atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību t.s. Dievmātes parādīšanās.
LittleWonder
Iesūtīts: 2008.12.18 20:25:17
Esmu lasījis par dažiem gadījumiem, kad kādam ir parādījusies Dieva māte. kas tas ir pēc jūsu domām:
1.Dieva zīme
2.Velna apmāns
3.Slimīga fantāzija vai ļaužu muļķošana
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Balss
# Iesūtīts: 2008.12.18 22:30:17
Tad kāpēc prasi?
Droši vien iespējami visi trīs gadījumi.
Kāpēc tu tēmas pieteikumā raksti tā saucamā Dieva māte, pie kam - ar drukas kļūdām?
incognito
# Iesūtīts: 2008.12.18 22:34:23
Tas vispār ir labs jautājums, ko apspriest luterāņu forumā. Skaidrs, ka nabaga katoļi un ortodoksi tiks nolīdzināti zemāk par zemi.
Bet kāpēc Mariju nevarētu saukt par theotokos, viņa taču bija Jēzus māte, vai ne?
LittleWonder
# Iesūtīts: 2008.12.18 22:44:12
incognito
man nekas nav iebilstams ne pret Mariju, ne pret formulējumu-Jēzus māte. Bet Dieva māte-tas jau ir kaut kā pārspīlēti
incognito
# Iesūtīts: 2008.12.18 23:07:33
LittleWonder
Theotokos laikam tulko kā Dieva dzemdētāja, kas jau faktiski arī nozīme Dieva māte.
9K116
# Iesūtīts: 2008.12.18 23:22:02
Ja Jēzus = dievs, tad Marija = dieva māte. Kur problēma?

Ok, tīri no bioloģijas viedokļa vai tik viņa gadījumā nesanāk surogātmāte, bet vai tas ir labāk?
Anima
# Iesūtīts: 2008.12.18 23:54:21
Prieks, ka parādās intriģējoša un potenciāli svarīga tēma. Īpaši imanento Z-svētku kontekstā.
incognito, Te nu ir LIELAIS jautājums: Vai dzemdētāja IR māte, vai tikai dzemdētāja? Vai dzeguzes olu izperējušais putns automātiski top par dzeguzi, vai arī paliek tas kas ir, bet CV iet infa, ka ir izperējis dzeguzi? Un, VISS? To būtu tā labi toleranti apspriest. Dikti interesanti, patiesībā.
sicilia
# Iesūtīts: 2008.12.19 09:01:25
Atbilde ir
1.Dieva zīme
2.Velna apmāns
3.Slimīga fantāzija vai ļaužu muļķošana


un katru gadījumu baznīca izskata atsevišķi un daudzus gadījumus baznīca atzīst par

2.Velna apmāns
3.Slimīga fantāzija vai ļaužu muļķošana

-Jona-
# Labojis -Jona-: 2008.12.19 09:55:32
Un tā kā RKB pašai bieži problēmas ar Dieva zīmju un velna apmāna atšķiršanu, tad vēl drošāk šo parādīšanos nostumt tā patālāk, kamēr visi liecinieki ar garantiju apmiruši.... tad tā lieta ir droša...
Ja kristietis grib tomēr uzzināt jau savas dzīves laikā par kāda konkrētā fenomena izcelsmi, tad ir vien pašam tie vaigi jāpiepūš, cita ceļa nav.

Cik piemēram, kristiešu no šī forumā ir iepazinušies ar māsas Emanuēlas apkopotajām liecībām grāmatā "Medžugorjes apslēptais Bērns"? Lai vispār būtu kaut puslīdz kompetenti to visu apspriest, mhm?
-Jona-
# Iesūtīts: 2008.12.19 10:33:38
Es nudien neapmeloju Vatikānu, viedokļi par to pašu Medžugorji tur ir diametrāli atšķirīgi un mums nekādu skaidrību nedod:
http://forums.delfi.lv/read.php?f=97&i=154268&t=154264
(salīdz. Curbrigena vēstuli ar pāvesta JP II komandas nostāju)
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2008.12.19 10:47:49
Bet laikam ne jau klosiņmasiks to kompetenti izspriedīs:

http://katolis.eks.lv/Dokumenti/autor_par_medjug.htm

Vislabāk no visiem man patika itāļu bīskapa J.Karboni viedoklis:
``Kad es apmeklēju parādīšanās vietas, tad ne jau tāpēc, lai apbrīnotu baznīcas vai monumentus. Tādās reizēs es sēžu konfesionālā un caur grēksūdzēm nosaku parādīšanās vietas patieso vērtību. Es biju arī Medjugorjē. Es nemeklēju tikšanās nedz ar vizionāriem, nedz ar priesteriem. Es divas dienas vienkārši uzklausīju grēksūdzes un ar to pietika, lai manī rastos pārliecība, ka mūsu Tēvs ir klātesošs Medjugorjē, vienlīdz, kā arī mūsu Dievmāte!``
/``Echo of Medjugorje``, 1987.g. 07./
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.19 11:05:44
Fufels!

Ir cilvēki kas reportē arī troļļus, vilkačus, NLO, jetijus, Atlantīdiešus, Godīgu Advokātu, Gudru Blondīņu u.c. mītisku personāžu parādīšanos un visi viņi zobu dod, ka tas tā bija...

Cilvēki savās vēlmēs sazin ko saskatīs ij sienu pleķos, ij sviestmaizēs un pat savu smadzeņu MRI skanos!
http://www.tcpalm.com/news/2008/dec/05/virgin-mary-fort-pierce-womans-brain-scan-next-sto/

Sorry, tas nav nopietni!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.12.19 11:17:52
Zive, man prieks...

Bet īstenībā... manis pēc šamā var rādīties vai nerādīties, ja šamās texts iet šķērsām ar Dieva Vārdu, tad tur manis pēc Mozus Elija un vēl piecpadsmit Ābrahami varētu ļurināt, es šos tāpat kā šitās Marijas pasūtītu...

Kā teica Pāvils:

Gal 1:8 Bet, ja arī mēs vai kāds eņģelis no debesīm jums sludinātu citu evaņģēliju nekā to, ko esam jums pasludinājuši, lāsts pār to!

Tātad mehānisms vienkārš!

Atnāk kād frukts... da kaut Pāvils, kaut visi Apustuļi ar visu Eņģeļu Leģionu no debesīm, tad mēs ņemam no sākuma pasludināto Evanģēliju kā to atdodam Rakstos, salīdzinām ar to ko šie sludina... ja saskan, tad viss ir kedās... ja nesaskan, tad saskaņā ar Dieva Vārdu - lāsts pār viņiem!

Redzi ne jau kaut kāds "apustuļu" vai "Kristus māte" ir šis autoritātes avots, bet gan Dieva Vārds... Tādējādi, pat ja kāds bomzis pēdējais tomēr sludina skaidru Dieva Vārdu, tādam autoritāte ir lielāka nekā visiem debesu Eņģeļiem un Svētajiem, ja viņi sludina citu Evanģēliju un Citu Kristu...
redaktors
# Iesūtīts: 2008.12.20 16:32:12
Anima Prieks, ka parādās intriģējoša un potenciāli svarīga tēma. Īpaši imanento Z-svētku kontekstā.
Tādēļ pēc iztīrīšanas tā atkal atvērta diskutēšanai par tēmu .
danar
# Iesūtīts: 2009.01.15 12:54:49
Būšu kristietis ar mazo burtu un atļaušos pajautat,kā izpaužas Dievmates godināšana luterānu baznīcā?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.15 12:55:28
Cik piemēram, kristiešu no šī forumā ir iepazinušies ar māsas Emanuēlas apkopotajām liecībām grāmatā "Medžugorjes apslēptais Bērns"? Lai vispār būtu kaut puslīdz kompetenti to visu apspriest, mhm?

Un cik no tiem, kas iepazinušies ar šo grāmatu ir iepazinušies, piemēram ar grāmatu Eliota Millera `Jaunavs Kults` Lai varētu vispār SĀKT runāt par objektīvu faktu izvērtēšanu no abpusējām liecībām! Jo kā rakstīts Rakstos:

Sal 18:17 Ikviens kā pirmais šķiet savas sūdzības lietā taisns esam; tikai kad lietā iesaistās viņa pretinieks, tā noskaidrojas.

Tāpēc šīs liecības būtu jāizvērtē gan uzklausot aculiecinieku liecības, gan uzklausot oponentu liecības!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.15 13:00:10
Tapēc, kas sevi uzskata par Kristieti, tam ir jāgodā Dievmāte, jo pestīšanas darbā Marija un Jēzus Kristus nav atdalāmi.

Ir atdalāmi! Pats Kristus to atdala vedot pie sevis, Pestīšanu piedēvējot tikai Sev un Apustuļi tieši tāpat... Nevienā vietā Rakstos Marijai nav dots līdzpestīšanas vai starpnieces gods. Viņai gan ir Dievdzemdētājas gods un visa Marijas "vērtība" ir no Kristus, tāpat kā ikvienam svētajam. Bez Kristus - Marija ir un paliek tikai un vienīgi labs cilvēks, nepestīts grēcinieks! Bet Kristū un caur Dievu viņa ir tas, kas viņa ir - Kristus Māte, Dievdzemdētāja, Augsti teicama visu sieviešu vidū! Un tai pat laikā... Kas ir mana māte, kas ir mani brāļi un māsas - tikai tas, kas pilda mana Tēva gribu ir mana māte, brāļi un māsas!

Atņem Kristietībai Mariju, un tā joprojām ir Kristietība. Atņem Kristietībai Kristu un tā pārvēršas par Pāvestības Marijas Kultu - veco labo Efezas Artemīdu! Kristus bez Marijas joprojām ir Dievs, Logoss, bet Marija bez Kristus - ellei nolemts grēcinieks!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.01.15 13:07:45
Būšu kristietis ar mazo burtu un atļaušos pajautat,kā izpaužas Dievmates godināšana luterānu baznīcā?

Nu vismaz mūsu draudzē vismaz reizi gadā ir kāds Dievkalpojums veltīts Marijas personai. Viņas svētumam, kas no Kristus nāk! Viņa kā paraugs... jo uz to aicina Raksti - vērot svēto dzīvi, lai redzētu tajā Kristu un saņemtu motivāciju sev... meklēt to pašu Kristu!

Mēs no Marijas varam mācīties ļoti svarīgu lietu... Kad kalpi kānas kāzās gāja pie Marijas, tad tomēr Marija norādīja uz Kristu un teica - Ko VIŅŠ teiks, to darait! Tātad Marija atkal neatstāj sev nekādu godu, bet norāda uz Kristu, kā isteni svētam cilvēkam pienākās - jo viņa jau pašā sākumā, kad Eņģelis pasludināja brīnumjauko notikumu, deva Dievam godu un saprata, ka tas ir Dieva darbs, Dieva dāvana un Dieva vaigs pievērsts viņai - necienīgai grēciniecei, kam vajadzīgs Pestītājs!

Nu skaties...Marijas Dziesma

1 Lūk
46 Un Marija sacīja: "Mana dvēsele slavē To Kungu ,
47 un mans gars gavilē par Dievu, manu Pestītāju ,
48 jo Viņš ir uzlūkojis savas kalpones zemumu; redzi, no šī laika visi bērnu bērni mani teiks svētīgu,
49 jo Varenais lielas lietas pie manis ir darījis, un svēts ir Viņa Vārds,
50 un Viņa žēlastība paliek uz radu radiem pie tiem, kas Viņu bīstas.
51 Viņš darījis varenus darbus ar Savu elkoni un izklīdinājis tos, kas ir lieli savā sirdsprātā.
52 Viņš varenos nogāzis no augstiem troņiem un paaugstinājis zemos.
53 Izsalkušo Viņš pildījis ar labumiem, un bagātos Viņš atstājis tukšus.
54 Viņš gādājis par Savu kalpu Israēlu un pieminējis Savu žēlastību,
55 kā viņš runājis uz mūsu tēviem, uz Ābrahāmu un viņa dzimumu mūžīgi."

Lūk... lūk tas ir Svēts Cilvēks... Kurš apzinās Dieva varenību un svu zemumu! Un marija saprot, ka tieši no Dieva nāk viņas gods, ne no viņas pašas!
Tāpēc... vislielākais gods, ko mēs varam Marijai dot... ir sekot Jēzum un tāpat kā Marija gan paši sev gan saviem tuvākajiem teikt "Ko VIŅŠ teiks, to darait"
danar
# Iesūtīts: 2009.01.15 13:17:15
Bet,Artos,pasaki kur Bībele konkrēti paradās tas,ka gods pienakas ne tikai Kristum,bet arī Marijai?Vairakas reizes esmu par to domājusi,bet kaut kā nepārliecina ka Marijai daļa pie pestīšanas,tiesi ta iemesla dēļ,ka Marija ir tapat ka mēs ,ieņemta grekā.Tapat,kā jebkurš,kurš dzimis uz šīs zemes,protams,izņemot,Jēzu Kristu.
||||| [81.198.233.21]
# Iesūtīts: 2009.01.15 14:12:35
artos Ar tām jau pietiek, lai dodu godu svētajai Marijai, kā pirmajai no visiem svētajiem. Tādu piemēru Kristus nemāca. derētu vēlreiz apskatīties Rakstu vietas par pirmajiem un pēdējiem, kas būs Dieva valstībā... vismaz priekš ||||| Marijas attieksme pret Jēzu Kristu viņa publiskās darbības sākumā nešķiet tik viennozīmīgi skaidra, kā to interpretē, piemēram, rkb. pie visiem pantiem noteikti ||||| gribētu vēl uzsvērt arī Lūk.ev.1:47.
-Jona-
# Iesūtīts: 2009.01.15 14:16:19
danar
Ne tikai JMarija, bet visi patiesi Kristus sekotāji ir savā ziņā līdzdalīgi savu brāļu atpestīšanā.

12 Patiesi, patiesi Es jums saku: kas Man tic, tas arī tos darbus darīs, ko Es daru, un vēl lielākus par tiem darīs , jo es noeimu pie Tēva.
13 Un visu, ko jūs lūgsit Manā Vārdā, to Es darīšu, lai Tēvs tiktu pagodināts Dēlā.
14 Ko jūs lūgsit Manā Vārdā, to Es darīšu.
/Jņ.14/

Interesanti, kādus gan lielākus darbus mēs varētu darīt, nekā Viņš jau darījis?
Tagad Jēzus turpina to pašu - glābt, kas vēl glābjami, bet nu jau - izmantojot Savējos. Sludināšana, lūgšanas, sakramenti, personiskais piemērs... īpaši jau šis piemērs - tātad patiesi, reāli svēta dzīve (Baznīcas Svētie), tieši tāda pārliecina visvairāk.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 57 , pavisam kopa bijuši: 5292