atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Sadraudzība
vasara
Iesūtīts: 2007.08.30 09:54:37
Vai par sadraudzību kristiešu starpā var runāt tikai runājot par Dievgaldu? Jeb tā tiek kultivēta arī dažādos draudzes pasākumos [jubilāru vakaros, jauniešu pasākumos utml aktivitātēs]? Un vai tā skaitās augstprātība, ja kādam nav ne mazākās intereses [ar labu nodomu organizētajos draudzes pasākumos] ņemt dalību?
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
vasara
# Iesūtīts: 2007.08.30 09:55:00
Kā jūs domājat?
Mirga
# Iesūtīts: 2007.08.30 10:10:40
Ja būtu patiess priekšstats par to, kas ir draudze, varbūt nerastos arī šādi jautājumi?
vilks
# Iesūtīts: 2007.08.30 10:32:44
Domāju,ka draudzes pasākumi ir tikai un vienīgi tiem,kas to vēlas. Bet,ja cilvēkam NEKAD nerodas vēlme pavadīt laiku kopā ar brāļiem un māsām Kristū,tad varbūt viņam/i vajadzētu sev pajautāt,kāpēc? Jo Jēzus mācekļi labprāt pavadīja laiku ar Jēzu un arī savā starpā bija kā viena ģimene arī pēc Jēzus aiziešanas uz Debesīm. Tas nav domāts kā pārmetums,draudzes pasākumi IR Brīvprātīgi apmeklējami, bet par to otru jautājumu arī ir vērts domāt.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.08.30 11:07:33
vilks, vēl varētu uzdot jautājumu - "Kādam jābūt draudzes pasākumam, lai es tajā gribētu piedalīties"
vasara
# Iesūtīts: 2007.08.30 11:34:43
Mēdz būt, ka esi piederīgs draudzei, kas ģeogrāfiski atrodas vistuvāk mājai, taču draugi ir citās draudzēs, ar kuriem var tikties ārpus sakrālas teritorijas.
Balss
# Iesūtīts: 2007.08.30 13:46:43
Varbūt gribētos piedalīties tad, ja šie draudzes pasākumi atšķirtos no līdzīgiem laicīgiem pasākumiem? Jo čupoties, lai parunātos par adīšanu un tamborēšanu es varu tad, lai kalpotu citiem ar savu uzklausīšanas funkciju. Man pašai tas neko nedod. Bet klausīties disputā par mani interesējošiem teoloģiskiem jautājumiem un tajā piedalīties man, piemēram, interesētu!
kaut..
# Labojis kaut..: 2007.08.30 17:36:34
Cik novērots ir dažāda veida viedokļi..
vieni saka: nekādā gadījumā, dievkalpojums un viss...
otri: jā ir labi

dažreiz dzirdu no saviem draugiem, kuri neiet uz baznīcu, kur Tu esi pazudusi? bet man vienkārši neprasās būt kopā visu laiku ar "neticīgajiem" vai formāliem kristiešiem, kuri ir krietni un labi cilvēki... ar kristiešiem varam runāt vienas un tās pašas tēmas un apmekēt vienas un tās pašas izklaides ko kopā ar nekristiešiem, bet tomēr kaut kas atšķirās...

es piederu pie cilvēkiem, kuri saka ir labi būt arī kopā ārpus dievkalpojuma ar kristiešiem... jo cilvēki taču manuprāt ir radīti viens otram... un viegli ir sēdēt mājās un mīlet savu tuvāko kurš sēž arī pats savā mājā aiz lielas augstas sētas...
Balss
# Iesūtīts: 2007.08.30 21:16:48
La draudzētos, cilvēkiem jābūt uz viena viļņa. Šī likumsakarība attiecas uz visiem. Bet tā pat vārdos neizskaidrojamā kopība, tuvība, sajūta, ka esi kopā ar savējo, ir piedzīvojama tikai kopā ar kristiešiem, pat nezinot viņu valodu, atrodoties citā kultūrā un vidē...
Mulders
# Iesūtīts: 2007.08.31 15:53:58
a_masiks, masoniem ir laikam sakars ar briivmuurniekiem, a tie jau ir celtnieku kliķe, tobiš vis galu galā novārās uz nekustamo īpašumu mafiju
p.s. nepiesienieties, workoju vienalga!
Balss
# Iesūtīts: 2007.09.01 08:27:11
Mēs te par kristīgo sadraudzību, ateistu pulciņ... nevis par ložām un sazvērestībām. Atveriet jaunu tēmu, ja gribat!
juzis" [78.84.123.72]
# Iesūtīts: 2007.09.01 10:54:03
Daudz ko izsaka tas, ka pēc dievkalpojuma baznīca ir tukša burtiski minūtes laikā, pat nezinu kā tas iespējams. Izsaka to, ka cilvēkiem galvenais ir un paliek dieva vārds un sakraments, to saņēmuši, viņi egoistiski negrib ne ar vienu dalīties, nes to sevī un audzē. (es saprotu, ka cilvēki var iet ārā da`ādu iemeslu dēļ, bet vērojot šo tendenci gadu garumā, saprotu, ka manis teiktā attieksme, tomēr ir galvenā. Jā kāds pa vidu izskrien tādēļ, ka jāsteidzas vai "bij par garu", tad tas nemaina kopējo tendenci)
Un paliek maza daļa citādi noskaņoto, grupiņa - jaunākie, lai savā starpā patusētu, tie ir jauneiši, kam pārsvarā nav ģimenes un ir interese būt kopā ar vienaudžiem un vecāki ļaudis, kuriem arī nav īpaši kur steigties, jo mājās neviens negaida...
Jaunieši ir gatavi vēl kādām darbībām, vai nu baznīcā vai ārpus tās - bet galvenais, kopā!
Vecākajiem īsti piemērots ir tējas galds un sarunas, varbūt kā
indriķis
# Iesūtīts: 2007.09.01 12:47:28
Diskutēt ar bezdievjiem vienādā līmenī ir tāpat kā sarunāties ar ciema muļķīti par gudrām lietām, paturot prātā, ka ciema muļķītis parasti nav Dieva liedzējs. Nevajag aizmirst, ka kristieši pieder savam Kungam, bet bezdievji (kamēr viņi nav atgriezušies no bezdievības) savam kungam. Un Raksti visai skaidri norāda uz bezdievja kapacitāti garīgās lietās, proti, tās neesamību.
Uldis
# Iesūtīts: 2007.09.01 12:58:51
Indriķis Nedaudz palabošu. Tu esi pārlieku optimistisks attiecībā uz bezdievjiem. Ar muļķi runājot, vēl ir cerība, ka muļķība mazināsies, bet ar bezdievjiem runāt ir tas pats, kas ar telefona stabu. Var pats palikt par muļķi, tas ir, smieklīgs viņu pašu acīs.
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.09.01 17:25:28
Un Raksti visai skaidri norāda uz bezdievja kapacitāti garīgās lietās, proti, tās neesamību.
Kā nu tas kungs mūs ir predestinējis, tādi nu mēs, ciema muļķīši esam, bez lielās Ragscu izpratnes un ticības dāvanas...
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.09.01 18:44:42
Psalms 1:Svētīgs, kas .. nesēž bezdievju un paļātāju pulkā.
No vienas puses tā laikam sanāk gan.
No otras - Juzis" ir taisnība par to ka pāris minūšu laikā pēc dievk. baznīca ir tukša un atstāta vējam un pelēm. Un ka, īpaši pēdējos gados 10, sadraudzība iet mazumā dažādu iemeslu pēc. Un jo īpaši tās dīvainās mācības dēļ, ka pietiek ar ticību, klausīties sprediķi un saņemt Altāŗa sakramentu, lai ar cilvēku viss būtu štokos. No tikai ticība teoloģijas nepieciešami izriet cilvēku attiecību un sadraudzības nevajadzība cilvēka ceļā ar Kristu.
Nevajag aizmirst par ticību, bet, īpaši pēdējos gados, kad baznīcās ienāk jauna paaudze, kas par sadraudzību zina maz, par sadraudzības nepieciešamību ir jāmāca, tā ir jāsludina - pat vairāk par pareizo ticību, jo sadraudzībā cilvēks arī ietic, mācoties no līdzbiedru pieredzes un parauga.


>Indriķis
Kā gan bezdievji lai uzzina par Dievu, ja netiek sludināts? Jums ir ieteikumi?
Sheksna
# Labojis Sheksna: 2007.09.01 19:36:13
Kā gan bezdievji lai uzzina par Dievu, ja netiek sludināts? Jums ir ieteikumi?
Nu kā, sludināšana ir nevis tad, kad bezdievis uzdod urķīgus jautājumus un uzrāda kļūdas sludinātajā sistēmā (tā lūk ir `runāšana ar telefona stabu` ©), bet gan tad, kad bezdievis sludināšanu klausās ar izbrīnā pavērtu muti, piekrītoši māj ar galvu un brīdi pa brīdim izdveš: `jā... jā`
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.09.01 20:59:11
Ak, dodiet man kādu pārīti tādu bezdievju.. parasti gan dzīvē ir tas, ko jūs saucat par telefona stabiem.. uz tiem tad arī Dievs (ne bez mums) velk savas sadraudzības stieples, lai veidotu ticīgo tīmekli.
Jānis Kalniņš
# Iesūtīts: 2007.09.01 22:48:32
Zviedrijā "Kyrkokafee`ir pat svarīgāka par dievkalpojumu! Tur steidz ātrāk pabeigt dievkalpojumu, lai ilgāks laiks paliek kafijai. Bet vispār tā baznīcu iztukšošanās laikam ir pilsētu lielo draudžu problēma, laukos tomēr uzkavējas ilgāk. Traki arī ir, ja mācītājs iziet pa vienām durvīm ,bet draudze pa otrām. Es pēc dievkalpujuma vienmēr palieku baznīcā un cenšos no katra atvadīties, tad vēl iznāk parunāšanās. Bet vienmēr jau būs tādi, kuei baznīcu uztvers ļoti individuāli un nosēžas viens pats atsevišķā solā un jau pēdējā korāļa laikā izmūk ārā - nedod Dievs, vēl kāds viņu uzrunās un aicinās uz kādām aktivitātēm!
Balss
# Iesūtīts: 2007.09.02 00:14:39
a_masiks
Ko nu piedāvājies, tu jau esi no tiem stabiem, ne no tiem otriem (jo tādi jau diez vai ir atrodami) Un ja ir, tad tāpat ar atvērtu muti klausīsies un dvesīs līdz nākamajam pārliecinātājam.
Varbūt, ka tomēr kādreiz pūcei aste ziedēs un telefona stabs dzīs atvases?...
Balss
# Iesūtīts: 2007.09.02 00:27:06
a_masiks
Cerība mirst pēdājā. (No kurienes citāts, neatceros - Remarks?)
Un ne jau mūsu dēļ, ne jau mums no jums kaut ko vajag. Aiz līdzjūtības pret jums...
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 110 , pavisam kopa bijuši: 36145