atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Krustceles...vai beigas?
raydroids
Iesūtīts: 2013.04.18 17:48:14
Nejautājiet kā līdz zināmam brīdim pārliecināts ateists nokļuvu šeit(tieši luterāņu forumā), nezinu. Versijas var būt dažādas, bet viens man ir skaidrs, es zemapziņā laikam meklēju ceļu pie Dieva. Jautājuma būtību centīšos izklāstīt cik vien īsi spēšu, un būšu pateicīgs par jebkuru padomu. Tatad, šībrīža stāvoklis ir tāds, turpināt pretoties (nezināmajam???) vai beigt šo bezjēdzīgo pretošanos, kādā no daudzajiem veidiem. Pie secinājuma, ka ar mani notiek cilvēka prātam nesaprotamas lietas, es nonācu jau pāris gadus atpakaļ. Visi mēs zinam, ka dzīve ir kā zebra...., bet manējā jau gadus trīs ir melna? Tā nemēdz būt. Viss kas tiek iesākts, izdomāts(darbs, ģimene u.t.t) ir nolemts neveiksmei. Sākumā es to uztvēru normāli, bet ar laiku sāku aizdomāties. Īsumā tas arī ir viss. Lai nerastos pārpratumi par pusaudžu krīzi, man jau ir 44. Labprāt uzklausīšu padomus, ko darīt, vai nedarīt. Paldies
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
raydroids
# Iesūtīts: 2013.04.18 18:03:54
Paldies par saitu. Ja es zinātu kur ir tā pareizā vieta, tad.. Cenzūra, bet kur viņas nav, vairāk vai mazāk, jebkur.
Migla Droidam [199.30.48.176]
# Iesūtīts: 2013.04.18 18:06:59
Jo šis ir specifiski reliģisks forums, kur citādu uzskatu poestus vienkāršio dzēš ārā, vari pasekot.
Aivars
# Iesūtīts: 2013.04.18 20:23:21
raydroids
Vispirms apsveicu par drosmi pārvērtēt arī savus ateistiskos uzskatus. No bibliskā redzējuma, tas vien jau ir zīme, ka Dievs ir ar tevi.
Jāsaka gan uzreiz, ka publiskam forumam piemīt viens mīnuss, proti, tas ir ļoti publisks. Līdz ar to vienmēr ir jautājums, cik konkrēti un atklāti esi gatavs runāt pats un cik citi. Darbs, ģimene utt. mēdz būt ļoti personiskas lietas, kas varbūt ne vienmēr ir atklājamas interneta auditorijai. Ja dzīvo Latvijā, iedrošinātu pamēģināt lūgt un tad aiziet uz baznīcu. Būtībā jau vairums draudžu locekļu arī ir cilvēki, kas sākotnēji dzīvojuši kā nekristieši. Gluži tāpat kā absolūtais vairākums šajā forumā rakstošo kristiešu.
aivars.lapsans [83.187.152.192]
# Iesūtīts: 2013.04.18 23:31:33
raydroids

Man bija tā - 16 gados sāku lasīt Bībeli ( tirgojos nelikumīgi ar košļenēm un iemainīju košļenes pret Bībeli) , toreiz padzirdēju baumas, ka Bībelē ir kaut kur rakstīts , ka pasaules beigās valdīs "kīnieši. Sāku ķemmēt Bībeli. Tā man iepatikās un es jau lasu gandrīz 40 gadus. Kā mūziķis esmu gājis cauri ellei , bet Bibele vienmēr bijusi līdz, lai arī kā. Vienā brīdī nodarbojos ar budismu un atkal, salīdzināju visu ar Bībeli. Klikšķis notika tad, kad saķu iet uz Bībeles stundām un sāku draudzēties ar kristiešiem. Vēlāk man palaimējās . Satikos ar misionāriem ar ļoti augstu pilotāžu kristietībā. Ja Tev interesē reāļa palīdzība, raksti man - uz Draugiem = Aivars Lapšāns
dafne
# Labojis dafne: 2013.04.19 08:42:26
raydroidsGrūti jau sniegt kādus padomus.Man palīdzēja tas,ka aizgāju uz iesvētes mācībām kādā luterāņu draudzē.Tur tika izrunati kristietibas pamatjautājumi,īsi sakot..par Dievu ta vairak es uzzinaju tieši tur.Pec tam tiku kristīta,iesvētīta.Nebija jau tā,ka mana dzīve uzreiz iekrāsojās baltā krāsā,bet laikam miers ar Dievu ir daudz svarīgaks par tam neveiksmem un ķibelēm,kas mus ik pa laikam piemeklē.Bet es piekrītu Aivaram,ka šī īsti nav ta vieta kur runāt par tadam personiskam krīzēm
Vel var paņemt un palasīt Evanģēlijus..Bībelē.
Rubenim ir tāda laba grāmatiņa,kas ar runa par siem jautajumiem vienkāršā valodā "Dievs ir tepat" ;saucās.
Un atbildot uz jautajumu-krustceles vai beigas...gribas teikt..jauns sākums
raydroids
# Iesūtīts: 2013.04.19 10:13:18
Paldies Dafne un Aivar. Reizēm tāds ikdienišķs brīnums, kā "nepaej garām" dod daudzreiz vairāk, kā jebkas cits, to es par jums. Ar draugiem būs kā būs, jo kā smejies, "ticība neļauj". Neesmu tur bijis un laikam arī nebūšu. Bībele man nav sveša, esmu kādreiz to lasījis lidz tādai pakāpei, ka vinū sadedzināju Šo soli esmu nožēlojis, un lūdzis piedošanu Dievam. Problēma ir tajā, ka sajēgas un zināšanu netrūkst, stāsts ir par to, ka nespēju sev palīdzēt, jo visi instrumenti ir noņemti. Domas ir bijišas dažādas, kas pie tā vainīgs, bet viens gan ir skaidrs, Dieva vainas te nav. Cits jautājums, kāpec viņš man nepalīdz tikt ar to galā, kaut esmu to lūdzis. Uz šo man atbildes pagaidām nav. Kā jau iepriekš teicu, mani nevajā īslaicīgas problēmas, tas ir kas vairāk, tā jau ir izsmalcināta pārdomāta mocīšanas sistēma. To, ka man var palīdzēt tikai Dievs, es ar esmu sapratis. Vienīgi laiks, iet un es pārvēršos, ne uz to labāko pusi, jeb vienkāršāk izsakoties, grūti ir cīnīties pret nezināmo. Jebkurā gadījumā, paldies jums.
Confrater
# Iesūtīts: 2013.04.19 10:15:22
dafne ka šī īsti nav ta vieta kur runāt par tadam personiskam krīzēm .
Nezinu gan, jo anonīmi izrunāt savu sāpi publiskā forumā var būt noderīgi.
Baznīcu apmeklēt ir labi pats par sevi.
raydroids
# Iesūtīts: 2013.04.19 10:34:20
Par to anonimitāti piekrītu, cilvēki ineta vidē ir patiesāki, kā reālajā dzīvē. Vienīgi, tas jēdziens anonimitate, ir ilūzija, ko parastais lietotājs nezina. Par cik maizes garoziņas pelnīšana man saistās tieši inetā, tad pārdomām tiem kurus uztrauc anonimitāte, vienkāršos vārdos, pludmalē pēdas ātri pazūd, viļņi, vējš, lietus to visu ātri dzēš...bet, ja kāds pēdas fotografē?
Jēzus māceklis
# Iesūtīts: 2013.04.19 11:23:41
raydroids

Esmu apmēram tavā vecumā. Iespējams, ka, ja esi meklējis ceļu pie Dieva, tad šobrīd ilgtermiņā tev liek šķēršļus sātans. Viņš ir Dieva un mūsu ienaidnieks, kas visādi cenšas traucēt gan caur notikumiem, gan caur domām mūsu dzīvēm Dievā. Lai cik grūti un neizdevusies tev šķiet tava dzīve patlaban, Dievam nav bezizejas situāciju. Es pievienojos Aivaram un Dafnei, ka tev jāmeklē kristiešu sabiedrība. To var atrast draudzē/baznīcā. Dievs ir paredzējis mums visiem turēties kopā. Tur tu dzirdēsi Dieva vārdu, lūgsies Dievu, un maz pamazītēm tava dzīve sāks mainīties, kad visu uzticēsi Dievam. Sāc ar šo mazumiņu un skaties kas notiek tālāk. Vienkāršā lūgšanā paprasi Dievam uz kuru baznīcu tev aiziet un tu saņemsi atbildi savā sirdī, kā pamudinājumu. Es ieteiktu kādu luterāņu baznīcu, ja dzīvo centrā, tad Jēzus baznīca ir brīnišķīga vieta, kur aiziet. Tur sludina mācītājs Erberts Bikše. Caur viņu arī es kādeiz nācu pie DIeva. Bet tā var būt jebkura cita vieta arīdzan, klausies ko tev sirdī saka Dievs, kur aiziet, un tad paklausi, un uz turieni arī ej.

Dieva svētības vēlot,
kristietis.
Aivars
# Iesūtīts: 2013.04.19 11:50:10
raydroids
Jā, kādreiz tiešām gadās, ka taisni pirms Kristības rodas kādi traucēkļi un negadījumi. Vai arī taisni tajā brīdī, kad cilvēks ir apņēmies spert kādu garīgi nozīmīgu soli. Laikam jau tā varētu būt kaut kādas garīgas cīņas izpausme. Nezinot neko vairāk par Tavu pieredzi, varu tikai izteikt cerību, ka tā ir tumsa pirms ausmas, kas nāk.
raydroids
# Iesūtīts: 2013.04.19 14:44:04
Viss ko jūs mīļie cilvēki sakāt ir patiesība. Šķēršļi ir maksimālie, neizplūdīšu garās runās, bet esmu totāli iedzīts stūrī, vairāk gan sadzīviski, garīgi vēl turos pretī, ar cerību, ka tomēr viss sakārtosies. Vai tas ir sātans, vai kāds cits mošķis, nezinu. Ar to kristiešu sabiedrību pagaidām laikam tikai virtuāli sanāks, jo patreiz esmu dziļos laukos, kur aktivitātes nav. Es pats ar to saprotu, ka par cik es netaisos novērsties no ceļa ko esmu sācis iet, problēmas man tiks radītas vēl daudz un kas zin, vai šajā saulē pat nonākšu līdz Dievam. Plāns man ir, es viņa veiksmīgam gala rezultātam arī ticu, bel ņemot vērā visus iepriekšējo pieredzi, baidos, ka būs kā parasti. Ar Dievu es runāju(kā nu māku), gan domās, gan skaļi, jo tā viss ir sanācis, ka tuvākais cilvēks ar ko varētu parunāt, vēl ir par mazu.
Jēzus māceklis
# Iesūtīts: 2013.04.19 14:51:43
Turpini sarunāties ar Dievu, jo Dievs palīdz tiem, kas nospiesti un nomākti.
dafne
# Iesūtīts: 2013.04.19 15:16:58
raydroids,varbut var ari par tevi aizlugt?
raydroids
# Iesūtīts: 2013.04.19 19:35:01
Paldies Dafne. Es no tā vēl maz ko saprotu, bet ja Tu drīksti to darīt, es tikai būšu priecīgs. Man var rakstīt arī uz pcdakteris@gmail.com, ja kādam negribas šeit izteikties. Sasmējos tikko pie sevis, pcdakteris , tikai uz doto brīdi palicis bez datora. Vispār pakontaktējoties ar jums, man priecīgāks prāts paliek...mjā.
Aivars
# Iesūtīts: 2013.04.19 20:16:16
raydroids
Nu re, akurāt, kad pie datora piesēdies, nodomāju Tevi skubināt grūtsirdību dzīt prom ar kompāniju, Tu jau pie tā strādā.
Bet nu lai Tev ar mazo spēks un izturība, taču mēģini gan drusku cilvēkos iziet, kauču sen neredzētiem radiem vai paziņām uzzvanot. Kas zi`, kādēļ mīļais Dievs licis savulaik jūsu ceļiem krustoties.
raydroids
# Iesūtīts: 2013.04.20 18:39:34
Sveiki visiem. Gribēju tikai pateikt, ja man viss izdosies, tad kādu brīdi mitināšos pierīgā. Varbūt tad varēs ar kādu no jums sarunāt kopīgu baznīcas apmeklējumu, vai kādu citu pasākumu
dafne
# Iesūtīts: 2013.04.20 19:41:30
Sveiks,sveiks!Lai izdodas!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2013.04.22 14:37:08
Redz taa zebra taada jociiga, var gadiities ka dziive sagriezusies taa ka tu ej pa vienu melnu striipu perpendikulaari zebras mugurai, un viss kas vajadziigs ir pagriezties pa 90 graadiem... un skat baltaa kraasa arii buus (beigaass taapat pakalja

Kaadi padomi - te jau leerums iedots. Jaa vairums mees esam caur neticiibas zankji gaajushi cauri, kaameer dziive saak uzdot jautaajumus uz kuriem neticiibai nav apmierinoshu atbilzhu...

Luteraanis jau laikam aicinaas tevi iepaziities ar sv. rakstiem saakot ar jauno deriibu un otrkaart kaa jau te SuslikAivars saka, ja ir iespeeja un esi LV, aizkaapt pie maaciitaaja... ibo vinju tieshais darba pienaakums ir kaareiz paliidzeet tikt skaidriibaa ar neticiibas radiitajiem sarezhtjiijumiem. Bet taapat piekriitu SuslikAivaram, ka publisks forums var nebuut gluzhi pareizaa vieta terapijai.
raydroids
# Iesūtīts: 2013.04.22 19:39:02
Sveiki visiem. Par to pakaļu precīzi teikts Ir doma gan uz baznīcu aiziet, gan ar mācītāju parunāt, ja viss sanāks. Jebkurā gadījumā patreiz notiek kauja, jo visādi "joki" notiek, vakar mehāniski skaldot malku dīvainā kārtā skaldāmais paķēra manu roku aiz cimda, kā es viņu tajā sekundes daļā, kas man bija atlikusi izrāvu...nezinu, 100% tur bija jāpaliek bez rokas. Princips tam skaldāmajam kā krokodilam, sakampj un griež. Cimds gan pagalam, palika tikai neliela aprocīte. Un, lai kāds vēl pasaka, ka Dieva nav. Lūk tādas zīmes. Jautājums pa tēmu, aizejot uz baznīcu, mani vispār tur iekšā laidīs? Ne es draudzē, ne kristīts. Glupi skan tāds jautājums, bet nu ko darīt.
aivars.lapsans [83.187.152.53]
# Iesūtīts: 2013.04.22 20:07:13
raydroids

Nu , Tu , gan esi kadrs !

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 31 , pavisam kopa bijuši: 34258