atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Svētuma nozīme dažādiem cilvēkiem
S.R...
Iesūtīts: 2008.06.10 17:01:34
dzirdeeju taadu domu: "gariigs cilveeks nekad neatllausies uzsaakt striidu, apssaubiit kaada cita gariiga cilveeka Sveetuma noziimi."

ko juus par to sakaat?
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
S.R...
# Labojis Mods-1: 2008.06.10 17:05:03
taa buutu zinaamaa meeraa atbilde Mulderim par Marijas godinaassanu.. es neveelos atsaakt teemu par Marijas godinaassanu vai ko tamliidziigu, luudzu tikai atbildeet uz konkreeto apgalvojumu.
Zive.
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:09:46
Uzsākt strīdu un apšaubīt ir 2 dažādas lietas. Es pie sevis varu apšaubīt da jebko, kamēr es ar to neplijos virsū šim cilvēkam
S.R...
# Labojis Mods-1: 2008.06.10 17:12:10
Ctulhu
cik saprotu, saatanistam vaards Sveets nav aktuaals.

un Tu neabildeeji uz manu jataajumu.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:13:19
Muldera riebīgā atbilde!

Pirmkārt, tas, ko, manuprāt S.R. nepateica, bet kas manuprāt izriet no šādas atziņas ir...

Ja kāds cilvēks uzsāk strīdu par garīga cilvēka Svētuma nozīmi, tad pirmais nav garīgs!

Tas būtu jautājums, vai Marija ir garīga un vai viņa ir Svēta! Muldera atbilde ir apstiprinoša līdz ar visiem Baznīcas Tēviem un ticīgajiem visos laikos. Mulders kopā ar visiem Eņģeļiem var teikt, ka Marija ir vissvētākā sieviete starp visām sievietēm. Ja mēs pieļaujam svētuma gradācijas!

Manuprāt (esmu subjektīvs) S.R. kļūda šajā textā ir tāda, ka Muldera attiexmi pret S.R. attiexmi pret Mariju S.R. inetrpretē kā attiexmi pret pašu Mariju!

Manuprāt (esmu subjektīvs un varu kļūdīties), ka S.R. sajauc Muldera attiexmi pret S.R. vai kādu citu Marijas kulta piekritēju ar Muldera attiexmi pret Mariju!

Mulders nekad nav noliedzis Marijas Svētumu! Kas ir "Svētuma Nozīme" - tas manuprāt ir ļoti subjektīva lieta. Manā dzīvē Marijas Svētumam nozīme ir visai maza, jeb līdzīga kā visiem citiem svētajiem kas jelkad ir pa zemi staigājuši, staigā un staigās!

Marijas Svētumā nav ne kripatiņas pašas Marijas nopelna, jo nav iespējams cilvēkam svētam būt bez tā, kas ir Svētuma avots - Dievs. Marija bij Svēta, jo Dievs ir Svēts.
Tāpat kā Cilvēks nevar būt dzīvs bez Dzīvības avota - Dieva. Tamdēļ mana attiexme pret Svētumu un Dzīvību ir mana attiexme pret šī Svētuma un Dzīvības avotu - Dieva!

S.R...
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:14:10
Zive.
sveika, zivtinj tavs precizeejums bija vietaa.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:14:29
S.R. labi, neatsāksim strīdu!

Atbilde - Jā piekrītu!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:15:10
Mulders
Marijas Svētumā nav ne kripatiņas pašas Marijas nopelna, jo nav iespējams cilvēkam svētam būt bez tā, kas ir Svētuma avots - Dievs.
Tātad Dievs meta kauliņus, lai noskaidrotu, kura būs Pestītāja māte?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:16:49
Tātad Dievs meta kauliņus, lai noskaidrotu, kura būs Pestītāja māte?

Nav ne jausmas kā Dievs pieņem pats savus lēmumus!
S.R...
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:20:17
Mulders
es jau teicu, neveelos veelreiz iztirzaat Marijas lomu, sveetuma pakaapi u.tt.
jautaajums ir tikai par sso
nav labi cita cilveeka izpratni , ticcibu par Sveetumu apssaubiit, apstriideet, dariit to par neveertiigu.
piekriiti?
S.R...
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:21:47
Mulders
paldies, juutos gadariita.
buutu ljooti jauki, ja Tu to tagad necenstos pabojaat
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:29:42
nav labi cita cilveeka izpratni , ticcibu par Sveetumu apssaubiit, apstriideet, dariit to par neveertiigu.
piekriiti?


Tad es tagad nesapratu! Vai runa iet par manu attiexmi pret Mariju vai par manu attiexmi pret tavu attiexmi pret Mariju? Kurš bij tas oriģinālais jautājums un kura no šīm attiexmēm bij Garīga cilvēka kritērijs?
S.R...
# Labojis S.R...: 2008.06.10 17:32:56
pienjemsim ka sis jautaajums iekljaava sevii abus variantus.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:38:39
S.R...
toties es mēģināšu tev šo eiforiju mazliet pabojāt, tevis pašas labā.
Tu uzstādīji neiespējamu un negodīgu jautājumu. Tikpat labi varētu sacīt - vai drīkstam apšaubīt budistu izpratni par svētumu? Vai drīkstam apšaubīt visus pagānu dievu pielūdzējus par viņu izpratni - kas ir svētums un kā to sasniedz?

Ir jau gan rakstīts- katrs lai tic, kā viņš tic, taču šī rakstu vieta NEATTIECAS UN TIEM, KAS TIC HERĒZĒM, bet gan tikai uz adiaforām lietām - ko Dievs nav ne pavēlējis, nedz aizliedzis, bet konkrētā situācijā, konkrētam cilvēkam vai cilvēkugrupai, tautai utt. tas ceļ ticību un palīdz kādas lietas labāk izprast.

Tātad cienījamā Srr es cienu tavu viedokli, taču atbilde uz tavu jautājumu ir tiešā veidā atkarīga no tavas izpratnes - kam konkrēti tu tici.

Ja tu tici, ka Marija ir bijusi svēta no Dieva žēlastības ne vairāk ne mazāk kā jebkurš cits kristietis, tad pavisam noteikti nelabi būtu apšaubīd tādu tavu izpratni, taču ja tu pārspīlē viņas svētuma nozīmi, kas jau ir izdiskutēts un ko mēs vairs neapspriedīsim šajā diskusijā, tad kā sacīts bībelē - atspēkot "viņus" (maldu mācību sludinātājus) it asi. Un nav nekādi attaisnojumi - bet cilvēkam tā vieglāk utt. Tas vieglais, platais ceļš ir kompromisu ceļš un zināms jau kur tas ved.

bet noslēgumā tev pārdomām paša Dieva tā Kunga pavēle, kas ir pāri visam:
2.Mozus grāmata (Exodus)
1 Un Dievs sacīja visus šos vārdus:
2 "Es esmu Tas Kungs, tavs Dievs, kas tevi izvedis no Ēģiptes zemes, no vergu nama.
3 Tev nebūs citus dievus turēt Manā priekšā.
4 Netaisi sev elku tēlu vai kādu atveidu nedz pēc tā, kas ir augšā debesīs, nedz pēc tā, kas ir virs zemes, nedz pēc tā, kas ir ūdenī zem zemes.
5 Nezemojies to priekšā un nekalpo tiem, jo Es, Tas Kungs, tavs Dievs, esmu dusmīgs Dievs, kas tēvu grēkus pie bērniem piemeklē līdz trešam un ceturtam augumam tiem, kas Mani ienīst,
6 un dara žēlastību līdz tūkstošajam augumam tiem, kas Mani mīl un tur Manus baušļus.

Mulders
# Labojis Mulders: 2008.06.10 17:43:05
S.R. Nu tad tā

Tad atbildu

1. Garīgs cilvēks patiešām nestrīdēsies par Svēto nozīmi (Marijas)
2. Taču es nepiekritīšu, ka Garīgs cilvēks klusēs, ja kāda cita cilvēka attiexme pret Svēto būs kļūdaina.

Salīdzini Izraēla attiexmi pret Čūskas tēlu Tuxnesī

Salīdzini 4 Moz 21:
8 Un Tas Kungs sacīja uz Mozu: "Darini sev čūskas tēlu un liec to par zīmi; un katrs, kas sakosts un to uzlūkos, tas dzīvos."
9 Un Mozus izveidoja vara čūsku, un viņš to uzcēla par zīmi. Un notika, ja čūska kādu sakoda, tad tas uzlūkoja vara čūsku un palika dzīvs.


2 Ķēn 18:
3 Un viņš darīja to, kas bija taisnīgs Tā Kunga acīs, it visu gluži tā, kā viņa ciltstēvs Dāvids bija darījis.
4 Viņš nopostīja augstieņu svētnīcas, un viņš salauza elku stabus, nocirta elku kokus un sadragāja vara čūsku, kuru Mozus bija darinājis , līdz tam laikam Israēla bērni bija tai kvēpinājuši, un viņi to sauca par Nehuštanu.

Viena un tā pati lieta, divas dažādas attiexmes. Viena glābj, otra pazudina!

Tieši tāpat var būt dažādas attiexmes pret vienu un to pašu Svēto. Tāpat kā Čūsku Dievs pavēlēja veidot un deva, tai to spēku kas tai bij Tuxnesī, tāpat Dievs svētī Svētos Cilvēkus.
Taču Cilvēku dažādā attiexme pret šo Diva Svētīto radīto objektu var būt atšķirīgas!

Garīgs cilvēks brīdinās citus mazākos brāļus, ja viņi ar savu attiexmi pret Svētajiem apdraudēs paši sevi vai citu cilvēku garīgumu!

Tā nu varu tikai atkārtot... Pielūkojat, ka jūsu attiexme pret Mariju nekļūst par jūsu labklājības un garīguma paļāvības centru. Pielūkojat, ak jūs paļaujaties uz Dievu savā ceļā uz Debesu valstību nevis uz Mariju, jo Marija jūs nevar aizvest Debesīs, tikai tas, kas no Debesīm nācis ir tas, kas var uz Debesīm aizvest.

Savukārt, ja tu vai kāds cits cer un paļaujas uz Mariju, tad te nu būs mana pieticīgā Dieva definīcija - tavs Dievs ir tas uz ko tu liec savu Cerību... tā par dievu var kļūt gan nauda, gan vara gan citi cilvēki un pat akmens vai koka gabals. Taču ja tavs dievs nav Dievs Radītājs, tad tu esi elkdievībā! Bet tava paļāvība noteiks to, ko īstenība tu turi par savu Dievu. Tādējādi nevis viltīgas definīcijas, vārdu triki vai veikla reotrika, bet vienkāršs rupš fakts... uz ko praksē, ikdienā un dzīvē tu paļaujies... Un lūgšanas ir tas, kas vislabāk parāda to, uz ko tu paļaujies!
S.R...
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:46:24
Ingars
es saprotu taa, mees sludinaam Kristu dzirdiigaam ausiim, tiem, kas to nepienjem nav jaauzbaazjaas. ja kaads cilveeks ir gaajis citu gariigo celju, tad, ja pat es uzskatu, ka mans celjss ir pareizais, es nekad nenoniecinaasju taa cilveeka izpratni par Sveetumu kaads vinjam ir. taapat es nekad nenoniecinaasu luteraanju izpratni, pat ja taa ir atskjiriiga no maneejaas. nu luuk, un ciinju pret hereezeem mees(katolji) uzticam Bazniicai, taa vislabaak spees noteikt to, kas ir pamatots un kas nee.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:48:28
S.R. tad tu neesi Baznīca?
S.R...
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:53:23
Mulders
bet vai ir labi katolim teikt - tava izpratne, tava bazniica ir nepareiza? taa ir maldu maaciiba un ved pzussanaa? veel pietam, ja tu paarstaavi citu konfesiju? vai nebuutu pareizaak skatiities uz savu draudzi, sevi passu?
nevis censties musinaat citu konfesiju paarstaavjus?
mums ir savi dveeselju gani, vinji arii ir atbildiigi par mums. vai tad taa nav pareizi?
ja es esmu izveeleejusies ticeet taa, kaa mani maaca RKB, tad buutu tikai noramaali sjo ticiibu respekteet un cieniit.
S.R...
# Iesūtīts: 2008.06.10 17:59:40
Mulders
es esmu Bazniica.
starcitu tiessi ssodien dzirdeeju veelkaadu lietu
Tavs miiljais Irenejs esot teicis taa - pie bazniicas pieder tas, kurss turaas pie Romas biiskapa. bet atziistu, ssii piebilde sseit bija nevietaa.
Ingars
# Iesūtīts: 2008.06.10 18:23:36
Mulders
Par to čūsku - Dievs pavēlēja konkrētā brīdī kaut ko ļoti konkrētu, es vēlreiz uzsveru DIEVS PAVĒLĒJA. Viņi zināja, ka ne čūska dziedē, bet gan DIevs, jo Viņš kā saka, tā arī notiek un vara čūskas nozīme bij tīri praktiska - lai būtu ātri un efektīvi izdziedināties no čūsku indes. Taču pēc tam, kad pārmācība beidzās, čūskai vairs nebij pielietojuma. Israēlieši pārprata Dievu un turpināja kaut arī čuskai Dieva vārda spēks tika atņemts, acīmredzot - viņi no tā izveidoja kādu kultu. arī svētbildēm sākumā bij tikai praktiska nozīme - daudzi nemācēja lasīt, tad viņus mācīja ar attēliem, taču cilvēkam atkal nebij miera - saskatīja lielisku peļņas avotu izgatavojot ikonas un relikvijas, i tā jau arī katoļu baznīca kļuva tik bagāta, taču ne par to ir runa

Ingars
# Iesūtīts: 2008.06.10 18:29:03
S.R...
Kas ir baznīca? tie ir Kristum ticīgie, tā saka apustuļi. Irenejs gan daudz labu devis, taču atcerēsimies, ka baznīctēvi tomēr bij līdzvainīgi dažādu herēžu aizsākšanā, viņu mācība stipri atšķīrās no apustuļu mācības. Bībelē gan nekur neatrodu, ka būtu vajadzīgs tāds pāvests, nedz arī tādu tekstu - kas turas tā vai cita bīskapa. TIeši otrādi - Pāvils nežēloja tinti veselai nodaļai lai norātu Korintas draudzi par to "es turos pie tā vai pie šitā".

Pie baznīcas pieder tas, kas turas pie patiesās mācības. Tas pats attiecas arī uz "Pēteris kā klints" rakstuvietu

Un baznīcas mācība ir - tev nebūs pielūgt citus dievus

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 38 , pavisam kopa bijuši: 3436