atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas visiem Foruma lietotajiem parakstu vākšana par grozījumiem bērnu aizsardzības likumā
Darias
Iesūtīts: 2014.06.17 09:57:00
Nesen FB lapā tikai uzzināju, ka šobrīd Latvijā notiek parakstu vākšana par grozījumiem bernu aizsardzības likumā. Tautas valodā runājot - lai homoseskuālās attiecības netiktu propogandētas izglītības iestādēs. Nepieciešams 30 000 parakstu, parakstu vākšanas aktivitāte ir zema, cilvēki nav informēti, nav diskusijas. Kāpēc? Vai šis jautājums neprasa uzmanību? Pat ja to neatbalsta, par to taču būtu jādiskutē?
Kāpēc baznīcu galvas klusē? Mūsu dažādu konfesiju pārstāvji taču parasti izsakās pret homoseksuālo attiecību popularizēšanu, kāpēc ne tagad? Vai politika?
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Darias
# Labojis Darias: 2014.06.17 10:07:14
Parakstīties var pie jebkura notāra. Diemžēl atbilstoši likumdošanai jāiemaksā 3EUR par paraksta apliecināšanu. Šeit ir likumprojekts - cvk.lv/pub/public/30673.html un es pagājuša nedēļā parakstījos par šo likumprojektu.

Pagājuša nedēļā paraksti tika vākti pareizticīgās baznīcas teritorijā. Tas nenotika tik centralizēti, bet tikai tāpēc, ka draudzē ejoša sieviete bija notārs un piedāvāja apliecināt parakstus kādu svētdienu. Atnāca ap 50 cilvēkiem.

Iepriekš to `pa kluso` savā draudzē organizēja Prieka Vēsts draudze - parakstījās ap 400 cilvēku. Tas laikam ir regords! Kāpēc šāda neliela draudze zina savu nostāju, bet citas - faktiski klusē?

Jā, kā uzzināju, centralizēta parakstu vakšana notikusi arī Sv. Jāņa katedrālē, Jelgavas katederalā, bet tas arī viss! Arī bezkonfesiju vietās kā VEF kultūras pils, CTK un kāda notāra kabinets.

Tāpat uzzināju, ka šonedēļ parakstu vākšana centralizēti notiks arī NUGA BEST salonā Kalnciema ielā 40, 2. stāvā. Notārs pieņems ceturtdien, 19. jūnijā, plkst. 12.20-14.00 un 17.00-18.30. Ar pasi un 3 EUR.
Citā laikā parakstīties var arī pie jebkura notāra Latvijā... Ja kāda draudze vēlas organizēt centralizētus parakstus, tad iespējas atrast notāru, kas atnāks un apliecinās parakstus.

Jāsaka, ka paraksti pat nesasniedz 10 000, kas mani izbrína! Es saprotu, ka mēs nedzīvojam tumsonības laikā un visi grib būt toleranti, bet vai mēs drīkstam paņemt ES pieredzi šajā jautājuma un jau skolās un pat bērnu dārzos audzināt šādi:

1) Bērnu grāmata bērnu dārza vecumam http://www.notizieprovita.it/notizie-dallitalia/venezia-favole-gay-nelle-scuole-per-bambini-0-6-anni/

2) Kauns komentēt
https://www.youtube.com/watch?v=gp1r_cs-XMM


3) http://infoagentura.wordpress.com/2013/09/05/dzimumaudzinasana-jeb-izvirtibas-maciba-skolas-un-bernudarzos/

4) ES seksuālās standarti izglitībā paredz bērnu dārzā jau pieminēt masturbāciju, viendzimuma laulības un gendera teoriju (teoriju par to, ka katrs var izvēlēties būt sieviete vai vīrietis, neskatoties uz fiziski noteiktu dzimumu)

http://www.oif.ac.at/fileadmin/OEIF/andere_Publikationen/W.. HO_BZgA_Standards.pdf

Un ja tie ir ES Standarti, tad ne jau zilam gaisam tie rakstiti, bet lai ieviestu un kur? ES. Un mēs? Mēs arī esam ES!

5) Stāsts par meitenīti (nu jau puisīti), kuram vecāki nomainījuši dzimumu http://www.refnews.ru/read/article/665041

6) Francijā bērni no 6.klases!!!! izspēlē geju laulības pašvaldībā (mācību nolūkos par pašvaldības darbu)

http://www.ouest-france.fr/le-mariage-pour-tous-presente-aux-collegiens-2611101

Atvainojiet, tas ir murgs, un manā skatījumā par to ir jādiskutē. Es aicinātu arī parakstīties par grozījumiem, bet arī tiem, kas nevēlas parakstīties kaut kādu iemeslu dēļ diskutēt par izglītības sistēmu!
skatījums [46.109.251.77]
# Iesūtīts: 2014.06.17 10:52:23
Darias, vai pēc šiem 30000 parakstiem pēc tam rīko referendumu un jāsavāc 100000 parakstu pret šo likumu, un tikai tad tas būs stājies spēkā?
Aivars Lapšāns
# Iesūtīts: 2014.06.17 12:05:15
Tāpēc, ka to visu vada pārliecināts staļinists Kaspars Dimiters. Plus viņš palīgos pieaicinājis Lindermani. Ja cilvēks būtu saprātīgs , tad viņš lietas darītu gudri, bet , kas cilvēki ir muļķi, neredz Dimitera komunistisko ideoloģiju pēdējā laikā ? Dimiters cilvēkus ir nolicis ļoti nepatīkamā sta`voklī - politiski sadarboties ar staļinisma ideologu.
Darias
# Labojis Darias: 2014.06.17 12:42:32
Aivars Lapšāns - Jā, es par to arī uzzināju, un saprotu, ka tas šajā gadījumā ir liels mīnuss idejai. Bet jājautā tālāk - kāpēc tad ne es, ne tu, ne kāds cits latvietis nerosināja šos grozījumus? Kāpēc par to vai ko līdzīgu nerunāja neviens politisks spēks? Vai viņi ir ar mieru īstenot to, kas notiek ES?
Protams, šāds jautājums uzdodams tikai tiem, kas ideoloģiski atbalsta izglītības sistēmu bez homoseksuālo attiecību sludināšanas. Vai tas nozīmētu, ka neviens no šiem spēkiem to neatbalsta? Tas ir vēl bēdīgāk, tas tikai liecina par to, ka ES sodomija nav aiz kalniem (burtiskā un pārnestā nozīmē).

Tālāk sāku domāt, ka grozījumi, manā skatījumā, ir formulēti tā, ka es nesaskatu staļinisma, komunisma vai tml. Turklāt līdzīgi (ja pareizi sapratu) grozījumi ir pieņemti dažās citās ES valstīs (Polijā? Lietuvā? - tieši saistība ar izglītības sistēmu).
Un tāpēc grozījumus es skatu atsevišķi no to organizētājiem. Manuprāt, būtu tagad jādomā - ko sliktu nesīs latviešu tautai, šie grozījumi, un ko labu. Vai šie grozījumi pēc būtības ir Dievam tīkami vai nav? Šajā skatījumā ir jāabstrahējas no orgaizātejiem (vai es kļūdos?).

Lai gan to iesāka šobrīd šīs divas personas, ideju atbalsta daudzi citi, t.sk., vecāki, draudzes, iestādes, kurām nav nekādas politiskas piederības. Kāpēc atseviškas draudzes, t.sk., luterāņu tomēr nolēma atbalstīt parakstu vākšanu? Turklāt tās, kā saprotat, nav komunistiskas vai staļinisma ideoloģiju atbalstošas draudzes vai organizācijas.


skatijums - zināt, es precīzi nevar atbilēt un varu kļūdīties. Ja pareizi saprotu, tad ja savāks 30000 parakstu, tad tiks rosināts referendums, kurā balsoes par/pret. Īsti nesaprotu no kurienes ir ņemts skaitlis 100000?
skatījums [46.109.251.77]
# Iesūtīts: 2014.06.17 13:06:05
Darias
Biju dzirdējis, ka jāsavāc 30000, tad referendums, un ja savāc 100000, tikai tad grozījumi stājas spēkā.
Darias
# Iesūtīts: 2014.06.17 13:57:30
skatijums: nevaru strīdēties, bet šeit jābūt tādam pašam referendumam kā citreiz, piemēram, par pievienošanos ES vai valodu referendums. Vienīgi toreiz rosināt varēja savācot mazāk parakstus vai tml., bet tad mainīja likmdošanu un tagad vajaga 30 000, ar nākamo gadu šķiet vispār būs 150 000.
Aivars
# Iesūtīts: 2014.06.17 22:48:04
Darias
Kā Tev šķiet, vai kristiešiem būtu jābūt tik lētticīgiem un jākalpo visādu notāru un politiķu interesēs kā viegli izprovocējamiem bandiniekiem?
Atceries slikti sagatavoto un bezjēdzīgi noformēto referendumu par izglītību latviešu valodā? Es arī neaizgāju, jo būtībā jau nekas jauns, kas uz to brīdi jau netiktu realizēts, tajā netika piedāvāts. Var teikt, referendums izgāzās. Bet ļaunākais, ka to savās interesēs steigšus izmantoja krievu nacisti, jau saceroties, ka izdosies latviešu valodu Latvijā ierobežot.
Diemžēl, ar šiem `grozījumiem bērnu aizsardzības likumā` ir līdzīgi. Kādi sakuļ putas, pavicina homoseksuāļu draudu karogu, kas dažam atslēdz domāšanu, ka tas uzķeras uz akcijas organizētāju āķa.... un rezultātā visādi lindermaņi & Co krāj punktus sev, notāri iekasē kapeiku, bet naivi kristieši tā vietā lai naudiņu, laiku un spēkus iztērētu paši savu vai citu bērnu labā, iesaistās kaut kādās murgainās akcijās, par kurām pediņi var būt drīzāk pārlaimīgi, jo nu tiem būs iespēja norādīt, cik tie kristieši ir stulbi, cik viņu akcijas bezjēdzīgas, un nekādā ziņā nepauž sabiedrības vairākuma nostāju.
Vai Tev nešķiet, ka, ja tie paši nabaga 3 eiro tiktu nevis noziedoti notāram, bet teiksim kādu bērnudārznieku pusdienām, kāda pulciņa organizēšanai (lai bērneļi aiz bezdarbības muļķības nedara), vai kaut vai bezmaksas kristīgas literatūras izdošanā, lai būtu alternatīva visādām garīgām sēnalām un indēm, vai tas nebūtu bijis svētīgāk?
Aivars Lapšāns
# Iesūtīts: 2014.06.18 01:44:01
Darias

Šķiet, mazdrusciņ pārparati mani. Es rakstīju, ka pēdējā laikā, sakarā ar Ukrainas teritoriju okupāciju , Kaspars Dimiters pauž atbalstu Ukrainas okupācijai. Atver viņa FB , Ziņu aģentūra , Nebruks, palasi Dimitera uzskatus un kļūs skaidrs , ka tam cilvēkam tūkstošu slepkavības , cilvēciskās ciešanas , tautu teritoriju okupēšana ir ,,svētīga lieta,,. Dimiters injicē arī Latvijas tādu pašu okupāciju.
Par to es runāju. Kas attiecas par parakstu vākšanu. Es Dimiteram personīgi prasiju, kāpēc viņš palīgos ņēma Lindermani. Dimiters sāka locīties. Ja referendums izgāzīsies, Dimiteram atkal būs dziesmu klāsts par stulbajiem latviešiem.
Es viņam teicu, ka referenduma priekšlikuma teksts ir nepilnīgs. Kur tad viss pārējais, kas attiecas uz agresīvo homoseksuālismu ? - a, zini, Aivar, labi ka to pašu uzrakstījām ......
Paņemam citas valstis . Horvātija, Ungārija ....Tur cilvēki sēdās pie galda un uzrakstīja kār`tīgu referenduma tekstu. Dimiters visu to izdarīja pa kluso.
Nez kā viņam iet ar to politisko kustību. Tak ar jau ziņoja, ka viņa rindas būs līdz pasaules malai . Apkakājās , cilvēki taču redz, ka Kaspars Dimiters ir staļinists.
Darias
# Iesūtīts: 2014.06.18 09:34:34
Aivars Lapšāns - man liekas, tu atkal par to pašu, par ko es negribēju rakstīt. Man vienalga, vai to uzrakstīja Dimiters vai vēl kāds cits, citu grozījumu nav un nebūs - šie ir vienīgie. Tāpēc arī jāprāto tiesi par tiem. Aivars

Aivars - es nesapratu galveno domu, jo nav viss ta, ka pavicina karogu un viss... Izglitības sistēma tiek mainīta, man ir bērni un es nevēlos, lai viņi mācās pēc izglītības standartiem, kur jau bērnu dārzā rāda grāmatas ar diviem tētiem un divām mammām vai ko tādu. Tas ir tikai viens no piemēriem - http://www.notizieprovita.it/notizie-dallitalia/venezia-favole-gay-nelle-scuole-per-bambini-0-6-anni/

Notāri neiekasē, valsts iekasē. Daudzi notāri, kas vāc parakstus, strādā par brīvu, 3 EUR aiziet valstij. Ceru, ka tā to naudu arī izlietos lietderīgi (skaidrs jau, ka ne).
Darias
# Iesūtīts: 2014.06.18 09:35:50
Tomēr ir joprojām tas, kas iepriekš - netiek diskutēts par referenduma un grozījumu jēgu, bet apspriesti to ierosinātaji.

Aivars - a ko darīt, ja ir tagad tādi grozījumi kā ir? Citu takš nebūs. Kāda bēda ir tieši šim konkrētam tekstam (ja neskaita, ka varēja būt labāk formulēts)?
Darias
# Iesūtīts: 2014.06.18 09:36:52
Un tad arī, joprojām tad man nav skaidrs - kāpēc virkne organizāciju tomēr iesaistās, neba viņi ir "stulbi", tomēr saprātīgi cilvēki arī iet un parakstās, t.sk., kristieši, kas arī palīdz bērniem un ziedo naudu citām vajadzībām.
Aivars
# Iesūtīts: 2014.06.18 10:23:34
Darias
Kas tā par dīvainu itālisku interneta saiti? Neķītrību internetā ir vairāk nekā saprašanas. Vai tādēļ tās visas ir jāaplūko un jāšausminās?
Un runājot par `diviem tētiem, divām mammām`... hm... baidos, ka vismaz puse Latvijas bērnu dzīvo šādā realitātē, nevis par to lasa grāmatiņās.
Nevar būt, ka nav dzirdēts kāds bērnudārznieks sakām "jaunais tētis"...
Nevar būt, ka nav zināms kāds gadījums, kur bērns vecomāti sauc par mammu, jo jūt kaut kādu diskomfortu par to, ka bioloģiskā mamma īstenībā jau kaut kur īrijā čubinās ar kaut kādu pakistāni...
Padomā, cik ir tādu bērnu, kuru vistuvāko loku veido mamma, tētis, brālīši, māsiņas un viņu mammas un tēti!

Draugi mīļie, atveriet acis un neesiet tik naivi, ka ar likumdošanu var uzcelt ideālo pasauli!



Kursis
# Labojis Kursis: 2014.06.18 20:26:27
Normāli jau visādai homoseku propagandai tāpat nav vietas izglītības iestādēs.
Un normāli vecāki seko līdzi tam ko viņu bērniem māca un ja vajadzīgs, aizbāž muti frīkainiem paidagogiem.
Un cik var vākt parakstus, lai to aizliegtu tādā vai citādā veidā?
Ja būtu likumprojekts par homoseku publisku pēršanu tirgus laukumos, noteikti parakstītos. Mazāk nav vērts.
Galu galā Dieva dusmām arī jāatstāj vieta, cik var pasauli lāpīt...
Raimonds
# Iesūtīts: 2014.06.18 20:54:04
Darias
To labu laiku saka Aivars - kristīgā vērtība nr.1 nebūt nav antigejisms.
Darias
# Iesūtīts: 2014.06.20 13:34:25
Aivars - tāpēc, ka tie ir jaunie mācību līdzekļi, ko dod skolās bērniem. Tā nav 18+ saite. Turklāt, ja tik tev būtu vēlme, tad tādu grāmatu var atrast simtiem. Tās tiek piedāvātas bērnu dārzos.

Kursis - piekrītu līdz brīdim, kad nesāksies kā Eiropā. Ja aizbāž muti frīkaniem pedagogiem, tad bērnam tiek liekta izglītība un tev atņem bērnu. Es to neizdomāju, piemēram, Vācijā notiek tieši tā - bērns ir jālaiž uz seksuālās apgaismības stundām, pretējā gadījumā jāmaksa naudas sods par to, ka bērnam tiek liegrta izglītība, bet pēc vairākām reizēm bērns tiek paņemts prom. Izklausās murgaini, bet tā ir taisnība un tā notiek vairākos Vācijas apgabalos.

Raimonds - nav gan, es nesaku, ka ir. Bet, ja bērnam skolā māca to, kas nav kristīgās vērtības, bet vecākam aizliedz tam pretoties, t.sk., tiek doti kontroldarbi uz šo tēmu - ko tad darīt?
Darias
# Iesūtīts: 2014.06.20 13:36:09
Aivars - ideālo pasauli neuzcelsi, protams, bet arī par to es nerakstu. Es vispār nerakstu ne par ko, ko jūs šeit, manuprāt, mēģināt paskaidrot.
Es rakstu par to - vai izglītības iestadē ir jāstāsta par homoseksuālismu? Vai tas jādara bērnu dārzā? Ja jā, tad lai paliek. Ja nē, tad tas jāieraksta liumdošanā, citādi nākamgad par to jau stāstīt un būs grāmatas arī latviešu valodā JO ES standarti to paredz. Bet mēs, kā zināms, esam ES, līdz ar to tas attiecas uz mums.
Darias
# Iesūtīts: 2014.06.20 13:41:02
Lūk, faktiski manas domas uzrakstītas - http://nra.lv/latvija/119745-gimeni-aizsarga-krievi-un-kristiesi.htm
Kursis
# Labojis Kursis: 2014.06.20 14:39:23
Darias vienmēr esmu teicis, ka valsts varas nēsātājiem nedrīkst atvēlēt pārmērīgi lielu varu un vismazāk jau noteikt pār mūsu bērniem.
Tāpēc esmu par vāju valsti, jo valsts varas stiprumam pieaugot,
tā vienmēr vēlas paņemt noteikšanu pār atkal un atkal jaunām cilvēku dzīves sfērām. Leviatāna efekts...
Un neko nepalīdzēs kaut augšminētais likums, ja būsim pieļāvuši, ka pie varas nonāk bērnu samaitātāji.
Par šito Vācijas idiotismu esmu dzirdējis, bet vācieši paši vainīgi - ir pārmēru paklausīgi un nepieskata valsts varu.
Aivars
# Iesūtīts: 2014.06.20 15:47:07
Darias
Es rakstu par to - vai izglītības iestadē ir jāstāsta par homoseksuālismu? Vai tas jādara bērnu dārzā? Ja jā, tad lai paliek. Ja nē, tad tas jāieraksta liumdošanā, citādi nākamgad par to jau stāstīt un būs grāmatas arī latviešu valodā JO ES standarti to paredz.

Un kuri konkrēti ir šie ES standarti? Lūdzu, norādi kādas konkrētas likumdošanas normas!
Ingars
# Iesūtīts: 2014.06.24 16:01:30
Aivars

Iemet youtube "Aktuāla diskusija - Kas ir Lunaceka un Estrella?" - šajā diskusijā viss ir ļoti izsmeļoši paskaidrots
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 41 , pavisam kopa bijuši: 33195