atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Rakstu Interpretācija
Mulders
Iesūtīts: 2007.02.09 22:16:39
Te maķenīt jau tauta sāka runāt par to kā interpretēt rakstus.
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Balss
# Iesūtīts: 2007.02.09 22:49:37
Mulders,
tēma ļoti interesanta, bet baidos, ka tas ir perpetuum mobile ...
Viļņi ar garantiju būs četrstūraini!
Zaurs
# Labojis Zaurs: 2007.02.24 11:18:53
Protams, ka viļņi būs četrstūŗaini. Ķieģeļi tak ir apaļi.
Uldis
# Iesūtīts: 2007.02.24 16:00:10
Mulders . Tas ir tas pats jautājums par SS. No tā nevarēs izvairīties. Galaiznākums jau ir zināms iepriekš. Savukārt kanos ir pavisam cits jautājums. Bez "baigās teorijas" arī te nevarēs iztikt.
Uldis
# Labojis Uldis: 2007.02.24 21:27:38
Administrācijai . Protams, jūs esat šī foruma saimnieki, un es to apzinos un respektēju. Tomēr, ja jūs piekopsiet tādu taktiku, ka, kolīdz diskusija nonāk līdz status controversiae , tā tūlīt redaktors slēdz tēmu, tas liecina, ka jūs nevēlaties patiesi iedziļināties jautājumā. Otrs pārmetums, ja tiešām jūs interesē nonākšana pie patiesības, tad nostāja, ka jūsējie ir pareizie, bet svešie - nepareizie; ka jūsējiem ir tasinība, bet svešajiem - nē, nenesīs vēlamos augļus. Citiem vārdiem sakot, ja jūs vēlaties, lai jūs respektē, respektējiet arī savu oponentu, lai arī cik nepatīkama viņa klātbūtne arī būtu. Izturaties kā viesmīlīgi namsaimnieki!
man liekas, [87.110.148.7]
# Iesūtīts: 2007.02.24 22:25:28
ka iepriekšējā lapa ir slēgta nevis tāpēc, ka "mūsējos sit", bet tāpēc, ka teoloģiska diskusija ir deģenerējusies par personīgu apvainošanu un apvainojumu apstrīdēšanu.
Varbūt tiešām ir labāk apstāties, ievilkt elpu, nomierināties (varbūt pat atvainoties?...) un sākt sarunu no jauna?
Uldis
# Iesūtīts: 2007.02.25 00:30:42
man liekas . Es gribētu teikt, ka nedz pirmā, nedz otrā iemesla dēļ. Kas attiecas uz hipotēzi par personiskajiem apvainojumiem - es tiešām piekrītu. Tomēr ir lietas, kuras nevar uzskatīt par personiskiem apvainojumiem. tie ir apvainojumi, kas ir daudz dziļāki un ļaunāki. Precizēšu: tos islama sekotājus, kas ietriecās Ņujorkas Dvīņu torņos, mēdz dēvēt par islama fundamentālistiem. Uz viņiem var attiecināt arī vārdu "slepkavas", kas gatavi nogalināt idejas vārdā. Kad šo jēdzienu "fundamentālisti" apzīmē uz kristiešiem, tad šis jēdziens iegūst līdzīgu nokrāsu. Protams, teiks, ka tik briesmīgi kristiešu gadījumā jau nav, tomēr jebkurā gadījumā tie ir bīstami tipiņi. Viņi ir jāņem vērā, jāuzrauga, jāierobežo utt.
man liekas, [87.110.148.7]
# Iesūtīts: 2007.02.25 08:12:47
ka, apzīmējums fundamentālists , neskatoties uz pasaules tam piedēvēto negatīvo nokrāsu, patiesībā ir kompliments.
Tas ir nevis aprobežots fanātiķis. bet cilvēks (ja to attiecina uz kristiešiem), kas, manuprāt, stabili turas pie Bībelē paustajām atziņām un vērtībām,
Uldis
# Iesūtīts: 2007.02.25 18:23:36
man liekas . Pirmkārt, izpratne par šo jēdzienu ir mainījusies. Otrkārt, viena lieta ir kā tev liekas (atvainojos par šo familiārismu), bet pavisam cita lieta, kā šo jēdzienu uztver valsts iestādes. Kāpēc, piemēram, KLB ir 10 gadu garumā katru gadu jāpārreģistrējas Reliģijas lietu pārvaldē? Kāpēc tad, kad dažām draudzēm šis termiņš jau sāk beigties, tiek runāts par šā termiņa pagarināšanu? Kāpēc tieši šajā sakarā tiek lietots šis jēdziens fundamentālisti ?
Svilpaste
# Iesūtīts: 2007.02.25 19:40:55
Uldim. Tāpēc, ka tāds ir likums, tāpēc ir jāparreģistrējas. Kāpēc ir tāds likums? Tāpēc, ka deputāti tādu pieņēma. Kāpēc pieņēma? Tāpēc, ka tādus deputātus mēs ievēlējām.
moritz :) [213.21.215.97]
# Iesūtīts: 2007.02.26 11:03:50
Svilpaste
es veel gribeetu piebilst: taapeec, ka pie RLP izveides atsevishkju konfesiju vadiitaaji savu viedo padomu un roku, maisiidamies pa varas gaitenjiem, pielika...
Uldis
visiem viens likums un taisniiba... man nav saprotama KLB breekaashana, ka vinjus, redz, pienaaktos uzreiz registreet kaa pastaaviigu RO, jo KLB, redz, esot patiesaa luteriskaa mantojuma un tradiicijas sargaataaja... peec likuma juus esat sekta, un peec sava gara arii... saprotu, ka nolikshana vienaa striipaa ar tik nemiileetajaam kustiibaam derdzaas, bet taa nu ir sanaacis un ar to jaasadziivo...
moritz :) [213.21.215.97]
# Iesūtīts: 2007.02.26 12:39:40
Mulders
zhetons...
Uldis
# Iesūtīts: 2007.02.27 15:37:37
moritz . Vai tu vienmēr tik vieglprātīgi dāļā žetonus pa labi un kreisi, gluži kā mūsu valsts presidente Trīszvaigšņu ordeņus? Ka tik nenākas apēst to, ko izspļāvis!
Mulders . Skatos, ka tu, būdams vienkāršs cilvēks bez teoloģiskajām priekšzināšanām, pēkšņi esi tapis par pravieti. VAi tu esi pieņemts Dieva kancelē par mutesbajāru? Pirms kādiem gadiem 9-10 arī bija viens augsti stāvošs pravietis, kas zvērēdams sita pie krūts un pravietoja, ka nekādi citi luterāņi nebūs. Un tomēr ir noticis pretējais. Vairākas draudzes ne tikai pazemīgi panesa šos valsts uzliktos un, tā saucamo, tradicionālo konfesiju ierosinātos un atbalstītaos apgrūtinājumus, bet šogad pēdējo reizi reģistrēsies. Kā tad ir tur, VD, teikts par pravieti, kura pravietojums nav piepildīes? Vai tev ir zināms arī farizeja Gamaliēla viedasi padoms Sinedrijam par "kristīgās sektas" izplatības drauiem Jeruzalemē? Toreiz viņš teica: ja tas nav no Dieva, tad tas nomirs pats no sevis; ja tas ir tomēr no Dieva, tad labāk atstāt to Dieva ziņā, citādi var izrādīties, ka tu, Mulder un tev līdzīgie, esi kļuvis par tādu, kas pretojas Dievam. Bez tam, tavai zināšanai - es un pārējie KLB ar mazohizmu neslimojam. Mums nav vajadzīgas veltīgas un neattaisnojamas pašmocības. Tāpat mums arī nav vajdzīgs svešs gods un slava. Mēs vēlamies būt par Kristus lieciniekiem šiet, Latvijā, un, ja Dievs dos, varbūt arī kaut kur citur. Mēs negribam teikt, ka esam perfekti, ka viss mums ir veicies. Veiksmes ir mijušās ar lielākām vai mazākām neveiksmēm. Gluži kā Pāvilam: bija brīži,kad veidojās jaunas draudes, bet bija brīžī, kad nācās nokratīt putekļus no kājām.
Uz pārējām tavām muļķībām neturu par vajadžibu pat atbildēt.
Uldis
# Iesūtīts: 2007.02.27 17:31:22
Mulders . Protams, ka tu neesi pravietis. Tas jau bērnam skaidrs. Taču tavs runas veids ir tāds, it kā tev kā pravietim, būtu nākotnes vīzija, ka tev ir zināms, kas ar mums notiks. Ne tu esi veidojis KLB draudzes, ne tu arī zini, kas ar tām notiks.
Varu tevi nomierināt: kamēr vien KLB draudzēs tiks sludināts Evaņģēlijs un izdalīti sakramenti saskaņā ar šo Evaņģēliju, tikmēr KLB pastāvēs. Es ļoti nevēlētos, ka KLB pārvērstos par tādu hierarhiski institucializētu struktūru, kā LELB, kurai Evanģēlijs vairs neinteresē, ka vienīgi sava suksesija, amati, ietekmes utt. Ja KLB tiešām nākotnē draudētu tāds pats liktenis kā LELB, tad tev taisnība - labāk lai aiziet nebūtībā.
Grēciniece
# Iesūtīts: 2007.02.27 17:39:57
Uldi[,b]Mulder
Varbūt vajag disputu laicīgi pārtraukt, jo savādāk sākas vecā dziesma - slikts, sliktāks, vēl sliktāks...
Uldis
# Iesūtīts: 2007.02.27 17:45:44
Grēciniece . Bet protams! Tā ir veca LELB tradīcija, ka vislabākais problēmu risinājums ir zslēgšana, nevis saruna un pārliecināšana. Bez tam es šo dziesmu - slikts, sliktāks, vēl sliktāks... - neiesāku.
moritz :) [213.21.215.97]
# Iesūtīts: 2007.02.27 18:02:40
Uldis
Mēs vēlamies būt par Kristus lieciniekiem šiet, Latvijā, un, ja Dievs dos, varbūt arī kaut kur citur.
***
do` dies`, do` dies`... pagaidaam gan, kaa skatos, jums uz luupaam citi vaardi vairaak, TA, liberaalisma seerga, vienpraatiibas graamata, LELB, B&E, dieva darbs, pareizi sludinaats vaards, pareizi paarvaldiiti sakramenti utt...
moritz :) [213.21.215.97]
# Iesūtīts: 2007.02.27 18:06:00
Uldis un paareejiem KLB-shnjikiem
un veel noveelu iet un maaciities, ko kungs ir teicis: jo Es esmu lēnprātīgs un no sirds pazemīgs... un, ko zina, tad juus atradiisiet atvieglojumu savaam dveeseleem...
Uldis
# Iesūtīts: 2007.02.27 21:39:46
moritz . Tas Kungs ir teicis arī tādus vārdus: "Jūs, odžu dzimums.."
Uldis
# Iesūtīts: 2007.02.27 21:57:03
Mulders. Laikam nebūšu precīzi izteicies. Tiešām, nevis runas veids, bet veids, kā tu argumentē, izsaki apgalvojumus, centies pārliecināt. Ikvienam ir saprotams: ja kāds izsaka kādas iespējamības par nākotnes notikumiem, tad tāda runa tiek dēvēta par paredzēšanu. Runas veids, protams, katram ir tāds, kāds tas ir. Ne jau to es domāju. Tu uzstājies kā tāds, kas grib kārtot lietas Dieva vietā. Vai tā ir tā tava pazemība, par kuru tu runā?
Vēl, ko gribētu tev aizrādīt, ir tava nespe`ja skaidri izteikt domas. Lasītājam ir jāmin, ko tu esi domājis.
Bez tam, tu gāzi aumaļām nepamatotus apvainojumus. Grūti ar tevi runāt. Tā uzvedas cilvēks, kas ir piespiests pie sienas , jo argumenti ir beigušies. Varbūt tomēr mēģināsi visiem taviem apvainojumiem atrast argumentētus pamatojumus. Vai tiešām tu domā, ka, nolamājot mani par muļķi, arī citi tā domās? Pierādi, ka esmu tāds un visi tie, kas pieder pie KLB-šņikiem! Citiem vārdiem, ja tu saki, ka esmu selektīvs sektants, tad pierādi!
Balss
# Iesūtīts: 2007.02.28 00:26:36
Uldis
Jūs rakstāt Mulderam : Vai tiešām tu domā, ka, nolamājot mani par muļķi, arī citi tā domās? Pierādi, ka esmu tāds un visi tie, kas pieder pie KLB-šņikiem!
Pavisam mierīgi vērojot un lasot Jūsu diskusiju, nekādi nevaru atrast, kur Mulders būtu Jūs nosacis par muļķi, kā Jūs viņam to pārmetat. Un arī paraupjais LKB-šņiku epitets nenāk no Muldera teksta - palūkojieties rūpīgāk!
Bet saprast Muldera argumentus var pavisam labi - tie liekas skaidri un loģiski. Un nebūt ne tāpēc, ka mūsējais - jūsējais .
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 4 , pavisam kopa bijuši: 34621