atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Kāpēc ateisti tik aktīvi raksta kristiešu forumā?
Rudens rozes balss
Iesūtīts: 2010.01.20 10:47:24
Liela daļa no visaktīvākajiem rakstītājiem šajā kristiešu forumā ir ateisti (vai vismaz sevi tā definē).
Kas ir tas iemesls, kas liek viņiem šeit apgrozīties, dažiem pat gadiem ilgi, un turpināt izdomāt jebkādus pretargumentus kristietībai?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2010.01.20 11:33:06
nezin. kaut kāda cemme uz kristietību, bērnības trauma vai kas tāds?
Svētais
# Iesūtīts: 2010.01.20 11:36:36
Rudens rozes balss
čau, Balss . Paklausīju tavam pamudinājumam, un uzsāku sarunu ar liepu. ( bet tas ne par tēmu)

Bet es domāju, ka daudziem ir arī patiesa vēlēšanās noskaidrot kaut ko par kristietību. Daudzi protmas, tikai grib strideties un iedzit kristiesu ssturi.
vilks
# Iesūtīts: 2010.01.20 11:41:00
Jus kristiesi ari pastavigi apgrozaties atteistu (citticibnieku) vide un pauzat savu viedokli.
Vai tas varētu klasificēties kā cemme uz kristietību/kristiešiem?
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2010.01.20 11:49:31
liepa
Jus kristiesi ari pastavigi apgrozaties atteistu (citticibnieku) vide un pauzat savu viedokli. Mes jau tadi pasi cilveki, ka jus:-)

Kur tad mēs apgrozamies? Vai ateistu un citticībnieku forumos?
Vai arī uzskati, ka visa sabiedriskā vide primāri pieder ne-kristiešiem? Ja tā - tad tu smagi kļūdies.

Atteisti grib palidzet kristiesiem labak saprast kristietibu, apspriezot kopa ar viniem bibeles pantus. Nu tipa bibeles petnieku pulcins, tikai kur dazi tic, ka bibele ir svetais vards un dazs pienem, ka bibele ir vienkarsi gramata.

Huligānisks skolnieks, kurš atsakās mācīties gan stundās, gan pildīt mājasdarbus, traucē skolas kārtību, bet kam pietiek nekaunības uzbāzties ar provocējošiem jautājumiem, kā arī nav pacietības sagaidīt to brīdi, kad atbilstošais jautājums tiks izskatīts - tādu tu sauc par palīgu skolotājam.
Skolā jau reti kurš tic, ka skolotājs ir pie pilna prāta, ka skolotājs kaut ko saprot no dzīves, ka skolotājs ir normāls cilvēks, ka ...
Toties ir arī labums - šādi skolnieki rūda patiesi augstākās raudzes pedagogus.
vilks
# Iesūtīts: 2010.01.20 11:51:42
liepa
nē nu var jau būt, ka aiz mīlestības.
vilks
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:13:17
liepa
reizēm tas labums tāds ļoti ļoti ļoti kaitinošs...īpaši, ja forumā kristieši grib mierīgi aprunāties savā starpā.
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:16:16
liepa
Zini, šis forums īstenībā ir domāts un veidots kristiešiem, kur viņi var savstapēji pārrunāt viņiem interesējošus un svarīgus jautājums. Tādēļ nepārtraukta skaidrošanās ar neticīgajiem - kas mums gandrīz par pienākumu tiek uzlikta - kļūst apgrūtinoša.

Ja cilvēks patiešām gribētu ko saprast un uzzināt, cita lieta. Ja viņš vēlas tikai atrast "pierādījumus", ka Bībele ir blēņas un ka ticīgie ir mazattīstīti muļķīši, kas tic pasaciņām, tad piedod - pāriet vēlme tērēt spēkus un sarunāties ar jums.
pich007
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:17:03
neatbalstu tos, kuri tikai izvelk vienu nepatīkamu citātu no bībeles un, pat neieklausoties citu viedoklī, uzreiz pilnā balsī bļauj, ka visa kristietība un reliģija kā tāda nekam neder...
pats es nosodu šādus cilvēkus, jo viņi liek ticīgajiem domāt, ka visi neticīgie ir vienādi. tā pat kā kristieši nosoda savus fanātus un priesterus pedofīlus.

man, lasot bībeli, tiešām rodas jautājums par atsevišķām vietām, kurām es pats nesaprotu nozīmi. tāpēc arī tiek veidota diskusija. diemžēl bieži sanāk novērot faktu, ka arī kristieši nevar izskaidrot šo bībeles citātu nozīmi, un tad tiek ieņemta uzbrukuma pozīcija...
danar
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:20:31
Rudens rozes balsses ar par to sodien aizdomajos...parlasot diskusijas
Ja es butu ateists,un es tada biju...tad es nelistu sitados forumos ieksa,jo tas temas nebutu man saistosas.Ja cilveks vairakus gadus seit ir..tatad vinam interese.Kaut kas piesaista..pievelk.
Ja,un kapec ne..ateists var kristietim palidzet saprast kaut kadas lietas,piespiest meklet un iedzilinaties.
Grutak ir ateistam,jo seit visas atbildes nevar sanemt..ta ka liela vilsanas
vilks
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:24:03
liepa
nu jā, bet nekristiešus mans (piemēram) loģikas trūkums nekādi personīgi neskar, bet, ja es gribu mierīgi aprunāties ar Rudens rozes balsi un citiem kristiešiem, tad ir ļoti neērti, ja kāds pastāvīgi jaucas sarunā ar dīvainām piezīmēm ne par tēmu.
Nerunīgais
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:28:32
Balss,
man liekas, ka liepa te aizrāvies ar spamošanu - ja tā, tad tā viņam ir tāda savdabīga laika pavadīšana, rotaļa, bez citas intereses un ko adekvāti jāreaģē. Par citiem tipiem - spriežu pēc spējas viņu ,,iebraukt tēmā,, , padomāt par jēdzīgiem argumentiem, lasīt Rakstus, spējas sarunāties... viens no šamiem man pat tā kā patīk.


Aivars
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:28:39
Man gan liekas, ka dažiem vienkārši pietrūkst uzmanības.
Bet lai nu pļāpā, tikai solīdi būtu respektēt dažās diskusijās izskanējušos lūgumus, ļaut kristiešiem savā starpā aprunāties. Un kas gan būtu elementāra pieklājība - ja lapā ienāk kāds jauns kristietis, kas meklē atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem LELB FORUMĀ, tad vajadzētu prasties paklusēt, nevis uzmesties par namatēviem.
Svētais
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:32:06
vilksRudens rozes balss Vispār nevar nepiekrist tam, ka tā ir pamatīga kalpošana, atbildēt uz neticīgo jautājumiem. Labi, ka te ir tādi kā Mulderīts , un vēl daži labi, kas cenšās kaut ko atbildēt.

Es nonācu pie slēdziena, ka tiem, kam jau ir mēģināts atbildēt, un kuri tomēr nepieņem, ir jāaturas turpmāk tiem ko teikt, jo ir rakstīts, tādu vienreiz un otrreiz pamācījis noraidi , zinādams, ka tāds pats sevi ved pazušanā.

Taču tomēr daudzi ir uz tā sliekšņa, ka vēlas kaut ko vairāk izprast. Tiem būtu jāpievērš uzmanība.
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:34:46
liepa
Tava bēda ir tā, ka tu gribi aptvert Dievu, viņa darbus, viņa loģiku ar cilvēka loģiku un saprātu.
Kā teikts Bībelē - tas, kas viņiem (cilvēkiem) ir atklāts par Dievu, būtībā ir pietiekams, lai varētu viņu iepazīt. (precīzi neatceros).

Kukainītim ar kukainīša pieredzi, spējām un loģiku nav iespējams saprast,un pat laikam ne apjaust cilvēka darbības motīvus un spējas.

Cilvēks, pēc Dieva līdzības radīts, spēj apjaust, bet ne visu izskaidrot un nopamatot ar cilvēcīgo ikdienas pieredzi un loģiku.

Tā nu tas ir - take it or leave it.
Ja gribi patiešām iepazīt Dievu, esi laipni aicināta. Lasi Jauno Detrību, labas kristīgas grāmatas, ej uz kādu Alfa kursu, piemēram.
Šādā veidā - tirpinot kristiešus par detalizētu visādu terminu, laiku, dienu, stundu skaidrojumu - tu Dievu neiepazīsi un ticību negūsi.
*Duksis
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:36:31
Nav ko kriestiešiem iespringt - praktiskajā dzīvē visi cilvēki ir ateisti, pat tie, kas nesaprotamu iemeslu dēļ sevi uzskata par kristiešiem.
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:37:11
*Duksis
TU to saki. Un tā nav taisnība.
danar
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:37:47
liepanu,redz..kada diskusija jau stastiju,ka pieversos..gaju uz iesvetes macibam.tur par visiem siem jautajumiem,kuriem centies rast atbildes,ir lekcijas.Tas ir kas cits,neka sedet foruma.Man nebija religija saistosa,bet es mekleju kadu kurs palidzetu man tikt ara no "bedres".Un kristietiba to atradu.
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2010.01.20 12:38:40
Rudens rozes balss Jā, es to saku. Un tā ir taisnība.
Aivars
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:39:18
liepa]
Tev ir tiesības paklusēt!
Neuztver to kā draudus, bet pēc Tavas loģikas Tev ir tiesības uzzināt kā Tavus zobus varu apstrādāt es, un kā stomatologs, un tad salīdzināt, ja? Nu nevajag ar savu diletantismu visām mucēm par spundi sprausties!
Aivars
# Iesūtīts: 2010.01.20 12:41:20
kak govorit naš dorogoj šef, to jesļi čelovek ...
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 165 , pavisam kopa bijuši: 36689