atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi neliela novirzīšanās - normāli vai ļoti slikti?
vilks
Iesūtīts: 2008.04.04 09:48:56
nupat a_masiks pameta interesantu domu - es teicu, ka, manuprāt, neliela novirzīšanās no tēmas ir tikai dabiska, kamēr tā neievelkas vairāku lappušu garumā, bet a_masiks oponēja, sakot, ka lai es pamēģinot to attiecināt uz grēku. Pamēģināsim.
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.04 09:56:08
vilks
Noteikumi nav ideāli, un tur ir liela rezerve. Piemēram, es eju pie sarkanās gaismas, ja tuvumā nav automašīnu. Formāli es pārkāpju noteikumus, bet patiesībā daru tikai labāk.

Droši vien ka domāji tos pārkāpumus, kas ir tādi maziņi, bet ir.
Kaut vai tā pati offtopiku rakstīšana ;-)
Vajadzētu taču aizvākties uz atbilstošu tēmu, bet es to nedaru.
Kāpēc?
Kristieši teiktu, ka grēcīgās dabas dēļ? Daru to, ko negribu?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:05:20
vilks, te ir viena baigā fīča...

Laicīgi skatoties grēki ir gradēti un to sekas arī ir attiecīgi gradētas. Aceries Kristus pats teica, kas grēko zinādams, dabūs daudz sitienus, bet kas grēko nezinādams, arī dabūs pa mugur, be mazāk!

Taču, kad grēku "preizina" ar laiku un ar mūžību, tad saprotams, ka pilnīgi pie pakaļas ir grēka izmērs, jo pareizināts ar bezgalību tas kļūst par bezgalību!

Tieši to arī Kristietība māca, ka vienīgā ieeja paradīzē ir 100% bezgrēcība... Jo vismazākais traips mūžībā "izsmērējas" par lielum lielu pleķi!

Dzīvē... visi bandīti ir sākuši no mazumiņa... no cepumu nozagšanas veikalā, no kukaiņu spīdzināšanas... Kā arī kad tā atskatos bērnībā, tad tie puikas kas tagad pa cietumiem ir dzīvojušies, viņiem raksturīgi bij izteikta autoritāšu nerespektēšana. No vienas puses puiku vidū tas ir kruti, kad tu vari uzbraukt kādai tantei, kad šī tev dzīvot māca - tu tāds kruts izskaties - bet izvēršas tas beigās uz to, ka "pac sev kungs" un visi apkārt nedrīxt tevi mācīt un regulēt... Nu un es skatos, ka tas parasti beidzas ar visai bēdīgiem rezultātiem.

Tādi fenomeni kā Bensons ir retāki!

Bet mums Kristiešiem ir šis patvērums - Kristus - jo mēs zinām ka šajā pasaulē nevar nodzīvot bez grēka vispār vai vismaz ar to neastopoties tieši... un tieši tamdēļ vienīgais patvērums no izmisuma ir Evanģēlijs... Šo konfliktu starp cilvēcīsko vēlmi būt labam cilvēkam un realitāti, ka mēs tādi nevaram būt, atrisina Kristus!

Luters pat drosmīgi saka - ja nevari negrēkot, tad grēko droši un tici uz Kristu vēl drošāk! Lūdzu kritiķiem pievērst nosacījma sākumu "JA nevari negrēkot". Es ticu, ka šādas situācijas īstenībā nav biežas! Tamdēļ nevajag banalizēt Luterismu atmetot šo sākuma nosacījumu!
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:06:32
Forumā neliels offtops ir ok, kamēr tas ir saistīts ar pamattēmu un tiek apskatīts tās kontekstā. Tipa, ja diskusijas pamattēma ir `vilki`, tad šajā diskusijā zināmā mērā var apskatīt arī zaķus (ibo vilki ar šamējiem mēdz baroties), bet tikai tik tālu, cik tas ir saistīts ar zaķu spējām izvairīties vai neizvairīties no nonākšanas vilku pusdienu galdā.

Ar grēkiem, likumpārkāpumiem un citādām novirzēm gan būs drusku savādāk. Likumu nevar MAZLIET pārkāpt, tas vai nu ir, vai nav pārkāpts (protams, ja vien likums ir gana skaidri uzrakstīts un mēs nenokāmam pie situācijas, kad likums NEKO nenosaka, KĀ šajā situācijā tagad jārīkojas). Ja noteikumi nosaka skaitliskas vērtības, tad tie parasti min arī pieļaujamo pārkāpumu robežu, par kuru sankcijas vēl neiestājas.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:08:12
Piekrītu Šexnai pa visiem 100%
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:10:50
reizēm tas pamatīgi kaitina - reizēm iepriecina. ja man konkrētā diskusa pamattēma sķiet neizrunāta līdz "saknei"tad gan ir dusmas par novirzēm.
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:13:26
Vai admins - ķīnietis? Rūpīgi seko līdzi un saliek tēmas pa plauktiņiem :-)
Teiksim tā - tas NAV nepaceļams uzdevums.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:14:31
S.Rrrr....
ja man konkrētā diskusa pamattēma sķiet neizrunāta līdz "saknei"tad gan ir dusmas par novirzēm.
Vai kas ir izrunāts līdz saknei? Parasti runā, un tad runas izsīkst, bet pēc laiciņa parādās bezmaz precīzi tādas pašas!
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:15:06
a_masiks
piekrītu - bet reizēm ļauži ir tā aizrāvušies, ka ne redz, ne dzird, bet nepatīk
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:17:07
KarotesNav
Vai kas ir izrunāts līdz saknei? Parasti runā, un tad runas izsīkst, bet pēc laiciņa parādās bezmaz precīzi tādas pašas!
>>>
nu, protams, ir kādas zināmas robežas - un katram tā `sakne`var šķist mazliet savādāka - eh, būtu vērts pamācīties sarunāties un domāt!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:17:32
Mulders
Jo vismazākais traips mūžībā "izsmērējas" par lielum lielu pleķi!
Kāpēc? Vienkārši tāda mācība, vai ir arī kāda loģika apakšā?

... visi bandīti ir sākuši no mazumiņa... no cepumu nozagšanas veikalā, no kukaiņu spīdzināšanas...
Taču ne visi cepumu zadzēji un kukaiņu spīdzinātāji kļūst par noziedzniekiem.
No otras puses, ir noziedznieki, kas bērnībā uzvedušies ļoti kārtīgi.
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:20:36
Dzīvē... visi bandīti ir sākuši no mazumiņa... no cepumu nozagšanas veikalā, no kukaiņu spīdzināšanas... Kā arī kad tā atskatos bērnībā, tad tie puikas kas tagad pa cietumiem ir dzīvojušies, viņiem raksturīgi bij izteikta autoritāšu nerespektēšana.
Taisni otrādi, viņiem SAVA autoritāte, jeb, pareizāk sakot, antiautoritāte. Kuras acīs tad arī varēja izlikties kruts, uzbraucot tantiņām vai atņemot mazākiem bērniem kapeikas.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:23:10
a_masiks
1) tad vajadzētu statistikas datus
2) vai Mulders to var pamatot?
3) Jā, bet es to neaizsāku! :-) Un pagaidām offtopiki nav aizliegti.

Es beidzu oftopikus, ja protestē tēmas autors.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:24:19
vilks
ja cilvēki tā vietā, lai apspriestu līdzībā teikto, sāk analizēt pašu līdzību, vai tā jau nav cita tēma?
Ja viņi analizē to līdzību, un beigās noskaidro, ka tā līdzība ir vai nav iederīga, tad tā nav cita tēma.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:29:29
>Kāpēc? Vienkārši tāda mācība, vai ir arī kāda loģika apakšā?

Nu manuprāt pat ļoti ļoģiski.
Jo cilvēks jau by-design ir radīts mūžībai. Tātad mūžīga būtne. Un jebkas, kas cilvēks ir lokāli, mūžībā tas "pareizinās ar mūžību".... Ļaunums kļūst par absolūtu ļaunumu.
Šādu ļaunumu vairs var tad norīt tikai kaut kas vēl "mūžīgāks" (nu es pa auzām braucu) Dievišķs!

Mans mācītājs mēdz teikt un es viņam piekrītu, ja mēs dzīvotu mūžīgi mēs paspētu izdarīt visas nelietības kādas vien ir iespējamas! Tas mēs te šausmināmies par abugaribām un kara nejēdzībām, tak, ja paši nonākam tādā situācijā... vai dosi kaut kapeiku par to, ka pac nenojūgsies? Tak tie paši katastrofi parāda kā cilvēki, kas bijuši labi un pūkaini, nojūdzas un kļūst par marodieriem!
Protams es te vienkāršoju, prosto iezīmēju to korelāciju starp laiku un grēku vai pat tikai tā potenciālu!

No otras puses, ir noziedznieki, kas bērnībā uzvedušies ļoti kārtīgi.
Te nu jāprasa kriminologiem un attiecīgiem spečiem, bet man ir aizdomas, ka ikvienam noziedzniekam ir kaut kāds būtisks pagrieziens, kamdēļ viņš nolemj pārkāpt likumu!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:30:27
a_masiks, tas bij galīga Muldera fīblais mēģinājums ko par garīgām un trascendentālām lietām pašļupstēt! Gudrs sagribējos parādīties...
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:31:42
vilks
Ja viņš dara grēku, tātad viņā ir grēks. Pat ja tā izpausme ir maza, tomēr ir. ... Un šis stāvoklis arī rada tās bezgalīgās sekas...

Nesaprotu. Kāpēc sekas ir bezgalīgas? Ja es izsitu logu, tad tas mūžīgi paliek izsists? Es taču pats varu to salabot, tātad labais manī nosedz ļauno manī.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:34:24
Īstenībā "ieturēt tēmu" ir visai disciplinēta un ne tik viegla lieta. Ja pavārosiet kādreiz varenas diskusijas starp varen gudriem onkām, tad pat VIŅI Nespēj noturēt tēmu, ja nav kāds kurators, kas visu laiku atgriež. Dzive tas ir vieglāk izdarāms nekā forumā! Tamdēļ forumā vienīgais veids kā tēmu uzturēt ir būt vienkārši Inteligēntiem un mācīties to. Jo laikam tā ir cilvēka daba - mēģināt runāt par visu, bet katram kaut kas CITS šķiet svarīgāks un uzmanības vērts. Tad nu ja šis inetresantais izklupiens parauj citus, tas tad arī izais take-over!

Risinājums ir, kad tēmas autoram ir pilnīga kontrole pār savu tēmu, taču tas arī prasa inteliģenci, godīgumu un dsiciplīnu. Atzīšos, ja man būtu pilnīga kontrole pār tēmu, tad man niezētu rokas padzēst kometnus kas IR par tēmu, bet izsaka man nepieņemamus vai nepatīkamus argumentus... Es gan neuzstāju, ka esmu visdisciplinētākais un godīgākais un kārtīgākais - īstenībā tieši pretēji, man patīk plosīties citu mazdārziņos!

Tā kā... cest la vie!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:36:17
Mulders
Jo cilvēks jau by-design ir radīts mūžībai. Tātad mūžīga būtne. Un jebkas, kas cilvēks ir lokāli, mūžībā tas "pareizinās ar mūžību".... Ļaunums kļūst par absolūtu ļaunumu.

Kāpēc jāreizina ar mūžību?
Pirmkārt, tāpat var labo reizināt ar mūžību, sanāks absolūts labums.
Turklāt, ja ļaunā ir mazāk, tad labais to var nosegt.

ja mēs dzīvotu mūžīgi mēs paspētu izdarīt visas nelietības kādas vien ir iespējamas!
Kāpēc? Tāpēc, ka mēs visu laiku mainītos un nekad neuzkrātu pieredzi?
Pie kam iespējas kaut ko darīt ir atkarīgas no vides, kurā tu dzīvo. Piemēram, tu nemaz nevari nogalināt nemirstīgu būtni.

Tavos spriedumos ir pamatā nepareizs pieņēmums par to, ka ļaunums tik pieaug un pieaug, kamēr cilvēks paliek tikai pilnībā ļauns.
Sieviete
# Labojis Sieviete: 2008.04.04 10:37:25
Mulders
Man gan tavs skaidrojums likās ļoti sakarīgs - par grēka aiziešanu, turpināšanoas bezgalībā - kā pa taisni, pa kuru dodamies tikai uz priekšu, uz priekšu, uz priekšu....
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.04 10:37:49
Nesaprotu. Kāpēc sekas ir bezgalīgas? Ja es izsitu logu, tad tas mūžīgi paliek izsists? Es taču pats varu to salabot, tātad labais manī nosedz ļauno manī.

Redzi tu saremontē sekas, bet jāsaremontē cēlonis!
Jo ja tu vienmēr labosi savu nodarījumu tas jau nepadara tevi par labu, bet drīzāk par "glumu" cilvēku Jo tu zini kā izlāpīties. Faktiski tas ir tas par ko es runāju citā tēmā - ja tu vari maxāt maxu par savu grēku, tad ar to tu "nopērc" licenci grēkot.
Bet vai man jāatgādina, ka tieši ap šito iesākās visa Reformācija un ne par velti Luters ir 2,3 vietā to cilvēku sarakstā, kas Vēsturi ir bīdījuši. Tātad šitāda tirgošanās ar grēkošanas licencēm faktiski visu Rietumu civilizāicju pagrieza tur kur esam tagad. Bīstama un Dievam ļoti nepatīkama lieta. Arī Panorāma reiz rādīja un Policija vēl tagad risina to situāciju, kad zīme "Stāvēt Aizliegts" faktiski ir savdabīga zīme, kas nozīme neko citu kā "Maxas stāvvieta ar būtiski palielinātu tarifu". Kas var maxāt, tam tas pa kāju!
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 3 , pavisam kopa bijuši: 536