atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Svētdzīve
vilks
Iesūtīts: 2008.07.14 19:33:27
Kas jūsuprāt ir svētdzīve un kas jūs kā kristiešus motivē dzīvot svēti? Kas iedrošina un palīdz?


Tikai kristiešiem.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2008.07.14 19:34:53
Priecāšos par dažādām domām un pieredzi.
Donachka
# Iesūtīts: 2008.07.14 19:40:44
Peec tik konkreta jautaajuma es nemaz nezinu, kas iisti ir shii svetdziive. Bet ja tas ir domaats dziivoshana peec bibliskajaam moraales normaam, tad censhos taa dziivot, jo taadeejaadi var izvairiities no daudzaam dveeseles saapeem. kaut gan, ja runaajam atklaati, tad briizhiem tas viss piegriezhas un shkjiet baigi garlaiciigi. Shad un tad naacies ir paarkaapt shiis normas un, jaasaka, ka peec tam ir baisi nelaagi ap sirdi. Taa kaa laikam jau labaak tomeer dziivot sveetu nekaa nesveetu dziivi. Nu, tas mans personiigais viedoklis.
vilks
# Iesūtīts: 2008.07.14 19:56:29
Piekrītu,man arī bieži vien ir vēlēšanās dzīvot tā,kā šai mirklī gribas neatkarīgi no baušļiem un līdzīgi.
Bet svētdzīvi es saprotu kā dzīvi atbilstoši Dieva gribai-ne tik ļoti koncentrējoties uz baušļu pildīšanu,bet vairāk uz Jēzus paraugu. Vispār kopš tā laika,kad kļuvu par kristieti,manī mēdz pamosties palaikam tādas savādas ilgas dzīvot savādāk, svētāk, vairāk saskaņā ar Dievu. Bet sajūtas un ilgas nav tas,kam var sekot, jo tas savukārt aizved neceļos. Tas ir kā kaut kas netverams,ko var saglabāt un uzturēt tikai darot ko citu. Bet kas ir šis cits jūsu dzīvēs? Man palīdz Bībeles lasīšana, dievkalpojumi, kopīgas lūgšanas,arī pārdomas.
Piedodiet,ka drusku nesakarīgi, ceru,ka sapratisiet.
Donachka
# Iesūtīts: 2008.07.14 19:58:11
vilks
Nezinu, man laikam kaa tai Biibele epiemineetajai cuukai, gribas nevis svetak, bet vairak dubljos Varbuut vnk tagad kaut kaada vecuma kriize
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.07.14 20:16:03
nesāpiniet mani! kā man gribētos vienu dienu pārstāt grēkot, bet nesanāk
Mulders
# Iesūtīts: 2008.07.14 20:19:36
Atbildēšu banāli - Kristus!
Sandis
# Iesūtīts: 2008.07.14 21:16:30
Ņemot vērā,ka Kristus mācību atzīstu,neņemot vērā teologiskus piemaisījumus,atļaušos izteikties.
Kristus man nav paraugs,nedz arī mentāls elks,kuram es gribētu līdzīnāties,līdzīgi kādai hollivudas zvaigznei,vai rokzvaigznei.Tāpēc,ir dots bauslis par elkvedību,kas ir jātur un jāseko padomam.
Dzīvot svēti,es saprotu,dzīvot atklājot sevi,nevis līdzinoties mentālam paraugam,kas aizsedz patiesas attiecības ar sevi.Patiesas attiecības ar sevi,ir patiesas attiecības ar Tēvu.
Ar svētdzīvi,es saprotu sevis pieņemšanu,nevis sevis meklēšanu.Svētdzīve,manā skatījumā,ir dvēseles noskaņojums,bet nekādā gadījumā dvēsele stāvoklis.
Man nav motivācijas dzīvot svēti,jo es neredzu nevienu pašu šķērsli,lai dzīvotu citādi.Man nav iegansta,lai dzīvotu svēti,jo tad es nonāktu skaudras pretrunas priekšā dzīvodams nevīžīgi.Nevīžīgas dzīves apzināšanās,dzīve bez attiecībām ar sevi-,tātad,bez attiecībām ar Tēvu,noved pie motivācijas taustīšanas subjektīvajā telpā-kāpēc man būtu jādzīvo svēti.Paralēli dzīvodams nevīžīgi.Jo dzīvodams svēti,jautājums nepaceļas un atbilde nav jāmeklē.
Sandis
# Labojis Sandis: 2008.07.14 21:22:31
Tāpēc,ierosinu,pārstāt līdzināties mentālam elkam aizmirstot par attiecībām ar sevi.Aizmirstot par attiecībām ar sevi,līdzinoties mentālam elkam,dzīve kļūs nevīžīga,jo netiek piekopta.Tiek atstāta novārtā,jo apziņas priekšā ir fokuseta misija līdzināties elkam.
Un ik pēc laika uzpeld objektīva vēlēšanās piekot novārtā atstātās attiecības ar sevi.Vēlēšanās dzīvot svēti.
Dzīvo veselīgi vilks.Un neaizmirsti,ka tu esi atbildīgs par sevi.
Rosalie
# Iesūtīts: 2008.07.14 23:00:31
Manupraat, par teemu:

Pateiciibas luugsna miilestiibai.

Miiljais Kungs Jeezu,
Tu, kas ar miilestiibu pasauli radiijis,
kas miilastiibaa dzemdinaats,
kas ar miilestiibu kalpojis,
miilestiibaa pasaules celjus staigaajis,
ar miilestiibu cietis,
ar miilestiibu miris,
ar miilestiibu no kapa augsaamceelies:

Es pateicos tev par tavu miilestiibu,
ar kuru tu mani un pasauli miili.

Un luudzu tevi ik dienas:
maaci arii man-miileet.
Amen

(Maate Tereeze, 1937. g)

Greeciigs cilveeks var tiekties miileet...vai vairaak tam iespeejams?
Rosalie
# Iesūtīts: 2008.07.14 23:10:02
Ctulhu, kalnu virsotnju ir maz.
Balss
# Iesūtīts: 2008.07.15 02:16:53
Ctulhu
I viņai neizdevās... Lai gan viņu nupat jau grib pasludināt par svēto, viņa savās dienasgrāmatās ir rakstījusi par to, ka nesajūt tādu Dieva tuvumu, kā ilgojas, ka mocās ar šaubām. Pat tāds cilvēks...
Tā ka arī tev, draugs, būtu laiks sākt šaubīties par saviem uzskatiem!
P.S. Vai pamanīji, ka vilks šo diskusiju ir iezīmējis - kristiešiem?...
Vai tad tu jau būtu?
Ingars
# Iesūtīts: 2008.07.15 08:08:41
Sandis
kurš tev draugs, tā prātu izvarojis? Attopies jel - Kristus un Tēvs ir viens. Kam nav Kristus, tam nav arī Tēva. Kā tev šķies, kā tu kā grēcinieks lai pieņem sevi? Tas jau nemaz nav grūti, mana miesa dabīgi tiecas pieņemt, ka šāds stāvoklis ir normāls.

Kā var Kristus būt elks, ja Viņš ir DIevs? teiši Kristū mēs varam atrast savu patieso ES. Kas ir mūsu patiesais ES? Tā ir Dieva līdzība. Vai tu tagad esi Dieva līdzībā? Nē, tev ir jāiet ārpus sevis, tieši pretēji taviem uzskatiem - nevis jāpieņem sevi, bet jāaizliedz, tev vajadzīga kristība, kas nogalina tevi. Viss kas ir grēcīgs, tam ir jāmirst un jāiet bojā. Savs vecais ES tev ir jāiznīcina.

Tieši tas ko tu raksti ir elkdievība. Tādi cilvēki sāk pielūgt sevi un viņi paši sev kļūst kā dievi. Vienīgasi patiesais ceļš ir Kristus un līdzināšanās Viņam, saplūšana ar Viņu. Viņš nav nekāds mentāls elks, Viņš ir Dievs tas Kungs un Pestītājs

Tas ir sātans un antikrists, kurš noliedz Kristu lai izceltu sevi - vai tu gribi tādam līdzināties?
Ingars
# Iesūtīts: 2008.07.15 08:24:42
Artos
bet ja kāds nenes augļus, tad tas nozīmē, ka viņš pats ir atdalījies no vīna koka, jeb nepaliek Kristū
Sandis
# Iesūtīts: 2008.07.15 11:19:38
Ingars
Draugs,ne jau Kristus ir elks,bet gan Jēzus ir elks.
Tu esi iekritis antikrista ideologijas valgos un pielūdz miesu,pielūdz radību,pielūdz elku,mentālu,fiziski izlietu kurstā,tēlā.
Lūk,kas tev liedz veidot patiesas attiecības ar sevi.Tātad,patiesas attiecības ar Tēvu..
Tev ir dots bauslis par elkvedību,bet tu šo bausli esi atgrūdis.
Bet tev to būs grūti saprast,jo tu neproti domāt patstāvīgi.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.07.15 11:33:00
Ingars
Katrā ziņā,paturi prātā.Es atzīstu Kristus mācību.Lai arī Kristus mācība,ir piesārņota ar ideologiskiem un teologiskiem sārņiem.Šeit nu tev būs nepieciešama patstāvīga domāšana,lai graudus atdalītu no pelavām.Un saprastu,ka Kristus nav mācījis lūgties uz sevi,bet patiesību meklēj subjektīvajā telpā.Lūdzoties slepeni,kā Kristus to ir māca,jo dievs redz slepenībā.Un ir devis skaidras norādes,lai mēs nenovirzamies no šīs ceļa un nesākam lūgties ielu stūros un sinagogās.Mūsdienās baznīcās.
Balss
# Iesūtīts: 2008.07.15 11:37:04
Sandis
Ieliec kādu bildi, vienlga ko, lai neizskaties pēc pelēka spoka!
Ingars
# Iesūtīts: 2008.07.15 12:10:22
Sandis

nju skaidrs, esi kritis ariānisma maldos. Ikviens gars, kurš neapliecina Jēzu Kristu Dieva Dēlu, miesā nākušu, krustā sistu, augšāmceltu, tas nav no Dieva bet no velna. Ja tev nav attiecības ar Jēzu, tad tev nav un nevar būt atiecības ar Tēvu.

Dievs ir teicis, lai netaisam Viņa tēlu, bet Viņš Pats mums ir rādījies pēc Sava prāta tā, ka mēs Viņu varam satvert.

Tu Kristus mācību neesi atzinis, jo tu Viņu pašu neesi atzinis, ka Viņš ir Dievs un Cilvēks vienlaicīgi. Tu esi tas, kurš piesārņots ar ideoloģiskiem un maldīgiem sārņiem, tu pats esi pilns ar pelavām un sātaniskiem maldiem. Jēzus ir Dievs tas Kungs, Viņš un Tēvs ir viens Dievs.
vilks. [80.232.117.20]
# Iesūtīts: 2008.07.15 12:12:07
Lūdzu Ingaru un Sandi apmētāt vienam otru ar apsūdzībām kur citur. Šī diskusija ir domāta savas pozīcijas pamatošanai,nevis citu noliegšanai. Apnikuši bezgalīgie strīdi un savstarpējas apsūdzības,kas nu nekādi neved uz svētumu.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.07.15 12:22:37
vilks. [80.232.117.20]
pasaki, ko nepareizu es pateicu? a ko man vajadzēja sacīt jā jā Sandi, Jēzus jau tik tāds parasts civlēks vien bij? Es tev pateikšu, kas tiešām nekādi neved pie svētuma - ja piever acis svētuma avota zaimošanai
vilks. [80.232.117.20]
# Iesūtīts: 2008.07.15 14:09:15
Ingars
pēc būtības Tu neko nepareizu nepateici, es tikai nevēlos,lai šo diskusiju tālākajās lapās izvērstu Tavs un Sanda dialogs. Pēc jūsu abu pirmajiem komentāriem man bija skaidrs,ka jūs viens otru nedzirdat,līdz ar to tālākā jūsu diskusija par šo ir bezjēdzīga,ko es arī mēģināju novērst. Piedod,ja aizvainoju.
Redz, Sandis runā alegoriski, Tu - burtiski, t.i.,dažādos līmeņos,tāpēc jūsu tekstus burtiski salīdzināt nav jēgas. Es nedomāju,ka Sandis zaimo svētumu, drīzāk viņš skatās uz to savādāk. Vispār es domāju,ka arī viņš kļūdās,bet man mazliet jāpadomā,pirms varu to skaidri noformulēt. Un jābūt drošai,ka esmu viņu sapratusi. Un uz Tevis teikto attiecas tas pats.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 13 , pavisam kopa bijuši: 10544