atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Eksistences jēga.
Brīvā meža govs
Iesūtīts: 2008.11.12 10:45:32
tātad mēs visi piedzimstam, augam, progersējam - kāda mērķa un idejas vadīti?
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Brīvā meža govs
# Iesūtīts: 2008.11.12 10:46:13
Ko Tu esi ienesis šajā pasaulē?
Miervaldis Gotiņš
# Iesūtīts: 2008.11.12 10:52:51
Brīvā meža govs
tātad mēs visi piedzimstam, augam, progersējam - kāda mērķa un idejas vadīti?
[liellopkopja mode off]Sugas un indivīda izdzīvošanas un eksistences idejas un mērķu vadīti. Manas eksistences jēga ir mana eksistence.[end of liellopkopja mode off]

Ko Tu esi ienesis šajā pasaulē?
Raibaļu
Brīvā meža govs
# Iesūtīts: 2008.11.12 10:57:10
Miervaldis Gotiņš
Raibaļu
vai viņa tev par to ir pateicīga? vai neskatās uz mums - brīvajām ar skaudību? kur gribu, tur eju - neviens aiz saitītes neved. un jaucu galvas vietējiem ciemata govjupuikām
Miervaldis Gotiņš
# Iesūtīts: 2008.11.12 10:58:57
Brīvā meža govs
vai viņa tev par to ir pateicīga?
Nē. ES viņai esmu pateicīgs par to, ka dod pienu, teļus un sirds siltumu.
sicilia
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:02:29
jēpis

Vai Diegs... šitamo govi es zinu Biju ciemā pie viņas saimnieces. Traks bābiets he he sabaroja mani ar nelikumīgi ķertām mencām baigi labās bija he he he he bet dzīve tur skarba... jūra nāk virsā
Miervaldis Gotiņš
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:03:32
jēpis
Vai tik brīvās nebija tās Latvijas Zilās?
Tā gotiņa kinorullītī jau ir piekrāsota, tik zilas pat zilās gotiņas nav.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:08:48
Tad es nesapratu jautājumu!

Vai jautājums ir par to, ko mēs esam ienesuši šajā pasaulē, vai par to, kāda ir mūsu jēga?
Brīvā meža govs
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:15:18
Trilobīte
kā tad ne - mācija gan. mani interesē forumļaužu domas par to.
Brīvā meža govs
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:21:38
Mulders
manuprāt tas ir vairāk vai mazāk saistoši. bet var atbildēt un vienu no šiem jautājumiem.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:24:54
manuprāt tas ir vairāk vai mazāk saistoši. bet var atbildēt un vienu no šiem jautājumiem.

Manuprāt saistīti tie ir tāpat kā zirgs un knīpstangas! Bet nu labi...

Inesis pasaulē neesmu neko... mani pašu ienesa tajā! Jeb kā tu to domā! Nu bērni un IKP pieaugums skaitās?

A dzīves jēga - Atjaunot un pilnveidot attiecības ar Dievu, sākt svētceļojumu uz Debesu Valstību...
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:32:42
Brīvā meža govs
Es izsteikšos atziņā:
Mēs visi esam patiesības pilnveidotāji.Tāpēc nepastāv nepatiesība,bet gan nepareizi pasniegta patiesība.

Mēs piedzimstam,augam un pilnveidojamies,jo nepareizi pasniegtu patiesību esam atspēkojuši priekš sevis.Nepatiesības atspēkošana atrodas personības un gara izaugsmes pamatā,jo izgausmes būtība,ir atspēkošanas rezultāts.Tas ir kolektīvs darbs visas cilvēces mērogā.Un katrs personīgi priekš sevis atspēko nepatiesību,kas viņam ir pasniegta pabeigtā un galēji nemaināmā veidā.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:45:40
A... kas tas ir - pareizi pasniegta patiesība? Un kas nosaka pasniegšanas pareizību?

Sandis!

Tak redzi... viņš te visu laiku pareizi pasniedz patiesību... dok filmas dod, Zitgeist etc.
Brīvā meža govs
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:46:09
Sandis
dikti jau nu opozicionāri sanāk - es arī izteikšos atziņā - nekas nav jauns zem šīs saules - viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.
viss, ko mums pasniedz kā nekļūdīgu patiesību ir kritiski jāizvērtē, jāsamēro ar mūsu patiesības kritērijiem - kas labs, paturam, ka ne, atmetam.
Balss
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:48:11
Neesmu oriģināla, taisu Muldera copy - paste:

Ienes-usi pasaulē neesmu neko... mani pašu ienesa tajā! Jeb kā tu to domā! Nu bērni un IKP pieaugums skaitās?

A dzīves jēga - Atjaunot un pilnveidot attiecības ar Dievu, sākt svētceļojumu uz Debesu Valstību...
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.12 11:58:06
Tam apliecinājums,ko saku,būs Žana Pola Sartras sacītais.
Žans Pols Sartrs
Eksistenciālisms ir humānisms.

Mūsu skatupunkts tiešām ir indivīda subjektivitāte, bet tīri filozofiskā aspektā. Ne tāpēc, ka esam buržuāzijas apoloģēti; mēs vēlamies radīt uz patiesību balstītu mācību, nevis skaistu teoriju — cerību pilnu un bez Īsta pamata. Tās pamatā ir tikai viena patiesība: «Es domāju, tātad es eksistēju ».

Es domāju,tātad es eksistēju"esmu."
Dekarts.

Ekharts Tolle.
Filosofs Dekarts ticēja,ka ir atradis visnozīmīgāko patiesību teikdadms:"Es domāju-tātad esmu."Īstenībā viņš noformulēja visnozīmīgāko kļūdu-domāšanas vienādošanu ar Esamību un personības vienādošanu ar domu.
Patiesībā nepārtrauktā domāšana ir sava veida pieradums.Kas ir pieradums?Vienkārši-nespēja no kaut ka atteikties.Tas ir stiprāks par jums.Tas arī sniedz jums māklsīgu prieka sajūtu-prieku,kas vienmēr pārvēršas sāpēs.Tāpēc,ka identificējat sevi ar domāšanu,kas nozīmē,ka apziņu par savu `es`veidojat pēc prāta satura un aktivitātes.Jums šķiet,ka,pārtraucot domāt,jūsu vairs nebūs.Laika gaitā izveidojat prāta tēlu par to,kas esat,balstoties uz personiskajiem un kultūras nosacījumiem.
Prāta eksistence nav nekas vairāk,kā apziņas evolūcijas pakāpe.Mums ir steidzami jādodas uz nākamo pakāpi,pretējā gadījumā prāts mūs iznīcinās,jo ir kļuvis par briesmoni.Es par to runāšu izvērsti mazliet vēlāk.Domāšana un apziņa nav viens un tas pats.Domāšana ir tikai sīka apziņas daliņa.Doma nevar pastāvēt bez apziņas,taču apziņai doma gan nav vajadzīga...

Un,kā lai nepiemin Kristus sacītais"Tiem,kas ir ārā viss notiek līdzībās.`
Atcerēsimies,ka cilvēks pasauli uztver tēlos un asociācijās.Tālab,bērns,kas neprot savu iekšejo pasauli noformulēt intelektuāli(zīmēs)savu iekšējo pasauli noformulē tēlos.Zīmējumos,skulptūrās un formās.Tēli,kas ir iepīti Kristus mācībā,Kristus līdzībās liecina par to,ka Kristus sasniedza to nākamo pakāpi kuru piemin Ekharts Tolle.Tālab Kristus mācību ir pasniedzis tēlos un līdzībās,jo ir pārstājis sevi identificēt ar prātu.Un izsakās nevis zīmēs,bet tēlos un līdzībās.Kvalitatīvi augstāka apziņas stāvoklis.Un Esamības prieka sasniegšana un Tagadnes piedzīvošana,atrodas Kristus mācības pamatā.Tāpēc Kristus saka,kas liek savu roku uz arklu un skatās atpakaļ(pagātnē)tas neder dieva valstībai.Un tāpēc nezūdaities nākošā rīta(nākotne)dēļ,jo rītdiena pati par sevi zudīsies.

Izlasi Kristus mācību izejot no šiem apsvērumiem.Kristus liecina par Tagadnes apziņas spēku.Kad līgavainis(apskaidrība)prec līgavu(Esamība)
Apskaidrotais sasniedz Esamības prieku.Šeit un Tagad!!!

Mēs visi esam patiesības pilveidotāji.Tāpēc nepastāv nepatiesība,bet gan nepareizi pasniegta patiesība.


Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.12 12:22:30
jēpis
Es teicu,patiesības pilnveidošana-nevis patiesības pasniegšana.
Patiesības pasniegšana,tā ir atsevišķa tēma.
Kas savā būtībā ir meli?Meli,ir nepatiesa patiesības atspoguļošana.
Kas savā būtībā ir steriotipi?Tie ir meli,kas ir pieņemti par normu.Piemēram,mums tiek uzspiests steriotips,ka latvieši vienmēr ir bijuši dzeroša tauta-alus brūvēšanas tradīcijas.Tas pats notiek ar krieviem.Krievi tiek pasniegti kā dzeroša tautau,kad dzeršana,ir tautas mentalitātes neatņemama sastāvdaļa.Tie protams ir meli gan attiecībā uz krieviem,gan attiecībā uz latviešiem.Jo steriotipa uzturētāji sabiedrības apziņā sevi neapgrūtina ar definīcijām,sākot ar kuru gadsimtu latvieši ir kļuvuši par dzerošu tautu!Cik senas ir latviešu tautas dzeršanas tradīcijas.
Minētais piemērs ir tikai viens no daudziem,kas ir pieminēšanas vērts.
Lūk,kad ir nepieciešams apzināties nepareizi pasniegtas patiesības aplamību.Patiesība,kas tiek pasniegta galēji nemaināmā veidā,ir meli,jo ir balstīti uz steriotipiem,kas tiek kultivētu sabiedrības apziņā.
Patiesība nevar būt nemainīga,ja viss ir mainīgs un nepastāvīgs.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.12 12:39:15
jēpis
patiesības pilveidošanas pamatā atrodas nepareizi pasneigtas patiesības atspēkošana.
Ar patiesības pasniegšanu nodarbojas dogmāti.Pastāv būtiska nošķirtne starp patiesības pasniegšanu(raksta mācītāji)un nepareizi pasniegtas patiesības atspēkošanu(tāds,kam ir vara)
Tu esi kristietis un tev šo nošķirtni būtu jāsaprot.Patiesības pasniedzējs neatspēko nepareizi pasniegtu patiesību,jo pasniedz patiesību galēji nemainīgā veidā.Iedibinātu tradīciju un mentalu normu formā.Patiesības pasniedzējs neatklāj nepareizi pasniegtas patiesības iekšējās pretrunas,kas noteiktas dabiski un fundamentāli.Tik cik viss ir mainīgs un nepastāvīgs.Tālab-papildināms un paturpināms.Kā to lieliski nodemonstrēja Kristus kalna sprediķī.Saviem mācekļiem sniedzot jaunus baušļus-atbilstoši laikmeta garam un kultūrsociāliem apsvērumiem.Tev nebūs atriebt.Tev nebūs sodīt.Tev nebūs tiesāt.Lūk,kad jāizceļ nepareizi pasniegtas patiesības atspēkotāju,kas nemainīgi pasniegtu patiesību atspēko,nemainīgi pasniegtas patiesības iekšējo pretrunu līmenī.
Te var piesaukt tādas izcilas personības kā Sokrats vai Platons vai Kristus,Nīče,S.L.Frāns,Tolle un daudzi citi,kurus neesmu minējis objektīvu iemeslu dēļ.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.12 12:41:22
sandis, varu pačuxtēt... nepareizi pasniegta informācija latviski saucās - dezinformācija, sagrozīta informācija, meli, nepatiesība Pasvītro ko vien vēlies!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.12 13:13:03
Tāpēc,lai arī es kristietību kā organizāciju neatzīstu,bet Kristus mācību uzskatu par vēsturiski nozīmīgu ieguldījumu patiesības pilnveidošanā

A Kristietība arī nav organizācija. Kristietība ir Kristus mācība kā tā attēlota Jaunajā Derībā! Ne variāk un ne mazāk!

Tas ko tu runā tālāk jau ir par informācijas referencēšanu un izskaidrošanu!

Tas ko zinātnieki programmēja daudzās perforkartēs senos laikos ilgas dienas, šodien programmētājs uzraksta pāris minūtēs ar pāris programmēšanas vārdiem!

Valodas kompresija... un dekompresija!

Jēdziens "Automašīna" ir vienkāršs, bet citplanētietim kas neko par to nezin, tas būs šurumburums, kura paskaidrojums viņa valodā var aizņemt ilgu laiku, taču kad tas ir paskaidrots, tad viņam ir jauna reference, kas aiz sevis slēpj veselu pasauli!

Normāli... un jā pareizs veids kā valoda veidojas un veido pati sevi!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.12 13:24:02
Sandis, nē es runāju, ka vienu un to pašu jēdzienu pasakot bērnam un pieaugušajam var sanākt gan saprašana gan nesaprašana!

Valoda ir kā runāšana abriviatūrās... Vienam pasaka LSD un viņš to saprot, cits nesapratīs, a citam pateiksi "Lizergīnskābes dietilamīds" un viens sapratīs cits nesapratīs!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 46 , pavisam kopa bijuši: 485