atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Pasaules radīšana
Kundali
Iesūtīts: 2008.02.13 13:42:38
No iesākuma līdz mūsdienām dažadu tautu Svētajos Rakstos.
AutorsZiņas teksts
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.14 11:00:18
ir zināmas līdzības, piemēram šumeriem šķiet ir kaut kas bībelei līdzīgs, varbūt kļūdos
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.14 11:06:59
Šumēru Gilgameša leģenda ir mitoloģizējies 1 Mozus grāmatas fragmenti... notikumi ar plūdiem etc.

To ka Mozus ir oriģinālais pierāda tas, ka stāsti parasti mitoloģizēja virzienā uz spozmi, detaļu pievienošanu, cilvēku dievišķošanu... tā teikt... mīts = (patiess stāsts + lieluima mānija)

Un nekad nenotiek pretējs, ka kāds LIELS varens stāsts sašļuktu par kādu nebūtisku stāstiņu...
Ingars
# Iesūtīts: 2008.02.14 11:16:51
un vēl daudzu citu tautu leģendās atspoguļojas bībeles notikumi, gan atšķirīgos veidos un apauguši ar izdomājumiem, taču princips, kā tāds - cilvēki no dažādām pasaules malām kaut vai tādus globālus notikumus kā LIELIE PLŪDI ir pieredzējuši un aprakstījuši, kas pierāda bībeles autentiskumu un vēsturisko ticamību.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.02.14 11:19:58
Hinduismā Dievs rada neskaitāmus materiālos Visumus, un tas notiek cikliski, jo ar laiku te viss nolietojas un tāpēc ir jāatjauno.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.02.14 11:36:44
KN, būtiskais ir nevis kurš pastāsts ir foršāks un patīkamāks ausij, bet kurš ir patiess? Vai ir iespējams no Hinduisma rakstiem restaurēt vēsturi? Kad Kurā vietā kurā laikā tas vai cits notikums notika!

Piemēram Augustīns pētot dažādus Grieķu varoņstāstus un Dievu stāstus pamana un apraksta to, ka nereti šie stāsti cēlušies no īstiem nostāstiem, kas apauguši ar šo glorificēto kārtu... pietam daudzu gadu sitmtu laikā, kad vairs nav iespējams oriģinālu restaurēt un maldus atspēkot! JD ir pilnīgi savādāka...

Uz Vēstures fona un vēsturiskajiem mērogiem JD faktiski parādās momentā pēc notikumiem un jau pilnībā noformējies tāds kā tu šodien viņu lasi... Šodien tu lasi 99% oriģinālo textu, kur 1% neiekrīt doktrināli būtiskajos jautājumos...
Pat vēl vairāk, visu JD var atjaunot no Baznīctēvu Rakstiem vien...

Cik liela tev ir pārliecība ka Hinduistu svētie raksti atbilst tam, kas tur bij rakstīts sākotnēji?
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.02.14 12:17:20
Apmēram tikpat liela, kā pārliecība par kristiešu rakstiem.

Un uz ko balstās šī pārliecība? Uz kādiem vēsturiskiem pierādījumiem?

Kad Hinduisma Sv. Rakstu oriģinālie notikumi notika Vēsturē? Vai tos var identificēt, personas, ģeogrāfiju, notikumus? Vai tie paši liecina par laiku, vietu, ģeogrāfiju, personām? Vai to apstiprina areholoģija?
Kad parādās pirmās rakstiskās oriģinālās liecības, tb cik gadus pēc notikumiem?
Vai mums ir piejami oriģinali?
Cik ātrā laikā pēc oriģināliem parādās kopijas?
Kādas ir vecākās kopijas, kāds ir gaps starp tām un oriģinālu? Cik gadu?
Cik DAUDZ ir kopijas?

Kādas ir fixētās izmaiņas, atšķirības kopijās?

Te tas kas man zināms!

Vēdu origins nav zināms. Spriežot pēc iekšējām liecībām to ir rakstījuši brahmanu priesteri apmēram 1500 - 1200 PME

Vēdu Dievību līdzība ar Persiešu un Eiropiešu Dievībām liecina kaut kādu savstarpējo ietekmi!

RigVēdas tiek piedēvētas dažādām Brahmanu ģimenēm, un tika nodotas mutiski apmēram 1000 gadus kāmēr tās pirmo reizi pierakstīaj... Pat ir zināmas šīs iegaumēšanas tehnikas. Tātad salīdzini 1000 gadi sarp jakobi originu un fixāciju textos... un 30-40 gadus JD. Nerunājot vispār ka Vēdas ir no ntajiem gadu tūkstosīem sakompilēts akūnā čupa... šķiet jaunākie vispār no kādiem pacmitajiem mūsu ēras gadsimtiem!

Un ja nemānos... tad vecākā pierakstītā pilnā kopija ir datējama ar 11 gadsimtu ME... tas ir vē 2000 gadi starpība... kur Kristietībai ir apmēram 3 gadsimti! No notikumiem līdz pilnai texta kopijai saglabātajai!

Nu nezinu... uz ko tu balsti Vēdu "uzticamību" kā tikai savā vēlmē tās ņemt par pilnu!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.02.14 12:43:27
Mulders
Un uz ko balstās šī pārliecība? Uz kādiem vēsturiskiem pierādījumiem?
Nē, uz to, ka tie abi runā par nepārbaudāmām lietām.

uz ko tu balsti Vēdu "uzticamību" kā tikai savā vēlmē tās ņemt par pilnu!
Redz, kritēriji te ir atšķirīgi. Vēdas tiek nodotas pa mācekļu pēctecības ķēdi. Evaņģēliji - nē, tie ir pieraksti, kas tapuši 40 gadus pēc notikumiem. Nekādas ķēdes tur nav.

P.S. Tev ir radies nepareizs priekšstats, ka es ņemu Vēdas par pilnu! :-)
Mulders
# Iesūtīts: 2008.02.14 16:38:29
Patiesībā tas ir jautājums - vai Bībele ir Dieva diktēta, vai arī cilvēku aptuveni pierakstīta?

A tu kaut kā vari noteikt to objektīvi? Tad tev vajag Dievu pie rokas pieķert un pārbaudīt šamā rokrakstu... ij vēl pajautāt, vai šis to sastrādāja... un ar nekad nevar zināt, vai šis atbildēs kā nākās

Jocīgas tev prasības!

Rezultātā tu faktiski salīdzināsi, vai šis "Dievs" atbilst tavam priekšstatam par to kāds ir Dievs Tas arī viss... un visticamāk, ka nesanāks... jo to kāds Dievs ir, cilvēki envar iedomāties... tātad viss ko tu vari iedomāties nebūs Dievs!

Tādējādi, tas ka Raksti nešķiet Dievišķi ir pirmā pazīme, ka tie nav no cilvēkiem radīti
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.02.14 16:41:40
Mulders
A tu kaut kā vari noteikt to objektīvi?
Nepieciešamā pazīme - informācijā nav nekā pretrunīga. Visi sīkumi un "sīkumi" salikti pa plauktiņiem, skaitļi pareizi sarēķināti.

Vai arī Dievs speciāli saputroja visus tos skaitļus?

Un vienā vietā teica, ka Dievs dara darbu A53, bet citā vietā, ka nē, darbu A53 dara sātans.
Kundali
# Iesūtīts: 2008.02.18 20:31:28
Ja jau visi, tad es ar...DDD
--------------------------------
Vienmēr labvēlīgais Parama Šiva (Dievs) bija iegrimis mīlas savienībā ar savu superspēku Šakti . Guvis baudu šajā savienībā , viņam parādijās vēlme izpaust savus spēku, lai to apskatītu no malas, no sāņus esoša novērotāja pozīcijas. Parama Šiva (Dievs) sakārojās parotaļaties ar Parama Šakti un gūt baudu no vērojot Tās dejošanu, kurā izpaustos visi Dievišķās Mīlestības aspekti. Lai šo vēlēšanos īstenotu Parama Šakti radās spēles ideja, kura apmierinātu Parama Šivu. Dievišķais Plāns bija tāds: Parama Šiva izdala no sevis Pirmradīto enerģiju Adi Šakti (Svēto Garu), kurš/kura rada Lielo Ilūziju un rada pasauli. Pie tam Parama Šiva kļūst Sada Šiva un izdala no sevis ļoti daudz Garu-Atmanu, kuri kļūst par Šivām katrā Adi Šakti radītajā.
-------------------------------------------
Turpinājums sekos...
Kundali
# Iesūtīts: 2008.02.20 20:20:59
Adi Šakti (Svētais Gars) sadalās daudzās enerģijās un rada katram Garam situāciju, kurā tas var novērot Dievišķās Spēles kādu noteiktu aspektu. Par pašu Adi Šakti galveno radību ir jākļūst cilvēkam, kurā Gars-Šiva var saņemt iespēju nākotnē atgriezsties izejas stāvoklī - savienībā ar Sada Šivu un Adi Šakti, pie tam šajā tikšanās laikā izbaudot lielu tikšanās prieku pašam ar sevi pēc ilgās šķiršanās un Adi Šakti spēles novērošanas. Visu Garu un Enerģiju atgriešanās Vienā Veselā un to pilnīga saplūšana Dievišķajā ekstāzē ir pēdējais spēles cēliens, ko spēlē Visuvarenais Dievs kopā ar savu Vareno Spēku.
Kundali
# Labojis Kundali: 2008.02.20 20:39:37
Parama Šakti attīstītā tīrā vēlēšanās kļuva par iemeslu tam, ka no tās izdalijās Adi Šakti, no kuras savukārt izdalijās Maha Kali. Sada Šiva un Adi Šakti sadalīšanās momentā tika izstarots AUM, kurš sastāvēja no 7 svarām (svara - enerģiju izstarojošs, skaņu radošs) un 2 šruti (mikrotoņkārta, pati smalkākā dzirdamā atšķirība skaņā). Septiņas svaras ir Adi Šakti 7 nesošo frekvenču pamats. Katra svara izveido savu telpu (Sahasrara, Agija, Višudhi, Anahata, Nabhi, Svadistana, Muladhara), kurā svara var mainīt savu frekvenci noteiktos šruti , kuri veido frekvenču diapazonu katrai telpai un taja esošo enerģiju "smalkuma" līmeņus. Sākoties AUM izstarošanai nesošajās frekvencēs nenotiek nekādas frekvenču modulācijas, tas ir - nav signālu dotajās telpās, tāpēc tās ir neizpaustā stāvoklī , "slēgtas". 7 enerģētisko telpu radīšana izstarojot AUM tika pavadīta ar 3 galveno plūsmu-pāreju (Kanālu Viratas ķermenī) radīšanu, no vienas telpas uz nākošo, kurās pēcāk iegāja un izpaudās Adi Šakti enerģijas. Tapēc AUM ir 3 spēku savienība: 1) A - MahaKali (Iččha šakti - vēlēšanās enerģija) kreisajā kanālā (Ida nadi) 2)U - Maha Sarasvati (Krija šakti, darbības enerģija) labajā kanālā (Pingala nadi) 3)M - Maha Lakšmi (Džnāna šakti - Tīro zināšanu un evolūcijas enerģija) centrālajā kanālā (Sušumna nadi). Pirmie tika radīti kreisais, pēc tam labais un pēc tam centrālais kanāli.
Kundali
# Iesūtīts: 2008.02.21 08:11:30
Jā Artos, paldies, malacis. Bet es tikai iesāku tulkot mazu grāmatu par pasaules radīšanu.
Kundali
# Iesūtīts: 2008.02.21 19:13:32
Ar Sušumna-nadi izveidošanu tika pabeigta Viratas ķermenī esošo 7 čakru-telpu diferenciācija un strukturizācija. Pie tam čakru veidošanās process gāja no augšas uz leju. Vispirms Sahasrara tika izveidoti pithi (pārstāvniecības) sešām apakšā esošajām čakrām., bet pēc tam tam atbilstošajās frekvenču rezonansēs tika izveidotas pašas čakras.
Pēc čakru un kanālu izveides Adi Šakti(Svētais Gars) izdalīja no sevis Maha Kundalini enerģiju, kura saritinājās 3,5 apgriezienos drusku augstāk par Muladharu. Maha Kundalini ir evolūcijas enerģija visai radītajai pasaulei, jo tā vēlās īstenot visu Dievišķo spēles plānu un atkal savienoties kopā ar Adi Šakti un Sada Šivu Sahasrarā. Maha Kali izgāja no Adi Šakti un gāja cauri visām telpām no telpas ar pašu augstāko vibrāciju frekvenci līdz telpai ar pašu zemāko vibrāciju frekvenci un tādā veidā fokusējusies tajā, aizpildīja Ida Nadi kanālu. Muladharā Maha Kali personificēja AUM nevainības un svētuma frekvencē, tas ir - vajadzībā uzturēt telpas enerģijas svārstības tādas, kuras atbilst dotajai svarai gan pēc vibrācijām gan pēc to fāzes, un tai pat laikā nepieļaut enerģiju rašanos, kuras ir pretfāzes ar svaru enerģijas svārstībām, jo tas varētu novest pie svārstību pieklušanas un telpas sabrukšanas. Šis tīrības princips izpaudās kā Adi Šakti un Sada Šivas Dievišķais Dēls Šrī Ganeša, kurš kļuva par uzturētāju visai radītajai pasaules telpai.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 48 , pavisam kopa bijuši: 36083