atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Kas ir bīskaps un vai Bīskaps ir pret Dieva gribu!
Mulders
Iesūtīts: 2008.01.22 11:58:22
Tātad šitāds jautājums...

Kas Bibliski tiek domāts ar vārdu "Bīskaps".
Vai tas ir sinonīms vārdam "Mācītājs" kā to apgalvo, piemēram, KLB.

Ja mēs runājam par 3daļīgo amatu - Bīskaps/Mācītājs/Diakons, vai šāds dalījums ir atklāti anti-biblisks, un ja ieviests, tad ir nolādēts, vai tā ir vienkārši Baznīcas pārvaldes forma, kura var tikt un var netikt lietota atkarībā no vajadzības!
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.22 12:06:30
Mani 0.02$

Čista cik sanācis palasīt tad PAT no Rakstiem izriet, ka Bīskaps ir mācītājs ar kaut kādām Baznīcadministratīvām piedevām.

Savukārt 1 Kor 12 nodaļā 28 pantā lasām
Un dažus Dievs draudzē ir iecēlis, pirmkārt, par apustuļiem, otrkārt, par praviešiem, treškārt, par mācītājiem, tad devis spēkus brīnumus darīt, tad dāvanas dziedināt, sniegt palīdzību, vadīt un runāt dažādās mēlēs.
Mēs redzam ka Bīskapi nav kaut kā īpaši pieminēti. Cik saprotu tar RKB un PB ar bīskapiem zīmē šos "Apustuļu" pēctečus, tb Bīskaps šodien ir tas pats kas Apustulis toreiz pēc šī "pirmkārt".

Līdzīgi ir Efeziešu 4 nodaļā

Pāvils sevi sauc par Apustuli un Mācītāju vienlaicīgi vēstulēs Timotejam.

Tā nu mana necilā izpratne ir tāda, ka Bīskaps ir tas pats mācītājs tikai ar vēl papildus pienākumiem kā tikai kalpošanai ar Vārdu... Viņam ir uzticētas baznīcpolitiskas lietas... Bībelē tas būtu pārvaldīt draudzes konkrētā pilsētā...

KLB iebildumi pret to, ka tie ir jālieto kā sinonīmi ielido viņiem pašiem sejā ar viņu pašu jēdzienu "Virsmācītājs". Kamdēļ tāds vārds? Tas tikai liecina, ka šis mācītājs ir kaut kāds bik savādāks... ar papildus tiesībām/pienākumiem... tas izriet no paša atšķirīgā vārda lietošanas pat neiedziļinoties amata aprakstā!

Tad kamdēļ izgudrot velosipēdu... tur supraintendantus, virsmācītājus, ja mums ir vārds pietam biblisks vārds "Bīskaps" tieši ar šo nozīmi! Kamdēļ iebildumi pret biblisku terminu?
Balss
# Iesūtīts: 2008.01.22 15:32:08
a_masiks
Nez, kur tie vēsturnieki šādas idejas rāvuši?... Kaut kā neesam dzirdējuši par šādu attīstību. Bet nu neesmu jau es studējusi Baznīcas vēsturi. Lai izsakās zinātāji.
Voldemārs
# Iesūtīts: 2008.01.22 16:56:38
šajā diskusijā skarts temats, kuru zinu jau skatītu arī šeit: http://www.lelb.lv/forums/?fu=l&rid=3&id=266
tas tā, lai pārlieku nedublētos
Merlins
# Labojis Merlins: 2008.01.22 23:53:33
Mulder , KLB vienkārši ceļ māju, sākot no otrā stāva. Vinjiem taisniiba tiktāl, ka ir bijis laiks, kad bīskaps bija tas pats draudzes mācītājs, jo diecēze bija tas pats, kas pilseetas draudze. Tachu tas dabiski attiistiijaas taalaak, un Jeruzalemes, Antiohijas, Romas u.c. bīskapi bija mācītāji draudzēm plašākā apkārtnē, un, netikdami vairs paši galā, iecēla presbīterus un diakonus par saviem pārstāvjiem. Tā ir baznīcas dabiska attīstība, baznīcpolitikas un varas dalīšanas nesamaitāta. Tagad, 21.gadsimtā, 5 minūtes pirms Kristus atnākšanas apgalvot, ka bīskaps ir tas pats kas draudzes mācītājs, kā tas bija 5 minūtes pēc debesbraukšanas, ir ne pārāk godīga sofistika.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 72 , pavisam kopa bijuši: 7104