:11
Ingars Stāv rakstīts, ka pestīts būs ikviens, kurš ticēs, bet, kas neticēs, taps pazudināts

jā, tikai nelaime tāda, ka ticīgam jābūt pēc Jēzus mērauklām, nevis paša iedomām, mēs pagaidām esam vien mazticīgi, ja kas!
es jau saprotu, ka katoļu svētie pie luturiem nav diez kādas autoritātes (kas ļoti slikti/augstprātīgi, starp citu) taču vai zini, ko teicis mūspašu D.Bonhēfers, nu tas - lielais, dižais?
kad viņam mūža nogalē jautāts, ko viņš kā kristietis vēl tādu varētu vēlēties, Bonhēfers atbildējis - ak, kaut es kādreiz varētu kļūt ticīgs...

tā lūk, mūsu dikten ticīgais Ingar
Aivars
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:27:13
- Sv.Gars izlejas arī pār pagāniem /Ap.d.10/
Hm. Un tas nozīmētu piespiedu pestīšanu?
Tā tiešām būs cita opera un cita dieva mācība.
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:29:28
Svētais

bet tu izlasi no Lašansa, ka vēl pat pašā nāves pieredzē (!) cilvēkiem tiek dotas papildus izdevības! tas tikai tumsonīgā baznīca ilgi domāja, ka ja pati pašnāvniekus pilnībā noraksta, tad Dievs dara tāpat..

bet Dievs, par laimi mums visiem, ir nesalīdzināmi žēlsirdīgāks.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 156 , pavisam kopa bijuši: 15176