atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību filozofiem-intelektuāļiem-matemātiķiem
emocija9
Iesūtīts: 2009.02.25 13:45:20
Cilvēka spēkos vai spējās nav izzināt savu Radītāju, bet vērojot likumsakarības uz Zemes un savā dzīvē, var viņam tuvināties, lai saprastu Dieva šī brīnišķīgā mākslinieka, matemātiķa , ideālista un reālista utp. personību-trīssavienību.
Ir zināms, lai kaut ko pasāktu ir vajadzīga ideja. Lai ideju realizētu ir vajadzīgas noteiktas darbības. Lai ideja dzīvotu ir vajadzīgs ievērot virkni likumsakarību.
...................................................................................
Dievam bija svarīgi, lai viņa radītajam cilvēkam būtu brīva griba, lai tas nebūtu šaura profila robots. Un , lai cilvēkam būtu brīva griba ir jābūt aizliegumam uz kaut ko, respektīvi vispilnīgāk brīva griba izpaužās ja ir aizliegums.(es runāju par likumsakarībām) Un šis aizliegums Paradīzes dārzā bija ļaunā un Labā atzīšanas koks)...........................................................................
Diskusija kristiešiem vai tiem,kas ko nozīmīgu par tēmu var pateikt. Mod.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
emocija9
# Iesūtīts: 2009.02.25 13:52:01
Ar visu šo es gribēju pateikt, ka alfa kursi (svētdienas skola ) ir daudz progresējuši no tā brīža, kad es mācījos , lai nokristītos. Bet joprojām no malas izskatās, ka bariņš pustraku pieaugušo entuziastu grib ar pasaku tēliem panākt dzīvu ticību Dzīvajam Dievam. Joprojām Svētais gars ir tas, kas uzrunā šo cilvēku sirdis, to cilvēku sirdis, kas nav nocietinātas,bet, ko darīt ar reālistiem matemātiķiem, kas savas sirdis ir nocietinājuši un visiem pārējiem, kuriem ikdienas lietas utp. ir pārāk reālistiskas, lai noticētu Dieva esamībai
emocija9
# Iesūtīts: 2009.02.25 13:57:08
Lai visu aptvertu Dievam ir jābūt gan intravertam-ekstravertam, ideālistam-reālistam-skeptiķim, holeriķim-sangviniķim-melanholiķim-flegmātiķim, māksliniekam-matemātiķim-grāmatvedim utp....
Un kāds tur brīnums, ja mēs no svētajiem rakstiem zinām, ka Dievam ir septiņi gari, bet mums cilvēkiem ir tikai viens.
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.02.25 14:03:08
emocija9 es esmu šāds matemātīķsi, reālists - izbijušais ateists! Šodien esmu ticīgs un mana digitālā domāšana nevis traucē, bet palīdz un papildina šo Dievatziņu!

Bet tādas "sudraba lodes" kā piespiest cilvēku ticēt nav... jo ticība nav atkarīga no mums vai nebalstās mūsu centienos, bet tas ir Dieva darbs un viņš gan racionālistus, gan ideālistus gan reālistus spēj atgriezt!

Viss ko mēs varam darīt, ir palīdzēt novākt šķēršļus, kas traucē ticēt... Tur racionālistiem un matemātiķiem var parādīt vismaz tik daudz, ka ticēt Dievam nav irracionāls pasākums!
emocija9
# Iesūtīts: 2009.02.25 14:24:15
Atgriežoties pie iepriekš teiktā par ļaunā un labā atzīšanas koku, (pats koks ietver likumsakarību - labs var izpausties tikai uz ļaunā fona), tas ir jāsaprot kā nosacījums, lai Dieva radītajam cilvēkam būtu brīva griba.
Tālāk, kas notiek , ja cilvēks savā brīvajā gribā atsakās paklausīt aizliegumam nebaidoties no soda, notiek atkal likumsakarība, radītais cilvēks "nobaudot"labā-ļaunā augli spēj izšķirt, kas labs ir un kas ļauns.
likumsakarība ir ja Tu to esi nobaudījis, tu zini kā tas garšo.
.................................................................................................................
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.25 14:26:59
pats koks ietver likumsakarību - labs var izpausties tikai uz ļaunā fona

Emocija šeit tu iebrauci pilnīgās blēņās!
Pasakot, ka veselība iespējama tikai tad, ja pasaulē pastāv slimība!

Tu to otrādi apgriezi. Ļaunums var izpausties tikai uz labā fona... Ļaunums ir Labā parazīts!

Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.25 14:39:00
Ugu un tad esbuutu pakomuniceejis pats ar sevi un patreneejis savas mozgas. Jauki, mprotams, bet pricjom te kaada cita buutne.


Hmmm a tu kad lasi manus postus arii tikai ar sevi komunicē?

Jeb Mulders kad lasa ``nosleepumu salu``, domaa, ka komunicee ar Zilu Vernu? ( tas gadienaa, ja pienjemam, ka biibeli tiesaam uzrakstiijis JHVH, kas pats par sevi ira fantastisks pienjeemums).

Nē... Žils Verns nerakstīja "dzīvu vārdu" un viņš nav tāda exotiska būtne, kas tā spētu komunicēt kā Dievs caur rakstīto vārdu!

Nepareizi. No taas pasas biibeles izriet, ka JHVH prot komuniceeties pa taisni drosos veidos. Sk. uzraxtu uz sienas un inkarnaaciju ieksj JK.
Un tavuprāt šie uzraksti bij tā... ikdienas komunikācija ar jebkuru katru, kas meklēja šo komunikāciju? Vot kad tu uzvarēsi Persiju vai kādu citu lielu valsti un būsi varens ķēniņš, moš Dievs pakomunicēs ar tevīm ar uzrakstiem uz sienām! Un... tam fruktam, ar kuru tā sienas komunikācija notikās, visai drīz gals pienāca!

Nepareizi, pietiek, ja viens ir universaals, piemeeram JHVH. tad universaalais var izveeleeties tos kanaalus, kas pieejami arii neuniversaalajam, piemeeram Ctulhu.
Nu lūk un tos viņš ir izvēlējies - Ticīgie + Raksti! Runāt ar ticīgajiem proti - proti, tātad šis kanāls tev pieejams. Lasīt proti - proti - tātad arī šis kanāls tev pieejams! Nu... ko tad čīxti?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.25 14:39:45
Precizaak - ljaunums ir defekts, kljuuda.

Pareizi... bet kādā kontextā uz kā?
Jo ļaunumu un defektu tu vari konstatēt tikai pretstatā ideālam labajam! Ja tāds nav, tad tu nemaz nezini ka kaut kas ir ļauns... jo nav jau uz kā fona mērīt!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.25 14:48:34

Njea, posti paraadaas atkariibaa no taa, kaadus postus ieraxtu es. Dialoga reziims. tas liek domaat, ka otraa galaa kautkaada sisteema ir.


Un... a saturiskā infa ta tā pati, ko es esmu rakstījis daudz daudz pirms šīposta. Tb būtībā, tu faktiski ļoti pat labi zini visas manas atbildes uz visām tavām iebildēm... Līdz ar to, ja tu būtu pacietīgs un es būtu kaut kur iegājis satori stavoklī, tu varētu mierīgi lasīt manus iepriekšējos postus un zināt, manu viedokli... Tā joprojām būtu komunikācija ar mani!

pag, lasiiju Vernu un lasiiju Biibeli. Kur tur tas `dziivums`? Abi texti statiski, nekaada `dziivuma`.
Tas tev tā šķiet. Esi novērojis Žila Verna textu spēju radīt civilizācijas un noteikt vēstures kursu daudz? A Bībele?

Pag, otrajaa variantaa ( caur inkarnaaciju ieksj JK) JHVH komuniceeja nebuut ne ar sabiedriibas eliti.

Nu? Bet tas bij vienreizējs Vēstures Notikums! Nevar vairs iekāpt vēlreiz tajā pašā upē - pat Dievs!

Pag, tas neder kaa kanaals. Neveiksmiiga izveele.Kaapeec - jau raxtiiju.
Nu ja 2 miljardiem tas ir OK... tad vaina būs šoreiz tevī!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.25 15:04:46
Ja nebūtu ļaunā, cilvēki neprastu novērtēt labo.

Blefs! Tā var teikt tikai ļauns vai nepieredzējis cilvēks! Tas ko šādi spriedoši cilvēki būtībā dara ir mēģina samainīt labo un ļauno vietām, jo grib pierādīt, ka labais savu labumu gūst tikai ļaunumā!
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.03.01 13:52:26
Mulders
Bet tādas "sudraba lodes" kā piespiest cilvēku ticēt nav... &
Viss ko mēs varam darīt, ir palīdzēt novākt šķēršļus, kas traucē ticēt... Tur racionālistiem un matemātiķiem var parādīt vismaz tik daudz, ka ticēt Dievam nav irracionāls pasākums!

Ja nav tās "sudraba lodes", vai tad šis pasāciens var būt racionāls?

Tā var teikt tikai ļauns vai nepieredzējis cilvēks! Tas ko šādi spriedoši cilvēki būtībā dara ir mēģina samainīt labo un ļauno vietām, jo grib pierādīt, ka labais savu labumu gūst tikai ļaunumā!

Nē, tā var teikt cilvēks, kurš kristietībā saskata tendenci, reklamēt sevi kā visa labā iemiesojumu. Jo ja nebūtu ļaunā, nebūtu vairs nepieciešamības pēc grēka definēšanas, pēc elles mocību idejas u.c. šausmīgām lietām, ko var atrast bībelē.

Piedevām - kā var novērtēt labo?!
Zinot to, kāpēc labais ir labs. Lai zinātnu kāpēc ir labais ir labs, derētu novilkt robežas no tā, kas iespējams nav labs. Neierobežots labums vienkārši vairs neprasa pēc jēdziena "labs"
Saulespuķe
# Labojis Saulespuķe: 2009.03.01 15:20:52
emocija9
Par sākuma jautājumu - ko darīt ar tādiem?

Tā kā piederu pie tādiem - padsmit gadus manā dzīvē svarīgākais bija šahs, tas atbildēšu Tādus Dievs (Savā mīlestībā, protams!) noliek pie vietas nereti smagākā veidā kā ne tik racionālos. Tādiem atgriešanās punkts nereti ir ciešanas un smagi pārbaudījumi.
Bet labā ziņa ir tāda, ka tad, kad tādi atgriežas, tad parasti atgriežas pa īstam un uz visu banku. Nezinu, vai uz šo visu arī mans mācītājs teiktu Āmen!, bet vismaz man tā liekas, ka tieši tā ar mani ir

P.S. Un piekrītu Mulderam - analītiskais prāts ticības dzīvē ļoti palīdz! Nesaku, ka tā ir labāk vai sliktāk, bet - man patīk, kā tas ir, ir labi! Protams, ja vairāk attīstīta būtu kāda cita cilvēka daļa, tad atkal dzīve būtu savādāk krāsaina. Dieva bērnam visādi ir labi, vajag tikai to ieraudzīt un par to pateicībā priecāties.

Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.01 16:21:58
Ja nav tās "sudraba lodes", vai tad šis pasāciens var būt racionāls?

Jā... Protams, te jau jautājums, ko nu kurš saprot ar "racionāls"
Vai "random mutācijas" var būt kaut kāds racionāls pamats dajebkam. Vai hēzenberga nenoteiktības princips var būt racionāls, ja mēs nekad neko īsti nevaram zināt par matērijas stāvokli mikrokosmosā?

Nē, tā var teikt cilvēks, kurš kristietībā saskata tendenci, reklamēt sevi kā visa labā iemiesojumu. Jo ja nebūtu ļaunā, nebūtu vairs nepieciešamības pēc grēka definēšanas, pēc elles mocību idejas u.c. šausmīgām lietām, ko var atrast bībelē.

Jeb citiem vārdiem, lai tiktu vaļā no briesmīgiem vārdiem "cietums" "sods" mums vajag tikt vaļā no jebkā, kas to paģēr - tādējādi, ļaunumu iznīdējot ar definīcijām... Hardly! Protams, ja ļaunuma nebūtu, nebūtu arī nepieciešamība pēc idejām par ļaunuma sekām. Ļaunuma sekas ir loģiskias sekas pašam ļaunuma cēlonim... Kas tajā tev nepatīk?

Piedevām - kā var novērtēt labo?!

Kā var novērtēt jebko? Garumu, tilpumu, temperatūru?

Zinot to, kāpēc labais ir labs. Lai zinātnu kāpēc ir labais ir labs, derētu novilkt robežas no tā, kas iespējams nav labs. Neierobežots labums vienkārši vairs neprasa pēc jēdziena "labs"

Novelkot robežas tu neatbildi uz jautājumu, kuru pats uzdevi - "kāpēc?". Tāpēc, ka novilkta robeža? Labs tāpēc, ka ierobežot? Diez vai! Labais pats par sevi ir labs... tas ir bāze, no kuras viss pārējais tad iegūst savu jēgu... arī ļaunais, ja ir pretējs labajam!
Jā labais, protams, ir ierobežots... robežas vispār vajag lai ne tikai labais būtu, bet lai vispār varētu kaut kas BŪT šajā pasaulē!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.02 12:14:12
Ctulhu, kam daudz dots, no tā daudz prasīs!
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.03.02 18:16:43
Mulders
Novelkot robežas tu neatbildi uz jautājumu, kuru pats uzdevi - "kāpēc?".

Tāpēc, ka kaut kas ir slikts. Bet varbūt ir kaut kāds vidusslānis starp labo un slikto?! Tādā gadījumā sliktais protams neizceltu labo.. vai otrādāk..
Saulespuķe
# Iesūtīts: 2009.03.02 18:35:20
Ctulhu
Nē, te gan ir pilnīgi citi secinājumi!
Pirmkārt, ilgstoša "neatgriešanās" liecina par ļoti lielu pašpietiekamību un lepnību.
Otrkārt, tā kā Dzīvais Dievs ir paradoksu Dievs, tad šādā veidā -caur ciešanām - izpaužas nevis Viņa dusmas vai ļaunums, kā to daži gribētu piedēvēt, bet kā reiz ļoti liela mīlestība, jo Dievs grib, lai visi tiek izglābti, lai visi nāk pie Viņa. Ja reiz nepielec komforta laikos, tad varbūt pieleks savādāk.
Ateistiem.lv
# Iesūtīts: 2009.03.02 19:02:20
Varbūt ciešanas tajā laikā kādam bija izdevīgas...
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.03 13:04:35
Ctulhu, tā ir, lai no dzelzs rūdas blāķa uztaisītu arklu, tas ir jāliek ugunī un jāsit ar lielu kaukli!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.03.03 13:11:21
Ctulhu, tb robotu Ctulhu būdams determinists principā nespēj pieņemt brīvas gribas koncepciju... Tādējādi Ctulhu vienmēr viss reducējas hard-core programmēšanā!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.03 13:38:10
Kaa var buut briivaa griba sistemai, kura nevar mainiities, ibo ir pilniiga?

A vienkārši... jēdziens "pilnīgs" neiever to ko tu domā...

Kaada ir briivaa izveele sisteemai, kura celjus A, B un visus paareejos jau zina?

Tieši tā būtu pilnīga sistēma, kuru nekas neierobežo!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.03 13:40:41
Pilniigs un kautko neietver???

Prosto jēdzienu nesakritība. Tu jēdzienu "Pilnīgs" definē kā derivatīvu jēdzienu no kaut kādiem citiem jēdzieniem un to kvantitātēm. Mums jēdziens "pilnīgs" ir bāzes jēdziens!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 175 , pavisam kopa bijuši: 14993