atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu kāpēc ticat Bībelē rakstītajam?
sniegaodzina
Iesūtīts: 2008.01.03 16:16:37
Bībeli taču ir sarakstījuši cilvēki. kā jūs zināt ka tā ir patiesība kas tur rakstīta??? varbūt tās ir skaisti izdomātas pasakas??? kas jums liek domāt ka Dievs ir?? kādi tam ir pierādijumi?? kāpēc uz pasaules notiek tik daudz ļauna? vai tad Dievam to nevajadzetu noverst??? vai Dievs maz ir labs???
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.05 22:24:52
Bībeli taču ir sarakstījuši cilvēki.
1. Dieva Iedvesmoti cilvēki, kuros Dieva Gars runāja!

kā jūs zināt ka tā ir patiesība kas tur rakstīta???
2. Kā tu vispār zini ka kaut kas ir patiesība?

varbūt tās ir skaisti izdomātas pasakas???
3. Varbūt... un varbūt tās nav pasakas, ko tad?

kas jums liek domāt ka Dievs ir??
4. Tas ka vispār kaut kas ir tā vietā lai nebūtu, jo existence un esamības nepieciešamība nav acīmredzama! Tātad ir iemesls, ka tā ir! Cita iemesla kā vien mūžīga Dieva brīvās gribas aktu, es nezinu!

kādi tam ir pierādijumi??
5. Atkarībā no tā, ko tu uzskati par pierādījumu. Piemēram, kādi ir pierādījumi tava saprāta existencei?


kāpēc uz pasaules notiek tik daudz ļauna?
6. Jo pasaulē ir grēks!

vai tad Dievam to nevajadzetu noverst???
7. Citiem vārdiem sakot, vai Dievam nevajadzētu ar tevi pakonsultēties par pasaules iekārtojumu, pārvaldi, prioritātēm u.c. darbībām. Atbildē - nē, Cilvēka iedomas nav Dieva ukazs. Savukārt no Dievišķā viedokļa, viņš to jau ir paveicis - Jēzū Kristū

vai Dievs maz ir labs???
8. Atkarībā no tā, no kurienes nāk tava izpratne par to kas ir "labs", vai tas ir "vairākuma sabiedrības" viedoklis, vai tas ir Musulmaņu viedoklis, vai tava "veselā saprāta" viedoklis vai tā ir sabiedrības lokāla konstrukcija... Tad nē... Dievs nav labs. Mēs Kristieši savukārt jēdzienu "labs" saistām ar Dieva gribu. Viss ko grib Dievs ir labs, viss ko Dievs dara ir labs, jēdziens "Labs" izriet no Dieva, nevis no cilvēkiem. Cilvēkiem ir tendence jēdzienus mainīt, bet Dievs ir nemainīgs, kas Dievam bij labs pirms 1000 gadiem, tas ir labs arī tagad, un kas bij ļaunums pirms 10 000 gadiem tas ir ļaunums arī tagad! Dievs nemainās, cilvēku viedokļi gan!
komentators [78.84.206.252]
# Iesūtīts: 2008.01.05 22:32:59
Artos, piekrītu - tiešām labi jautājumi. Bet vieglāk raisās kātienē ruājot.
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.01.05 23:27:38
Mēs personīgi diez ko neticam bībelē rakstītajam aiz tā, ka šamēja nav nekāds vēstures dokuments, bet labākājā gadījumā - ar aģitpropu atšķaidīta vēstures liecība.
Briinumsons
# Iesūtīts: 2008.01.06 00:14:24
sniegaodzina
Katru Dienu Lūdzies, Lasi Bībeli !
Lai ticētu Dievam ir jābūt personiskām attiecībām ar viņu.
Balss
# Labojis Balss: 2008.01.06 02:23:01
a_masiks
Pie cipariem tu nu gan varēji nepiesieties - tu taču neesi tik nīkulīgi sīkumains, jo saproti, kas bija domāts.
Ja tu nopietni gribētu palasīt par vēsturiskiem argumentiem par notikum autentiskumu (tu taču lasi angliski?) varu tev atrast un norādīt labus avotus.
Tu mazliet jauc dēmonu (elkudievu) upurus, kas notika bezjādzīgi, varmācīgi, pret upura gribu, ar Kristus labprātīgo stāšanos TAVĀ vietā par TEV pelnīti piespriesto nāves sodu.
Balss
# Iesūtīts: 2008.01.06 02:45:15
a_masiks
Šķiet, jau atkal parādās, ka tu īstenībā nemaz negribi uzzināt un saprast, kas un kāpēc, tikai zirgojies...
Tu pietiekami daudz esi trinies pa kristīgiem forumiem un esi pietiekoši teorētiski zinošs. Netaisos atgriezties riņķa dancī ar tevi, diemžēl... jo laikam tik tiešām nav jēgas.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.06 14:50:40
1. Dieva gars? Bet jautaajums bija- vai taads vispaar eksistee. Nevar pieraadiit teezi, izmantojot apstriidamo jeedzienu. Garaam.

Tāds nebij jautājums tas ir cits jautājums. Un kā redzams Darvinistiem nav problēma evolūciju pierādīt ar fosīliju "gradāciju" sakot, ka tas ir evolūcijas rezultāts! Cirkulārā loģika.

2. Patiesiiba = noveerojamais ( un arii ne viss). Paareejais ir versijas, hipotezes. Labaakajaa gadiijumaa - teorijas.

Novērojamais kādā freimworkā? Kādā struktūrā novērojamais? Jeb citiem vārdiem - tas ko tu spēj uztvert, ja nespēj uztvert, tie ir maldi! Tādējādi - patiesība ir subjektīva nevis objektīva, tb tavu novērošanas spēju funkcija. Absurds!

3. Ja nav pasakas - tad paceljas Sniegodzinjas jautaajumi par ljaunumu un ko ar saadu dievu iesaakt.

Laikam jau nesapratu!

4. Nemaani cilveeku. Sjo jau vienreiz izrunaajaam. Kautkas ekssitee taapeec, ka variants `nekas neeksistee` ir neiespeejams. Iekseejas pretrunas/paradoxa deelj.

Sorry, tavs atspēkojums balstās ārpusexistences esošā novērotājā, jeb apziņā kas atksārs "Nekas neexistē", tādējādi, būtībā tu pierādi tieši to ko norāda teisti, Apziņa never neexistēt... Dievs ir nepieciešamība, savukārt matērija un šī pasaule, tikai Dieva gribas akts!

5. Sniegodzinjass apraate pieraadiijums ir , piemeeram, iespeeja ar vinju komuniceeties sajaa portaalaa.

Ej nū... a ko iespēja ir saprāta pierādījums? Bet ja iespēja netiek izmantota, tad tas ir pierādījums saprāta neexistencei? Vai jebkuru iespēju tu traktē kā kaut kā cita existenci? Teixim iespēju būt Kristus māceklim tu arī tik pat viegli interpretēsi kā Kristus realitāti?

6.Greeks? Dievs - haltuurists, bezspeeciigs dievs, dievs, kas kljuudaas.

To var teikt tikai kāds, kas ko labāku piedāvā, tā pierādot, ka ir iespējams principā kaut kas savādāks un tai pat laikā labāks. Līdz tam... plika zajava! Tāpat kā apgalvot, ka Dievs ir haltūrists, jo nevarēja skaitli PI noapaļot līdz skaistam 3.33333

Sheksna
# Iesūtīts: 2008.01.06 14:59:09
Mulders
Un kā redzams Darvinistiem nav problēma evolūciju pierādīt ar fosīliju "gradāciju" sakot, ka tas ir evolūcijas rezultāts! Cirkulārā loģika.
Fosilijas un to gradācija nav izdomātas, tās vienkārši tādas IR... un jā, evolūcijas teorija šamējās izskaidro VISLABĀK.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.06 15:15:01
Sheksna, fosīlijas patiešām IR.
Savukārt Evolūcija tās neizskaidro, tik pasaka... bij evolūcija! Pierādījumus vajag gaņīt... !

Skaidrojums - bij spēks kas no vienkāršiem uztaisīja sarežģītus, nav skaidrojums. Prasīts tiek šī spēka un procesa daba... Mēs sakām - apziņa, saprāts. Jūs sakāt... ko... haoss! Mēs savu varām pierādīt, atkārtojot patternu, patiešām skatoties ZTP redzam kā apziņa no vienkāršākām lietām veido sarežģītas pietam lēcienveidīgi un tomēr gana līgani, lai saskatītu "attīstības vektoru". Tagad jūsu kārta demonstrēt haotisku procesu kas veido līdzīgu patternu!

Evolūcija vispirms jāpierāda kā prcocess, lai varētu to pielietot esošo datu skaidrošanā! A jūs sakāt - process ir/bija, jo reku ir fosīliju patterns. Es saku, to pašu patternu veido saprāts radot sistēmas. Kāpēc tavs ir labāks?
sniegaodzina
# Iesūtīts: 2008.01.06 16:35:45
kopsavilkums
1. katram ir savs viedoklis par augstakiem spekiem bet neviens nespej ar acimredzamiem faktiem to pamatot.
2. mulder- manuprat tu esi parak ass savos izteikumos. ja ccitu viedoklis nesakrit ar tavejo, tas nenozime ka tavs viedoklis ir vienigais pareizais.
3. Ctulhu- manas domas ir lidzigas tavejam- jauki ka pamatoji manu viedokli.
4. paldies visiem kas piedalijas diskusijas. par dieva eksistenci mani neparliecinajat tacu bija interesanti palasit jusu viedoklus.;D
sniegaodzina
# Iesūtīts: 2008.01.06 16:44:44
Briinumson, kāda jega man lasit Bibeli un lugt Dievu, ja es tam pat īsti neticu. tikpat labi es varu lasīt pasaku "Runcis zābakos" un pielūgt vijnu....tā teikt, ja nu nostrādā bet vispar mīļi ka tu man dod padomu. paldies;*
(tikai neuztver so ka personisku apvainojumu)
Balss
# Iesūtīts: 2008.01.06 17:12:50
sniegaodzina
Visacīmredzamākais fakts ir - šī brīnumainā pasaule! Tu to vari redzēt, sajust, tajā dzīvot. Tu pats/-i esi Dieva eksistences pierādījums ar to, ka TU eksistē!
sniegaodzina
# Iesūtīts: 2008.01.06 18:18:17
1. balss, tada gadijuma kapec piemeram Afrika mirst tik daudz bernini no bada. vai tad tu gribi teikt ka prieks vijniem pasaule ir super??? un nu nemegini man iestastit ka tiko piedzimis bernins ir grecinieks un vijns tik sodits par saviem grekiem. un ja tavuprat par vecaku grekiem tad Dievs ir netaisnigs un vijnam patik bezjedzigas ciesanas. katram tacu jatbild par savu nevis citu ricibu.
2. artos, par to ka mani ir radijis runcis zabakos.....kas zina, varbut ir ar???
Balss
# Iesūtīts: 2008.01.06 18:38:40
sniegaodzina
Jā, tas ir sāpīgs un smags un grūti atbildams jautājums. īstenībā - mums, cilvēkiem, neatbildams, jo mēs nezinam to, ko zin Dievs - visas šīs pasaules kopsakarības. Mēs zinām, ka nāve un ciešanas ir visas cilvēces, kuru bērni ir arī šie mazie bērniņi, grēkā krišanas sekas. Visa šī no vienas puses tik skaistā un apbrīnojamā pasaule ir lieliska, no otras puses - tajā ir arī ciešanas un nāve.
Balss
# Iesūtīts: 2008.01.06 19:06:07
Sheksna
Ja nu sniegaodzina nebūtu lasījusi, bet tu taču esi! Visas mūsu iepriekšējās diskusijas, kur šis skumjais jautājums jau ir izcilāts, un uz ko es tikko jau atkal atbildēju. Sāpes un ciešanas un nāve ir cilvēces grēkā krišanas sekas. Neko vairāk par šī notikuma tehnoloģisko norisi paskaidrot nevarēšu, jo neesmu Dievs.
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.01.06 20:32:47
Mulders
Tad tu runā nevis par evolūciju, bet par selekciju, jeb mikro-evolūciju. To neviens nenoliedz.
1. Selekcija un `mikroevolūcija` naf viens un tas pats.
2. Mikro- un makroevolūcijas atšķiršanas kritērijus studijā.

Par pārējo - mnogo bukf, niasilil...

Balss
Sāpes un ciešanas un nāve ir cilvēces grēkā krišanas sekas.
Ir neliela problēma... endoparazīti kā tādi, saskaņā ar kristīgo doktrīnu, pirms grēkā krišanas VISPĀR nevarēja eksistēt, jo viņi var eksistēt tikai KONKRĒTĀ vidē, piemēram, cilvēka zarnās...
Balss
# Labojis Balss: 2008.01.06 23:28:49
Sheksna
Nu, tas jau taisni ir pierādījums tavā gaumē - loģiski, ka pirms grēkā krišanas daba, tai skaitā cilvēks, bija vēl kārtībā - kā Dieva radīti, kad Viņš teica - viss ir labs. Tātad šie endoparazīti un visi citi kaitēkļi un visa plēsonība sākās PĒC grēkā krišanas. Tā jau tas arī ir aprakstīts Bībelē.
Bet tu papūlies izlasīt tos bukfus! Jo citādi jau nav vērts sarunāties, ja slinkums izlasīt oponenta argumentus!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.01.07 09:45:27
Mulders

1. Dieva Iedvesmoti cilvēki, kuros Dieva Gars runāja!
Kā to var pierādīt? Tā tikai tava ticība. Tikpat labi var ticēt, ka vienīgais Dieva iedvesmotais cilvēks ir Muhameds. Viņam bija tieša translācija no paša Dieva. Bībelē - tikai atstāstījumi visai seniem notikumiem.
Savukārt, Vēdas sarakstīja viedi gudrie, kas zināšanas saņēma pa māceļu pēctecības ķēdi, kura sākās ar pašu Dievu.

2. Kā tu vispār zini ka kaut kas ir patiesība?
Tad kas - atliek uz dullo kaut ko pieņemt kā patiesību, ja jau zināt neko nevar?

3. Varbūt... un varbūt tās nav pasakas, ko tad?
Jaukā varbūtība atkal! Tad skatām atkal NxN ticību matricu? Mēģinām uzminēt, kas ir un kas nav pasakas? Dievišķā loterija?

4. Tas ka vispār kaut kas ir tā vietā lai nebūtu, jo existence un esamības nepieciešamība nav acīmredzama!

Nepieciešamība kam, attiecībā pret ko? Un - vai nevar eksistēt kaut kas, kas nav nevienai SB nepieciešams?

Cita iemesla kā vien mūžīga Dieva brīvās gribas aktu, es nezinu!
Kaut vai - mūsu pašu kā daudzu dvēseļu brīvas gribas akts. Kāpēc noteikti jābūt vienam Dievam?

7. Atbildē - nē, Cilvēka iedomas nav Dieva ukazs. ..
8. Atkarībā no tā, no kurienes nāk tava izpratne par to kas ir "labs", vai tas ir "vairākuma sabiedrības" ... Mēs Kristieši savukārt jēdzienu "labs" saistām ar Dieva gribu. Viss ko grib Dievs ir labs, viss ko Dievs dara ir labs, jēdziens "Labs" izriet no Dieva, nevis no cilvēkiem. ..

Ja Dieva labums nav apspriežams, tad acteku dievs ir labs, un vispār jebkurš Dievs ir labs jebkurā reliģijā, lai ko arī Dievs nedarītu un lai ko neprasītu no cilvēka?
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.01.07 09:47:11
Balss
Kurš radīja tos parazītus? Arī - kurš pārtaisīja jau esošos dzīvniekus, piemēram, tīģeri pārtaisīja uz gaļas ēšanas režīmu?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.01.07 10:01:19
KN

Nepieciešamība kam, attiecībā pret ko? Un - vai nevar eksistēt kaut kas, kas nav nevienai SB nepieciešams?

Jebkura lieta kas existē loģiski vai nu ir nepieciešama, vai sekas šādai nepieciešamībai! Un nevis attiecībā pret SB, bet vispār! Lai existētu atomi nepieciešami ir kvarki, lai existētu tie ir nepieciešams... nezinu kas... etc. etc. kāmēr beigās mēs nonākam pie viena vienīgā nepieciešamā!

Kaut vai - mūsu pašu kā daudzu dvēseļu brīvas gribas akts. Kāpēc noteikti jābūt vienam Dievam?
Tamdēļ ka Realitāte ir viena un to vismaz var empīriski pārliecināties. Kā arī līdzko tu ievies vairāk kā vienu SB, tu ievies vienu vienīgu kontextu attiecībā pret kuru tu vispār vari izšķirt šīs daudzās dvēseles. Tas noved pie vienotā kontexta cēloņa un neizbēgami noved pie tieši viena nepieciešama saprāta, kas rada realitāti!

Ja Dieva labums nav apspriežams, tad acteku dievs ir labs, un vispār jebkurš Dievs ir labs jebkurā reliģijā, lai ko arī Dievs nedarītu un lai ko neprasītu no cilvēka?


Jā, bet runa iet par vienīgo īsto un dzīvo Dievu, objektīvo, kurš existē arī tad, ja neviens viņam netic
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 159 , pavisam kopa bijuši: 1525