atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Pārdoma par forumu
Mulders
Iesūtīts: 2008.04.16 09:36:06
Šīs manas pieticīgās pārdomas, un lai paši foruma saimnieki spriež!

Mana pieticīgā i-neta pieredze liecina par vienu fenomenu. Ja tematisks un specifiskā forumā parādās tēmas no sērijas "Sveix, kā tev iet, bučas visiem" bez jebkāda namjoka uz oriģinālo globālo tēmu (šeit tas būtu vismaz Kristietība) tad tāds forums drīz vien deģenerējas un ar laiku sekir-baška sākumā iecerētajai tēmai!
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.04.16 09:39:06
It īpaši, ja foruma konstrukcija ir tāda, ka dominē pēdējās runātās tēmas neatkarīgi no sadaļas...

Protams, tas ir tikai reflexija par to, kā es iedomājos kādam jābūt forumam. Gan jau saimnieki paši zin ko un kā grib panākt!

Tomēr, ja uzstādījums ir kristietība un pirmkārt luteriskā kristietība, tad vajag vai nu explicitly nodalīt "par viskautko" sadaļu no visām baznīciskajām sadaļām, kā arī varbūt patiešām pilnīgi forumam neatbilstošus tematus... nū padzēst?

Protams, aizliegt pilnīgi socializāciju - diez kas nebūs - bet nu skatieties paši! Tik runāju no pieredzes... forumi un čati deģenerējas, ja paši par sevi nav `beztematiskie`.

Es piedalos arī ārzemju teoloģiskos saitos, tur ir daudz dažādas sadaļas, kuras netiek jauktas kopā, tas ir... temati parādās tikai tad, kad ir izvēlēta konkrētā sadaļa... un savukārt katru sadaļu pa tēmu moderē skurpulozi un greizsirdīgi moderatori!

Tātad te ir jāizvēlās starp foruma auditorijas lielumu un foruma tematu kvalitāti! Kas ir galvenais uzstādījums?
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:43:06
vot vot, tak točna
vilks
# Labojis vilks: 2008.04.16 09:44:48
jā, man arī pēdējās dienās radās sajūta, ka diez kas vairs nav.. jāpajautā galvenajiem moderatoriem, ko viņi domā, moš viņi uzrīko pāris tīrīšanas akcijas

te ir jāizvēlās starp foruma auditorijas lielumu un foruma tematu kvalitāti! Kas ir galvenais uzstādījums?
bet, man šķiet, ka bremzē tieši tas, ka nav skaidri, vismaz ne dzirdami, noformulēts, kas šajā forumā ir domāts - pļāpāšana par visu, kas kādam var likties svarīgs, sociaļizācija vai, piemēram, teoloģisku tēmu apspriešana.. interesanti, ko domā paši diskutētāji?
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:47:34
Mana pieticīgā i-neta pieredze liecina par vienu fenomenu. Ja tematisks un specifiskā forumā parādās tēmas no sērijas "Sveix, kā tev iet, bučas visiem" bez jebkāda namjoka uz oriģinālo globālo tēmu (šeit tas būtu vismaz Kristietība) tad tāds forums drīz vien deģenerējas un ar laiku sekir-baška sākumā iecerētajai tēmai!
>>>
kas ir jādara šādā gadijumā? varbūt kristīgā mīestībā jāaizrāda - nu, un ja pats diskutētājs neprotās savus -čiv,riv - dzēst, jāizdara to viņa vietā.
vilks
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:49:55
S.Rrrr....
bet tu pačeko diskusijas, kur tas parādās - ja tā bieži dara, kā Tu iesaki, tad 1)izjūk tēmas apspriešanas secīgums 2)citreiz tēmu pārstāj vispār apspriest, jo ir Ļoti Aizvainojušies 3)ir diskusijas, kurās ir tikai pļāpāšana, bet cilvēki uzskata, ka nezin ko svarīgu apspriež.
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:54:14
mjā.. laikam nav viegli izšķirt - kā labāk. bet patiešām vajadzētu pieturēties pie kādas vienotas sistēmas - lai visiem viss būtu skaidrs.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:55:06
vilks, runa nav pat par tēmas "derailing" bet par paša foruma dereilingu!

Labi, būšu nepieklājīgs, bet pateikšu ko es domāju...

Manuprāt tēma par to kurš kuram zvana naktī bij off-forums pilnā mērā un manuprāt vajadzēja to nahrenizēt pirmajās minūtēs... Un te es nevēršos pret personām, kas to "darbina" bet tieši par foruma saturu!

Un es nepretendēju par sargsuni. Galu galā neesmu pieteicies mdoeratoros, tamdēļ it kā nav tiesības izteikties... Nu bet... tēma pārdomām!

Es nesaku, ka to nedrīxtētu... bet varbūt vispār tas mehānisms, ka stāv atsevišķs saraksts no VISĀM tēmām vienkopus, nav īsti prātīgs...
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:55:25
Es tak reiz uztaisīju pļāpu tēmu.. tak šamējā jau ir nogrimusi vēstures actojņikā, t.i. mēslainē.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:57:38
a_masiks, es kāreiz vispār neuzstādu, ka moderatoram jādzēš... Manis pēc var nodaļā "Par viskautko" tiešām rakstīt viskautko!

Gribētos prosto, tikai iespēju lai visas tēmas netiek jauktas vienā listē...

Tas ir programmistiski regulējams... Kaut vai ar to, ka nepastāv vienota liste ar visu tēmu jaunākajām tēmām, bet katrs ir spiets iet tieši tajā tēmā, kura viņam incē...
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:58:05
mulders
To var labot elementāri. Visās tēmās atbildes nevar ierakstīt savādāk, kā tikai sūtot vēstuli moderātoram. Kurš tad arī ieraksta šo atbildi kā nākošo atbildi tēmā.
>>>
apžēlojies - likt kādam lasīt un akceptēt visus nu - kaut vai Tavus tekstus!!! tas jau ir mežonīgs darbs - ņemot vērā, ka ir arī titi "rakstnieki" es pat nezinu, kādu tad atalgojumu šis moderators ir pelnījis. gala beigās saņemot tikai spļāvienu sejā.
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:59:25
tad jau tiešām prātīgi būtu ierīkot dienas sarunas - tā teikt, ej un pļurksti uz nebēdu.
vilks
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:59:26
Mulders un citi
izteikties jau nu par šo tēmu gan drīkst visi, lēmumu gan pieņems tikai daži vai viens . man personīgi liktos svarīgi, ka būtu skaidri definēti foruma noteikumi.. bet tagad - ej nu saproti. plus vēl ir gadījies, ka mods ko izdzēš, un pēc tam sākas plašas diskusijas par tēmu - a tur tak tika tāādas lietas pārrunātas un, vot, izdzēsa.. a kurš vainīgs, ka beztēmai pa vidu ieraksta nez kādu šedevru?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.16 09:59:45
S.Rrrr to a_masiks izteica!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.16 10:00:24
vilks, jā... disklaimeri dajoš!

vilks
# Labojis vilks: 2008.04.16 10:00:43
Mulders
es tev neiraid nekāds redaktors

pagaidām foruma noteikumi ir kā Bībele - Redaktora izteikumu krājums.. tipa, šeit http://www.lelb.lv/forums/?fu=searchfor&srch=redaktors&w.. 1=2
S.Rrrr....
# Iesūtīts: 2008.04.16 10:01:08
Mulders[/
atvainojos.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.16 10:03:31
vilks, nespirinies... mēs tevi ieceļam par redaktoru... tākā anuka atspiesties 10x un 3 apļi ap baznīcu ar pietupieniem :*
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2008.04.16 10:05:13
Matemātikā esot tāds "lielo skaitļu likums.", t.i. tiek noteikta varbūtība ar kādu var realizēties tāds vai cits notikums. Neviens, liekas, to nav pielietojis, lai modelētu sociālos procesus. ... . Liekas, ka latviski runājošās (un muldošās) auditorijas mazskaitlīguma dēļ (kopas mazskaitlīguma dēļ netiek nodrošināta atsevišķa indivīda pilnvērtīgai eksistencei nepieciešamā dažādība) nekas īpašs nav sagaidāms ne tuvākā, ne arī tālākā nākotnē, lai arī kā tiktu "kopta un ravēta dobīte." ... . "Cik žēl, ka mēs esam, tik maz, cik mēs esam, un vairāk mēs nevaram būt. /"Čikāgas piecīši"/. Pareizi dara tas, kas labām svešvalodu zināšanām bruņojies, kā Sprīdītis ar sķipeli pār plecu, dodas kļūt par kādas skaitliski lielākas (un tapēc arī dziļākas!) kultūras satelītu (piemērām Mulders uz "tiem tur" forumiem). Īstam māksliniekam nepietiek ar provinciālo Bastejkalnu, viņam ir nepieciešams Monmartrs. Viņam ir nepieciešama cita vide. Tikai tajā viņš spēs pilnvērtīgi eksistēt. ... . Ceru, ka esmu izteicies pietiekoši nesaprotami un juceklīgi, bet atbilstoši diskusijas tēmai.
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.04.16 10:12:35
pagaidām foruma noteikumi ir kā Bībele - Redaktora izteikumu krājums.. tipa, šeit
Začoc par salīdzinājumu
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.04.16 10:17:33
Šodien pamanīju uz viena no Foruma sienām uzrakstu: "Mene, Tekel Ufarsin" Varbūt kāds zina, ko tas nozīmē?

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 14 , pavisam kopa bijuši: 33512