atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem vai baidāmies tikt sāpināti?
LiAbo
Iesūtīts: 2012.08.13 01:30:50
Lielākā daļa foruma lietotāji, arī es, nav ne ielikuši savu īsto bildi, ne arī uzrādījuši savu vārdu un uzvārdu. Vai tas varētu būt tāpēc, ka baidāmies atklāties un tikt sāpināti? Vai varbūt šādi ir vieglāk un drošāk atklāt, ko patiesi domājam? Aiz maskām slēpties parasti ir vieglāk.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2012.08.13 16:54:42
Foruma īpatnību dēļ pirmajā lapā parādās tikai tēmas, kurās ir vismaz viena "atbilde" - tamdēļ vēlams pašam to uzrakstīt.
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2012.08.13 17:04:19
Man ir īstais vārds, bet bildē, protams, neesmu es

Jāatzīst, ka īpaši nealkstu publiskoties. Negribu arī, lai interneta meklētājos uz manu vārdu un uzvārdu atgrieztos viss, ko esmu ierakstījis. Es nevienā forumā, kuros piedalos hobiju vai profesionālas vajadzības dēļ neesmu ar pilnu vārdu (vismaz ne publiskajā profilā).
Aivars
# Iesūtīts: 2012.08.13 17:20:54
LiAbo
Nu jums jau labāk zināms, vai jūs baidāties tikt sāpināti, vai blēdaties.
Ir jau te daži labi cilvēki, kas raksta ar saviem kristītiem vārdiem
Tiesa... vidē, kur ir iespējams pat bez ielogošanās `anonīmi` kādu nogānīt, tas prasa savu kripatu biezādainības
Taču arī tā ir vingrināšanās pazemībā
Nezinams [212.93.100.51]
# Iesūtīts: 2012.08.13 17:36:41
Aivars

Nu un kaa tev iet ar vingrinaasanos pazemiibaa?
dafne
# Iesūtīts: 2012.08.13 18:04:54
LiAboa kāda atskirība..ar īsto vārdu vai neīsto...vienalga esi pats atbildīgs par to,ko saki
rainars
# Iesūtīts: 2012.08.13 18:21:14
a, kas tā tāda -vingrināšanās pazemībā! Te tak valda kurš kuru pārbļaus un pierādīs savu taisnību kaut vai kādi līdzekļi klāt jāliek.
Bēdīgi, negribas tā domāt , tas ir miesīgi un smagi.
Jaukāk kļūst kad sāku domāt , ka Jēzus ir visu cilvēku pestītājs un man nekas nav jāpierāda , jo Jēzus to jau ir paveicis. Tad gan jauki paliek ap dūšu un pat tagad rakstos laužas ārā jaukas emocijas.
Mīlestības gaisma pārklāj visu, ticība sauc vārdā to kas nav it kā tas jau būtu.
dafne
# Iesūtīts: 2012.08.13 19:55:19
Mārtiņš
Negribu arī, lai interneta meklētājos uz manu vārdu un uzvārdu atgrieztos viss, ko esmu ierakstījis .
tas jau ko pats rakstījis vel ok...bet paradas jau ari tas ko kads cits rakstijis..
dan de lion
# Iesūtīts: 2012.08.13 23:39:12

Mīlestības gaisma pārklāj visu, ticība sauc vārdā to kas nav it kā tas jau būtu.
Skaisti skan.
dan de lion
# Iesūtīts: 2012.08.14 00:12:44
Tiem, kurus tas aizrauj, ir kā tādā slepenajā masonu brālībā - sanāk te visi "kapucēs"..
Bet, ja nopietni, šķiet, daudzas tēmas nebūtu tik dziļi un drosmīgi iztirzātas un jauna ierosinātas, ja vajadzētu uzņemties risku vazāties ar pateikto līdzi ārpus foruma. Dzīvē pateiktu vārdu vairs neizmoderēsi.
Vispār jau interesants viedoklis te pavīdēja - visiem pierakstīties ar kristīto, vai kuram fanīgāks, iestiprināto vārdu. Pieņemu, ka varētu dažiem dublēties, tapēc lai nebūtu Pēteru I, iesaku pievienot dzimtā miesta nosaukumu, vai īpaši drosmīgajiem - tobrīd sev aktuālākā grēka nosaukumu..
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2012.08.14 00:35:51
dan de lion
Aiziet, uz priekšu, rādi priekšzīmi!
dan de lion - kārdinātājs
# Iesūtīts: 2012.08.14 01:55:24
Viņš saka: mīliet!
Mēs: Tu pirmais!
Tāpēc laikam tik ļoti vajadzīgs Dieva darbs mūsu dzīvēs, jo to ko viņš mācījis, mēs gaidām, lai pats viņš arī izdara. Kur nu vēl ja saka kkāds
dan de lions..
Pieņemu, Tam kungam mēs šķietam nāvīgi garlaicīgas būtnes..
Juris Saivars
# Iesūtīts: 2012.08.14 07:13:27
Aivars vidē, kur ir iespējams pat bez ielogošanās `anonīmi` kādu nogānīt

Nu, priekš tā šeit ir modrie moderatori, kas tādu gānīšanos каленым железом выжигает. Ja arī kaut ko atstāj - kā, piemēram, Vecauces mācītāja gadījumā - tad tikai lai veicinātu augsvērtīgi teoloģiski ekumēnisku disputu,vai ne?
Aivars
# Iesūtīts: 2012.08.14 15:39:59
Juris Saivars
Kur tur kāda anonīma bezielogošanās bija, ko? Jebšu no Tava profila kāds cits rakstīja?
Tiesa, arī precedenti ar viltus profiliem te bijuši, tā kā, ja Tevi kāds riebeklis ir šādi sāpinājis, tad gan jau kopīgiem spēkiem nomočīsim to mūdzi.
Juris Saivars
# Labojis Juris Saivars: 2012.08.14 18:01:13
Aivars

tevi sāpina „anonīma bezielogošanās”? Hmmmm … imho - tā nu gan nav problēma.
Lasa visi, raksta tikai reģistrētie, kas verificējuši savu e-pastu – tas ir elementārs skripts, kādu lieto praktiski visi sevi cienoši forumi … zem WordPress vai Joomla tādu uztaisīt nav problēma …
tas, protams, būtu apgrūtinājis forumu Hidru pumpurošanos …

Nu labi, kas ir, tas ir – un tādēļ moderatora acs lai vienmēr nomodā … tiklīdz kāds gānās – tā ar mietu, vienalga, logots vai durvjots … īpaši, ja šāda ganīšanās var sāpināt ne tikai vienu, bet daudzus …

un reku tepat netālu – kāds garīdznieks tiek saukts par „velnu” … ne par „*****u”, „nejēgu”, „muļķi” – klēra rindās ir neviens vien, kurš šādus apzīmējumus godam pelnījis, bet tas viņiem netraucē svētīgi kalpot … garīdznieks tiek saukts par „velnu” … un ne pēc vārda, bet pēc kalpošanas vietas – un tas jau ir apvainojums visai draudzei …

Un – foruma moderators norāda, ka zina kaut ko par to … un sakās „maķenīt dusmīgs” esmot … kā tādās S.Stallones filmās – tur arī galvenais varonis ir: „maķenīt dusmīgs” –>„mēreni dusmīgs” -> „makten dusmīgs" … un tad – kāāā metas močīt visus pa labi un pa kreisi …
Aivars
# Iesūtīts: 2012.08.14 19:06:45
Juris Saivars
Atvaino, bet tur nu dažs apsūdzētājs pats sevi ir apvainojis tā arī nespēdams vainu uzrādīt, tā ka lai par to Tev galva nesāp, ja reiz pats apsūdzētais par to vien pasmaida. Tad jau paša apsūdzošo tekstu par `LTA atmešanu` te tūlīt pieprasīs vispār ar sāli šķīstīt.
rainars
# Iesūtīts: 2012.08.14 19:13:55
Jā! Visi ir forši un brīnišķīgi tik ! Es te tā nevišus atcerējos kādufrāzi no rakstiem: nonāvējiet sevī to kas pieder zemei .
Te radās pārdomas ka neviens moderators , neviens mācītājs un neviens cits to neizdarīs tava paša(manā) vietā.
Lai izdodas mīlēt arī tos ienaidniekus-savādi domājošus.
Priecīgā mierā un mierīgā priekā!
Juris Saivars
# Iesūtīts: 2012.08.14 19:26:25
Aivars

Par apsūdzēto man galva nesāp – viņš ir brašs puika … man sāp par savas bijušās Vecauces draudzes locekļiem, kuri tiek apvainoti viņu mācītāju apsaukājot par velnu … It kā viena laja jūtu dēļ tā šļura panesās – imho veselas draudzes jūtas arī būtu jārespektē … bet – tas jāizšķir tev, tās ir arī tavas baznīcas avis.

Par „LTA atmešanu” – ja kāds spēs pierādīt, ka apsūdzība ir nepatiesa, es tikai priecāšos un pats to izdzēsīšu … Ja to izdzēsīs kāds cits – faktu tas nemainīs.
Uldis
# Iesūtīts: 2012.08.23 17:00:56
Juris Saivars

un ne pēc vārda, bet pēc kalpošanas vietas – un tas jau ir apvainojums visai draudzei …

Redzi, tu un arī Aivars visu laiku cenšaties pārbīdīt akcentus no tā garīdznieka uz kaut ko citu. Tu, piemēram, uz draudzi, it kā apsūdzība būtu vērsta pret draudzi, bet Aivars - it kā nebūtu pietiekami formulēta apsūdzība. Neizplūstot detaļās, aizrādīšu tikai, ka Vecauces draudze tomēr ir luterāņu draudze. Pie katoļiem ir pieņemts, ka bīskaps ir baznīcas pazīme: kur ir bīskaps, tur ir baznīca. Luterāņu izpratne par baznīcu ir krietni atšķirīgāka, un tās definīciju esmu devis, lai būtu viela pārdomām. Garīdznieka vārds netika nosaukts apzināti. Runa te nav par draudzi. Jābūt ir ar diezgan vāji attīstītu prasmi veidot slēdzienu, lai nonāktu pie tāda apgalvojuma. Par tevi noteikti tā nevar teikt. Tāpēc uzskatu, ka tavs apgalvojums ir tendenciozs. Tu, protams, vari turpināt skandīnāt jau iesākto "džinglbellu", bet es šajā sakarā esmu pietiekoši izteicies. Tāpēc vairs šajā diskusijā nepiedalīšos, jo nevienam neinteresē būtiskie jautājumi. Apgalvojumi par "īsto vai neīsto" draudzi ir pēc būtības ir ļoti nopietns apvainojums jeb apsūdzība pret draudzi. Tas nozīmē, ka tā nav draudze, ka Kristus nav to veidojis un ka tā ir vienkārši interešu pulciņš. Tu uztraucies par Vecauces draudzi, bet par Ozolnieku - tev ne bēda. Ja tas jūs nespēj uztraukt, tad man nav te ko virināt muti. Es neesmu pie īstiem cilvēkiem vērsies. Es redzēju, ka te bija diskusija par draudzi un tās izaugsmi. Tāpēc mēģināju iekļauties šajā diskusijā. Izrādījās, tas te nevienu neinteresē.
succubus
# Iesūtīts: 2012.08.23 17:12:29
LiAbo
Redz, te tāpat liela daļa ir pazīstama ārpus foruma, tā ka nemaz tik ļoti neslēpjas. Tu taču arī publiskā vietā ar draugiem pļāpājot pa priekšu nenosauc visiem savu vārdu, uzvārdu un personas kodu! Starp citu, man te visai regulāri par avataru ir kalpojusi pašas fotogrāfija, tāpat kā daudziem citiem.
Nils - 4 zīmes vārdā [195.244.154.200]
# Iesūtīts: 2012.08.24 12:43:16
LiAbo, vai esi gatavs šeit stāstīt to, ko stāstīsi privātā grēksūdzē?
Ir daudz privātum pakāpes, nav tikai melns un balts.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 68 , pavisam kopa bijuši: 3659