atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Par radīšanu
Mulders
Iesūtīts: 2007.03.26 11:59:19
Jautājums par radīšanu!
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2007.03.26 11:59:33
Kamdēļ septītajai dienai nav nedz rīta nedz vakara?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.03.26 12:42:51
Mana atbilde ir atrodama Evaņģēlijos -
---
Jan 20:1 Pirmajā nedēļas dienā agri no rīta, kad vēl bija tumsa , Marija Magdalēna nāk pie kapa un redz akmeni no kapa noveltu.
---
Luk 24: 1 Bet pirmajā nedēļas dienā ļoti agri, gaismai austot , sievas nāca pie kapa un nesa svaidāmās zāles, ko tās bija sataisījušas. Un vēl kādas citas bija līdz ar tām.
----
Marka 16:2 Un pirmajā nedēļas dienā ļoti agri, saulei lecot, tās gāja uz kapu
----
Mat 28: 1 Bet pēc sabata, pirmajai nedēļas dienai austot, Marija Magdalēna un otra Marija nāca kapu apraudzīt.
----
Lūk manuprāt iztrūkstošais Rīts. Vakars 7ājai Dienai, kurā Dievs dusēja no saviem darbiem un Jaunās pirmās Dienas Rīts!
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.03.26 16:46:53
Izklausaas jauki
Mirga
# Iesūtīts: 2007.03.27 12:22:21
Patiesi. - Un tiem, kas Kristu negrib redzēt, Dievs dus vēl arvien. Paliek neredzams un nemanāms.
Cik daudz gan iznāk lieki gudrot un runāt, kamēr nesaprotam. Un cik brīnišķi, ka Kristus pulcina ap sevi draudzi, lai varam arī viens otrā ieklausīties.
Balss
# Iesūtīts: 2007.05.28 19:51:41
Ctulhu Andis ieminējās Tev par to, kāda var būt sastapšanās ar Dievu. te citāts no 1.Ķēn.19.nod.: Un Viņš sacīja: "Izej ārā un nostājies Tā Kunga priekšā kalnā." Un redzi, Tas Kungs gāja garām. Liela un spēcīga vētra, kas sašķeļ kalnus un sadrupina klintis, gāja Tam Kungam pa priekšu, bet šinī vētrā nebija Tas Kungs. Pēc vētras nāca zemestrīce, bet Tas Kungs nebija zemestrīcē.
12 Un pēc zemestrīces bija uguns. Bet Tas Kungs nebija ugunī. Bet pēc uguns - lēna balss.
13 Un, tiklīdz Elija to sadzirdēja, viņš aizsedza savu seju ar savu apmetni un nostājās alas ieejas priekšā, un tad balss griezās pie viņa un sacīja: "Ko tu šeit dari, Elija?"

Ja Dievs TEV jautātu - ko Tu šeit dari? nez, kā tu justos...
Balss
# Iesūtīts: 2007.05.28 20:02:40
Ctulhu Vienīgā atšķirība - Dievs nav citplanētietis vai eksotiska būtne... Bet nedomāju, ka Dievs tavai izklaidei taisīs teātri. Viņš tevi uzrunā un uzrunās tajā klusajā vēsmā, tavā sirdī - klusu, maigi un neuzbāzīgi. Ja tu atraidīsi, Viņš neuzbāžas, Viņš ir smalkjūtīgs...
Balss
# Iesūtīts: 2007.05.28 20:47:15
Ctulhu Nē, Dievs nav ārpus Zemes - Viņš ir, lietojot latīņu valodu - omniprezents. Viņs ir visur, jo viss ir Viņa radīts, un ar Viņa spēku viss pastāv. Vai esi dzirdējis, ka zinātnieki stāsta, ka matērija savā dziļēkajā būtība ir koncentrēta enerģija? Ja enerģija, tad kur ir avots?
Tad, kad tu no sirds gribēsi Dievā ieklausīties, Viņš ar tevi runās. Nedomāju, ka tāpat kā ar pravieti - tie ir izņēmumi, tāpēc jau apraksta. Bet, ja tu no sirds gribēsi Dievu atrast, nešaubīgi, Viņš atklāsies arī tev. bet ne kā pētījumu objekts, bet kā tavs Radītājs, kas ir mīlams un godājams.
Balss
# Iesūtīts: 2007.05.28 21:02:56
Ctulhu
1.Nē, tas nav panteisms - neuzskatu, ka matērija IR Dievs. Matērija ir Dieva spēka izpausme, manuprāt. Nu, par Luciferu nezināšu pateikt - viņš nav manas pieredzes un zināšanu lokā.
2.Kāpēc slēpt?! Dievs atklājas tiem, kas Viņu meklē - ar lielu prieku un mīlestību! Pētī, pētī Viņu! Kas meklē, tas atrod! Un tas nav tautas sakāmvārds, bet gan Bībeles citāts tieši šajā sakarā.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.29 12:49:43
Ctulhu, viedoklis, protams, tiesiigs uz existenci. Tak segumu segumu ganjii. Es jau nesaku ka nav materiaals, es saku, ka saac vispirms ar materiaalu lietu izpeeti un noskaidro "no kaa sastaav". Jo citaadi tava logjika ir special pledging sofistika, ka tu noraidi koncepcijas kuras kaads nevar izskaidrot, bet selektiivi pienjem citas koncepcijas ko pats nevari izskaidrot. Konsekvences ta nav!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.29 12:54:24
Ctulhu, a sho tu realitaati nevari konsateet? Pati existence ir visai konstateejama... vot ij tev Dieva darbiibas sekas!
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.05.29 13:11:01
A kas vainas hipoteezei? Tev pat taadas nav attieciibaa uz gravitaaciju un elektriibu! Un ja ir, tad ar ko taas labaakas par manu hipoteezi? Es uzskatu un ticu ka existence ir nepiecieshama. Jo citaadi taa neexisteetu! Tas ir tas ultimate jautaajums - "Why there is something instead of nothing?"
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.05.29 13:19:06
ctulhu, nu vot man arii likaas ka nazhi visai maz palidiz mums eest zupu, tamdeelj tie ir jaatmet kaa nederiigi!
Tik prikols, ka pati zinaatne staav uz pienjeemuma kas patiesho izriet no manas hipoteezes. Pienjeemums ir ka visums ir racionaals un racionaali aprakstaams! Tas ir pienjeemums, kuru pashu nevar pieraadiit, bet kursh ir pamataa pashai zinaatniskajai metodologjijai! Un shis pienjeemums izriet no manas hipoteezes, ka Visuma (realitaates) avots un iemesls ir racionaals.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.29 15:34:00
Ctulhu, a bet racionaals visums ir augstaakas pakaapes sakaartotiiba par irracionaalu haotisku visumu! Tas noziimee, ka Visumam ir iemesls buut racionaalam...
Pietam ir gan noveerots... visa fizika liecina, ka mateerijai dabiigaaks staavoklis ir haotisks un "sabrucis" stāvoklis. Nav nekad novēroti gadījumi kad sistēmu atstātu savā nodabā un tā pieņemtos sarežģītībā ilglaicīgi, tiek novērots tieši otrādi... jebkura sistēma sabrūk līdz pirmelementiem. Itogo racionāls lietu stāvoklis ir mazvarbūtiskāks un būtībā "nedabīgs" iepretim haosam.
Tobiš ultimate jautājums paliek - KĀPĒC kaut kas ir tā vietā lai nebūtu? Kamdēļ existence ir nepieciešamība?
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.01.14 14:47:24
Mākslīgās saprāts!
Kādai vajadzētu būt kristieša attieksmei pret , draudzēties , noliegt, bēgt?
Piemēram, kosmosa kuģa dators „HAL” filmā 2001: A Space Odyssey (1968) , kurš nogalina komandas cilvēkus, jo domā , ka tie misiju var tikai sabojāt.
Protestants
# Iesūtīts: 2008.01.21 15:16:45
Mulder, varētu tev piekrist par radīšanas rītu ar Luk 24: 1,Marka 16:2 un Mat 28: 1. Bet kur tad paiek "tapa vakaras"?

Apskati tad Luk 23:44 Un tas bija ap sesto stundu. Tad tapa tumšs pār visu zemi līdz devītai stundai.
45 Un saule tapa aptumšota, un priekškars Templī pārplīsa vidū pušu.
Kā redzi iestājas tāda neparasta tumsa. Domāju, ka šī tumsas iestāšanas ir no Dieva kalendāra, nevis cilvēku kalendāra, un tai nav tieša sakara ar cilvēka kalendārajām dienām ko nosaka parastajās saules diena/nakts cikliskums un tagad arī vēl pulksteņi. To var labi redzēt skatot Gen1, kad vakars un rīts tapa bez saules palīdzības līdz ceturtajai dienai. Tādēļ Dievam, pēc sava Dievišķā kalendāra septītā diena no rādīšanas iesākās ar Luk 23:44-45. Un pareizi tu pieminēji, Dievam sabats iestājās tikai ar Jēzus nāvi golgātā, un ne ātrāk.

Dievs dzīo pēc sava kalendāra, kas ir ieslēdzies no paša SĀKUMA Jn1:1 un Gen 1:1.
2Pēt 3:8 Bet to vien turiet vērā, mīļie, ka viena diena Tam Kungam ir kā tūkstoš gadi un tūkstoš gadi kā viena diena.

Tāpatās līdzīgi ir ar dienu, kad Jēzus atgiezīsies un iestāsies Tā Kunga Diena. To var saukt par Dievišķo 8dienu vai atkal 1 dienu 2. nedēļā, vienalga. Notiks tas pats, tumsa iestāsies pa riktīgo, tā ka maz neliksies.

Mt24:29 Bet tūdaļ pēc šā laika bēdām saule aptumšosies, mēness nedos sava spīduma, zvaigznes kritīs no debesīm un debess stiprumi kustēsies

Atkl.gr 6:12 Un es redzēju, kad Viņš atdarīja sesto zīmogu, tad notika liela zemestrīce, saule tapa melna kā saru maiss, viss mēness tapa kā asinis

Ap.d. 2:20 Saule pārvērtīsies tumsā un mēness asinīs, pirms nāks Tā Kunga lielā un spožā diena.

2Pēt 3:10 Bet Tā Kunga diena nāks kā zaglis, tanī debesis ar lielu troksni zudīs, un pasaules pamati degdami izjuks un zeme un viss, kas uz tās radīts.
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 158 , pavisam kopa bijuši: 1686