atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Par ticību un labajiem darbiem
Kristofers
Iesūtīts: 2009.02.22 13:06:02
Es pārcēlu šo no diskusijas Jaunava Marija, jo tā ir jauna tēma, ko būtu lietderīgi apspriest atsevišķi.

Ingars Vienīgais, ko debesīs ņems vērā, tās būs tavas personīgās attiecības ar Jēzu Kristu.

Merlins Vai tas nav drusku vienkāršoti? "Mirušie tika tiesāti pēc tā, kas rakstīts grāmatās, pēc viņu darbiem. Jūra atdeva savus mirušos, nāve un viņas valstība atdeva savus mirušos; un tie tika tiesāti, ikviens pēc viņa darbiem." (Atkl.20:12-13) To savā ziņā ilustrē Mt.25 aprakstītā šķirošana āžos un avīs.

Bet foruma dalībniekiem šai diskusijā un vispār būtu svarīgi atcerēties arī mūsu Kunga brīdinājumu: "Es jums saku: par ikkatru veltīgu vārdu, ko cilvēki runās, tiem būs jāatbild tiesas dienā." (Mt.12:36)
AutorsZiņas teksts
Kristofers
# Iesūtīts: 2009.02.22 13:07:46
Ingars Jā, bet es šeit runāju par to, ko prasīs par Pestīšanu. atceries, ka bija vēl viena svarīga grāmata, svarīgāka par visām pārējām - Dzīvības Grāmata. Šeit tiek ierakstīti visi tie, kuru grēki ir nolīdzināti un šeit cilvēka darbi netiek ņemti vērā - nedz labie, nedz ļaunie. Par darbiem tiek runāts tādēļ, ka tiks pārbaudīts, vai tā ticība ir bijusi dzīva - darbi ir liecība par dzīvu ticību, bet ne ceļš uz pestīšanu.

Un par to veltīgo vārdu - izrauts pants no konteksta, paskatīsim visu to tēmu, par ko tur ir runa

Mateja evaņģēlijs 12. nodaļa
23 Un visi ļaudis brīnījās un sacīja: "Vai Šis nav Dāvida dēls?"
24 Bet farizeji, to dzirdēdami, sacīja: "Šis izdzen ļaunus garus ne citādi kā ar Belcebula, ļauno garu virsnieka, palīdzību."
25 Bet Jēzus, viņu domas nomanīdams, tiem sacīja: "Ikviena valsts, kurā iekšējs naids, aiziet bojā; un neviena pilsēta vai nams, kurā iekšējs naids, nevar pastāvēt.
26 Ja nu sātans izdzen sātanu, tad viņš ir naidā pats ar sevi. Kā tad viņa valsts var pastāvēt?
27 Un, ja Es izdzenu ļaunos garus ar Belcebula palīdzību, ar ko tad jūsu bērni tos izdzen? Tāpēc viņi būs jūsu tiesātāji.
28 Bet, ja Es izdzenu ļaunos garus ar Dieva Garu, tad Dieva valstība ir jau pie jums atnākusi.
29 Jeb vai var kāds ieiet stiprā namā un paņemt viņa mantas, ja tas nav stipro papriekšu saistījis? Tikai tad tas varēs viņa namu izlaupīt.
30 Kas nav ar Mani, tas ir pret Mani, un, kas ar Mani nesakrāj, tas izkaisa.
31 Tāpēc Es jums saku: ikkatru grēku un ikkatru zaimošanu cilvēkiem piedos, bet Gara zaimošanu nepiedos.
32 Un, kas ko runā pret Cilvēka Dēlu, tam tas tiks piedots; bet, kas ko runā pret Svēto Garu, tam tas netiks piedots ne šinī, nedz nākošā mūžā.
33 Padarait koku labu, tad arī viņa augļi būs labi, vai padarait koku nelabu, tad arī viņa augļi būs nelabi, jo koku pazīst no viņa augļiem.
34 Jūs odžu dzimums, kā jūs varat labu runāt, paši ļauni būdami? Jo no sirds pilnības mute runā.
35 Labs cilvēks izdod no labā krājuma labu, un ļauns cilvēks izdod no ļaunā krājuma ļaunu.
36 Bet Es jums saku: par ikkatru veltīgu vārdu, ko cilvēki runās, tiem būs jāatbild tiesas dienā;
37 jo pēc saviem vārdiem tu tiksi taisnots, un pēc saviem vārdiem tu tiksi pazudināts."


Kā redzams, tad tas neattiecas uz ticīgajiem, kuri nožēlo netikvien savus veltīgos vārdus, bet arī darbus un pat domas - tas viss ticīgajiem netiek pielīdzināts, nedz atprasīts, bet gan ķa ir rakstīts - kad bezdievis atgriežas no savas netaisnības un dara taisnību, tad vairs nepieminēs viņa grēkus. Un redz kur mateja 12:33 ir runa par kokiem un augļiem. tātad tie sliktie augļi nāk nosliktiem kokiem, bet labie - no labiem. Kad tu esi kristietis, tad tu esi padarīts par labu koku un nejau tāpat vien - par to ir dārgi samaksāts, lai tavi grēki, ko tu dari, netaptu tev pielīdzināti. Tā, ka Dievs neņem vērā savu bērnu grēkus, nedz veltīgos vārdus, nedz ļaunās domas, jo Viņa dēls Jēzus par to visu sodu ir izcietis. Taču ja kāds bērns Svēto Garu zaimo un tādējādi atsakās no Jēzus nopelna, tad šis nopelns viņam netiek pielīdzināts, tad Dievs gan skatās uz viņa vārdiem, darbiem un domām pēc visas tiesas un taisnības, jo viņu vairs nepiesedz Kristus nopelns

Un ir taču rakstīts, ka neviens darbs ārpus ticības nav Dievam pieņemams, kā arī, ka gaismas bērni nekautrējas atklāties, jo viņu darbi ir Dievā darīti, bet sliktie darbi piedoti
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.22 16:57:45
Vēl kas... jāņa atklāsmes 20 nodaļā ir divas grupas... Mirušie kas tiek tiesāti pēc tā kas rakstīts grāmatās - pēc viņu darbiem. Un otra grupa, tie, kas rakstīti dzīvības grāmatā!

Tā kā mēs mācām un ticām, ka ticībā Kristū esam šajā grāmatā ierakstīti, tad mūsu tiesa nav pēc mūsu darbiem bet pēc Kristus darba... jo mūsu grēki viņā ir aprakti un mūsu dzīvība viņā ir augšāmcelta.
Tādējādi darbi nebūs tie, kas noteiks mūsu ieiešanu vai neieiešanu debesīs... tie gan, šķiet, noteiks mūsu "kapitālu" Debesīs!
Ivo Pavlovičs
# Iesūtīts: 2009.02.22 22:40:55
Ticība bez darbiem esot nedzīva, tā ka būs darbi vajadzīgi. Protam, mēs zinām, ka te ir runa par jau Kristū atdzimuša cilvēka darītiem labiem darbiem.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.22 22:43:13
Ivo, jā!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.23 14:00:04
Ctulhu, tas ir labs laicīgs darbs, par ko ārsts (cerams) saņem arī atbilstošu laicīgu atalgojumu! Bet tikai viņa iekšējie motīvi un garīgās motivācijas var Dievam (un ne cilvēkiem) atklāt šī darba īsteno nozīmi un saturu Dieva priekšā!

Šis vienmēr uzdodamais jautājums - Vai Al Kapones atbalsts bērnunamiem bij labs darbs?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.23 16:06:41
Ctulhu, tu man liec izveikt to, ko spēj tikai Dievs Vērtēt cilvēku sirdis! Nemāku!
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.02.23 16:16:29
Ivo Pavlovičs
Ticība bez darbiem esot nedzīva, tā ka būs darbi vajadzīgi. Protam, mēs zinām, ka te ir runa par jau Kristū atdzimuša cilvēka darītiem labiem darbiem.

Un tā kā Dievs=Mīlestība, tad pilnīgi jebkuram , darot labus mīlestības (un nevis aprēķina!) darbus, un no visas sirds - tiek ieskaitīts . Netiek ieskaitīti ārēji labie, bet patiesībā tukšie darbi - izrādīšanās, savtīga labuma vai cita tml. iemesla pēc darītie. Un - arī jebkuram.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.23 16:17:45
-Jona- nuja, jebkuram Kristū atdzimušam cilvēkam! Beidz skaldīt matus!
rainars
# Iesūtīts: 2009.02.23 16:31:16
-Jona- Netiek ieskaitīti ārēji labie, bet patiesībā tukšie darbi - izrādīšanās, savtīga labuma vai cita tml. iemesla pēc darītie. Un - arī jebkuram.
Netiek ar ieskaitīts ka svētdienās deldē lūgšanas nama benķus,ja lidz nākošās apmeklēšanas reizei nedzīvo Dievbijigu dzīvi-lūgšanas,aizlūgšanas,pateicības,līdzjūtibas,iecietības,dzenoties pēc lielākām gara dāvanām..................
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.23 16:46:18
rainars, Jona - vienvārdsakot - grēciniekiem Debesis - čusšs! Nespīd!
rainars
# Iesūtīts: 2009.02.23 17:48:28
Mulders nu bet ja tev palūdzās arī nē ?!
Mitchell Marsh [185.212.168.154]
# Iesūtīts: 2024.04.05 06:58:52
Well, the principle of judgment in Christianity includes greater than simply an individual connection with Jesus Christ. Scriptural flows like Revelation 20: 12-13 as well as Matthew 25 highlight that `s acts plus activities will certainly additionally be thought about. This nuanced understanding recommends a more comprehensive extent of responsibility in the immortality. Checking out such thoughtful intricacies can be an appealing subject for a regulation argumentation. Required advice on structuring your argumentation? Think about looking for assist with a law dissertation help online for skilled aid.
Flowers [92.119.177.20]
# Iesūtīts: 2024.04.26 05:31:35
Those are all quite old ideas. Today`s society has developed newer things fun games
Fun Games

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 27 , pavisam kopa bijuši: 14048