atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi ļaunais un labais
vilks
Iesūtīts: 2006.11.24 16:22:31
pēdējā laikā daudz domāju par ļaunā un labā jautājumiem. ir gadījies, ka, gribot izdarīt ko labu, esmu beigās sastrādājusi riktīgi ļaunas lietas.. un tāpat redzējusi, kā citi nodara milzīgu ļaunumu, slēpdamies aiz cēliem tekstiem.. kā tad īsti ir un kā izšķirt? bieži ko tādu piedzīvojot, zūd ticība, ka kaut kas labs var būt, tam, ka es esmu spējīga paveikt ko labu un ka vispār kas patiešām labs ir iespējams.
AutorsZiņas teksts
Viesturs
# Labojis Viesturs: 2006.11.25 14:34:22
Bībele saka tieši un cilvēka augstprātībai neglaimojoši:
"Cilvēka sirds tieksmes ir ļaunas no mazām dienām." (1.Moz.8:21b)
Labs ir tikai Dievs un labais mūsos ir no Dieva - dievlīdzība. Tas nozīmē - jo tālāk no Dieva, jo lielāks ļaunums, jo tuvāk dievlīdzībai Jēzū Kristū - jo cilvēks kļūst labāks.
Izšķirt, kas labs vai ļauns drīkst tikai Dievs, jo Viņš zin mūsu motīvus un mūsu rīcības sekas.
Ivarse
# Iesūtīts: 2006.11.28 10:22:47
Izvēle starp labo un ļauno vienmēr ir un būs cilvēku rokās. Tikai jautājums vienmēr ir, ko tu saproti ar vārdiem, labais vai ļaunais. Man sevišķi tuva šajā jautājumā ir Svēto Rakstu vieta kur Jēzu uzrunā, kā labo mācītāju uz ko viņš atbild, ka tikai viens ir labs un tas ir Dievs. Tas protams neizslēdz, ka mēs nevaram būt labi, mēs pat uz to tiekam aicināti. Tikai tas viss patiesībā būtu jāskatās caur grēksūdzes "prizmu". Tas kurš patiesi izmeklē savu sirdi, meklē piedošanu un turas pie nosacījumiem, kuri liek mums vairs neatkārtot pagātnes kļūdas, centīsies arī savu dzīvi pakārtot šīm likumsakarībām. kas savukārt liek mums mīlēt savu tuvāko, kā sevi pašu.
Mulders
# Iesūtīts: 2006.12.03 21:50:24
Iesaku paarlasiit Romieshu 7 nodalju. Neesi tu labaaks(a) par Paavilu, arii vinjam bij tieshi tas pats. Mees kas esam jaunais cilveeks, pashi sevi jau neredzam (acs sevi neredz) bet tas ko mees redzam ir tas vecais Aadams, tamdeelj taa bilde ir taada slikta. Tomeer par mums ir nodota lieciiba, ka esam Dieva Beerni un tamdeelj ticiibaa uz to pastaavam un jaa... es taapat neko labaak un vairaak kaa Paavils Rom 7 nepateikshu
Balss [87.110.148.7]
# Iesūtīts: 2007.01.01 17:26:47
Vilkam: Cilvēks savas cilvēcīgās ierobežotības dēļ bieži kļūdās, jo nespēj saskatīt visas cēloņsakarības. Lai, labu gribot, mēs nenodarītu ļaunu, (mums visiem tā notiek, nebēdā, Vilks!) jāturas tuvāk Dievam, jāatrodas lūgšanā. Jālūdz, lai Dievs parāda pareizo ceļu un veidu, kā kaut ko labu paveikt.
vilks
# Iesūtīts: 2007.01.08 10:48:11
paldies. nu ja, lūgšana, dievkalpojums, Sakramenti ir tie, kas palīdz saveidot dzīvi tā lai citiem darītu pāri iespējami maz. Nu ja, man tikai likās interesanti (nebiju tam pievērsusi agrāk uzmanību), cik viegli ir nodarīt ļaunu ar labiem nodomiem (ar ļaunu domāju - nepamatoti sāpināt citus). Vai arī, piemēram, abi cilvēki rīkojas savas izpratnes robežās labi, bet viens otru nežēlīgi sāpina. Droši vien vajadzīga gudrība un pazemība, lai laiku pa laikam izkāptu no savas izpratnes un paietu pretī otram.
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 53 , pavisam kopa bijuši: 36577