atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Jūsu domas par sekojošo rakstu vietu (kristiešiem)
Mulders
Iesūtīts: 2009.04.02 10:58:54
Jāņa 9:
4 Man nākas strādāt Tā darbus, kas Mani sūtījis, kamēr ir diena; nāk nakts, kad neviens nevar strādāt.
5 Kamēr Es esmu pasaulē, Es esmu pasaules gaisma."
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.04.02 10:59:14
Kā jūs saprotat, par kādu nakti šeit Kristus runā! Kas tā par nakti, kurā nevar strādāt?

Interesanti, ka jaunajā tulkojumā un oriģinālā pantā ir nevis "Man nākas strādāt..." bet "Mums jādara tie darbi"!
S.R...
# Iesūtīts: 2009.04.02 11:07:37
varbūt 5 ir 4 paskaidrojums. Es esmu pasaules gaisma, kamēr pastāv pasaule, Kristus ir tās gaisma. kad zudīs debesis un zeme - būs nakts . tiks noslēgti rēķini - pagājis žēlastības laiks pasaulei. noslēdzies viens etaps lai dotu vietu kam pilnīgi jaunam.
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.04.02 11:12:57
S.R. bet vai tad jaunajā pasaulē nevarēs strādāt Dieva darbus? Vai pēc augšāmcelšanās maz būs kāds brīdis, kad Kristus nebūs pasaulē, ja viņš ir teicis - un Redzi es esmu pie jums līdz pasaules galam? Tas jau nenozīmē, ka pasaules galā viņš mūs pametīs... bet vēl jo vairāk pie mums būs... Ne?
S.R...
# Labojis S.R...: 2009.04.02 11:20:32
acīmredzot uzsvars ir likts uz "veco pasauli". tā arī teikts - līdz pasaules galam. manuprāt būs beigusies Jēzus misija kā pestītājam - tātad, līdz pat pasaules galam mēs varam tikt pestīti,(tas arī ir Viņa darbs) pēc tam pestīšana vairs nebūs nepieciešama jo visi tādi jau būsim. tad Viņš nāks ar spēku un spožumu - kā Valdnieks, Karalis. arī pašlaik Viņš protams tas ir, bet viņš ir arī visu mūsu Kalps, Upuris, Pestītājs. ko Tu pats par to domā?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.04.02 11:56:19
S.R. Bet vai tiešām Karāļa nākšanu ar spēku var nosaukt par Nakti, kad "Mēs" (Tātad arī Kristus) nevaram darīt Dieva darbus?
Manuprāt "Nakts" noteikti neder kā Kristus Atnākšanas periods... laigan atkal... pasaules galā būs tumši laiki...
Rausītis
# Labojis Rausītis: 2009.04.02 12:03:00
Varbūt "nakts " ir runa par Lielās piektdienas notikumiem

Un Jēzus sacīja augstajiem priesteriem un Tempļa virsniekiem un vecajiem, kas pret Viņu bija sapulcējušies: "Jūs esat izgājuši kā pret slepkavu ar zobeniem un nūjām!
53 Es esmu bijis ik dienas pie jums Templī, un jūs savas rokas Man neesat pielikuši; bet šī ir jūsu stunda un tumsības vara."

un vēl tur bija rakstu vieta kaut kas par šīs pasaules valdnieka tumsības stundu ... jāpameklē

bet no konteksta to tā nevar izspriest.
S.R...
# Iesūtīts: 2009.04.02 13:32:18
Mulders
Jēzus arī citās vietās šo stundu ir apzīmējis ne visai patīkamiem vārdiem - bet tā stunda nāks kā zaglis... tas tā tēlaini izsakoties, un iespējams tajā laikā "naktij"bija vēl kāda īpaša nozīme. nu nezinu, es pagaidām citu izskaidrojumu nevaru atrast. varu pavaicāt skolā pasniedzējiem.
lēnprātīgais
# Iesūtīts: 2009.04.02 14:24:55
Manuprāt ar dienu un nakti šeit nebūtu jāsaprot kaut kādu konkrētu vēsturisku situāciju, bet gan apzināties, ka šajā pasaulē situācijas mainās - iespēja strādāt, iespēja sludināt Evaņģēliju, iespēja darīt labus darbus un gavenais iespēja ticībā satvert Dieva žēlastību - mūžīgo dzīvību nebūs katru dienu un nebūs vienmēr. Tāpēc jāizmanto katra diena! Pēkšņi man var pienākt nakts - tā varbūt ir mana nāve, kas daudzas labas ieceres vairs neļaus piepildīt; tās var būt dramatiskas politiskas pārmaiņas, kā piemēram, padomju režīms, kas uznāca ar izvešanām nakts vidū uz Sibīriju un baznīcas vajāšanu; tas var būt arī antikrista varas laiks u.t.t. Jēzum "nakts" atnāca Lielajā Piektdienā, bet Lieldienās atkal ausa diena.

Mums šobrīd visiem ir diena. Tāpēc priecāsimies par to un darīsim labus, mīlestūbas pilnus ticības darbus. Kas zin, varbūt rīt jau kādam no mums pienāks nakts...
rainars
# Iesūtīts: 2009.04.02 18:53:24
Saprotās ka Jēzus šeit domā garīgo tumsu.
Tad Jēzus bija uz zemes tēva sūtīts,tagad pie Mūsu Svētā Tēva (radītāja)Valstībā.Tagad(mūslaikos) Dievs-Tēvs,Dēls un Svētais Gars dod liecību Svētajā Garā Dodot Gaismu un mums kas šo Gaismu ir saņēmuši tā jāatstaro citiem ,lai citi tāpat taptu glābti no pazudināšanas kā mēs esam izglābti saņemot pasludināšanu par Jēzu Kristu,vīņa nopelniem mūsu dēļ kad vēl bijām grēcinieki

Mt 5:14 Jūs esat pasaules gaišums; pilsēta, kas stāv kalnā, nevar būt apslēpta.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 126 , pavisam kopa bijuši: 7611