atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Rožukronis !
Līga
Iesūtīts: 2008.09.09 14:04:27
Vai kāds varētu man palīdzēt iemācīties lūgties Rožukroni !!!?? Nesen Aglonā iegādājos sen loloto sapni Rožukroni, bet nemāku šīs lūgšanas Ja kāds no Jums tās prot, palīdziet arī man iemācīties, būšu pateicīga

Padies!!! Es jau ilgāku laiku katru dienu lūdzu Rožukroņa lūgšanas,patstāvīgi,pateicoties Jums visiem,kas man palīdzēja šo priecīgo notikumu izprast!!! Esmu Jums visiem ļoti pateicīga!!!! Vēlreiz paldies!!!

Ja nu vienīgi mani vēl varētu intresēt Rožukroņa lūgšanas katrai nedēļas dienai atsevišķi,jo zinu, ka ir dažādas lūgšanas katrai nedēļas dienai,bet esmu pazaudējusi šīs informācijas interneta adresi..,varbūt no Jums kāds zina??
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
AutorsZiņas teksts
Zive.
# Iesūtīts: 2008.09.09 14:32:49
Rožukronis.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.09.09 14:35:15
Radās tīri interese, kāpēc Līga to jautā Luterāņu forumā?
Zive.
# Iesūtīts: 2008.09.09 14:36:24
Mulders, ka tik nav kāda Jūsu nomaldījusies avs
lamby [81.198.230.237]
# Iesūtīts: 2008.09.09 14:41:31
Mulders, bet vai tad lelb pārstāvjiem aizliegts skaitīt rožukroni?
lamby [81.198.230.237]
# Iesūtīts: 2008.09.09 14:44:06
Artos, tā ir teicis pāvests.... značit, tā arī ir...
Zive.
# Iesūtīts: 2008.09.09 14:44:13
Artos, tradīcija, filosofija, cik atceros, Bibliska pamatojuma naf.
S.R...
# Iesūtīts: 2008.09.09 14:54:46
Līga
Rožukroni nevajag skaitīt, ar tā palīdzību ir jālūdzās. kas vēlās ko vairāk uzzināt par Rožukroni varu ieteikt Pāvesta Jāņa Pāvila II apustulisko vēstuli Jaunavas Marijas Rožukronis kas ir publicēta grāmatiņā "Kopā ar Mariju uzlūkot Kristu".
bet tas, ka jautājums ir uzdots šajā vietā varbūt patiešām nav īsti veiksmīgi, varam ar to brāļus luterāņus apgrēcināt. kaut gan, esot tādas ziņas, ka brāļi,māsas luterāņu diezgan aktīvi "skaitot", atvainojos, lūdzoties Rožukroni.
Briinumsons
# Labojis Briinumsons: 2008.09.09 15:30:40
iegādājies disku http://www.mieramtuvu.lv/index.php?view=projekti_detail&Id=71

vai piebiedrojies draudzes Rožukronim, tas parasti mēdz būt pirms vai pēc Mises.

ej svētceļojumā uz Aglonu

bet iespējams izdosies noskaitīt vienai pašai un tas jau liecinās par garīgu briedumu!
lamby [81.198.230.237]
# Iesūtīts: 2008.09.09 17:16:59
Bībelē daudz ko nevar atrast, turklāt pāvests ir Kristus vietnieks... viņam labāk redzēt un zināt
Mekletajs
# Iesūtīts: 2008.09.09 17:49:24
Jaa, es kā luterānis arii par to esmu divejādās domās! Kad biju mazs kopā ra savu vecmāmiņu katolieti skaitīju, bet tagad gan nē!
Bet ja kas luterāņiem ir savs rožukronis, jeb pareizāk KRISTUS VAINAGS- lūgšanu pērles, kuras palīdz koncentrētie lūgšanai. http://www.wreathoflife.com/ angliski,
http://www.perlen-des-glaubens.de/ vāciski!
http://www.kasmusvieno.lv/Nr1-2007(5).html paritiniet tekstu uz leju- tur latviski!
Ja interesē! Man personīgi, kad lūdzoties izmantoju šīs pērlkes, tās man atgādina palūgties pilnīgi par visiem!
Zive.
# Iesūtīts: 2008.09.09 18:02:37
Artos, manuprāt, dogma par Marijas bezvainīgo ieņemšanu neko nepieliek evanģēlijam un arī neko nepaņem nost no tā. Tb, tā neietekmē Kristus pasludināto labo vēsti
Mulders
# Iesūtīts: 2008.09.09 20:20:10
Pāris jautājumi

Kāpēc kāda lūgšana jāskaita pēc kārtas x reizes nevis x+1 vai x-1 reizes, ar ko 2kārt atkārtota lūgšana ir "idearbīgāka" nekā 1kārt atkārtota, vai tas nozīmē ka visas iepriekšējās reizes īsti nepietika, tas ir Dievs kurls, ka ar pirmo reizi nedzird?

Kristus kāreiz par šo runā, ka tā ir pagānu prakse atkārtot vienu un to pašu kā viņš pats to saka "pļāpāšana"...

Treškārt pazīstot čantinga efektu, tas ir apziņas novešanu alfa stāvoklī, uzskatu šādu praksi vienkārši par kaitīgu, jo apziņa tiek novesta alternatīvos stāvokļos, kuros tiek vājināta vai vispār atslēdzas filri un tava dvēsele kļūst kā šķūnis ar plati atvērtām durvīm, kas grib nāk iekšā un kas grib iet ārā...

Nu un protams visa šitā kā jau es teicu - latreia, dulia un hyperdulia smalkumi, par kuriem zin tikai paši RKB apoloģēti, bet adeptiem tiek čakarētas mozgas ar apoloģētisku gatavi izceptu argumetnāciju, kuru neviens lajs īsti nevar aizstāvēt... kā vien exhaltējot Pāvestu Kristus vietā... nu un tad, ja ticības objekts ir nevis Kristus bet Pāvests, tad vairs, protams, Dieva Vārda argumenti vairs nedarbojas, tad Kristus ir nomainīts pret citu autoritāti... un saruna izčākst!
lamby [81.198.230.237]
# Iesūtīts: 2008.09.09 20:59:29
ir cilvēki, kam vajag sievieti, māti... arī Dieva veidolā....
lamby [81.198.230.237]
# Iesūtīts: 2008.09.09 21:03:22
Nē, bet kristietībā manuprāt ir pārāk daudz androcentrisma...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.09.10 09:45:11
ir cilvēki, kam vajag sievieti, māti... arī Dieva veidolā....

Ir cilvēki, kam vajag daudz dievus, Šīvas un Krišnas... Ir cilvēki kam vajag reinkarnāciju, Ir cilvēki, kam nevajag neko, tik Evolūciju...

nu un tad... Tas ko cilvēkam patiešām vajag - pestīšanu - to gan Dievs dod!

lamby tu labi parādi šo RKB tirgus dabu - pieprasījums rada piedāvājumu! Tas ir kārtējais cilvēku mēģinājums Dievu uzmālēt pēc savām vēlmēm!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.09.10 09:45:53
Nē, bet kristietībā manuprāt ir pārāk daudz androcentrisma...

Nu un tad? Varbūt Kristietībā nav vainas, bet tavā pārspīlētajā feministiskajā egocentrismā?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.09.10 10:36:05
Mulders
A ir cilvēki kuriem vajag tādu Dievu, kurš cieš. Citādāku Dievu viņi nepieņem, vai ne? ;-)
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.09.10 11:53:03
ja Baznīca jums nav autoritāte, tā ir jūsu problēma, ne manējā.

S.R. Tur jau tā nelaime ka Baznīca mums IR autoritāte. Atšķirība ir tāda, ka Baznīca mums ir "visi ticīgie, kas tic uz Evanģēliju", savukārt Baznīcas ārējās pazīmes ir skaidri pasludināts Dieva Vārds un Pareizi Pārvaldīti Sakramenti!

Baznīca nav Hierarhiska institūcija - runājot 21 gadsimta vārdiem - Juridiska Persona - tā ir cilvēki, kas tic uz Evanģēliju. Vai tad tu neskaiti ticības apliecību, kurā ir vārdi "Mēs ticam uz svēto sadraudzi"?

Tādējādi mūsu autoritāte noteikti ir tā Baznīca, kas sludina Dieva Vārdu, jo Dieva Vārds, protams ir autoritāte dēļ tā, ka tā avots ir Dievs! Baznīcai nav nekādas autoritātes blakus Dieva Vārdam paveries Pāvila vārdus Galatiešiem, Artos jau to citēja!

Izlasīsim vēlreiz es ierakstīšu to kam vajag pievērst uzmanību, lai tu pārdomā ko Dievs caur Sv. Pāvilu mums saka

Mani komentāri ar zilu

Gal 1:
8 Bet, ja arī mēs (apustuļi, kas noteikti ir Baznīcas kalpi)vai kāds eņģelis (tātad pat pārdabiskas parādības un būtnes ne no cilvēku pasaules)no debesīm jums(ticīgie arī tu un es) sludinātu citu evaņģēliju(Pāvils pasaka, ka viņa auditorijai ir tiesības un pienākums tātad arī kompetence izvērtēt šo citādību) nekā to, ko esam jums pasludinājuši(tātad salīdzināšana ir jāveic ar to, kas jau ir pasludināts uz to brīdi, kad Pāvils to raksta, tātad automātiski atkrīt visas vēlāko laiku dogmas, kuras tai laikā netika nedz sludinātas nedz pazītas), lāsts pār to!

Pārdomā to!
Pāvils implicē šīs lietas
1) Viņam NAV nekādas autoritātes JA viņš sludina ko CITU nekā tas bij pasludināts NO IESĀKUMA. Pāvila Autoritāte ir no Dieva Vārda sludināšanas. Līdzko viņš atkāpjas par milimetru no Dieva Vārda, tā Pāvila autoritāte ir 0
2) Viņa klausītāju auditorijai tas tiek uzlikts par pienākumu izvērtēt šo jauno Evanģēlija pasludinājuma atbilstību tam, kas jau BIJA pasludināts
3) Lai tu to varētu, tev ir jāzin kas tad BIJ "no sākuma" pasludinātais Evanģēlijs, kur tu to atrodi, ko tas nozīmē, vai tas saskan ar to, kam tu tici ŠODIEN kā par to pārliecināties, kā būt drošam, ka kāds neuzurpē varu un autoritāti un tevi nepieviļ? Kā nekrist tai pašā slazdā kur bij Izraēls Jēzus laikā, ka nedz farizeji nedz pat rakstu mācītāji nesaprata Rakstus, jo Kristus tos atspēkoja ar savu interpretāciju! Kā tu zini, ka šodien tavi rakstu mācītāji un farizeji nepieļauj to pašu kļūdu?

S.R. Neviens negrib tevi apvainot, bet tieši otrādi parādīt un pamācīt ka Dievs pats tevi dara par savas Baznīcas daļu un ĻAUJ un ne tikai, bet uzliek par PIENĀKUMU izvērtēt, vai to, ko TEV sludina ir maldi vai patiesība. Ar pliku "Ticu visam, ko saka Pāvests" tu cauri netiksi, tev ir jābūt personīgai pārliecībai un ticībai un jāspēj to pamatot ar Dieva ne cilvēku autoritāti, tikai tad Velns tev neko nevarēs padarīt!

Bet ja tu uzticies Hierarhiskai institūcijai to sajaucot ar to Baznīcu kuru dibināja Kristus - tas ir visi ticīgie, kas tic uz Dieva Vārdu, kā tas bij pasludināts no iesākuma, tad tu riskē krist maldos! Jo daudz maldu mācītāju un viltus pravieši izgājuši pasaulē, kas uzdod sevi par Kristiem un Kristus Vietniekiem... kā tu atšķirsi viņus? Tieši TU kā atšķirsi... vai tu to maz spēj, vai tev IR Dieva Vārds ar kuru nošķirt maldus no patiesības?

Kristus pats saka, ka viņa avis seko viņam, bet no vilka bēg. Tātad Kristus uzliek par pienākumu savām avīm vērtēt vai gans ir viltus gans vai īstais gans. Vai tiešām domā, ka, ja tavs gans ir vilks, viņš ļaus tev bēgt, bet tieši to tu dari... tu uzticies savam ganam nekritiski, bet Kristus saka - iepazīsti Mani, lai tu vari viltus ganus atšķirt, kad tie nāk! Tev ir jābēg no viltus ganiem un jāseko Kristum. Lai to darītu, ir jāpazīst Kristus Vārds un jātic tam. Tamdēļ ir jautājums, vai tu Kristus Vārdu pazīsti un vai tu tam tici! Jeb tu tici kādiem cilvēkiem, kuri tev saka, ka netici, tam ko Kristus Dieva Vārdā saka, bet tici man, jo mēs labāk zinām...

Taču Kristus pat saviem ienaidniekiem ļāva interpretēt rakstus sakot - "Kā tu to lasi, kā tu to saproti" un bij apmierināts ar atbildi, kad farizeji atbildēja no Dieva Vārda... Tad ko tu teiksi, ja Kristus tev prasīs "Kā stāv rakstīts, kā TU to lasi". Kristus nekad nereferencējās uz nekādu Vecaju Tradīciju, tieši otrādi, norādīja, ka viņi grēko ar to atceldami Dieva Vārdu. Kristus bij vienīgais kurš VARĒJA nereferencēties uz Dieva Vārdu strīdos, bet pat pret Vēlnu viņš lietoja "Stāv Rakstīts", nevis "Rakstu Mācītāji tā saka, Vecaju Tradīcija mums liek ticēt tam un tam" Velns tak nomirtu no smiekliem, ja Kristus šādi mēģinātu ko argumentēt!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.09.10 12:02:25
A ir cilvēki kuriem vajag tādu Dievu, kurš cieš. Citādāku Dievu viņi nepieņem, vai ne? ;-)

Droši vien arī tādi ir!

Ir cilvēki, kuriem vajag Dievu, kas viņus mīl!

Ko darīt, ja ciešanas ir šīs pasaules mīlestības valūta. Ka mīlestību mēra ciešanu daudzumā, ko kāds ir gatavs nest otra labā!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.09.10 12:15:05
Mulders
Droši vien arī tādi ir!
Piem, kristieši.

Ir cilvēki, kuriem vajag Dievu, kas viņus mīl!
Tādi jau ir biezā slānī visās reliģijās! Tikai ne visur prasa, lai mīlošais visādā ziņā cieš!

Ko darīt, ja ciešanas ir šīs pasaules mīlestības valūta. Ka mīlestību mēra ciešanu daudzumā, ko kāds ir gatavs nest otra labā!
Dīvaina doma, ja to attiecina uz visuvarenu būtni. Vai prātīgāk nav uzbūvēt pasauli, kuru izglābj nepiepūloties?
Ir tak vēl viens moments - ja kāds tevi glābj un glābjot cieš, tad tu tāpēc jūties ne visai labi. Tātad - lielāka mīlestība būtu, ja pats glābējs neciestu.
Glābēja ciešanas vajag minimizēt. To, kā varam ievērot, dara visi cilvēki, un tas ir saprātīgi. Mēs tikai neesam visuvareni, tāpēc arī varam ciest, glābjot kādu.
Ja mīlestību mēram ciešanu daudzumā, tad jau visi uzlabojumi un atvieglojumi, izgudrojumi mums tikai traucē pa īstam mīlēt?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 126 , pavisam kopa bijuši: 5879